RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

profe -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 11:01:42)

Zdravo. Vrtam na brojot sto mi go kazavte, mi se isklucuva. Najdov i broevi na stranata na Fzo, isto i na tie se iskluceni. Dali znaete sto e rabotata? Blagodaram

lolla RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 11:06:02)

профе биди упорна, може се на состанок или се зазбореле. Врти на секој пола саат. Јас имав броеви ама ги фрлив кога ми го дадоа ваучерот [sm=zmeden.gif]

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 12:41:24)

Zoya, тој формулар само јасго потпишав, не ми е јасно зошто кога лево пишува и специјалист лекар, но не требало лекарот матичен гинеколог, туку само јас, демек да потврдам дека сум запознаена со постапката. Тоа е образец 2 на сајтот на фондот. А мене пологично ми е да се потпишува тоа во клиниката за ИВФ, заедно со докторот кој прави ИВФ и да им се праќа на фондот.....

profe, на сајтот на ФЗО, каде што има десно линк за ИВФ, таму има и контакт телефони, 4 телефони се и под секој телефон има име на доктор со кој треба да зборуваш, обично од сабајле се таму, а после одат на терен, по состаноци и сл. Значи барај броеви за доктори за ИВФ, а не општиот број на ФЗО.

Фала на сите, ајде побрзо да се радуваме заедно. Позз

Zoya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 12:53:27)

Фала ти LoveableMe сега ми е појасно [sm=smiley1.gif] Се надевам дека до крајот на неделава ќе комплетираме се што ни треба, па здравје следната недела ќе поднесуваме...па после со лесно на сите [sm=smiley1.gif]

profe -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 13:46:17)

Najdov vrska, od vnatre za informacii. Oviw dve nedeli nema da se sostanuva komisijata, zatoa broevite se iskluceni. Toa bilo rabotata. Znam, go najdov linkot i zvonev na site cetiri broja, ama dzabe. Ne se sostanuvaat i ne odgovaraat oviw dve nedeli na povici od komisijata. A sto e rabotata i zosto, ne znam.

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 13:52:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: profe

.... Oviw dve nedeli nema da se sostanuva komisijata, zatoa broevite se iskluceni. .....Ne se sostanuvaat i ne odgovaraat oviw dve nedeli na povici od komisijata. A sto e rabotata i zosto, ne znam.

...Лански одмори да не искористуваат? Рокот е 30 јуни[sm=smiley36.gif]

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 16:01:35)

Најдоа кога да искористуваат! Па не мора и сите заедно [sm=smiley36.gif]
Ајде со среќа LoveableMe, се надевам што поскоро ќе ги го добиеш ваучерот [sm=smiley1.gif]

sasaiciko -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 16:38:17)

Bidejki mene site dokumenti sose preporaki za invitro mi se veke vofondot dali treba osven da gi obnovam dokumentite plus use nesto da baratam druga dokumentacija/

mesecina83 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 16:47:26)

dragi rr jas dokumentite gi podnesev na 5.05 a na 29 .05 se razgleduvani ,i deneska go zedovme mi stigna na domasna adresa ,a jas si zedov kopija od vaucerot i bev na pregled kaj Petanovski za da pocnam so postapkata za ivf i mi rekoa deneska vo fondot deka deka bile razgleduvani vo petokot dokumentite od strana na komisijata i bevme kaj taa Gabi i ona ni kaza deka site odobreni i razgledani vauceri se isprateni po posta pa site vie koi ste od Skopje mozete da idete vo fondot i da ja prasate Gabi dali vi e odobren vaucetrot taa e vo soba 36-37 bese nie deneska bevme kaj nea

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 18:08:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sasaiciko

Bidejki mene site dokumenti sose preporaki za invitro mi se veke vofondot dali treba osven da gi obnovam dokumentite plus use nesto da baratam druga dokumentacija/

Сасичко, извини ама не си јасна, викаш ќе правиш трета инсеминација, а во Фондот веќе ти се дадени документите?

sasaiciko -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 18:50:30)

Lani vo avgust gi predadov site dokumenti sto se potrebni za invitro sto gi baraat od fondot,no brojkata na spermatozoidi e premnogu mala i zatoa so preporaka na urolog odidovme direktno za dokumenti za invitro.iskreno i vo klinika se cudea zosto mi baraat 4 inseminacii koga nema materijal.zatoa prasuvami potprasuvam za koga ke gi zavrsam inseminaciite da gi imam na vreme spremni drugite dokumenti.

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 19:15:23)

I na nas ni baraa uste dve inseminacii iako koncetracija pod 5 milioni mazite se smetaat za neplodni I samo so icsi metoda mozat da mat deca I ovaa komisija neznam sto da kazam znaci naleukocitite dvojno pokaceni I bez spermokulturata ne ispratija na IVF

sasaiciko -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 19:32:36)

taa brojka kaj mm e 1 milionce i koga pravev inseminacii mi se cudea zosto odovlekuvaat koga za uspesna inseminacija e nad 5 miliona brojka drugite slucaevi direktno na invitro

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.6.2014 20:12:52)

A sega neznam kako ke bide koga e ok spermogramo t nema nikakov problem nitu eden parametar ne e poremeten

virgo -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.6.2014 14:13:55)

Ubavo vikam jas si igraat oni so nasheto trpenie i se oni se vo pravo a poima nemaat kolku emotivno i finansiski ne chinat tie nivni odluki. Ama toa e na nekoj nachin zavisime od tie nivni odluki samo neznam po koi parametri se vodat, koga vo zapadnive drzavi seto ova premnogu lesno se zavrshuva, a posebno kaj mashki sterilitet shtom ima pod milion odma IVF nema nikakvi inseminacii. Eh ama toa e tamu...

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.6.2014 22:09:49)

Добро е што кај нас имаме можност за ваучер, сепак. Во западните држави се е полесно, точно, но секој сам си плаќа, и тоа далеку поголеми суми отколку кај нас. Да ја видиш листата од Систина за испитувања пред IVF колку е мала [sm=smiley36.gif], ама не секој е во можност да си плати и да не ги брка сите овие процедури од Фонд. И покрај се, јас сум ептен благодарна што ни се нуди ваква можност и што добивме ваучер [sm=smiley1.gif]

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.6.2014 22:27:22)

Kaj nas vo strumica nemaat tri nedeli reagensi za ureoimikoplazma sramota ke mi istecat drugite dokumenti ke im pomine vaznosta ke treba ponovo da vadam a I plus pari da davam 1I pol mesec cekav pap test sega cekam za ureoimikoplazma pa stvarno nekoj si igra igracka so nas I so naseto trpenie

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.6.2014 22:48:34)

Има опција да земеш посебен упат и да ги направиш во Скопје? Инаку, колку се на приватно? Може подобро да ги платиш тие и да запазиш рок отколку да чекаш и да престане важноста на другите документи...

profe -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.6.2014 23:07:58)

Sekade vo svetot ima invitro preku fond. Mislam za Evropa i Avstralija Samo vo Sad mislam nema, tamu zdravstvoto se plakja. Nie posledni go vovedovme. Go ima i vo Srbija i Hrvatska. Sekade kade sto zdravstveniot sistem e drzaven. Inaku, bev vo fondot, poplaven e, zatoa nema da se sostanuva komisijata vo slednite dve nedeli.

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (4.6.2014 10:48:37)

ИЗВОРНА ПОРАКА: profe

..... Inaku, bev vo fondot, poplaven e, zatoa nema da se sostanuva komisijata vo slednite dve nedeli.

Е па жени доброволки, ај да ве видам, засукајте ракави со кофи и гумени чизми да го исчистиме Фондот. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (6.6.2014 17:34:46)

Девојки, разговорите се префрлени во Хормонална рамнотежа услов за бременост. Позз

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (12.6.2014 15:11:29)

Zdravo devojki, jas pocnav so ispituvanjata, napraviv pap test, hormonski status, krvna slika so sedimentacija i sega vo sreda ke pravam i HSG, I uste vaginalen bris treba da napravam isto vo tekot na narednata nedela, no me interesira za mazot mi procitav deka treba 2 spermogrami I toa vo razlicni bolnici, I deka vo fondot ne priznavale od site bolnici, kade mozeme da napravime spermogram? Pozdrav do site

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (12.6.2014 15:35:19)

Sole, можете да направите еден спермограм на ГАК и еден во Систина, Ремедика, Авицена и сл. Но, да има размак од неколку месеци меѓу двата спермограма. Позз

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (12.6.2014 17:43:08)

Nemora poveke meseci moze samo mesec Dena da se razlika spermogramite kaj nas bese taka prviot pat

orchid7 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (15.6.2014 11:00:27)

Zdravo na site!
Nova sum na ovoj forum (i voopsto, prv pat se uklucuvam na nekoj forum) i vasite poraki mnogu mi pomognaa okolu ovaa postapka so fondot.
Mene mi ostanuva uste maticnata da mi go potpise obrazecot utre pa da gi podnesam dokumentite iako otkako gi iscitav vasite poraki mislam deka ke mi baraat dopolnitelni dokumenti.
Nie imavme dve neuspesni insemenacii i poradi losiot spermogram na mojot soprug sansite da imame uspesna insemenacija se mnogu mnogu mali. Procitav deka baraat 4 no na drugi forumi procitav deka davale vauceri i bez insemenacii taka sto sum dosta zbuneta. Kako i da e, mislam deka e podobro da gi podnesam ovie dokumenti sto gi imam pred da mi istecat pa ke cekam nekakvo izvestuvanje od fondot.

Na site vi (ni) posakuvam vauceri i uspesni in vitro postapki!

Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>