virgo -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (7.10.2014 12:16:44)
|
Zdravo devojki. Po podolgo vreme eve me pak. Najprvo chestitki za site shto im se ispolnija zelbite i go dobija dolgo ochekuvaniot vaucher, zal mi e za site tie na koi srekata ne im se nasmevnala tolku mnogu (ova e blago recheno zoshto nemozam da ja zamislam bolkata niz koja ste pominale) samo mozam da kazam daj Boze ushte ednash da ne vi se povtori istata bolka. Eve me mene pak, konechno se sozemavme od site shokovi shto ni gi priredi komisijata za BPO, nemozam da go opisham chustvoto koga dvajca IVF specijalisti, embriolog, dvajca profesori koi gi izrabotuvaat spermogramite vo drzavna se chudat zoshto ni e odobren usloven vaucher so donorski materijal koga so malku hormonska terapija i TESE metodata moze da se izvadat spermatozoidi za da probame da imame normalno IVF. Kako i da e narednava nedela istekuva vaucherot shto go imame a veke gi sobravme dokumentite za povtorno da podneseme novo baranje samo denovive treba da go zemam spermogramot na mm. Dololku na spermogramot se pokaze neshto i ni odobrat normalen vausher togash definitivno dzabe e shto mm praveshe biopsija na testisite i shto tri dena lezeshe vo bolnica, za komisijata vazi samo rezultatot za spermogram napraven vo drzavna i nishto drugo. Kako i da e posakajte mi sreka! I po milioniti pat vi blagodaram devojki za seta poddrshka zatoa shto veruvajte navistina mnogu mi znacheshe!
|
|
|
|