RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

virgo -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (23.6.2014 23:12:05)

Zdravo devojki. So sreka na site shto podnesuvate dokumenti znam deka e teshka procedura a chekanjeto na odgovor od komisijata e ushte poteshko. Milo mi e za site vas koi se izraduvavte na vashite vaucheri iako jas ne se izraduvav na mojot. No neli toa e shto e, denes od komisijata samo mi potvrdija deka teshko bi go promenile mislenjeto BEZ RAZLIKA KOI TESTIRANJA I DA GI NAPRAVIME I KOLKU I DA BIDAT DOBRI REZULTATITE, toa bi ni bilo smo gubenje vreme. Kako i da e vo ponedelnik mi se vraka doktorot od odmor pa ke vidime shto ke pravime ponatamu. Samo edno znam ili ke bide kako shto mm i jas sakame ili voopshto nema da bide, bez razlika shto mislat "gospodata od komisijata". Zoshto shtom im "plesnesh vo lice" shto ti vetuvale odma se ograduvaat "Ama ...znaete toa ... ide vaka.. pa ako ne pomine... mora onaka... nie vi rekovme zoshto mozebi ke moze taka..." i slichni nekoi gluposti samo kolku da da ne si ja priznaat vinata i toa deka so prazni muabetii vlevaat nadez kaj lugeto. Izvinete malku sum besna ama toa e toa i sepak kako shto rekov SO SREKA NA SITE I CHESTITKI NA SITE SHTO IM SE IZRADUVAA NA VAUCHERITE. A i najmalata nadez i shansa sekako deka ke gi iskoristam i daj Boze da bide se kako shto se nadevam pa so DNK ke im dokazam deka uzasno znaat da pogreshat.

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (23.6.2014 23:22:02)

Virgo i na mene mi e smaceno od fondot znaci baram. kade da se obratam za toa oti ovie nasive tuka nemaat reagensi za ureoimikoplazma zosto cekame tolku vreme oni mi vikat samo zali se na nadleznite a koj e nadlezen zatoa ne kazuvaat

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (23.6.2014 23:30:01)

Tie pak od mikrobiologija vo petokot mi vikat pa ne si samo ti ima mnogu kako tebe koga im se razvikav denes mi vikat neznaat koga ke dobijat preku glava mi e veke od ovie bolnici utre ekg moram da pravam zaradi toa sto sum hronicno bolna so namalena funkcija na tiroidnata morala ednas godisno ekg da pravam na srceto i vidno pole treba da pravam i zgora na se mm treba da stave i mostovi na zabite i toa treba da go platam 5 iljadi no neznam dali ke mi gi refundirat tie pari od fondot treba da odam i zatoa da trckam

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.6.2014 9:11:33)

Virgo, јас би те советувала да направите ИВФ приватно, па дај Боже да бидне, да им одите со резултати во ФЗО кај директорката и да им кажете, еве ние успеавме, ај сега да ни рефундирате пари. [sm=smiley1.gif] Мислам дека ќе бидат приморани да ја сменат одлуката која сега ја донеле. Позз среќно

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.6.2014 11:20:52)

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR 02.06.2014

.....Инаку, да ви кажам дека за тој образецот што ве прашував кај што пишува терапија што ви следи, мора да го потпишете и да го оставите со другата документација, тоа ми го бараа во ФЗО. Е па ај со среќа нека е, чекаме за 2 обид.

Девојки, денес бев во ФЗО да им кажам дека сакам да го земам ваучерот од кај нив, да не ми го праќаат дома, а од таму добив одговор дека нашето барање е предвидено да се разгледува на 08.07[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif], очигледно многу се чека, ама и така не брзаме сега да правиме во жештиниве, па не им се побунив....

Milicka 30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.6.2014 12:04:49)

Здраво девојки! Денес ги поднесов документите за ваучерот кај нас,па ке си почекам дур да ги пратат во скопје...па одмори ми кажаа најмалку еден месец,може и повеќе [sm=smiley13.gif]
Зоја ми рекоа дека нема проблем дека се без печат ама мислам тоа најмногу зависи од комисијата.

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.6.2014 15:35:19)

Kaj nas se e vo red izleze I spermokulturata I brisot od uretra ok samo kaj mene vidnoto pole ne e vo red izgleda hipofizata pak mi se sire

Zoya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (27.6.2014 16:42:43)

Конечно денес и ние поднесовме документи. Сега ни останува да си чекаме. Инаку Milicka во фондот ми кажаат дека комисијата нема да има прекини во текот на летото. Членовите на комисијата имаат свои замени, така што нема да има прекин на нивното состанување во текот на летото. Но, како прогноза и мене ми кажа да очекуваме одговор после еден месец.

Milicka 30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (27.6.2014 21:51:15)

Супер Зоја ,сега ни останува да си чекаме [sm=smiley1.gif] АЈде може и порано ке ги добиеме ваучерите.

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (28.6.2014 10:32:15)

Среќно Зоја! Јас, ти и Миличка во исти период ќе ги земеме ваучерите[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

sasaiciko -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (28.6.2014 13:12:43)

Devojki kako odi postapkata otkako ke go zemete vaucerot

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (28.6.2014 13:21:44)

Ama I jas ke sum so vas ako izleze se ok so ureoimikoplazmata u pon

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (30.6.2014 9:18:02)

Супер Капина, заедно со ваучери[sm=bravo.gif]! Сасичко, кога ќе добиеш ваучер, го земаш и доколку веќе знаеш кај кој доктор сакаш, се јавуваш да закажеш термин, а потоа со ваучерот од ФЗо одиш кај матичниот гинеколог да ти даде упат за клиниката каде ќе правиш ИВФ. И потоа докторот во клиниката ти кажува како ќе тече терапијата. Среќно. Каде реши да правиш?

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (30.6.2014 12:32:32)

Jas vo cetvrtok ke gi podnesam dokumentite ako e ol I brisot od ureoimikoplazma inace mu pisav I na Dr Tase za spermogramI oti sega e vo red I sto piese mm zatoa I mi se zablogadari oti on mi vikase oti ne se snemuva a ne tocno

sasaiciko -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (30.6.2014 12:43:56)

Vo remedika sakam da go pravam dokumentite gi podnesov minatata nedela povtorno,zaedno so inseminaciite pa se nadevam deka ke dobieme godinava vaucer

virgo -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (30.6.2014 14:39:42)

Devojki so sreka na site i bash sakam da se raduvam so vas zaedno koga ke gi dobiete vaucherite. Jas denes imam zakazano so doktorot shto ke mi go pravi IFV-to da vidime da se sogovorime shto moze da se napravi. Ako bide onaka kako do sega shto planiravme (iako fondot ne poremeti malku) mozebi kon krajot na juli ili pochetokot na avgust konechno da se raduvam na [sm=rozacrtici.gif] ili [sm=modricrtici.gif].

Zoya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (30.6.2014 15:41:36)

Devojki ajde site sto poskoro da dobieme vauceri od fondot. Pa da si pisuvame vo delot na vestacko oploduvanje i site da se prefrlime vo temite za bremenost [sm=bravo.gif]Virgo tebe ti poskuvam da imas posledna i uspesna postapka i da im dokazes na tie od komisijata deka ne bea vo pravo [sm=jezicek.gif]

butterfly 00 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (1.7.2014 15:21:15)

Devojki nie gi sobravme site dokumenti i toa sto na spermogramot pokaza zgolemeno kolicestvo na leukociti napravivme i spermokultura i ispadna deka nema nitu bakterija nitu nekoja infekcija i sega mi se smiri dusata pa sega zdravje od ponedelnik ke gi podnesam dokumentite vo fondot pa ke cekame rezultat, se nadevam deka za tri nedeli treba da dobieme odgovor neznam sega kako imaat guzva ama minatiot pat za tolku vreme go dobivme. Ke vi pisam koga ke dobieme odgovor i im posakuvam sreka na site sto zemaa i ke pocnat so procedurata :)

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (1.7.2014 15:35:20)

Zdravo devojki mene maticniot mi rece deka mozam da podnesam vo fondot I pokraj toa sto imam Candida deka ne pravele problem za candidata bidejki ne e bakterija, dali nekoja od vas imala I podnela dokumenti?
Pozdravce do site I so sreke na onie koi podnele I cekaat odgovor, daj Boze da vi bide pozitiven!

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (1.7.2014 17:13:18)

Соле, кнадидата е габичка и не е бактерија, не прават проблем во ФЗО. Кај кој доктор реши? Батерфлај 00, среќно и тебе, пиши кога ќе добиеш ваучер. Кај Лазаревски остануваш? Позз

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (1.7.2014 22:58:01)

SOLE, мислам дека веќе пишав - јас бев таков случај, сите наоди беа во ред, освен кандидата, си поднесов и ми дадоа ваучер без каков било проблем. Аплицирај и со среќа! [sm=smiley1.gif]

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.7.2014 23:10:00)

uf fala vi devojki, jas vo sekoj slucaj pocnav I da ja lecam pa zdravie samo I so Gospod napred, inaku skoro site dokumenti gi imame sobereno samo uste eden spermogram treba da napravime ama eve cekame da pomine uste nekoe vreme posto prethodniot go pravese na 18ti juni I sega neli treba da pomine eden mesec, a ovoj mesec sega sakame i edna inseminacija da napravime, i imam upat za kaj Dr Bladimir Trajkovski sega za vo petok da se konsultirame da se dogovorime posto ocekuvam nakaj 6-7mi da dobijam menzis. Pozdravce za site

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.7.2014 23:41:15)

jas utre ke gi pustam dokumentite se nadevam ovojpat se ke bide kako sto trebaoti nema nikakov problem ni kaj mene ni kaj mm go molam gospod site sto sme tuka da se selime poleka poleka od ovie temi vo temite bremenost i poroduvanje denes odam kako duh tesko mi bese mnogu da ja otvaram starata papka so dokumenti no zivotot odi ponatamu

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.7.2014 10:21:04)

Denes otidov da gi podnesam dokumentite mi vikaat nemas eho na matka I jajnici I im vikam imam bag histeroilaparoskopija vika ne mora I eho I sega I ciklusot mi dojde neznam dali ke me gleda maticniot na eho sega denes sto tuku pocnav da krvaram

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (3.7.2014 11:27:12)

kapina, џабе да одиш сега на ехо, ништо нема да може да се види. Инаку, да, секако бараат ехо - 4Д, или обично ако имаш хистеро и лапаро.

Страница: <<   < Претходна страница  25 26 [27] 28 29   Следна страница >   >>