honey bunny -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (25.3.2015 18:21:01)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR ИЗВОРНА ПОРАКА: honey bunny zdravo devojki. ajde za sovet. posleden ciklus imav na 3 ovoj mesec i od denes pak pocnuvam da krvaram. mesecov pravaev ispituvanja na hormoni i prolaktinot i estradiolot mi bea pokaceni. Ova dosega ne mi se slucilo. Neznam dali ima prostor za panika ama se ispaniciv maksimalno. [sm=zmeden.gif] Дали имаш редовен циклус? Дали си правела испитувања и на другите хормони, каква е состојбата? Дали си под стрес, промена на клима? Пиши ни, па да дадеме некој совет ако знаеме, да помогнеме, но во секој случај, мора доктор да те види штом се појавило крварење на краток период. Позз Da redoven ciklus sekoj mesec na 28-29 dena. gi ispituvav tsh, lh, flh, progesteron i esttradiol. poslednite 2 mi bea pokaceni. dosega ne mi se slucilo ova. bev denes kaj maticniot i me prasa dali sum pod stres (sum da pod sekojdneven stres, nisto poznacitelno) i dali primam nekoja terapija-Ne. me prati na povtorno ispituvanje na hormonite i za ponatamu rece da odam na 12-14 den od ciklusot da ja vidi goleminata na folikulite i posle ke vidime sto ke bide. toa bese odgovorot od koj ne sum nesto fascinirana. i mi kaza deka e normalno ciklusot da se sluci vo interval megu 21 i 40 denovi. No jas si znam deka ne e normalno bibejki nikogas dosega vo zivot ne mi se slucilo nesto slicno. A se custvuvam tolku izmoreno, iscrpeno, bez sila za nisto, imam povremeni vrtoglavici i gadenje. vi blagodaram na sekoj sovet i spodeluvanja na iskusktva za sekoja slicna situacija so mojata. nezamenlivi ste devojki.
|
|
|
|