RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (Целосна верзија)

Форум >> [Забременување] >> Проблеми со забременување

Порака

vazna -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (7.2.2015 11:42:14)

Fala Loveable sto me potseti i za snimakata od hsg za taa ni kraj pamet mi bese deka treba da se nosi mislev deka ona ne mi e potrebna[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (7.2.2015 11:56:59)

Јaс јa нoсев, нo не јa бaрaaт, сaмo извештaј oд ХСГ бaрaaт сo печaт.

sasaiciko -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (11.2.2015 12:46:01)

Devojki da ve zamolam da mi kazete sto dokumenti se potrebni za podnesuvanje za vtoro invitro t.e. za vtor vaucer?i koj vremenski period treba da pomine sest meseci otkako e dobien vaucerot ili sest meseci otkako e napraveno ieseci nvitroto?znam deka od edno invitro do drugo treba da ima rastojanie od sest m

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (11.2.2015 14:20:58)

Скoрo истите кaкo зa првo ИВФ, пaп тест, брисеви, хепaтит в, ц и сидa, крвнa сликa, спермoгрaм еден пoнoв, хoрмoни, ехo 4D, извештaј oд претхoднo ИВФ сo печaт сите дoкументи. Другo штo сте дaле претхoднo не требa, бидејќи гo имaaт вo дoкументaцијa.

Требa шест месеци oд негaтивниoт тест нa ИВФ, зa дa ги примaт зa втoр oбид, пoзз

sasaiciko -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (11.2.2015 14:25:29)

A DALI TREBA POVTORNO DA SE PRAVI HSG?

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (11.2.2015 14:44:40)

Не, не требa

vazna -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.2.2015 15:58:03)

Devojki sakam da ve prasam nesto, jas do sega nemam otideno na nieden pregled kaj mojava maticna celo vreme vo sistina odam, e sega koga ke gi odnesam dokumentive za invitro kaj maticnava se plasam da ne mi napravi nekoj problem zosto samo ednas imam otideno i toa samo da mi stavi pecat vo kniskata deka mi e maticna, vie sto mislite moze da mi napravi problem?

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.2.2015 16:05:19)

Не би требало да ти направи проблем, не знам зошто кога ти не си сакала да одиш?

vazna -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.2.2015 16:18:52)

Pa neznam nekako mi bese da ne rece ni ednas ne si dosla na pregled ne sme sorabotuvale i sega koga ti trebam za invitro si dosla [sm=smiley36.gif]

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.2.2015 16:38:50)

vazna, зависи од докторката, може, но и не мора да значи дека ќе направи проблем. Не би требало, но секакви ги има.
Мојата претходна матична беше баш таква, се лутеше зошто одам во Систина, ми даде се што ми требаше за ваучерот, ама не престана да мрчи и да се понаша. Многу јасно, ја сменив. Оди и види, ако ти прави проблем, ич не се замарај и најди нов матичен, имаме многу препораки во соодветната тема.

vazna -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (16.2.2015 18:40:48)

Znam Hopeful bas ti mi bese kako primer zosto go procitav tvojot post za maticnata pa za toa i prasav fala vi na odgovorite[sm=smiley1.gif][sm=smiley31.gif]

kik@ -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (17.2.2015 14:26:55)

sasaiciko ke ti treba i otpusna lista od bolnicata kade si se porodila so prvoto dete.izvod od maticna kniga na rodenite za prvoto dete,4D I 2D sliki od eho,HSG ili laparoskopija i histeroskopija ili laparotomija Dokumenti za napraveni dve ili poveke analizi na spermata
rezultat od izvrsena analiza na hormonale status:FSH,LH,PRL,E2,TSH tret den od ciklus ne postari od 6 meseci
PAP skrining ne postar od 1 godina ako bil ureden
mikrobioloski brisevi od vagina i cerviks vklucuvajki i Chlamidia trachomatis ne postari od 6 meseci
markeri za hepatit B i C ,Hiv za dvajcata partneri ne postari od 6 meseci
krvna slika,glikemija,sedimentacija ne posteri od 6 meseci
druga medicinska dokumentacija za izvrseni dijagnosticki ili operativni intervencii vo vrska so lekuvanje sterilitet i ostanato (ako ima) .
Se nadevam deka malku ti pomognav.Pozdrav [sm=smiley1.gif]

sasaiciko -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (17.2.2015 17:25:01)

ama duso jas nemas seuste dete se ubiduvam da bobijampravev edno invitro bese neuspesno

kapina -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (17.2.2015 19:11:11)

Sasaicko se racuna 6 meseci od transferot

kik@ -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (17.2.2015 21:19:26)

sasaiciko ti se izvinuvam pogresno te razbrav ama ova neka bide zacetok za novo [sm=duda.gif]

cosma -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.2.2015 11:21:58)

Zdravo na site...edno prasanje...jas sum zdravstveno osigurana no soprugot ne e ke preci li toa za dobivanje vaucer od FZO za in vitro ili ne...

Kvisko -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.2.2015 13:58:19)

Нема да пречи. И ние сме таков случај. Не ми ни побараа ништо за сопругот освен копија од негова лична карта мислам и нормално потписи на сите обрасците што се пополнуваат. Битно е ти да имаш осигурување зашто ваучерот гласи на твоето име.

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.2.2015 16:08:01)

ИЗВОРНА ПОРАКА: cosma

Zdravo na site...edno prasanje...jas sum zdravstveno osigurana no soprugot ne e ke preci li toa za dobivanje vaucer od FZO za in vitro ili ne...

cosma, малку е нејасно во ФЗО бараат здравствени легитимации на увид и копии за нив, е сега дали треба двајцата да се осигурани не знам, очигледно ќе треба да прашаш во ФЗО, па пиши ни. Кај кого ќе правиш ИВФ?

Kvisko -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (24.2.2015 18:56:43)

Cosma и LoveableMe јас бев таков случај како што и претходно пишав.
Значи јас имам осигурување маж ми нема. Се поднесува само копија од електронската картичка на жената не од двајцата. Ваучерот го добивме без проблем.

bitolcanka82 -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.2.2015 10:01:56)

Zdravo ringerajki, nova sum na forumot I sum vo procedura za sobiranje dokumenti za ivf preku fond, ve molam da mi kazete okolu ultrazvuk na matka I jajnici I dali ke mi baraat inseminacii poshto na pocetokot na mesecov imav laparaskopija I histeroskopija otsraneti mi se I dvete tubi I plus septum imam I hsg pa dali ke mi treba ultra zvuk...pozz za site izvinete za latinicaa pishuvam od mob.

Kvisko -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (25.2.2015 10:10:28)

Bitolcanka82 ќе треба да доставиш само обичен ултразвук не 4Д. Тој обичниот секако се доставува со другата документација. Инаку за поконкретно би требало или матичниот да ти објасни или јави се во фондот. Ти имаш апсолутни индикации за ИВФ така што не би требало да ти прават проблем.

Zoya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (26.2.2015 11:16:26)

Здраво девојки. Јас повторно на оваа тема. Периодов собираме документи за втор ваучер и наидов на проблем. Имав упат од матичниот гинеколог за вирусните маркери (хепатит Б, Ц и ХИВ) за на клиничка биохемија, меѓутоа од таму ме вратија со образложение дека имале измени и дека гинеколог не може да издаде ваков упат, туку само специјалист. Не знам дали истото важи и за институтот за јавно здравје. Ве молам оние кои скоро ги правеле овие проверки кажете ми кој ви издаде упат и за каде? Оттука кој треба да издаде упат за партнерот? Ве молам кој е упатен во нека ми ја разреши дилемата. На измениве мислам дека не може крајот да им се фати...

Hopeful RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (26.2.2015 11:24:02)

Zoya, последниот пат кога бев во Институт за јавно здравје за брисеви, имаше еден дечко што сакаше да испитува маркери, но го вратија затоа што немале реагенси за се, така што и да добие упат за таму, не знам дали е практично. Ние кога собиравме, сопругот ги направи на Инфективна со упат од негов општ матичен, и немаше проблем, а и поевтино е од Клиничка Биохемија.

Не знам како е со промениве што ги спомнуваш, но логично ми е да може и за тебе со упат од општ матичен исто на Инфективна, но ако можеш, земи и од гинеколог за Институт, па види. Можеби најдобро да се јавиш директно таму и да си прашаш, за да не луташ и да не губиш време.

Zoya -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (26.2.2015 11:32:57)

Hopeful фала ти на одговорот. Вртам цело време во институтот, но никој не се јавува. Се надевам наскоро некој ќе го чуе ѕвонењето. Попладне сум кај гинекологот па ќе видам што ќе каже.

LoveableMe RR -> RE: Информации за остварување на правото за Ин-Витро преку ФЗО (26.2.2015 18:21:34)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Zoya

Здраво девојки. Јас повторно на оваа тема. Периодов собираме документи за втор ваучер и наидов на проблем. Имав упат од матичниот гинеколог за вирусните маркери (хепатит Б, Ц и ХИВ) за на клиничка биохемија, меѓутоа од таму ме вратија со образложение дека имале измени и дека гинеколог не може да издаде ваков упат, туку само специјалист. Не знам дали истото важи и за институтот за јавно здравје. Ве молам оние кои скоро ги правеле овие проверки кажете ми кој ви издаде упат и за каде? Оттука кој треба да издаде упат за партнерот? Ве молам кој е упатен во нека ми ја разреши дилемата. На измениве мислам дека не може крајот да им се фати...

Зоја, може во Институт за јавно здравје за тебе од гинеколог, за сопругот од матичен и ќе ги испитате овие работи таму, обично за 3-4 дена има резултат, ајде овој пат среќно, каде сакаш да правиш ИВФ?

Страница: <<   < Претходна страница  35 36 [37] 38 39   Следна страница >   >>