RE: мекици (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Разговори на родители

Порака

miana -> RE: мекици (20.9.2011 14:33:10)

Pa i jas ne sakav kaj mene gore da se pravi ama pustoto nemalo mesto..Sveki mi obeka deka ke iscisti so kirbi i ke izluftira i navistina koga dojdov doma kako da nemalo luge kaj mene...Svetese se..Neznam amamislam kaj nas za se se pravat festi a za vnuce pa osobeno..nekoi luge znaat da se raduvaat a nekoi ne..takada..stavrno e individualno..

kuklica -> RE: мекици (20.9.2011 15:28:30)

ahhh kolku opteretuvanje so nepotrebni raboti pa daj be ne se zamarajte so rabotite na babite [sm=smiley36.gif] mekicite si doagjaat spontano samo prvo daj boze da si bide se vo red so nasite [sm=duda.gif]
Bebceto e navistina najubavata rabota sto moze da mu se sluci na edno semejstvo no jas sum mnogu protiv slavenje vo restorani...heloooo a kade e krstevkata?!?kade e rodendenot?!?

Annet -> RE: мекици (20.9.2011 15:34:16)

jas pred da se poodam mislev ,kako ja ke lezam tamu, a oni doma ke slavat?
ehh budalastini,pa neka slavat bre,radost e toa,pa i neka se opijat.
koga se porodiv svativ kolku bilo ubavo site da go slavat raganjeto na bebeto.
i koga mm go vidov kolku bese sreken mu kazav VIKAJ GI SITE BLISKI I UZIVAJTE,LUMPUVAJTE.
Dusata ni se napolni na site ,i mekici i se imalo i jas probav[sm=smiley36.gif] se e individualno.
ama jas go smeniv mislenjeto uste po 1 sekunda od poragajot ;-))))

miana -> RE: мекици (20.9.2011 15:40:16)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Annet

jas pred da se poodam mislev ,kako ja ke lezam tamu, a oni doma ke slavat?
ehh budalastini,pa neka slavat bre,radost e toa,pa i neka se opijat.
koga se porodiv svativ kolku bilo ubavo site da go slavat raganjeto na bebeto.
i koga mm go vidov kolku bese sreken mu kazav VIKAJ GI SITE BLISKI I UZIVAJTE,LUMPUVAJTE.
Dusata ni se napolni na site ,i mekici i se imalo i jas probav[sm=smiley36.gif] se e individualno.
ama jas go smeniv mislenjeto uste po 1 sekunda od poragajot ;-))))

Na ova mislev i jas....Ti uzivas vo momentot - si stanala majka i keif ti e i site drugi sa slavat za tvoeto bebe,da se raduvaat..Pa jas i ja slikav i snimav i vecerta jagledale site :) Bas ubavo

miana -> RE: мекици (20.9.2011 15:42:05)

Zamisli kolku bi ti bilo maka pa da rece svekrvati- aa toa e trosok,pa nemozeme i nikoj da ne proslavi..Pa od toa ima li poloso..More neka slavat se rodila princeza....ili princ - se razbira

Annet -> RE: мекици (20.9.2011 16:01:38)

[sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=smiley32.gif]
не да ја сликав ,цел свет ја виде [sm=smiley1.gif]

miana -> RE: мекици (27.10.2011 11:53:36)

Moive uste sega krojat planovi za prasinja :) Bas mi  e keif sto se raduvaat lugeto [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Mekicite se adet i toj sto saka da proslavi na ovoj nacin slavi..Kaj mene koga se zbori na taa teme - mene mi e mnogu ubavo ..Znam deka se spremaat lugeto za slavenje- za radost..svekormi pocna uste sega da prasuva koga da zeme prase i sl,a sveki mu vika : de be neli e malce rano ,sto ti tekna? A vo dekemvri e [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

AnnaMolly RR -> RE: мекици (27.10.2011 12:34:40)

Моите правеле и дома и кај нас едниот ден, а следниот кај мајка ми и татко ми. Супер си поминале, се изнаславиле.
Мм баш тој ден го скинал желудник (има чир) и не можел асално да си прослави.
Ама морам да кажам дека иако тие супер се забавувале, јас цело време плачев во болница, ми беше тешко што сум сама (прв пат да не спијам до мм откако сме земени), детето ми плачеше, немав млеко... Ужас! Капак на се ми беше кога сестра ми ми се јави и ми вика: Иринче ние тука супер си поминуваме, види која песна ја има! (и ми пушта на телефон да слушам)

miana -> RE: мекици (15.12.2011 10:52:30)

Devojki kaj da kupime ubavo mekici niz skopjevo??? Znaete li nekoe mestence???

Natuska85 -> RE: мекици (25.12.2011 15:08:17)

Во Гевгелија се прават лангиди(крофни) не мекици[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image].И моите така и направија.Се собрале најблиските,прославиле за доаѓањето на свет на [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image].Само што мене не ми беше паметот таму,дека [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/duda.gif[/image] ми беше во инкубаторче.

Сакам да ве прашам дали се носи нешто кога се оди на мекици(тука во Скопје)???Одговарајте ми брзо,пошто вечер сме кај кумовците,а сакам нешто да носам да не одам со празни раце........

elenak -> RE: мекици (25.12.2011 15:13:07)

Нате абе терај си по гевгелијски ти, благичко обавезно[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] И да се носи и да не се носи ептен блиски ти се, кај кум со празни раце не бива [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 

AnnaMolly RR -> RE: мекици (25.12.2011 15:15:22)

Ние кај кумовите кога бевме им однесовме вино, бобмоњера и мече за госпоѓицата. Тоа е тоа, мислам дека повеќе не треба.

Убаво да си поминете!

AnnaMolly RR -> RE: мекици (25.12.2011 15:16:54)

А нашите кумови кај нас кога биле донеле многу убава торта и на неа пишувало ФИЛИП. И тоа е супер.

mami2 -> RE: мекици (25.12.2011 23:55:44)

На последните неколку мекици носам Памперс 2, ако се големи ќе порасне па ќе ги употребат. Порано сум носела вино, цвеќе, бомбоњера, сега сум во оваа фаза, без вино можат ама пелени мора да им требаат

denicka -> RE: мекици (29.6.2012 18:51:20)

dobar den na site stari i novi clenovi.koj me pamti koj ne [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] gledam dosta citana tema pa da vi kazam samo deka veke ne pravime mekici, za zal. otkako se porodiv se zatvori dukanot i takaaaaa [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley13.gif[/image] poz do site idni mamicki [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Pepelaska * -> RE: мекици (30.6.2012 8:15:49)

Кога се породив јас , свекрва ми имала направени питулици дента ги правела (јас не се сеќавам на ништо освен на болките [sm=smiley1.gif]) и вечерта се собрале најблиските моите, чичкото што живее во иста куќа со нас , неговите деца и поседале малку , во 10 вечерта си дојдоа од болница а мм си легнал да спие оти главата му пукала, ни славел ни ништо.Другиот ден мајк ами направила мекици и си ги викнала од кај мене најблиските си славеле дома, а мм ги собрал во кафана другарите.

AnnaMolly RR -> RE: мекици (24.7.2012 9:34:02)

Ајде ве молам препораки за некое место каде што прават добри мекици. Се спремаме за мекици за во сабота здравје, па да нарачаме мекици, не се пржат сега дома, пекол е.

Во приватна порака пратете ми ако знаете.

miana -> RE: мекици (24.10.2012 13:42:04)

Da ja cepnam malce temava...
Jas se proodiv na nasata kukna slava- terminot mi bese naredniot den ( kaj mene kupija prase i sl ) arno ama jas se porodiv na slavata nasa - posna [sm=smiley36.gif] i bidejki kaj nas ima mnogu gosti i sveki mnogu sprema za slava,nemase vreme da napravi domasni i kupile od specijal..Za prvoto dete sveki gi pravese licno ( eden ton mekcii ) i site se izele,za mene nemase - ne mi donesoa a ovoj pat od specijal bea ubavi,mene mi donesoa no ne se izedoa site bidejki imase eden kup drugi raboti i baska posna slava nema sirence [sm=zmeden.gif] Mekici so riba ne odat [sm=smiley36.gif]
Inaku bilo mnogu veselo, i taka se pomina na eden trosok a sega godinava ke se mislam kako da pravam rodendeni.

Melanija RR -> RE: мекици (29.3.2013 22:10:09)

Пак да ја освежиме темава
За внукми јас и старосватицата моја правевме мекици и супер излегоа сите ги пофалија.
Здравје сега за мене или снаа ми ќе треба да прави или да се купат [sm=smiley36.gif] како ќе се организираат така,ама здравје боже да дојде до тој ден и се да биде во ред.
Јас вака по организациите некако за простор во стан е ептен кнап само за тоа имавме реален проблем,па викам чекај да читнав искуства ама не ми е баш ок во кафана.О друга страна ни кај свекрвами нема место па може и кафана би било решение,но тоа навистина голем трошок посебно за пиењето а дома друго е што има тоа ќе се пие.
Има време ама ете ми текна на мекици

П.С.пред 1 недела гледав во Специјал се 10 денари една ,па планирам да пробам за да имам инфо [sm=smiley36.gif]

Melanija RR -> RE: мекици (9.7.2013 14:44:37)

Трудници толку се прордивте и сте пред пораѓај а на никој не му еинтерсна темава [sm=smiley36.gif] уствари мекиците ни нема да правиме и јадеме ама пак [sm=smiley36.gif]
Ги пробав во Специјал убави се но и малку мрсни и сега се 12 денари.

Друг предлог за проба?[sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: мекици (9.7.2013 15:24:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Трудници толку се прордивте и сте пред пораѓај а на никој не му еинтерсна темава [sm=smiley36.gif] уствари мекиците ни нема да правиме и јадеме ама пак [sm=smiley36.gif]
Ги пробав во Специјал убави се но и малку мрсни и сега се 12 денари.

Друг предлог за проба?[sm=smiley1.gif]

Меланија, пробај кај Дуле Жужу, тоа е пролазот од Тутунска Банка - Собрание (на Даме Груев) кога одиш за накај Зелено Пазарче, сите ги фалат а и не се скапи. Позз

vezilka RR -> RE: мекици (9.7.2013 15:47:44)

Кај чичко Стоилко, мене ми се закон.

Melanija RR -> RE: мекици (30.7.2013 9:42:17)

Јас пак на темава [sm=smiley36.gif] и да не сум трудна јас многу си сакам мекици.
Ете изумив да поминав да пробам кај Дуле Жужу
По мали бурегџилници и пекари замислете по 15 ден за било која количина а во специјал колку сакаш за 12 ден, леле аздис невиден

LoveableMe RR -> RE: мекици (30.7.2013 11:05:21)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Јас пак на темава [sm=smiley36.gif] и да не сум трудна јас многу си сакам мекици.
Ете изумив да поминав да пробам кај Дуле Жужу
По мали бурегџилници и пекари замислете по 15 ден за било која количина а во специјал колку сакаш за 12 ден, леле аздис невиден

Меланија во Дуле Жужу 10 ден е една мекица, а пишува примаат нарачки за мекици. Позз[sm=bravo.gif]

vanessa30 -> RE: мекици (5.8.2015 15:54:49)

А еве ја најдов темава, пак ке ја активирам гледам подзастарела.
Еве тука ке пишам, дадена ми е задача да си најдам место каде би правеле -давале мекици за новиот бебуш, бидејки дома немаме услови да викаме гости, па се одлуцивме тоа да го правиме некаде надвор, ресторан или слично.
За првиот мој син правевме во ресторан Каскада, и како што кажуваат сите (бидејки јас нели не бев) било убаво мекиците биле одлични , топли и се било вкусно (салата + ордевер), ама сега некако пак не ми се прави на исто место, а бидејки се надевам ке биде топло, сакам некаде со летна тераса., а условот е да биде тука некаде околу центар, карпош, тавталиџе, да не е многу далеку.
А воедно барајки по скопскиве кафани, гостилници..., заклучив дека многу од нив не ги прават мекициве , туку они ке ти направат ордевер и мешана салата и пијачка, а ти да си донесеш мекици. Значи тоа што го барам е се они да си направат, а не да ангажираме луге да влечкаат мекици во кутии..., а и да има опција со неограничено пиење (бидејки на ова најмногу “крадат“ угостителиве) а ке бидеме околу 60-тина луге, а со топлово и многу ќе де пие.
Ај ако некој знае нека каже искуство или некој предлог.
Мада на многумекици што сум била, ги правеле онака со во некој бар, неформално, само со пијалок мекици и сирење (без салати, ордевери...)
А инаку цените за инфо се движат околу 450-500 ден по човек, и сега незнам дали вака ресторански да терам или онака по маладалачки во некој грил и бар кафич, со пијачки , мекици и сирење[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif].

Ај чекам да пишите ваше искуство и мислење.

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 [4] 5   Следна страница >   >>