RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Lilja Maria -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (19.4.2014 12:36:32)

Женски,едно не ми е јасно[sm=zmeden.gif] од документи за ин витро потребни имаме значи се и тоа нови резултати од се,ама од инсеминации досега имам само една,е сега на страната на фондот кај што се објавени потребните документи за инвитро никаде не видов дека се потеребни 4 инсеминации,и неможам да разберам за инвитро задолжително требаа и лапароскопија и хистероскопија или само ХСГ ако е уредно без никакви проблеми?Ве молам за одговор,на гинеколог сум дури во среда па не сум стрплива и затоа ве прашувам.Поздрав имајте убави Велигденски празници[sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (19.4.2014 12:54:38)

Nemora 4 inseminacii jas imav 3 no I preporaka od dr trajkovski za IVF napisano na otpusnoto pismo

Lilja Maria -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (19.4.2014 14:09:30)

А за лапароскопија и хистероскопија?Дали се задолжителни?

Melanija RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (19.4.2014 15:38:44)

Lilja Maria може нема да ти бараат ако е уредно ХСГ, но подобро е за тебе да ги направиш.Има доста кои по неуспешно ИФВ правеле, непотребен стрес е тоа.
Дајбоже првото да биде успешно, сепак е лична одлука.

brm_brm -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (19.4.2014 20:49:18)

Ako imas uredno HSG togas ne ti treba laparaskopija I histeroskopija.potvrdeno.srekno

Lilja Maria -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (19.4.2014 22:12:09)

Фала ви за одговорите!!!А за инсеминации?[sm=zmeden.gif] Поздрав ве гушкам сите[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (19.4.2014 22:52:41)

Moj sovet ti e napravi barem uste edna dve inseminacii I potoa spremaj dokumentI za ivf ako ne ti uspeat inseminaciite oti ima I uspesni inseminacii daj boze I kaj tebe da e taka ne brzaj so IVF invitroto e hormonska bomba

Lilja Maria -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (20.4.2014 16:21:42)

Фала ти Капина за одговорот,ама незнам што да кажам ич не ми е лесно,сакам уште една инсеминација незнам во што да верувам веќе,покрај се во ред,сите испитувања и мои и на сопругот едноставно некогаш и немам волја и незнам како ќе биде,знам дека е тешка оваа борба трае веќе 4 години ама тоа е мора да се продолжи,ќе пробам уште една инсеминација па ако не биде сакам ИВФ знам дека е хормонска борба ама едноставно сакам бебе повеќе од се на светот [sm=smiley1.gif] Поздрав

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (20.4.2014 17:09:08)

Znaj ako te odbijat od komisijata ke nemas pravo pak da gi podneses dokumentIte osven ako ne se zalis zatoa ako nema nikakov problem sekako ke ti baraat uste tri inseminacii

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (20.4.2014 17:10:12)

Jas sum 9 godini bez deca I sto da pravam toa e

Lilja Maria -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (20.4.2014 19:03:35)

Па да, што треба тоа и ќе направам,а по кој основ можеш да бидеш одбиен[sm=zmeden.gif] Ако ме одбијат здравје Боже има приватни клиники што е тоа е,што е од Господ речено ќе си врви[sm=smiley1.gif] Јас сум со една бременост до сега која заврши лошо,па се надевам дека ќе даде Господ кај сите па и кај нас[sm=bravo.gif]

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (20.4.2014 20:09:46)

LiljaMarija, од Фондот не одбиваат, само може да ти дадат известување дека мора тоа и тоа да се направи, па потоа да ти дадат ИВФ, така што дури и при поднесување ќе ти кажат ако треба да почекаш. Значи одбивање нема, освен во тешки и и иклучителни случаеви. Јас исто би ти препорачала да се обидеш со инсеминации, а потоа да одиш на ИВФ. Позз, со среќа

Lilja Maria -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (20.4.2014 21:02:08)

Ти благодарам искрено од срце!Поздрав и среќни празници![sm=smiley1.gif]

Lilja Maria -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.4.2014 0:31:44)

Искрено незнам зошто беше неуспешна инсеминацијата[sm=smiley1.gif] Испитувањата си покажуваат дека апсолутно се си е во ред,како што и пишав,еднаш бев бремена но плодот немаше срцева акција,инаку испитувањата ги правиме редоследно,а што се испитува после неуспешна инсеминација стварно незнам?Да го прашам гинекологот во среда па ќе ви кажам или ако знаеш напиши[sm=smiley1.gif] Ми остануваат уште 3 инсеминации кои планирам да ги правам во ГАК па после ИнВитро здравје Боже,друго ништо не остана за испитување,гинекологов ми вели дека чим еднаш сум забременила тоа многу дава надеж за повторна бременост.Ќе видиме како ќе биде,инаку се спремам за во Мај на втора инсеминација!Ви посакувам на сите бебчиња[sm=duda.gif]

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.4.2014 19:24:47)

Постовите се префрлени во Инсеминација.

tea 88 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.4.2014 19:19:31)

denes mi stigna izvestuvanje od fondot vo koe mi bara PAP test da dostavam, se javiv na telefon i im kaazam deka imam prateno pa ajde uste ednas prati go kopijata so pecat i potpis i sega ne mi e jasno pak ke se razgleduva i moze da me odbijat?

Kaya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.4.2014 19:30:18)

Женски, јас ги комплетирав документите и гиподнесов на 7ми април, ама еве уште ми нема нипто стигнато. После колку време ви стигна одговор? поздрав

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.4.2014 19:34:47)

Tea, штом имаш копија од ПАП-от, препраи го пак, нема да те одбијат, не с секирај. Каја, обично за 2-3 недели ќе добиеш одговор, сега има гужви заради ИВФ за второ дете, најдоцна за месец дена треба да ти стаса, позз

Kaya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.4.2014 19:41:35)

Фала..значи кај и да е..Одвај чекам[sm=smiley1.gif]

brm_brm -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.4.2014 20:31:01)

најдоцна за 1 месец одобруваат, срекнооо

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.4.2014 11:00:31)

Kaya, јави се и прашај. Инаку и мене ми кажаа дека има гужви заради второ дете, но секако можеш да провериш, да не се загубило негде или нешто слично. Со среќа! [sm=smiley1.gif]

mesecina83 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (4.5.2014 17:56:15)

Здраво драги рр здравје утре сабајле имам закажано кај матичната да ми потпише докуметите за ивф и потоа правеч во фондот за здравство да ги предадам документите па здравје само со господ напред на 4 јуни почнувам со терапијата за ивф се надевам дека сега овој пат ќе биде успешно[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (4.5.2014 19:30:11)

mesecina83, со среќа, кај кој доктор одлучи?

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (4.5.2014 20:43:50)

Sakam da ve prasam za hepatit b I c dali samo mazot treba da gi ispita ili ne

brm_brm -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (4.5.2014 20:47:02)

хепатит б, ц и хив испитуваат и двајцата партнери.

Страница: <<   < Претходна страница  19 20 [21] 22 23   Следна страница >   >>