sonc90 -> RE: Губење на млекото (6.10.2014 12:50:20)
|
ne sakam da se urocam megjutoa moram da se oglasam na temava zaso znam kako mene mi bese pa sakam da pomognam vo slicni slucaevi-pred nedela dena zaprimetiv deka mlekoto mi se namaluva i ja otvoriv temava i pocnav so praktikuvanje na sovetite taka sto ke vi kazam sto se mene mi pomogna: 1.izoliranje od se sto e stresno i sto predizvikuva stres-STRESOT E NEPRIJATEL BR.1 NA MLEKOTO 2.kratenje na vremetraenjeto megju podoite na pola potocno na saat-saat i pol i davav na kerka mi da cica(nemojte da se nervirate ako bebeto pocne da cica samo po 5 min,toa go pravi bidejki e sito zaso podoite se na kratki intervali) 3.pienje na mnogu ama MNOGU tecnosti...i ne samo voda tuku voda,sok,pivo,boza (pivoto gledajte da go piete navecer) koga ke vi se vrati mlekoto vratete se i vie na sekojdnevnata rutina i samo da kazam,na tie sto imaat ragadi znam deka ke im bide tesko(i jas imam na levata grada) ama ohrabruvajte se so toa deka poarno da ve boli nekolku dena otkolku da go izgubite mlekoto...tesko e ne velam ne ama se isplati...iskreno se nadevam deka nikoj nema da ima vakov problem ama za sekoj slucaj se nadevam deka mojot sovet nekomu ke pomogne dokolku se najde vo vakva situacija
|
|
|
|