Natuska85 -> RE: Облекување на бебе во лето (9.6.2011 14:26:00)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: eli8 zdravo na site....imam problem so moeto bebe ima 3 meseci i mnogu se poti,go oblekuvam mnogu lesno samo po bodi so kratki rakavi i pantoloncinja i corapcinja,postarite mi vikaaat deka e slabo oblecen,koga go nosam nadvor isto go nosam po kratki rakavcinja i za spienje i posle banjanje isto taka ne go oblekuvam vo dolgi rakavi....kazete mi od iskustvo dali postapuvam pravilno,mi e strav da ne go nastinam. ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори Eli, долго само на сонце ако сте, да не изгори. Инаку никако долго. Нека се лади, постои опасност од прегревање кај бебињата. Смрзнување на 35 степени сеуште немало. ИЗВОРНА ПОРАКА: rina13 i kerka mi ima 3meseci i jas ja oblekuvam lesno so kratki rakavcinja,po preporaka na poplazarova zasto od strav na pocetokot ja oblekuvav pveke mi rece kako ti taka i bebeto,ako tebe ti e ladno i na nego mu e i obratno.pa i spored toa pravilo ja oblakam,a sto ti zborat postari ic da ne ti e gajle niz edno uvo vleglo niz drugo izleglo,toa e pred se tvoe dete i ti najdobro znaes sto mu treba na tvoeto dete. ИЗВОРНА ПОРАКА: elenaj DEvojki bas mi ja pogodivte temava...i moeto bebe ima tri meseci i razmisluvav za oblekuvanjeto...da go ostavam li da spie samo po bodi so kratki rakavi i pizamcinja dolni?...jas mu oblekuvam bodi so kratki rakavi i odozgora pamucno kopletce....toa po preporaka na svekrva mi....ako go vidi samo po bodi i nedaj boze da nastine slucajno tesko mene koj ke ja trpi posle..a i preku den isto i stavam bodi so kratki rakavi i odozgora benkice...mislite deka e mnogu naoblecena??? ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори Елена, децата се разболуваат и така и така. Свекрва ти ако заборавила како е, нејзин проблем. ама да се прелади бебе на 30 степени, не зезај. Боди, панталончиња и то. За навечер може сеуште со долги лесни, затоа што накај 3-4 сабајле е ладничко. Ќерка ми првата е родена во септември, само со боди ја држев. Ни панталони ни ништо. ИЗВОРНА ПОРАКА: elenaj Ok, fala ti na odgovorot, znam deka nema da se preladi, uste da ja ubedam svekrva mi bez da stane kavga i tenzija doma ИЗВОРНА ПОРАКА: rina13 abe svekrvati sekako mu misli dobro na vnuceto ama so dolgi rakavcinja nz barem jas mislam deka e toplo,sekogas fakjaj go pozadi kaj vratveto ako e ispoteno znaci toplo mu. e da navecer nokite se poladnicki pa nie spieme so bodi so kratki i dolu pizamcinja dolgi ama bez corapcinja.se sobravme ovde majki so 3mesecni bebinja ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори ИЗВОРНА ПОРАКА: elenaj Ok, fala ti na odgovorot, znam deka nema da se preladi, uste da ja ubedam svekrva mi bez da stane kavga i tenzija doma свекрва ти никогаш нема да ја убедиш дека ти си во право. Ако нема за што ќе те обвини за мочкање на криво Така да гледај си детето и не му ја мисли ИЗВОРНА ПОРАКА: elenaj E pa stalno e ispotena kaj vratceto i non stop ja preslekuvam...,ama ja sleguva i dolu a dolu sobite se tro poladni i ne znam stvarno...a i malku podnastinata pa zatoa si vikam potoplo poarno...a bez corapcinja li gi ostavate da spijay vasite bebenca, jas obavezno i stavam corapcinja i za preku den i navecer .... ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори елена, јас на децата мои не им облакав во лето чорапчиња. Некогаш им беа камен ладни ноџињата, ама нормално е, затоа што немаат циркулација, не ги движат. Сепак во врска со чорапи дење одлучи си сама, затоа што некои им облакаат. Ама за спиење не! Никако чорапи. Ни сега ни во зима ни никогаш! Дури ако е ладно подобро покриј ги, во вреќа стави го, ама ноџињата слободни. ИЗВОРНА ПОРАКА: elenaj Inaku zaboraviv da kazam, ja povivam so dve tetra i svedska, sirok povoj, po nalog na ortoped, inaku citam tuka mnogu majki ne praktikuvaat sirok povoj vo letnite meseci, moze i od toa se poti, pelenite i drzat toplo???? ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly Филип се роди во средина на јуни, а јас го разголев кога имаше 3 недели. Лани беше пекол јуни-јули и нон стоп беше по боди со кратки или без ракави. Ретко и пантолончиња му облекував. И бос. Дење-ноќе беше бос. Чорапи ни зимоска за спиење не му облекувам, сега па ич. Сега спие во боди со кратки и кратки пантолони, овој јуни е поладен од лани. Греота се дечињата така наоблечени. Јас по мене гледам. Ако сум по кратки и боса, зошто бебето да не биде босо? А лани во август на 40 степени одиме на вакцина и со нас една жена со бебенце, немаше повеќе од 2-3 месеци. Беше облечено во хулахопки, ѕиври, боди, шпихозни и плетено елече! Кога го расоблече за да го прегледаат беше од глава до пети црвено и спурено. Гревче! Затоа, слободно разголување на бебињата!
|
|
|
|