|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Чамче-муабет
18.9.2010 12:25:04   
Bitolcanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: EciPeci

Диети, ах диети... Јас сум 20 кг + немам идеја како ќе ги симнам, а тогаш е најтешко...
Од 1ви почнувам на работа, па мислам дека ќе имам поинакви преокупации и движење за разлика од сега кога само секојден ми е рутина дома сама со беби и од досада не прекинувам да јадам.

Почни со помала количина на храна. На пример, ако јадиш по 2 парчиња леб на оброк, сега јади по 1 и ако почувствуваш глад по извесно време касни пак. Повеќе оброци, но во помал обем е подобро. Избегнувај калорична храна и сокови, особено газирани. Пиј повеќе вода. Иако ќе намалиш со јадењето, нема да се чувствуваш исцрпена кога внесуваш повеќе течности, т.е. вода. Јас некое време пиев зелен чај, но забележав дека од чајот имам поголем апетит, па прекинав. За тоа дека кога излегуваш од дома, поактивна си, така е. Повеќе се движиш, сигурно ќе намалиш некој кг. Ако те интересира нешто повеќе за слабеењето оди во соодветната тема - СЛАБЕЕЊЕ

Јас почнав на аеробик и ако само по 1 час вежбање, поубаво се почувствував. Некако и воздухот е подобар, тревата поубаво мириса, природата е прекрасна, спиењето е поубаво user posted image За чудо, стомачните вежби што ги правевме таму ги имав правено и дома, ми беа познати и не чувствував тешкотија, за разлика од некои почетнички. Бев пофалена од инструкторката (инаку ја познавам) user posted image Вежби дома секое утро, вежби на аеробик - 3 пати неделно - идеално е за одржување во форма user posted image Кога одев неколку часа на крајот од април, по долгиот зимски период на залежаност + со 5-6 кг + потешко ми беше вежбањето, сега е одлично user posted image Парите што ќе ги дадам за 5-6 кафиња ги дадов таму и знам дека вреди.

Вечер сум на роденден. Инаку добив писмо од факс, ми сменале еден збор во насловот на темата сега. Исто user posted image - различно пакување user posted image Важно, битката започна user posted image Поздрав до сите user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 18.9.2010 12:26:14 >

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

(Одговор на членот EciPeci)
Непосредна врска до пораките: 1001
18.9.2010 12:30:30   
lukas
bitolcanka kaj odis na aerobik?

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

(Одговор на членот Bitolcanka)
Непосредна врска до пораките: 1002
18.9.2010 12:32:39   
Bitolcanka
Трета реонска, месна заедница - "Коле Лачето", голема сала. Ајде ако си за user posted image

It is not how much you give or what you say, it is how much love you give in what you do ...

(Одговор на членот lukas)
Непосредна врска до пораките: 1003
18.9.2010 12:40:23   
lukas
ne le odev jas ,ama otkazav ostanav dodusa trudna,ama ne be ne sum mnogu odgovorna odma mi se zdosadva..heheh..kaj ziveejs bt?

Неможите да бидите храбри ако не сте повредени.Неможе да научите ако не сте погрешиле.Неможете да бидете успешни ако не сте доживеале неуспех.

Непосредна врска до пораките: 1004
18.9.2010 12:43:38   
lukas
ne e moralno da mi odgovoris,heheh,jas kako si prasav pak...hehhe

Непосредна врска до пораките: 1005
18.9.2010 12:44:20   
ananikol

Nema nisto podobro za slabeenje i odrzuvanje ma kondicija od aerobikot.
Eh...zosto nemam vreme,mozi zatoa sto nemam volja-neznam..user posted image

Непосредна врска до пораките: 1006
18.9.2010 12:45:54   
lukas
ananikol jas se vadev s toa nemam vreme rabota doma rucek ama ko pocnav da odam vidov deka bila voljata,heheh mrzla sum..

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 1007
18.9.2010 13:05:26   
ananikol

Denes sum zbesnata,popizuser posted image na sum.Znaci samo kaj nas mozat da se slucat nekoi siiiuser posted image d raboti.
Na edna majka koja  momentalno e bez rabota i gi pustiv alistata i igrackite od user posted image   od prvite tri meseci sto gi imase vo paket i na posta i pobarale carina 1.000 denari,
AMAN be luge,pa toa se bebeski alista  i igracki koi se gleda deka se upotrebeni i nikako ne mozat da se koristat za prodazba.
Go pustiv sega mm preku DHL da i pusti na zenickata pari,skajki da i pomognam vo trosok ja staviv,pa taa za 1.000 denari mozese da si kupi novi alista i vo Skopje user posted image user posted image user posted image user posted image .

Непосредна врска до пораките: 1008
18.9.2010 13:07:55   
Julie1
Браво Ананикол за убавиот гест, а за царината немам коментар, баш знаат што да царинат а што не.

And this is my beautiful life ...

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 1009
18.9.2010 13:26:59   
lukas
a be ,koj te prasuva,ova samo kaj nas moze da go ima!!!ne se nerviraj!!!

(Одговор на членот Julie1)
Непосредна врска до пораките: 1010
18.9.2010 14:50:44   
nadica

правам ајвар кој сака нека повели

Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа...
Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

Непосредна врска до пораките: 1011
18.9.2010 15:07:14   
penelopa
ИЗВОРНА ПОРАКА: nadica

Ауууу надице....јас доаѓам најмногу сакам ајвар кога е топол, а сиренце имашuser posted image или да донесам?

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот nadica)
Непосредна врска до пораките: 1012
18.9.2010 22:30:17   
nadica
ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Ауууу надице....јас доаѓам најмногу сакам ајвар кога е топол, а сиренце имашuser posted image или да донесам?

има и сиренце и топло лепче ти само дојди

Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 1013
18.9.2010 22:38:52   
agnes77
надице, јас исто така може да пробам ајвар, те моламuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1014
18.9.2010 22:50:45   
nadica
веќе 2 дена го правам така да има за сите(посебно за другарките од рр кои не живеат во мк) user posted image
повелете

Биди Среќен!...
Нека умрат од глад!!!

(Одговор на членот agnes77)
Непосредна врска до пораките: 1015
18.9.2010 22:52:16   
jovanka
Denes bevme vo tetovsko Lesok idealno mesto za polnenje na bateriite.Super si pominavme.

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

(Одговор на членот agnes77)
Непосредна врска до пораките: 1016
18.9.2010 22:59:42   
jovanka

веќе 2 дена го правам така да има за сите(посебно за другарките од рр кои не живеат во мк) user posted image
повелете

jas ke ve pocestam kako sto e redot ajvar so sirenje zemavme od bacilo mmmmmmmmmm tetovsko.
kolku ni e ubava makedonskata trpeza ajvar so sirenje ovoj miris ni go najavuva esenskiot period sto ni pretstoi.

Zivotot e podarok a podarocite se za da se raduvame.

Непосредна врска до пораките: 1017
18.9.2010 23:00:58   
mama26
nadica kako taka otsuten si pisuva a prakas sliki?user posted image user posted image user posted image mi otvori apetit pa zemav tegla ajvar i sirence si kupiv deneska i toa so piperki vnatre seckani sitno .kako za proba so ajvarov....drustvo da vi pravam i jas.a koga ke imam moznost bi pravela domasno i jas.pozzz

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот jovanka)
Непосредна врска до пораките: 1018
18.9.2010 23:09:00   
amelbebe
ligi mi ispopagaa,nie idnata nedela ke pravime a do togas ke jadam od ajvarot na Nadicauser posted image mmmmmmm kako se nastrvivme nema nisto da i ostane na Nadicauser posted image

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 1019
19.9.2010 0:14:13   
Snowhite RR
Мама какво е тоа сирење со пиперки, сум видела во продавница, ама што знам, не сакав да експериментирам, па не купив, вкусно е? А пиперчињата лути се или?

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот amelbebe)
Непосредна врска до пораките: 1020
19.9.2010 1:35:09   
Bitolcanka

ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas

ne le odev jas ,ama otkazav ostanav dodusa trudna,ama ne be ne sum mnogu odgovorna odma mi se zdosadva..heheh..kaj ziveejs bt?

Нова Бт user posted image За подетални информации по private messages user posted image Надица и мене ми отвори апетит со ајварот. Уште немаме направено. Инаку вечерва како препукана се чувствувам. На роденден - 1 парче пица, 1 чаша сок coca cola и 1 парче торта, па на кафе, па на пијалок - coca cola (сретнавме 3 пара, 3 мои другарки со партнерите) - претерав - памет за другпат user posted image Ме болеше стомакот, па си реков да не легнувам одма, не ќе можам да заспијам, да видам што има на нашата РР user posted image

Непосредна врска до пораките: 1021
19.9.2010 12:19:53   
mama26
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite

Мама какво е тоа сирење со пиперки, сум видела во продавница, ама што знам, не сакав да експериментирам, па не купив, вкусно е? А пиперчињата лути се или?
  ne e luto jas mislev luto ke bide.i soleno e kako za kravjo.na sinot neplaniram tolku soleno da mu dadam.posto veke go otvoriv majkami frlila gubreto i sega nemozam da ti kazam firmata.vazno kravjo e so pipperki koi ne se ni gledaat samo po vkus se oseka.jas sakam da eksperimentiram user posted image kako za vozrasni e dobro ama za deteto nekako mnogu e soleno user posted image

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 1022
20.9.2010 20:21:49   
Тања РР
Женички како сте ми?
Јас и Јана повторно самиuser posted image  Аман веќе од тие дежурства и терени на мм. user posted image
Во саботата цел ден сукав кори (јуфки) а вчера пречекував гости од Канада. Денес сум како прегазена од воз па згора на се и сама. Јана е неверојатно ќенкава, ни вода ни киселина е станата па цел ден се држиме во раце.

There are two ways to live your life. One is as though nothing is a miracle. The other is as if everything is."......А.А

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 1023
20.9.2010 21:29:54   
Bitolcanka
Ех Тања, јас душа давам да бидам сама, да живеам сама. (кога би била би правела журка user posted image ) Постојано има некој дома. Мајка ми на работа, јас "изигрувам" домаќинка. Дефинитивно не сум родена за таа "професија". Со мажишта не се излегува на крај, цел ден в кујна сум... Како не имав една сестра user posted image user posted image Бев втор час на аеробик. Имаше и мајки со деца. Некои ги имаа земено и свекрвите со нив - ги чекаа user posted image Можеби изгледа чудно, но тоа е доказ дека кога се сака се'' се може. Колку и да си зафатена, ако те влечи нешто ќе најдеш време. На работата дома и'' нема крај. Вежбавме и во парови. Таа со која вежбав одела на аеробик 5 години, а јас со неполн месец сакам да бидам во форма user posted image Ќе видиме, можеби ќе продолжам и понатаму, здравје. На бегање пешки го видов "свекор ми" и скршнав по друга улица да не ме види user posted image user posted image user posted image Сфатив од што ме болел стомакот - од вежбите. Не се јавуваат веднаш болките, по ден - два. Ме болеа и мускулите на нозете, но ќе преболат наскоро user posted image Моментално пијам кафенце и читам новости на РРuser posted image user posted image user posted image до Јана

< Поракaта ја уредил Bitolcanka -- 20.9.2010 21:31:40 >

(Одговор на членот Тања РР)
Непосредна врска до пораките: 1024
20.9.2010 22:42:01   
agnes77
Уф Тања, пуно поздрава за тебе и Јана  и шалјем пуно енергије
Битолчанка, аеробика е заиста супер ... јас сам била на аеробики неколико година, после тога сам неколико времена вежбала пилатес

сега завешим нешто за утре за работа и идем на спаванје ... утре е нов ден, нека биде среќен и убав user posted image

Непосредна врска до пораките: 1025
Страница:   <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  39 40 [41] 42 43   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?