RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

Melanija RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (15.6.2014 18:37:55)

orchid7 добре дојде на Рингераја [sm=smiley1.gif]

Во однос на потребни информации, доколку е добар спермограмот (незнам точко со која се диагноза) тогаш се потребни 4 инсеминации,но доколку е лош тогаш во некои случаи не се потребни инсеминации.На страната на фондот мислам дека според дијагноза немаше напишано туку според вкупен број на сперматозоиди.
Се надевам дека во ред ќе бидат документите и ќе може да одпочнете со постапката [sm=smiley1.gif]

fragolina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (15.6.2014 21:13:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: orchid7

Zdravo na site!
Nova sum na ovoj forum (i voopsto, prv pat se uklucuvam na nekoj forum) i vasite poraki mnogu mi pomognaa okolu ovaa postapka so fondot.
Mene mi ostanuva uste maticnata da mi go potpise obrazecot utre pa da gi podnesam dokumentite iako otkako gi iscitav vasite poraki mislam deka ke mi baraat dopolnitelni dokumenti.
Nie imavme dve neuspesni insemenacii i poradi losiot spermogram na mojot soprug sansite da imame uspesna insemenacija se mnogu mnogu mali. Procitav deka baraat 4 no na drugi forumi procitav deka davale vauceri i bez insemenacii taka sto sum dosta zbuneta. Kako i da e, mislam deka e podobro da gi podnesam ovie dokumenti sto gi imam pred da mi istecat pa ke cekam nekakvo izvestuvanje od fondot.

Na site vi (ni) posakuvam vauceri i uspesni in vitro postapki!

Zdravo orhid 7

vo vrska so tvoeto prasanje samo mozam da ti kazm deka dokolku problemoT e do soprugot mozno e da pomines i so dve inseminacii. megutoa toa go znaat samo tie vo fondot i tie odlucuvaat . zatoa moj sovet ti e podnesi se sto imas dokumentacija bez razlika dali imas se ili imas i nesto poveke dokumentacija i toa podnesi i stari dokuneti bukvalno se. Koga ke ti go razgledaat predmetot dokolku im fali nekoe ispituvanje ke ti pratat izvestuvanje da go doneses i otakako ke go dostavi i toa ke ti odobrat. odnesi gi pobrzo i vo rok od 20 dena do 30 dena traba da ti odgovorat. jas imam dobieno dva vaueri do sega i ea korektni maksimalno.

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (15.6.2014 22:04:04)

A zosto ne probate da go podobrite spermogramot kaj nas bese slucajot mm da moze da ima deca samo so invitro toa so icsi metoda pa se sredi spermogramot i sega e normo spermija ne im veruvajte samo na nasite lekari barajte mislenje i od stranski lekari nie imavme prethodno 25 posto provresivni sega imame60 posyo imavme vkupen broj 32 mili sega imame 75 mil imavme dijagnoza astenozoospermija sega imame normospermija i sansite ni se golemi za prirodna bremenost. nema nisto loso da se priba da se srede sperrmogramot i posto kaj mene dojde do bremenost so ivf sega kako sto kazav sansite mi se golemi za bremenost po priroden pat.

A i drugo sto sakav da kazam e toa sto iako so ivf dojde do bremenost problenot so spermogrmot ne e resen spermogramot si ostanuva pak los jas toa mu go kazav i na dr tase znaci mozda ke odimam dete so invitro no spermogramot pak ke bide los.

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.6.2014 15:38:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: orchid7

......Nie imavme dve neuspesni insemenacii i poradi losiot spermogram na mojot soprug sansite da imame uspesna insemenacija se mnogu mnogu mali....

orchid7, добредојде те очекуваме за дружба на форумот. Имаме тема Стерилитет кај мажот, може тука да прочиташ најразлични искуства и да споделиш дијагноза, но знај има многу подобрувања со соодветни витамини и исхрана. Позз

virgo -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (20.6.2014 19:24:39)

[sm=zz_banghead.gif][sm=zz_banghead.gif][sm=zz_banghead.gif][sm=zz_banghead.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=zz_stomp.gif][sm=zz_stomp.gif][sm=zz_stomp.gif]. I stigna odgovor na mojata zalba. Znachi se e dzabe i ushte 100 zalbi da podnesam tie nema da go smenat mislenjeto IAKO 3 EKSPERTI ZA IVF GO KAZUVAAT SPROTIVNOTO OD TOA SHTO "CENETATA KOMISIJA" GO MISLI. Navistina neznam shto da kazam ako imate nekoj sovet vo momentov se bi mi zvuchelo fenomenalno dobro. MM veke se odkaza od se go fati depresija a i go razbiram, neznam jas kako seushte sum prisebna. I ushte vtoro IVF pa zatoa nikoj neke koga so prvoto ke ve istoshtat dushata ke vi ja izvadat nikoj neke po vtor pat da go pominuva istoto.

Melanija RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (20.6.2014 22:23:19)

virgo [sm=zz_stomp.gif] незнам што да пишам.Лесно е да кажам оди до крај правно тужи ги ама мора за нешто правда ,ова е невидено.Ако имате сила,начин и адвокат направете го тоа. Мора да одморите од се и да се соземете,
Морална подршка секогаш имаш [sm=smiley31.gif]

butterfly 00 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.6.2014 14:42:06)

Devojki koi dokumenti treba da se podnesat za vtoro IVF ?

Melanija RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.6.2014 15:06:01)

butterfly 00 во овој пост на LoveableMe RR има се напишано

ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR

Девојки, бев да се информирам за ИВФ втор обид IVF, која е процедурата, што документи треба и ми рекоа вака:

- копии од претходни HSG, лапароскопија, хистероскопија (доколку сте правеле)
- 3Д/4Д ехо ново да се направи не постаро од 6 месеци
- ПАП тест (не постар од 1 година)
- микробиолошки брисеви не постари од 6 месеци
- хормонален статус FSH, LH, PRL, E2, Progesteron, Testosteron, TSH, T3, T4), не постар од 6 месеци. Доколку FSH е покачен, може да побараат Антимулериан хормон, доколку не е, не бараат
- комплет крвна слика со седиментација и гликоза не постари од 6 месеци,
- два спермограма (еден од претходното ИВФ), а друг нов не постар од 6 месеци
- вирус маркери, хепатит Б,Ц и ХИВ не постари од 6 месеци (за двата партнера)
- копии од претходни инсеминации
- извештај, отпусна листа од ИВФ-то кое било неуспешно од болницата каде сте правеле

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.6.2014 17:53:53)

butterflu00, баш те мислев каде си, што правиш[sm=smiley1.gif]. Сега последно кога бев да поднесам, Ванчо ми вика ти треба, ПАП, еден спермограм, хепатит Б,Ц и СИДА тест, вагинални брисеви, крвна слика со седиментација, хормонски статус, сите овие не постари од 6 месеци, а другите документи од првото ИВФ ќе си ги најдат во папката твоја во Комисијата[sm=zmeden.gif]. така поднесов,

Во ФЗО МК кога бев пред неколку месеци ми кажаа како што имам напишано погоре. Ќе видиме ако ми одобрат, ќе знам што е точно, а јас носев и копии со мене од све претходно, но не ми ги побараа плус 3Д/4Д ехо[sm=zmeden.gif].

butterfly 00 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.6.2014 18:53:37)

LoveableMe RR jas gi spremiv site dokumenti PAP test imam so pecat od fondot od prvoto IVF zosto ne mi e postar od edna godina, a site ostanati gi napravivme novi zosto neli baraat ne postari od 6 meseci. E sega vaka jas koga go pravev hormonskiot status si gi napraviv istite 5 hormoni FSH, LH, PRL, E2, Progesteron kako za prvoto IVF sto gi pisuva na stranata sega citam kaj tebe deka ima Testosteron, TSH, T3, T4 za tie ne znaev deka treba da se pravat. Sega neznam sto da pravam rezultatite mi se spremni sakav ovaa nedela da gi podnesam, a zdravje septemvri da go pravime IVF. Si vikam ke gi podnesam pa ako me vratat za tie hormoni da gi napravam zdravje zosto i taka septemvri zdravje ke pravime ne mi se brza, letovo sakam da setam i da se odmoram, sega se vrativ od eden odmor pa zdravje ke odam na uste eden ubavo da se odmoram pa zdravje posle go Gospod napred. Prasav jas za mene vo fondot mi rekoa stom imam napraveno histeroskopija samo obicno eho da napravam. Ne sum ve zaboravila celo vreme ve citam i kontaktiram so nekoi RR si pomagame i razmenuvame iskustva.

butterfly 00 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.6.2014 19:25:29)

Jas za prvoto IVF go pobarav Vanco no se naluti zosto nego go barame i mu se obrakame, ima li nekoj drug LoveableMe RR ako znaes kade ke mozam da se obratam i da se rasprasam ako ne ke pocekam dodeka ne ni se sredi rezultatot.

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.6.2014 20:46:32)

Butterefly00, супер, дај пиши што контактираш со другите рингерајки, разменувате ли искуства?[sm=smiley1.gif]

Јас сега скоро отидов кај Ванчо и не ми направи проблем, а можеш и кај докторите да одиш во ФЗО кај мајка Тереза, тие ќе ти кажат што треба ако ти треба нешто. Или прашај не нас, ако можеме да помогнеме.[sm=smiley1.gif]

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.6.2014 21:18:59)

Zdravo rr-ki jas gi zedov rezultatite od hormonalniot status I site hormone mi se vo red (vo normala), na HSGto se otkri deka kanalite mi se proodni znaci I toa e vo red I sega me interesira dali mora 3D i 4D? gi cekam i rezultatite od pap test i uste vo ponedelnik ke odam da pravam vaginalni brisevi.
A isto taka mm go napravi prviot spermogram sega na GAK pa ke cekame da pomine eden mesec pa ke napravi na drugo mesto, no jas si mislam da gi podnesam i ostanatite sto dosega gi ima praveno iako se postari (ima nekoi i pred 4 godini) za da vidat deka navistina go ima ovoj problem odamna a nema pozitivni rezultati. Inaku na site spermogrami dijagnozata mu e razlicna eve sega na ovoj sto go pravese mu e Oligoastenozoospermia.
Ke gi prilozam i dokumentite od dvete neuspesni IVF, pa sto mislite ke mi baraat li inseminacii? Pozdravce za site

Milicka 30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.6.2014 21:38:00)

Драги девојки, може ли да ми кажете дали носевте извод од матична книга на венчаните?

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (21.6.2014 22:03:24)

Da jas nosev

butterfly 00 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (22.6.2014 10:41:41)

Zdravo rr-ki jas gi zedov rezultatite od hormonalniot status I site hormone mi se vo red (vo normala), na HSGto se otkri deka kanalite mi se proodni znaci I toa e vo red I sega me interesira dali mora 3D i 4D? gi cekam i rezultatite od pap test i uste vo ponedelnik ke odam da pravam vaginalni brisevi.
A isto taka mm go napravi prviot spermogram sega na GAK pa ke cekame da pomine eden mesec pa ke napravi na drugo mesto, no jas si mislam da gi podnesam i ostanatite sto dosega gi ima praveno iako se postari (ima nekoi i pred 4 godini) za da vidat deka navistina go ima ovoj problem odamna a nema pozitivni rezultati. Inaku na site spermogrami dijagnozata mu e razlicna eve sega na ovoj sto go pravese mu e Oligoastenozoospermia.
Ke gi prilozam i dokumentite od dvete neuspesni IVF, pa sto mislite ke mi baraat li inseminacii? Pozdravce za site

Zdravo. Ako do sega imas napraveno dve neuspesni IVF nema da ti baraat inseminacii, a sekako i ke go gledaat spermogramot taka da ke nemas problem. Jas gi nemav site inseminacii, a imav dve IVF na priroden ciklus i mi odobrija vaucer za prvoto IVF.

Zoya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (22.6.2014 13:07:21)

Девојки ве молам за една консултација. Извештаите за инсеминациите коишто ги правевме во Систина се авторизирани со електронски потпис од докторот, но немаат печат ниту на докторот ниту печат од Систина. Вака се во ред да се поднесат во фондот или да одам во Систина да удрат печат. Какво е вашето искуство?

Milicka 30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (22.6.2014 19:12:03)

Зоја моите документи и од Систина и Плодност се со електронски потпис, мислиш дека тоа е проблем? Јас ги комплетирав документите и ке ги носам утре или задутре, па ке ти кажам што ке направам во фондот.Поздрав

Zoya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (22.6.2014 22:21:21)

Мислам дека не би требало да е проблем. Штом одиш утре, задутре кажи ако ти кажат нешто. Кон крајот на неделава и ние планираме да поднесеме.

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (23.6.2014 10:09:48)

Девојки, електронски потпис не е доволен, бараат печат на документите во ФЗО, колку што јас знам кога поднесував. А за ИВФ, штом сте почнале со ИВФ претходно, па макар и приватно и доколку не успеало, даваат ваучер, особено за повеќе години неплодност.

lolla RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (23.6.2014 14:36:16)

Здраво женски, моите документи од Систина беа електронски авторизирани, и не беше проблем во ФЗО. А особено паметам за 4д ехото дека 100% беше само електронски потпишано. Ама сепак прашајте на меил до фондот или пак јавете си се. Не верувам дека се до толку, што... некој сам би си го искуцал и испринтал????

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (23.6.2014 14:48:16)

И моите документи од Систина беа електронски авторизирани, и исто така не беше проблем. А мене ми рекоа дека може и со обично ехо, не мора 4д, бидејќи имам HSG и HSC.

Zoya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (23.6.2014 15:18:59)

Денес се јавив во фондот и ми рекоа дека е пожелно да има печати, случајно комисијата да не не вратела само за тоа. Знам дека има РР кои така ги поднеле документите и немале проблем. И сега сум на два ума што да правам...

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (23.6.2014 16:31:56)

Zoya, во тој случај, оди нека ти ги потпишат, барем да бидеш раат и да не се мислиш дека ете само тоа ти фали...

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (23.6.2014 16:39:51)

Jas voopsto nemav eho imav samo hsg i laparoihisteroskopija

Страница: <<   < Претходна страница  24 25 [26] 27 28   Следна страница >   >>