RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Hopeful RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (9.3.2015 13:41:42)

Loveable Me, отвораат во 8-8.10, но дојди таму и малку порано, бидејќи се собираат баби (утре е вторник) и си чекаат, па да си фатиш ред.

LoveableMe RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (9.3.2015 13:47:50)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful RR

Loveable Me, отвораат во 8-8.10, но дојди таму и малку порано, бидејќи се собираат баби (утре е вторник) и си чекаат, па да си фатиш ред.

Фала ти, ќе се организирам за да не чекам многу. Штета, по ново гинеколозиве не можат да даваат упат за хормони на ГАК, имало посебна процедура и мора по здравствениве домови. Не знам колку се прецизни и какви се резултатите, дали им е добра лабораторијава во Идадија?[sm=smiley1.gif]

Hopeful RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (9.3.2015 14:11:21)

Да, затоа и јас таму правев повеќе пати, на Гак е покомплицирано. Овде не ни има многу гужва - јас се замарав за пролактинот само, дека нели треба што порано, ама до кај 8.20-8.30 ме примаа. Инаку ок им се резултатите, досега не ми искоментирал никој ништо. И во Фзо ги прифатија, и во Систина, и гледам дека се тука некаде.

scared RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (9.3.2015 14:28:23)

LoveableMe јас мислам твојов гинеколог те зеза нешто, пред 2 недели испитував хормони на Гак со упат од матичната, јас бев загрижена дека секој месец проверувам па да не и направам некој проблем , она вика немај гајле упатите се сега со бројче за каде сакаш и што сакаш ќе ти дадам.
И неколку жени што беа пред мене упатите исто им беа од матичните гинеколози.

elena i -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (11.3.2015 15:11:26)

zdravo nova sum na forum sakam da mi kaze nekoj ako se razbira od hormonalen status.

LH-13.2
E2-78.9
FSH-9.3

OVIE REZULTATI SE NAPRAVENI NA 15 DEN OD CIKLUSOT I SEGA NA 21 DEN TREBA DA NAPRAVAM ANALIZA NA PROGESTERON KAZI\ETE DALI E NESTO NASTRASNO

LoveableMe RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (11.3.2015 16:10:19)

Elena, за средина на циклус, добри се овие вредности. Зошто на средина на циклус ги испитуваше?

Јас се враќам со вредностите од Идадија, кои се малку поинакви од другите места кај што сум правела, но ете ајде мислења од вас:

ТСХ 3,32 (0,400-4,00)
ФСХ 5,09 (2,80-11,3)
ЛХ 1,75 (1,10-11,6)
Естрадиол 138 (20-160)
Пролактин 30,6 (4,60-37)

Многу ми се чудни вредностиве зошто ТСХ пред една недела на Клиничка биохемија според нејзините мерења ми беше 2 и нешто, а тука 3,32, а башка пролактинот вредностите се обично до 25, а кај овие до 37, па испаѓа дека пролактинот ми е според други мерења околу 20? Многу чудни вредности, естрадиолот ми е висок многу иако во нормала според вредностиве и на други места максимумот е околу 140 мислам, а тука 160, значи можеби ми е околу 100, а мене секогаш ми бил 50-60, меѓутоа очигледно со ИВФ стимулации дојдов до овој резултат, го прашав докторот вика ок се овие вредности, ќе видиме........

Hopeful RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (11.3.2015 16:39:05)

Loveable Me, и мене ми се гледаат ок, сосема се во рамки на нивните референтни вредности. Сегде имаат различен концепт, но претпоставувам дека се е ок.

bambina34 -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (11.3.2015 16:39:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful RR

Фала ти, ќе се организирам за да не чекам многу. Штета, по ново гинеколозиве не можат да даваат упат за хормони на ГАК, имало посебна процедура и мора по здравствениве домови. Не знам колку се прецизни и какви се резултатите, дали им е добра лабораторијава во Идадија?[sm=smiley1.gif]

Jas proveruvav hormoni na Gak vo petokot so upat od maticen i ne mi pravea nikakov problem.. Od kaj se ova deka ne smeeat da davaat upat za na gak..

elena i -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (11.3.2015 16:46:00)

na ginekoloskiot pregled koj sto e napraven vo privatna ginekoloska ordinacija mi rekoa hormonalniot status da se napravi na 3 den od ciklusot na 15 den od ciklusot i na 21 den od ciklusot.E sega na 3 den od ciklusot rezultatite se vo red na 15 den e samo pokacen hormonot LH.Inace ispituvanjata gi pravev vo Poliklinika Bukurest.

Na vas koga vi se praveni ispistuvanjata bidejki mene toj hormon LH na 3 den od ciklusot mi bese 6.6 i bese normalen sega e pokacen zatoa i prasuvam dali nekoj znae da mi pomogne so mojata misterija i nagoduvanja sto i kako ke bide [sm=smiley1.gif]

Kvisko -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (11.3.2015 16:49:04)

Elena i нормално е ЛХ да се покаќи пред овулација. Тој всушност предизвикува овулација. Сепак треба да е во референтните граници. Ако е во референтни вредности тогаш е ОК. Супер си е.

elena i -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (11.3.2015 17:00:01)

Žene folikularna faza: 2,4-13 IU / L a nekade i pisuva deka vrednasta e i do 2.4 do 11 neznaesz sega na kogo da veruvas kaj mene vo rezultatite vrednosta e do 11 a na drugo mesto vrednosta e do 13

Kvisko -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (12.3.2015 10:08:38)

Elena i секогаш треба да ги гледап референтните вредности од лабараторијата каде што е преавено испитувањето. Исто така на 15 ден се гледаат вредностите за овулаторна фаза не за фоликуларна. Само така ќе знаеш дали се е во рамките на нормалните вредности.

honey bunny -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (22.3.2015 21:47:57)

zdravo devojki. ajde za sovet. posleden ciklus imav na 3 ovoj mesec i od denes pak pocnuvam da krvaram. mesecov pravaev ispituvanja na hormoni i prolaktinot i estradiolot mi bea pokaceni. Ova dosega ne mi se slucilo. Neznam dali ima prostor za panika ama se ispaniciv maksimalno. [sm=zmeden.gif]

kapina -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (23.3.2015 0:34:51)

Za prolaktinot ke ti dadat bromergon a za estradiolot neznam mojot e nizok .

LoveableMe RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (23.3.2015 12:58:06)

ИЗВОРНА ПОРАКА: honey bunny

zdravo devojki. ajde za sovet. posleden ciklus imav na 3 ovoj mesec i od denes pak pocnuvam da krvaram. mesecov pravaev ispituvanja na hormoni i prolaktinot i estradiolot mi bea pokaceni. Ova dosega ne mi se slucilo. Neznam dali ima prostor za panika ama se ispaniciv maksimalno. [sm=zmeden.gif]

Дали имаш редовен циклус? Дали си правела испитувања и на другите хормони, каква е состојбата? Дали си под стрес, промена на клима? Пиши ни, па да дадеме некој совет ако знаеме, да помогнеме, но во секој случај, мора доктор да те види штом се појавило крварење на краток период. Позз

bambina34 -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (24.3.2015 16:20:53)

Dragi moi , denes gi zemav rezultatite od hormonite na 3 den :
FSH 6,7
LH 2,9
prolactin 15,5
estradiol 73,3
progesteron < 0,20
TSH 3,15
fT4 14,4

dobri li se ili ne se?

Kvisko -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (24.3.2015 16:27:29)

Bambina кои се референтните вредности. Вака на прв поглед не се лоши освен што естрадиолот ти е повисок што е лошо ако сакаш стимулација на овулација и тсх не ти е идеален. Сепак без референтни вредности е тешко да се каже.

LoveableMe RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (24.3.2015 16:28:32)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bambina34

Dragi moi , denes gi zemav rezultatite od hormonite na 3 den :
FSH 6,7
LH 2,9
prolactin 15,5
estradiol 73,3
progesteron < 0,20
TSH 3,15
fT4 14,4

dobri li se ili ne se?

Ако се според вредностите што горе-долу ги знам, идеални ти се, пуштајте се во акција[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

scared RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (24.3.2015 16:29:17)

Bambina ТСХ во секој случај ти е висок, за забременување и одржување на бременост треба да е мин. 2.5 а идеално 2. Ова ми е кажано од ендокринологот. Така да види што ќе правиш со него.

LoveableMe RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (24.3.2015 16:32:20)

За ИВФ има поделени мислења околу вредноста на ТСХ, имам примери со ТСХ околу 3 и успешно ИВФ, а јас како тебе, со таа вредност ми дадоа еутирокс за да ми биде под два. Прашај го докторот кај што ќе правиш ИВФ, а за ТСХ имаме тема ОВДЕ.

scared RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (24.3.2015 16:35:20)

А мене Крстевска ми рече ми е малку висок а не се спремам за инвитро, мене на последното ми искочи 2.91 и ми рече да проверам пак затоа што порано беше низок ако ми е повторно ваков ќе ми даде терапија[sm=zmeden.gif]. Ми објасни дека во бременоста бебето зимало многу јод па тсх знаело да се покачува се повеќе и повеќе. [sm=zmeden.gif]

bambina34 -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (24.3.2015 16:35:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

За ИВФ има поделени мислења околу вредноста на ТСХ, имам примери со ТСХ околу 3 и успешно ИВФ, а јас како тебе, со таа вредност ми дадоа еутирокс за да ми биде под два. Прашај го докторот кај што ќе правиш ИВФ, а за ТСХ имаме тема ОВДЕ.

Vi blagodaram mnogu scared i Loveable ...Naredna sreda sum na kontrola kaj endokrinologot pa ke vidime so sovet ke dade

scared RR -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (24.3.2015 16:38:28)

Bambina а проблеми со некои други хормони имаш? Дека гледам идеш веќе кај ендокринолог.

bambina34 -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (24.3.2015 17:06:22)

ИЗВОРНА ПОРАКА: scared RR

Bambina а проблеми со некои други хормони имаш? Дека гледам идеш веќе кај ендокринолог.

Imav problemi so jetrata i so transenzimite ..pokacen holesterol i globulini..dijagnoza zaboluvanje na lipoproteinskiot metabolizam ..Tranenzimite se reguliraa , megutoa globulinite i holesterolot ne ..Doktorkata ne mi dava terapija bidejki ne smee da se pijat ako se planira bremenost ..i taka si odam sekoi 2 meseci na kontroli da gi sledi i so prirodni lekovi se lecam

kapina -> RE: Хормонална рамнотежа-услов за бременост (24.3.2015 17:54:54)

dobri ti se rezultatite. megutoa ako se spremas za ivf tsh e najdobro da e pod dva. oti od terapijata moze da se pokacuva

Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>