Anabanana -> RE: Наметлива свекрва - Секогаш знае подобро! (9.2.2011 9:43:08)
|
Zosto pomina poveke od polovina godina kako ne sum pisala nesto na ovaa tema ke moram da se pofalam ovde sega...od septemvri navamu so svekrva mi sme si deleni....ona si e na eden sprat, nie sme si na drugiot. I da vi kazam pravo ( neznam dali se sekavate koi problemi gi imav, ako ne postovite se pogore) sega mi e suuuper. Ne mi e tesko ( ne mi ni bilo tesko nikogas) da si sredam po doma, da napravam rucek i site drugi raboti po doma, no srekna sum poradi toa sto nema koj sega da mi se mesa vo sekoja mandja. Najvaznoto sto sakav da go spodelam so vas e toa deka kolku i da mi bese tesko, sepak i prostiv...pa majka mu e na mm, kako ke ziveam uste so nea, sepak e tuka na nekolku metri od mene. No zborot mi bese deka sega imame super odnos. Si pieme kafe zaedno, nekoj pat taa ke ne vikne na rucek, nekoj pat nie ....i eve da cuknam vo drvo 6 meseci ne me iznervirala ama bas za nisto! Jas si gledam mojata kuka, taa nejzinata. Sega e mnogu posmirena, i mnogu podobar muabet moze da se napravi so nea. I sin mi e mnooogu pomiren. Porano prisustvuvase na sekoja nasa karanica ( zosto svekrva mi ne pazese dali toj ne slusa ili ne, pa posle mu trebase dosta vreme da ja gusne maltene) lupase so vrati, se derese histericno ako nesto nemu e po kejf...se odraz na naseto odnesuvanje doma....Sega koga sum i jas posmirena mozam i polesno da sednam so nego da ne oseti nervoza vo mene i da se iznaigrame najubavo bez nikakvo derenje. Taka da, dragi moi ringerajki, kako sto sekoj patalec si dal zaklucok posle teski momenti, taka i jas....kolku pobrzo sami si se osamostoite kako posebno domakinstvo, tolku podobro za celoto semejstvo.
|
|
|
|