RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

jana81 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.9.2014 16:50:34)

Mene me odbija za vtoro dete i trebase da napravam dve inseminacii. Gi napraviv inseminaciite i treba dokumentite licno da gi dostavam vo Skopje vo FZO posto go izgubiv izvestuvanjeto. Kade tocno se naoga fondot moze li da mi kazete nekade kaj Dom na ARM kaj majka tereza bilo. Help zenski ,utre sakam da gi nosam

mili4kask -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.9.2014 17:59:38)

Здраво Јана, фондот се наоѓа позади споменикот на Мајка Тереза од левата страна. :) Нема да го промасиш. Ајде дај боже да добиеш што поскоро позитивен одговор.

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.9.2014 19:38:08)

Здраво женски, од инсеминациите што треба да се приложи само извештајот или и отпусното писмо? И друго ме интересита, треба да правам само уште ехо 4Д и на матичниот му викам дај ми упат за ехо 4Д тој вика нема таков упат, значи прашањето ми е како треба да гласи упатот? [sm=zmeden.gif]

Milicka 30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.9.2014 20:03:21)

Sole од инсеминациите јас само извештајот го приложив, а за 4д ехо кај нас се плаќа на приватно кај матичниот е околу 2000 а во плодност јас околу 4000 го платив не се сеќавам точно.
Со среќа[sm=smiley1.gif]

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.9.2014 15:57:38)

Mu pisav na Dr Vladimir Trajkovski da go prasam kakov treba da bide upatot za na exo 4D I toj mi vrati deka najdobro bilo okolu 20ti den da bide exoto I deka upatot treba da bide PRIORITETEN, I Sega bev kaj maticniot I mu kazuvam toj mi vika takov upat jas nemozam da ti dadam toj e za nesto hitno, epa mu vikam dobro daj mi togas kakov treba a toj vika epa neznam kakov treba ajde vika kazi sto da napisam [sm=smiley13.gif]... epa stvarno ova veke nema smisla, I od sto se iznervirav odma glava me zabole. Inaku se javiv vo Remedika da prasam kolku kosta I bilo 3000 denari, pa neznam sto ke me sovetuvate ima li nekoj sto voopsto pravel exo 4D vo GAK? I kolku kosta tamu?

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.9.2014 17:12:21)

SOLE, дали може ваков упат да ти даде општ матичен лекар, а не гинеколог? Навистина чудно што матичниот гинеколог одбива вакво нешто...

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (30.9.2014 12:28:53)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

.. a koe vreme gi nosite dokumentite vo FZOM mislam dali ima rabotno vreme od kolku do kolku?

Обично од 07.30-14.30 можеш да најдеш луѓе таму и да завршиш работа, ти примаат документи ти удираат печат на твојот примерок и си одиш, позз

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (30.9.2014 12:32:24)

blagodaram Loveable, kolku si brza [sm=smiley36.gif] pozz

Pinky30 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (30.9.2014 12:50:30)

Devojki kazete mi kade potocno gi podnesovte dokumentite za invitro kaj crven krst ili pozadi majka tereza?

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (30.9.2014 14:10:57)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Pinky30

Devojki kazete mi kade potocno gi podnesovte dokumentite za invitro kaj crven krst ili pozadi majka tereza?

Pinky30, документите се носат во подрачните единици на ФЗО по градовите, што значи треба да ги носиш кај Црвен крст, а потоа одлучуваат тие во главната ФЗО-Мајка Тереза, позз

gina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (30.9.2014 21:06:46)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

Mu pisav na Dr Vladimir Trajkovski da go prasam kakov treba da bide upatot za na exo 4D I toj mi vrati deka najdobro bilo okolu 20ti den da bide exoto I deka upatot treba da bide PRIORITETEN, I Sega bev kaj maticniot I mu kazuvam toj mi vika takov upat jas nemozam da ti dadam toj e za nesto hitno, epa mu vikam dobro daj mi togas kakov treba a toj vika epa neznam kakov treba ajde vika kazi sto da napisam [sm=smiley13.gif]... epa stvarno ova veke nema smisla, I od sto se iznervirav odma glava me zabole. Inaku se javiv vo Remedika da prasam kolku kosta I bilo 3000 denari, pa neznam sto ke me sovetuvate ima li nekoj sto voopsto pravel exo 4D vo GAK? I kolku kosta tamu?

Sole jas vo 2012 pravev 4D exo vo GAK plativ smesna cena kolku sto se cekavam okolu 100den.togas bev so upat od maticen ginekolog sega mozebi e izmeneto togas cekav vo soba za sterilitet me primi edna doktorka i posto imase guzva tamu kaj exoto im kazav deka mi treba kako dokument za ivf so malku vrski tagas i so satti cekanje dojde Profesor Sapunov me vikna i niz cela guzva me protna i mi napravi 4D samo jas bev za toa drugite sto ceka site bea trudnici

mimiii -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (1.10.2014 9:06:42)

Sole neznam od kade si,jas pravev 4D vo Valandovo kaj Dr Gotev mislam bese i plativ 1000 denari,ako ti odgovara mozes da odis kaj nego...

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (1.10.2014 10:08:01)

4 d eho pravat I vo strumica na ginekologija za 100 den

brm_brm -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (1.10.2014 20:08:26)

Znaci uste ednas da se osiguram : za vtor vaucer preku fondot, vo odnos na dokumentot za 4d eho: imam samo slikicki od sistina od avgust 2014 g. dali e toa dovolno ili ke mi treba i pisan izvestaj?!

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (1.10.2014 21:41:27)

ИЗВОРНА ПОРАКА: brm_brm

Znaci uste ednas da se osiguram : za vtor vaucer preku fondot, vo odnos na dokumentot za 4d eho: imam samo slikicki od sistina od avgust 2014 g. dali e toa dovolno ili ke mi treba i pisan izvestaj?!

Им требаат само снимките, без извештај, но провери убаво дали тие се 4Д, позз

brm_brm -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.10.2014 9:20:42)

А како да проверам дали се 4д. летово после првото ин витро кога отидов кај лазаревски онака на преглед, ме виде на ехо и ми рече еве и неколку снимки, ке ти се најдат за во фондот. па затоа претпоставувам дека се 4 д. аинаку како можам да проверам?!

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.10.2014 9:30:47)

ИЗВОРНА ПОРАКА: brm_brm

А како да проверам дали се 4д. летово после првото ин витро кога отидов кај лазаревски онака на преглед, ме виде на ехо и ми рече еве и неколку снимки, ке ти се најдат за во фондот. па затоа претпоставувам дека се 4 д. аинаку како можам да проверам?!

Мислам некаде на снимката треба да пишува 4Д, ај ќе видам во моите (бидејќи чувам копија за мене) па ќе ти пишам, позз

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (2.10.2014 9:56:55)

Jas imav I izvestaj. pokraj histeroskopija I laparoscopija I hsg I 4 d me nateraa da pravam

orchid7 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (6.10.2014 12:47:03)

Zdravo na site,

Jas go dobiv vaucerot i vi go posakuvam istoto na site! I vaucer, i bebence i mnogu srekni momenti!

Pozdrav

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (6.10.2014 12:51:33)

Честитки ти упатуваме ТУКА.

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (6.10.2014 21:56:02)

ИЗВОРНА ПОРАКА: fragolina

Ve molam za info. ako moze nekoj da mi kaze dali po uspesno invitro koe ne zavrsi so bebe (go izgubiv plodot vo 5 mesec) imam pravo pak na vaucer.

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Imas pravo pak na IVF fragolina zal mi e najiskreno zatoa sto ti se slucilo

ИЗВОРНА ПОРАКА: sonce79

Fragolina здраво. Многу ми е жал што ти си го изгубила бебето, но не губи надеж. Сигурно ќе биде се во ред следниот пат.
Инаку можеш да аплоцораш повторно за ваучер, по 6 месеци од првиот. Имаш право на 3 обиди со ваучер од фондот. Има тема на форумов и за тоа, па таму можеш да прочиташ се подетално
Поздрав и со среќа [sm=smiley1.gif]

ИЗВОРНА ПОРАКА: kapina

Jas gi pustiv duri I eho snimkite od gestaciskata vrekicka sto se gledase

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (6.10.2014 22:01:50)

фраголина, многу ми е жал, навистина се радувавме за тебе. Преку ФЗО имаш право на 3 обиди, штом нема бременост и раѓање, имап право на ваучер, но и да ги потрошиш од ФЗО вреди да пробаш и приватно. За причините зошто се случи тоа, пиши ни во некои од темите за Спонтан абортус. Со тебе сме [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (6.10.2014 22:48:00)

Fragolina, се потресов кога видов, не можам да ти опишам колку ми е жал [sm=smiley13.gif]
Аплицирај и сигурно следниот пат ќе биде целосно успешен. Те гушкам!

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (6.10.2014 23:07:35)

Samo pocekaj6 mesecI od gubenjeto na plodot mene tolku mi rekoa 6 mesecI da mi se vrati organizamot vo normala

virgo -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (7.10.2014 12:16:44)

Zdravo devojki.
Po podolgo vreme eve me pak. Najprvo chestitki za site shto im se ispolnija zelbite i go dobija dolgo ochekuvaniot vaucher, zal mi e za site tie na koi srekata ne im se nasmevnala tolku mnogu (ova e blago recheno zoshto nemozam da ja zamislam bolkata niz koja ste pominale) samo mozam da kazam daj Boze ushte ednash da ne vi se povtori istata bolka.
Eve me mene pak, konechno se sozemavme od site shokovi shto ni gi priredi komisijata za BPO, nemozam da go opisham chustvoto koga dvajca IVF specijalisti, embriolog, dvajca profesori koi gi izrabotuvaat spermogramite vo drzavna se chudat zoshto ni e odobren usloven vaucher so donorski materijal koga so malku hormonska terapija i TESE metodata moze da se izvadat spermatozoidi za da probame da imame normalno IVF. Kako i da e narednava nedela istekuva vaucherot shto go imame a veke gi sobravme dokumentite za povtorno da podneseme novo baranje samo denovive treba da go zemam spermogramot na mm.
Dololku na spermogramot se pokaze neshto i ni odobrat normalen vausher togash definitivno dzabe e shto mm praveshe biopsija na testisite i shto tri dena lezeshe vo bolnica, za komisijata vazi samo rezultatot za spermogram napraven vo drzavna i nishto drugo.
Kako i da e posakajte mi sreka! I po milioniti pat vi blagodaram devojki za seta poddrshka zatoa shto veruvajte navistina mnogu mi znacheshe!

Страница: <<   < Претходна страница  29 30 [31] 32 33   Следна страница >   >>