RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (7.10.2014 12:52:07)

Virgo, баш ми е жал што толку се малтретираш, се надевам дека на крај ќе успеете во вашата борба, на сите нас многу ни значи кога разговараме меѓусебно и споделуваме искуства[sm=bravo.gif]

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.10.2014 20:23:47)

Zdravo zenski, da vi se pofalam deka vcera gi podnesov dokumentite vo FZOM i se nadevam na pozitiven odgovor sto pobrzo! [sm=bravo.gif]
Vigro ti posakuvam sreka i se najubavo ponataka ! [sm=rozica.gif]

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.10.2014 20:35:44)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

Zdravo zenski, da vi se pofalam deka vcera gi podnesov dokumentite vo FZOM i se nadevam na pozitiven odgovor sto pobrzo! [sm=bravo.gif]
Vigro ti posakuvam sreka i se najubavo ponataka ! [sm=rozica.gif]

SOLE, ајде наскоро да се читаме во други теми[sm=bravo.gif]

sonce79 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.10.2014 21:09:23)

Здраво Virgo,
Многу ми е жал што го поминуваш тоа со Фондот. Верувај ми, знам како ти е. И мене ми дадоа таков ваучер, само за со донаторски јајце клетки. Тотално неоправдано, бидејќи никогаш до тогаш немав примено никаква хормонсла терапија или стимулација.
Сакав да те прашам, таа промената што ја направија во условите за остварувње на право на Ивф преку фонд, не ли влијае на ваучерот што сте го добиле? Нели со промените дозволуваа да пробаш еднаш нормално ивф?
Поздрав и биди силна

Melanija RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (15.10.2014 16:51:54)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30

Devojki jas vcera podadov dokumenti vo fond za prvo ivf za prvo dete se nadevam deka sto poskoro ke ni odobrat i Dr.Tofoski ni rece cim go dobieme vaucerot da go pobarame i da vidime koga i so kakva terapija ke pocnam..hormonite tret den mi se odlicni...i prasanjeto mi e koga ke go dobijam vaucerot i ke se sostanam so doktorot toj po hormonite procenuva dali ke pijam nekoj kako jasmin,mikrogenon i itn za da dobijam? I koga se pocnuva so stimulaciite posle dobieno ili...se izvinuvam vaka sto vi pisuvam no vo bunilo sum i neznam kako e postapkata....ovoj del ne mi e jasen... I za kolku vreme odobruvast i ni kazaa po posta ke ne informiraat a postat vo skopje e uzas i docni i tuka da ne mi se odolgovleci cel odgovor od fondotblagodarna ke sum vi da mi objasnite.Fala vi odnapred :)

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (15.10.2014 17:04:43)

virgo, дали има нешто ново? Поднесовте ново барање или уште собирате документи? Биди јака, сигурна сум дека ќе си ја увидат грешката и ќе ви дадат ваучер за обично ивф [sm=smiley31.gif]

Pinky30, со среќа поднесување ваучер, ти посакувам што поскоро да ти го одобрат! [sm=smiley1.gif] Обично го даваат за две недели до максимум еден месец - зависи од гужви во периодот. Со добиениот ваучер и комплетната документација, самиот доктор одлучува за протоколот и терапијата. Обично за прво ивф се оди со долг протокол, што подразбира контрацепција пред стимулацијата, но зависи од случај до случај. Сега за сега нема потреба да се замараш со тоа, битно е што да дојде ваучерот. Планираш да правиш на Гак, како што гледам?

virgo -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.10.2014 11:35:54)

sonce 79
Здраво Virgo,
Многу ми е жал што го поминуваш тоа со Фондот. Верувај ми, знам како ти е. И мене ми дадоа таков ваучер, само за со донаторски јајце клетки. Тотално неоправдано, бидејќи никогаш до тогаш немав примено никаква хормонсла терапија или стимулација.
Сакав да те прашам, таа промената што ја направија во условите за остварувње на право на Ивф преку фонд, не ли влијае на ваучерот што сте го добиле? Нели со промените дозволуваа да пробаш еднаш нормално ивф?
Поздрав и биди силна

Ajde daj Boze utre gi podnesuvam dokumentite na novo, iako rezultatot od spermogramot na mm e ist sega eve im moznost da probaat da si ja ispravat greshkata. Vchera bev i vo Remedika i tamu mi go kazaa istoto shto veke go znam pa da vidime dali od FZO seushte ke bidat tvrdoglavi.
Shto se odnesuva do promenite vo zakonot mislam deka toa vazi samo za jajce kletkite a ne i za semenski materijal, no i da e taka nie zalbata ja podnesovme pred da se donese zakonot i zatoa nemozeshe nishto (barem taka mene gospogata od vtorostepena taka mi objasni i do maksimum me iznavredi shto so plachenje izlegov od fondot) i isto taka znam deka poznat donor moze da se ima samo za jajce kletki odnosno sestra ili dugarka moze da donira, no za mashkite toa nevazi. zalam ama toa e shto e.
So sreka na site ostanati se nadevam ke uspeete!!!!

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.10.2014 14:21:38)

Виргo, прaвете кaкo штo срцетo ве вoди, нaјвaжнa е целтa, a не ФЗO и не знaм кoј, се нaдевaм нaскoрo ќе се изрaдувaте

almushka -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (17.10.2014 22:09:30)

zdravo denes mi donesoa odgovor od fondot deka treba da dostavam dokument za 4d ama veke imam odneseno ne znam sega koj gresi ili doktorot ne znae sto e 4d ili tie ne znat i neka mi kazit nekoja so sto go lecele ureoplazmata jas imam probano sumamed levofloxacin pa sega eritromicin no edna sena mi rece da stavam tamponi so maslinovo maslo so kantarion probam pa ke vidime kako ke odit ponedelnik treba da gi pravam pak brisevite ako znaet nesto drugo kazete mi dojde do gllava so ovie dokumenti no koga mi teknuva za sto se macam pak velam dobro vredit

Pinky30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (17.10.2014 23:02:17)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

virgo, дали има нешто ново? Поднесовте ново барање или уште собирате документи? Биди јака, сигурна сум дека ќе си ја увидат грешката и ќе ви дадат ваучер за обично ивф [sm=smiley31.gif]

Pinky30, со среќа поднесување ваучер, ти посакувам што поскоро да ти го одобрат! [sm=smiley1.gif] Обично го даваат за две недели до максимум еден месец - зависи од гужви во периодот. Со добиениот ваучер и комплетната документација, самиот доктор одлучува за протоколот и терапијата. Обично за прво ивф се оди со долг протокол, што подразбира контрацепција пред стимулацијата, но зависи од случај до случај. Сега за сега нема потреба да се замараш со тоа, битно е што да дојде ваучерот. Планираш да правиш на Гак, како што гледам?

Da kaj Gligor Tofoski go poznavame dobro doktorot i ni dade nadez deka ke bide zosto mm ima dijagnoza oligospermija i rece deka ke gubime vreme so inseminacii pokraj tie spermogrami napraveni na sekoj tri.meseci i pokraj primanje na terapija.....eve sekame sega da odobrat i rece dr.da go pobarame cim go dobieme vaucerot...Fala ti mnogu na odgovorot i da boze site da se raduvame i da si docekame bebencinja :)

virgo -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (18.10.2014 15:35:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: almushka
zdravo denes mi donesoa odgovor od fondot deka treba da dostavam dokument za 4d ama veke imam odneseno ne znam sega koj gresi ili doktorot ne znae sto e 4d ili tie ne znat

Mila i mene mi go rekoa istoto. Ako na Opisot od ehoto ne ti pishuva 3D-4D togash te vrakaat. Neka ti go proveri matichnot. Jas go imav istiot problem lani pa matichniot moj mi dodade 3D-4D i posle mi go priznaa ehoto.

Milicka 30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (22.10.2014 18:33:47)

Almuska најубаво ти е да се јавиш да побараш која комисија ти го разгледувала предметот, мене исто така ми пратија писмо дека ми фали 4Д а он уствари не го виделе , толку и ги прегледуваат.
А за уреоплазмата јас и сопругот пиевме азитромицин.
Поздрав

Pinky30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (26.10.2014 21:15:16)

Devojki kazete mi kolku najdolgo cekavte odgovor od fond za vaucerot dali vi e odobren ili ne? Jas vo vtornik dve nedeli ke pravam otkako gi imam podneseno i uste nemam odgovor :( se plasaaaam vo sto e problemot sto uste nema nisto...sto me sovetuvate da se javam na broevite? Na utrinska programa imase zena od fond i kaza deka dva pati nedelno se sostanuvala komisijata i kako im stasuvaat dokumentite taka davaat odgovor i mnogu brzo odelo..najveke kolku da cekam i da se nadevam??? :(

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (27.10.2014 11:24:28)

Pinky30, обилно за две недели треба да одговорат, јави се на телефон и прашамј до каде се, или ако си од скопје отиди до ФЗо кај Мајка Тереза и лично види до каде е, ако е готов ваучерот, можеш и да си го земеш, да не ти го праќаат по пошта. Каде ќе правиш ИВФ?

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (27.10.2014 12:45:29)

Pinky30, јас чекав еден месец. Кога дојде ваучерот, на него стоеше датум од пред две недели, значи го одобриле уште тогаш, а зошто стигнало толку доцна - не знам. Некои доцна ги праќаат од кај нив, некои заглавуваат во пошта... Две недели и не се многу време за ова, но ако до толку ти тежи, слободно јави се. Ако е готов, оди сама земи го, ич не ги чекај [sm=smiley36.gif] Со среќа!

Pinky30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (27.10.2014 20:55:49)

MM denes se javi edvaj dobi i toa na mob.vrtese a na brot 0800 nikoj ne se javuvalo....prasal za mojot predmet i mu dave br.od edna od doktorkite vo komisijata kaj nejze ne bil presmwtot pa utre treba da se javi kaj nekoja druga i da mu kazat do kade e predmetot ama taa napomenala deka proslata nedela ne se sostanala komisijata i znaci uste dve nedeli ke si cekam...na 14.okt.poddadov dokumenti...pa ke vidime utre sto ke mu kazat...ke mi se odolgovleci ama toa e ne e do mene...inace ke pravam vo GAK kaj DR.GLIGOR TOFOSKI..ni adade nadez deka ke bide se ok i go poznavame dobro i zatoa odluciv kaj nego...toj za sterilitet e mn.strucen i se nadevam na uspeshno ivf pa so gospod napred prvo vaucer da zememe i rece odma da mu se javime na mob.privaten i da se sostaneme i dogovoeime za ponatamu :-) :-) :-)

nadesh -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (27.10.2014 22:57:34)

Devojki sakav da prasam vie poveke znaete ...sega koga ke go prakam napravenoto 4d so mi go baraa od fondot treba vo podracnata sluzba ili po posta direkno vo Skopje .pozzz do site devojki [sm=smiley36.gif]

sanjaaaa! -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (28.10.2014 8:04:19)

Надеш се што дополнително треба да го испратиш до Фондот, треба прво да го доставиш во подрачната служба каде првиот пат си ги оставила документите и од таму тие ќе ги пратат до Комисијата која одлучува за БПО. Доколку си од Скопје мислам дека може и дирекно да доставиш кај нив!

nadesh -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (28.10.2014 11:24:55)

Fala mnogu Sanjaaaa se nadevam petok ke zavrsam so 4d i odma ke gi pustam.Pozzzz

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (28.10.2014 11:46:58)

Jas dostaviv snimki od obicno eho I izvestaj no imav I hsg I laparoscopijaI histeroskopija no bea stari I zatoa mi kazaa I eho da napravam

Pinky30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (28.10.2014 13:42:25)

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Jas dostaviv snimki od obicno eho I izvestaj no imav I hsg I laparoscopijaI histeroskopija no bea stari I zatoa mi kazaa I eho da napravam

Denes mm se slusnal so edna od doktorkite vo komisija i mu kazale deka na 03.11 ke imalo odlucuvanje...99%nemalo da pravat problem za 4d zosto jas imav exo.so morhologijna matka i jajnici i ako bilo staro hsg ili drugi histero i laporo togas barale 3-4D a vo sprotivno ne pa ke vidime sto i kako ke bide sledniot poned.istiot den se odlucuvalo i toj den da se javume i da odam da si go zemam zosto ne sakam po posta ne mi se ceka tolku...daj boze da mi odobrat edvaj cekam da se raduvam i da pocnam so terapija :)

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (28.10.2014 20:51:57)

Не знам како може да биде ХСГ или хистеро старо, кога се прават само еднаш во животот. Ајде хистероскопија може и по втор пат ако не се довршила корекцијата од првиот пат, ама ХСГ е само еднаш. Мене ми рекоа дека ако имам ХСГ и хистеро нема да ми треба 4Д, и така и излезе, ми одобрија без проблем. Со среќа на сите и ајде што поскоро да почнете со терапија [sm=smiley1.gif]

Pinky30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (28.10.2014 23:04:28)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Hopeful

Не знам како може да биде ХСГ или хистеро старо, кога се прават само еднаш во животот. Ајде хистероскопија може и по втор пат ако не се довршила корекцијата од првиот пат, ама ХСГ е само еднаш. Мене ми рекоа дека ако имам ХСГ и хистеро нема да ми треба 4Д, и така и излезе, ми одобрија без проблем. Со среќа на сите и ајде што поскоро да почнете со терапија [sm=smiley1.gif]

Bas i jas toa se cudev koga mu kazaa na mm od koga e hsg a vo mojot slucaj nemam nikakva intervencija i nemoze toa da se smeni nikogas i mm e doktor i istoto mi go kazuvase bas i denes go prasale prvo toa od koga e hsg-to :-) :-) toa ni e sto da pravime zavisime od niv i ke si cekame :-) inace na 03.11 ponedelnik ke se sostanale komisijata i da se javime treba da kazat dali ni e odobren i vtornik da odime da si go zememe...daj boze sto poskoro da pocnam so terapija i na site go posakuvam od se srce

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (28.10.2014 23:17:37)

E imase mozda 5 godini pominato od histeroilaparoskopijata I hsg to bese mozda7 god staro

virgo -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (5.11.2014 12:07:59)

TESE...TESE...TESE...
Ke go pravime vo Remedika i ako go potvrdi rezultatot od biopsijata napravena vo "8-mi Septemvri" bi trebalo knechno odobrenieeee!
Ajde daj Boze valjda i toa ke bide

Страница: <<   < Претходна страница  30 31 [32] 33 34   Следна страница >   >>