LoveableMe RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (26.9.2012 11:39:06)
|
Здраво на сите, Многу ми е мило што прочитав многу информации во однос на хормоналната рамнотежа како услов за бременост. Јас се соочив со таков проблем, се обидуваме со сопругот да останам бремена 1 година, но поради стрес и одредени притисоци за внуче од неговите, кај мене скокна пролактинот и веќе 8 месеци од ординацијата Ендомед (работат со сини картони) ми препишаа Бромергон. Истото ми го потврди и гинекологот. Прочитав дека други ги пиеле и подолго време (2/3 год) и се смирив маклу, зошто мислев јас дека долго ги пијам. Инаку, немам аденом, правев Магнетна и се е во ред. Другите хормони ми се во ред, малку тироксинот е на граница, па според идниде испитувања ќе треба да се види дали ќе треба да пијам тироксин. Проверките на хормонскиот стстус преку крв (на 2 месеци) покажуваат дека пролактинотми варира и покрај апчињата. Слушнав дека има и други апчира Достинекс, па не знам дали да се советувам со докторката да го сменам Бромергонот. Имам овулација, другото начелно е во ред, но сеуште не можам да останам бремена. Пишете совет.
|
|
|
|