Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Цеце мила вака во барањето има Задолжителна приложена медицинска документација и таму има наведено под бр.2 Медицинска документација дека се извршени една или повеќе од следните методи,ХСГ или лапароскопија и хистероскопија и /или лапаротомија ехогравско испитување не е доказна метода освен 4ДВ ултра звук на кавум утери е сега во фондот мене под ред така ми ги спремаа документите и се што има наведено како Задолжителна приложена медицинска документација дадов јас за тоа дадов ХСГ извештајот што ми беше даден од ХСГ,затоа мислам дека најдобро е сите документи да ти бидат на број бидејки кој знае како ќе одлучува комисијата и за само еден документ зашто да ти ги вратат,тоа е мое мислење а ти ако сакаш пак си прашај....ако го имаш барањето прочитај си кои се задолжителни документи што треба да ги приложиме поззззз мила
И кај нас е проблемот до мм и немаме никаква шанса освен инвитрото али јас ги приложив сите документи и во фонтот ми рекоа дека 100% ми се спремни е сега на барањето каде што требаше да се подпишам јас се потпишал мм само тоа ни е грешката и во Вторник ќе одам да ја исправиме грешката па побрзо да се пратат...ајде дај боже што побрзо да добиеме потврда за инвитро преку фондот и да биде се во ред поззззз мила
Cestitki za novite mamicki i od mene,da imate lesna bremenost i da ne se sekirate za nisto toa sto e nase ke si dojde porano ili pokasno sepak nase si e.Bogdancanka da te prasam za dokumentite dali i od prethodnite in vitra gi baraat ili samo onie sto sega gi pravime i dali treba originalnite dokumenti ili fotokopiite.Se najdobro stiskam palci za tebe da te primat preku fondot i da se gi dobies sto pobrzo .Jas ke pocekam izgleda malku zosto kaj maz mi mu najdoa bakterii vo spermata pa sega pie apcinja 2 nedeli pa pauza od 1 nedela i potoa pak kontrola.Sega jas treba da pravam pap test i mikrobioloski ispituvanja,ama mislam deka i kaj mene ke ima nekoja bakterija i kocenje so dokumentite.Pozdrav i se slusame.
Cece ne gubis nisto Pusti gi dokumentite vo fondot Ke se sostane komisijata pa ke znaeme dali odbivaat za bilo sto Vaka se ispotepavme so taa dokumetacija nebare pravime in vitro.Mozebi deka e novina pa site panicime a mislam deka ne treba Pak ke povtoram dokumetite i nivnata aplikacija se NISTO vo sporedna na ona sto ne ocekuva-ISHODOT OD IN VITROTO ILI
Kika mila originalot dokumenti ti gi zemaat vo fondot a za tebe ostanuvaat fotokopiite koi oni gi zaveruvaat kako dokaz deka ti gi zemale originalnite...a za predhodnite invitra jas gi dadov kako dokaz deka sum imala predhodno vakva postapka neuspesna,taka mi bese kazano i od maticniot da gi dadam i site drugi dokumumenti od site ispituvanja kade sto sum bila...
Fala Bogdancanke na odgovorite! Resiv vo vtornik da odam do fondot i da gi prasm i niv, ako recat snimka od HSG ke napravam valjda od toa ne se umira kolku i da boli mora da se izdrzi, nie zenite na se sme naviknati. Vo ovaa nedela ke proveram i hormoni cekam da mi dojde. Se nadevam deka ovie dve ispituvanja ke bidat ok i ke mozam da gi kompletiram site dukumenti .Mislam deka ne e kasno. Bogdancanke dali znaes od koga komisijata ke pocne so razgleduvanje na dokumentacijata. i koj e krajniot rok za podnesuvanje na dukumenti.????
POZDRAV DO SITE RR-KI SREKEN PRAZNIK I UBAV POMIN NA SITE KAJ I DA STE !!!
mila mislam deka nemaat opredelen rok nikoj nisto mi nema kazano,sega za vo Avgust kvotata e po staro kako sto bese,nasite potvrdi ke bidat za vo septenvri taka mi rekoa vo fondot...a komisijata koga ke pocne neznam valda veke e pocnala bidejki koga se podnesuvaat dokumentite vo fondot oni se dolzni vo rok od 5 dena da gi dostavat do komisijata....pozzzzzz mila
a sto mislite za mene moi rr jas cekam pregled kaj dr lazarevski.i da vidam toj sto ke mi kaze.no neznam dali da pocnam so dokumentite da gi sob.mat mi veli da pocekam da vidam sto ke mi kaze dok vo sistina pa potoa ke spremame.a sto se odnesuva za spermogramita kaj mm e totalna azospermia i neznam zasto bi mi mi barale od mm spermogram kogajas pravef ivf so donor.ne mi e jasno toa i kako da odnesam 4 insiminacii koga imam praveno 2 ins. i 3 ivf so sto ke pravam insiminacija tolku pati ne mi e jasno a invitroto ke mi odi po voda tolku neuspesi????? koj ke mi kaze? a sega pijam ciklo proginova dodeke odam na pregled vosistina a so rezervite sum epten slabo i neznam sto ke mi kaze pa zatoa neznam sto da pravam dali da pocnam ili ne.poz do site i koj moze neka mi odgovori
siki1, ona sto te buni so inseminaciite deka nemas praveno 4 , jas mislam deka za sekoj slucaj ke bide razgleduvano na poseben nacin, moj sovet so dokumentite sto gi imas direkno vo fondot da ti objasnat za tvojata situacija pa posle prasaj go i doktorot. pozdrav
Od denes 12 dena cekanje Vtor den posle punkcija napraviv embriotransfer Na ekran si gi vidov dva embriona na 4 podeleni vo sekoe topce imase po 4 krugovi Taka mi se vidoja Imam i sliki od niv pisuva gradu 1 Toa znacelo najdobri embrioni Embriotransferot bese lesen Dr mi rece deka e zadovolen i se nadeva na bremenost.(I na dr mesta se nadevaa pa nisto)Sega se molam na gospod imam uste edna sansa preku fond i fajront se prefrlam na rubrika prisvojuvanje bebe Srekno na site sto ke aplicirate i sto ste vo postapka i mnogu sreka na trudnicite do
Siki za donor seme mozes kaj nas vo site ustanovi sto imaat dogovor so fond i sto imaat dogovor so nekoja od evropskite firmi za seme daritel samo sto mi se cini deka ke treba da te prijavat vo centralniot register na ministerstvo za zdravstvo i ke mozis togas pak so plavo kartonce i preku fond da si pravis ivf Od drugite forumi sto citam barem taka napravile
zorana duso dajboze ti da uspees i nemoj da go imas umot tuka ovie dve nedeli.si znaes i samata od iskustvo.i morame da uspeeme.ti blagodaram i na tsbe a ke se izmacam uste ednas so moja jajce kletka .barem moe.pa ako nema e togas ijas odam don jajce kletka .togas ke mislam kadepoz siki
zorana so sreca i ne misli na loso sekogas bidi pozitivna i veruvaj deka pozitivno ke se izraduvas bidi sigurna vo mislite deka ke bide se kako sto treba i deka koga ke go pravis testot ke se raduvas mila.Pozdrav !
ti blafodaram bogdancanka za pomosta i podrskata.ovoj pat resif da ne brzam.i mislam deka se ke dojde na svoe mesto.
normalno mila nema zasto da se brzas poleka se ke se sredi,od brzanje se pravat greski....ajde mila daj boze site da gi dobieme dolgo ocekuvanite ili i site zaedno da proslavime pozzzz mila
Dragi prijatelki,drzete sreka,utre pravime TESA ,pa ke vidime kakvi ni se sansite .... Doktorot ni kaza deka e neprijatna,no kratkotrajna postapka,se tesam sebe si i mm deka kako sto pominalo se,taka i ova ke pomine.Da vi kazam pravo koga go gledam deka strada uste mi e potesko...No,barem ke znaeme na sto sme
Bogdancanke jas bev vo fondot ama ne naidov na ljubeznost od nivna srana, izgleda ne im se rabotese, im barav prijava za ivf sto treba da ja potpolni doktorkata kako i se drugo propratno sto treba ama tie nisto nemaa duri ni noviot pravilnik. Mi rekoja od internet stranicata da go simnam iskreno barav ama ne mozam da ja najdam prijavata. Te molam dokolku imas moznost da mi ja pratis vo digitalna forma pa jas ke si ja ispecatam .Ne mi se ceka edna nedela da odam i pak od fondot da baram. POZDRAV!
среќно на сите кои се обидуваат да станат родители
Bogdancanke jas bev vo fondot ama ne naidov na ljubeznost od nivna srana, izgleda ne im se rabotese, im barav prijava za ivf sto treba da ja potpolni doktorkata kako i se drugo propratno sto treba ama tie nisto nemaa duri ni noviot pravilnik
срамота
< Поракaта ја уредил elle -- 3.8.2010 17:28:38 >
Fala Bogdancanka i na site ostanati sto mislite na mene Cece ne treba ic da odis kaj tie faci vo Fondot Na veb sajtot na Sistina i plodnost imas koi dokumenti ti trebaat .Vprocem niedna ne treba da odi vo fond za zdrav. Po novoto treba kaj mativniot dr ginekolog i vljda toj znae i toj treba da ti kazi sto se ke trebit i koi dokumenti komplet da se pustat