vanessa30 -> RE: мекици (5.8.2015 15:54:49)
|
А еве ја најдов темава, пак ке ја активирам гледам подзастарела. Еве тука ке пишам, дадена ми е задача да си најдам место каде би правеле -давале мекици за новиот бебуш, бидејки дома немаме услови да викаме гости, па се одлуцивме тоа да го правиме некаде надвор, ресторан или слично. За првиот мој син правевме во ресторан Каскада, и како што кажуваат сите (бидејки јас нели не бев) било убаво мекиците биле одлични , топли и се било вкусно (салата + ордевер), ама сега некако пак не ми се прави на исто место, а бидејки се надевам ке биде топло, сакам некаде со летна тераса., а условот е да биде тука некаде околу центар, карпош, тавталиџе, да не е многу далеку. А воедно барајки по скопскиве кафани, гостилници..., заклучив дека многу од нив не ги прават мекициве , туку они ке ти направат ордевер и мешана салата и пијачка, а ти да си донесеш мекици. Значи тоа што го барам е се они да си направат, а не да ангажираме луге да влечкаат мекици во кутии..., а и да има опција со неограничено пиење (бидејки на ова најмногу “крадат“ угостителиве) а ке бидеме околу 60-тина луге, а со топлово и многу ќе де пие. Ај ако некој знае нека каже искуство или некој предлог. Мада на многумекици што сум била, ги правеле онака со во некој бар, неформално, само со пијалок мекици и сирење (без салати, ордевери...) А инаку цените за инфо се движат околу 450-500 ден по човек, и сега незнам дали вака ресторански да терам или онака по маладалачки во некој грил и бар кафич, со пијачки , мекици и сирење[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. Ај чекам да пишите ваше искуство и мислење.
|
|
|
|