RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (23.8.2014 20:13:42)

zdravo devojki, ve molam za vase mislenje bidejki jas sum vo dilemma dali koga ke podnesam vo fondot da gi prilozam I dokumentite od dvete neuspesni ivf bidejki se na privatno a sega prvpat ke podnesam preku fondot...?[sm=zmeden.gif]

fragolina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (23.8.2014 22:16:03)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

zdravo devojki, ve molam za vase mislenje bidejki jas sum vo dilemma dali koga ke podnesam vo fondot da gi prilozam I dokumentite od dvete neuspesni ivf bidejki se na privatno a sega prvpat ke podnesam preku fondot...?[sm=zmeden.gif]

nemoj da gi podnesuvas zatoa sto tie nemaat vrska so fondot i ti za fondot ke baras ptv pat. imas pravo na 3 vauceri a privatno mozes kolku sto sakas da pravis

mimiii -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.8.2014 8:34:18)

Jas licno prvoto mi bese na privatno i koga gi podnesov dokumentite za vtoro invitro go dadov i toj dokument,mi odobrija bez problem jas mislam deka bi bilo dobro da go dostavis i toj dokument.

milasteve -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.8.2014 14:30:39)

devojki vaka sea.imav 2 inseminacii,3 neuspesni in vitra.Se toa bese na privatno.Dali ke imam problem za preku fond da se obidam?

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.8.2014 17:32:50)

Не би требало да имаш проблем, со тоа што во зависност од случајот и дијагнозата, можно е да бараат вкупно 4 инсеминации. Во однос на тоа дали да ги прикажете и документите од ivf на приватно, искрено - не знам што е паметно... Пишете ни, и со среќа! [sm=smiley1.gif]

gina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.8.2014 20:02:48)

ИЗВОРНА ПОРАКА: SOLE

jas pred dve god.koga gi podavav i dostaviv i privatno sto gi pravev i od fond mi rekoa deka i tie treba tie si znaele kompjuterski koi se preku fond koi privatno i na izvestaite mozez da pises privatno taka mene togas mi rekoa [sm=smiley1.gif]

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (4.9.2014 9:13:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mili_vanili

Sanjaaaa i jas sobiram dokumenti za vtoro ivf t.e epten sum na pocetok i imam averzija od set__o toa. Dosega se sum plakala privatno nisto preku fond, aj pls ako mozes pisi mi sto se dostavuvas.

Pozdrav

ИЗВОРНА ПОРАКА: sanjaaaa!

Mili_vanili документацијата што треба да се достави во фондот, за ИВФ за второ дете е иста со документацијата за ИВФ за прво дете. Потребно е да се достави следната медицинска документација:

- Медицинска документација дека се направени една или повеќе од следниве методи: HSG, лапароскопија, хистероскопија (доколку сте правеле)
- 3Д/4Д ехо ново да се направи не постаро од 6 месеци
- ПАП тест (не постар од 1 година)
- микробиолошки брисеви не постари од 6 месеци
- хормонален статус FSH, LH, PRL, E2, Progesteron, Testosteron, TSH, T3, T4), не постар од 6 месеци.
- комплет крвна слика со седиментација и гликоза не постари од 6 месеци,
- два спермограма (еден од претходното ИВФ), а друг нов не постар од 6 месеци
- вирус маркери, хепатит Б,Ц и ХИВ не постари од 6 месеци (за двата партнера)
- копии од претходни инсеминации

Еве линк од фондот каде е објаснета целата процедура, од потребната документација до позитивен одговор од Фондот = тука

sanjaaaa! -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.9.2014 13:05:43)

Дали некој може да ми каже дали има некое правило кога се прави 3Д/4Д ехо на матка и јајници. Се мислам додека го чекам резултатот од пап тестот да направам и ехо снимки, денес ми е 14 ден од циклус, можеби овулацијата веќе поминала, или не е важно кога се прават ехо снимките??? поззз

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (9.9.2014 13:15:41)

ИЗВОРНА ПОРАКА: sanjaaaa!

Дали некој може да ми каже дали има некое правило кога се прави 3Д/4Д ехо на матка и јајници. Се мислам додека го чекам резултатот од пап тестот да направам и ехо снимки, денес ми е 14 ден од циклус, можеби овулацијата веќе поминала, или не е важно кога се прават ехо снимките??? поззз

Треба да направиш на средина на циклус, позз

sanjaaaa! -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (12.9.2014 9:55:19)

Денес добро ми почна денот! Ги поднесов документите во подрачната служба на Фондот за БПО! Од таму ми рекоа дека брзо ќе се изнесат по барањето. Ги прашав дали за 1 месец ќе добијам одговор, ми рекоа дека сега побрзо оди, секоја недела ги разгледувале барањата, па најдоцна за 2 недели би требало да добијам одговор! Па ајде да видиме!!! Очекувам позитивен одговор, се надевам нема да враќаат за други испитувања! Ќе ве известам во секој случај!!!!

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (12.9.2014 11:08:10)

Еј баш ми е мило, редно време е да збрзаат! Со среќа sanjaaaa!,[sm=smiley1.gif] чекаме убави вести!

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (12.9.2014 14:16:25)

Sanjaaa, те очекуваме наскоро на оваа тема.

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (12.9.2014 21:13:34)

mene me interesira za exo 4D dali mora I toa kako posebvo ispituvanje oti pa neli I ovie izvestaite sto mi gi dadova koga pravev inseminacija se od exo I bas si ima obrazlozeno sve ili 4D e I so sliki?

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (13.9.2014 1:20:04)

SOLE, за истово се јавив во Фонд да препрашам и ми рекоа дека ако имам Хсг и Хсц дека доволно е обично ехо, не мора 4д. Инаку тоа е посебна постапка, да. Со среќа [sm=smiley1.gif]

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (13.9.2014 13:06:48)

imam HSG na koe ubavo si pisuva deka kanalite se proodni I sve e vo red, a I za toa se cudev dali samo izvestajot da go prilozam bez sliki [sm=zmeden.gif] mislam deka negde toa go I imam procitano ovde na forumov deka slikite od hsg nemora...

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (13.9.2014 13:35:16)

Sole, во ФЗО бараат:

- ХСГ и 3Д/4Д ехо ж, или
- ХСГ и хистеролапароскопија

едно од овие два услова, како што ги набројав треба да имаш за да ти ја примат документацијата, за уредност на матка и јајцеводи. Среќно!

SOLE -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (13.9.2014 22:34:09)

fala LoveableMe, epa znavi uste toa mi fali dr mislam deka imam sve, ke pocekam rezultatai od inseminacijata pa daj Boze da se sluci nekoe cudo pa da ne ni apliciram ama ne veruvam grom u kopriva da udri... zdravje samo pa sto bide neka bide, pozz

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (13.9.2014 23:18:11)

SOLE, самите снимки од ХСГ-то не им требаат. И јас како тебе мислев да не им требаат, па ги влечев со мене и дури и ја препрашав да не заборави [sm=smiley36.gif]
Инаку дај боже да не ни поднесуваш документи и да биде успешна инсеминацијата [sm=smiley1.gif]

brm_brm -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (17.9.2014 20:16:46)

Zamislete denes pak se javiv vo fondot I sega mi rekoa deka pap testot mozam da go prilozam za dokumenti I so kandida, a pred 1 mesec mi rekoa deka pap testot treba da bide cist bez kadida. I sega imam uste edno prasanje. Dovolno li e da se prilozat samo slikickite od 4 d eho ili mora I pisan izvestaj bidejki vo sistina mi dadoa samo sliki od 4 d. I od koga treba da bidat tie ili nema vremensko ogranicuvanje?

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (17.9.2014 20:20:19)

Брм-брм никогаш не барале пап тест без кандида, прв пат слушам, кога си се јавила некој погрешно ти каажал, можеби не бил некој од докторите....4Д треба само снимки, не треба да се постари од неколку месеци. Ајде среќно, одамна те немаше, мило ни е што си пак со нас[sm=smiley1.gif]

brm_brm -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (17.9.2014 22:51:21)

Da me nemase. Se distancirav 3-4 meseci pa sega povtorno ista prikazna. Sobiram dokumenti. Moite sliki od eho se od avgust a ke podnesuvam vo noemvri. Se nadevam nema da me vratat.

mili4kask -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.9.2014 12:19:31)

Сањаа, сеуште чекаш, така? Јас колку што сум запознаена комисијата сега се собира на неделно ниво. Знаци четири состаноци во еден месец.

sanjaaaa! -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.9.2014 14:28:52)

Да mili4kask, сеуште чекам одговор. Ги пратив докуметите пред 12 дена. Од фондот ми рекоа дека брзо ќе добијам известување, па се надевам до сабота да добијам одговор!
brm_brm ехото ти важи штом е од август. Сите медицински документи што не поминале 6месеци до моментот кога ги поднесуваш во фондот ти важат. поздрав

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.9.2014 15:30:19)

Javi se prasaj do kade e tvojot slucaj sanjaa ke ti kazat dali go imat razgledano tvojot slucaj ili ne

mili4kask -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.9.2014 15:43:58)

Се сложувам со kapina. ЈАви се и ќе ти кажат дали го разгледале случајот. Ајде чекаме позитивен одговор [sm=bravo.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>