|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Вештачко оплодување
12.9.2010 3:08:52   
Olivia
zdravo na site RR-ki, veke podolgo vreme probuvam da najdam odgovor na moite prasanja preku vasite konverzacii, ovoj mesec zapocnav IVF . pred tri dena bese ET i sega odmaram i cekam 2 nedeli, seta odluka se sluci naednas iako se obiduvame so mojot soprug da imame deca, veke izvesno vreme mislime deka go odbravme krajniot izbor, bidejki mojot soprug zamina na pat vednas po punkcijata jas bev malku cudna i nekako ne vospostaviv komunikacija so doktorite i ostanav kutliva so site prasanja vo mene koi sega me macat, bi sakala da mi pomognete i da mi kazete kako da se spravam so ova i kakvi da bidat moite ocekuvanja, postojano lezam veke 3 dena no mislam deka nema da izdrzam uste dolgo dali moze da bidam aktivna barem da se dvizam po doma.... vi blagodaram...pocituvani RR-ki

(Одговор на членот stanka)
Непосредна врска до пораките: 1176
12.9.2010 9:50:33   
bebence1
Olivia samo lezenje za podobar uspeh koga se raboti za toa sto dolgo se ocekuva mora se da se izdrzi pa taka samo si lezi i najdi si zanimacija i rezultatot ke se vidi.Toa e preporaka od mene jas taka dojdov do uspeh 10 nedela sum i seuste si lezam aktivna po malku po doma.Pozdrav i so sreca!

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 1177
12.9.2010 12:19:58   
siki1
STANKA jas bef i direkno vo fzo vo skopje i mi rekoa deka donorskata sperma ne ja pokriva voopsto fondot.no za da ja poracas kosta 1400 e najeftinata.e sega jas ke gi podadam dokza nekoj den go cekam uste pap testot.ako taka pisuva so nasite neispesi togas kakva metoda postoi za nas.no ke naglasam.DALI VIE STO STE KAKO MOJOF SLUCAJ KE ME PODRZUVATA I AKO BIDAM ODBIENA PORADI AZOSPERMIA DA IM ODIME PRET VLADA ILI PRED GONDOT,KE NAJDEMENEKOJ DEN ZAEDNICKI I NEMA DA SE DAVAME LESNO BIDEJKI NE IMA VO GOLEM BROJ.JAS TAKA MISLAM. i neznam zasto ne prifakaat da si nosime nas izbor na donor koj ke kosta 0000 evrA.KAKO KE GI NAJDEME TIE PARI

Непосредна врска до пораките: 1178
12.9.2010 12:21:36   
Bogdancanka
Добредојде Оливија ти посакувам пријатна дружба на рр,од мое искуство би ти препорачала најдобро е да лежеш и да одмараш,издржи барем овие 14 дена додека да добиеш резултат од инвитрото,дај боже да биде позитивен и тука заедно сите да се радуваме на твоитеuser posted image цртки...за жал моите инвитра не беа позитивни али еве сега треба да започнам со потготовки за друго инвитро од кое очекувам позитивни резултати....само позитивно мила и без нервози се ќе биде како што треба ќе си ги добиеш user posted image цртки...поззззз сите сме со тебеuser posted image user posted image user posted image

Човек не мора секогаш да биде херој ама може секогаш да е човек........

Непосредна врска до пораките: 1179
12.9.2010 12:31:36   
Bogdancanka
сики мила јас потоплно се согласувам со тебе,кога веќе владата одобрила некое потпомогнување зашто да не помогне и на паровите што треба да прават инвитро со донор,кога е јасно дека да се плати донор е многу скапо,зашто немаат некое покривање и за тоаuser posted image иако нашиот случај не е исти јас те подржувам...мислам дека владата треба да размисли и за тоа....

(Одговор на членот siki1)
Непосредна врска до пораките: 1180
12.9.2010 12:37:32   
siki1
TI BLAGODARAM BOGDANCAKA ZNAEF DEKA SI SO NASuser posted image A TEBE KE TI DRZAM SREKA OD POCETOK DO KRAJ NO NE TE PRASAF KADE KE SE ODLUCIS DA ODIS.ZA POSTAPKAVA,IZVESTUVAJNE ZA SE KE BIDEME SO TEBE CELO VREMEuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Bogdancanka)
Непосредна врска до пораките: 1181
12.9.2010 12:40:41   
siki1
olivija ti cestitam i jas isto sum bila kako tvojot slucaj mm me ostavi istiod den i mojot neuspeh do dozivea sam.mnogu tesko.zatoa ne gi pravi nasite greski.samo lezenje barem 14 dena do testot ke imas ispeh sigurno,nikako da mislis na neuspeh zemi na pletis salce za bebetouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1182
12.9.2010 12:44:10   
Olivia
Vi blagodaram na podrskata, mislam deka ovie dve nedeli ke bidat najdolgiot period od mojot zivot , se nadevam na user posted image ... no sepak jas po priroda sum mnogu energicna i nemozam da se dodrzam do krevetot, dali e vo red ako se odmaram ama toa da bide i vo polusedecka pozicija kako na primev sedenje vo fotelja , i jas sum pocesto sama vo celava situacija bez mnogu pomos pa sakam da znam kolku e maksimumot na aktivnost, pozzuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1183
12.9.2010 12:46:33   
Olivia
Siki mnogu e tesko sam ama i da ne mislis mnogu ne e vozmozno, ama zatoa sto neznam da pletam ke bide problem ama zatoa znam da pravam racno izraboten nakit pa toa mie edinstvenata zanimacija ama e mnogu tesko vo krevet sam...

Непосредна врска до пораките: 1184
12.9.2010 12:48:02   
siki1
mozes vo polu lezecka sostojba znaes kako toa mu doaga.poz i uzivajuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1185
12.9.2010 22:49:52   
mama26
soncence mozes i tuka nesto poveke da procitasuser posted image

(Одговор на членот Еца)
Непосредна врска до пораките: 1186
13.9.2010 11:17:09   
blue_blue
Zdravo Olivia,

Постави колку сакаш прашања сигурна сум дека сите кои поминале низ IVF ќе споделат искуство. Мене докторот ми рече да лежам 3 дена и тоа не буквално да не станувам од кревет, туку да гледам да не се замарам, а после 3 дена да си терам се нормално. Јас и тие три дена не дека баш лежев. Само што излеговме од болница после ембриотрансферот се јавила свекрва ми дека сме требале кај неа на слава да идеме (славата беше следниот ден, ама она сакала вечерта на вечера да одиме), а ние на никого немавме кажано дека правиме IVF, едноставно јас не гледав потреба да ги известувам луѓето - тоа не ми помагаше. Така што таа не ни знаеше кај сме и сега како да и објасниме, отидовме кај неа на вечера од болница. Следниот ден и печев риби за славата пошто и имав ветено, така што и тој ден не дека лежев цел ден. Трансферот бесе во вторник попладне, јас имав земено одмор од вторник до петок и тие денови одмарав...Од понеделникот веќе си одев на работа најнормално. Ова ми беше прво ин-витро и се се заврши успешно. Мене и докторот во бременоста ми кажа дека не морам да лежам ни првите 3 месеци ни после, ми рече да се однесувам нормално и да правам се што мислам дека можам да правам и дека ми е пријатно

ИЗВОРНА ПОРАКА: Olivia

zdravo na site RR-ki, veke podolgo vreme probuvam da najdam odgovor na moite prasanja preku vasite konverzacii, ovoj mesec zapocnav IVF . pred tri dena bese ET i sega odmaram i cekam 2 nedeli, seta odluka se sluci naednas iako se obiduvame so mojot soprug da imame deca, veke izvesno vreme mislime deka go odbravme krajniot izbor, bidejki mojot soprug zamina na pat vednas po punkcijata jas bev malku cudna i nekako ne vospostaviv komunikacija so doktorite i ostanav kutliva so site prasanja vo mene koi sega me macat, bi sakala da mi pomognete i da mi kazete kako da se spravam so ova i kakvi da bidat moite ocekuvanja, postojano lezam veke 3 dena no mislam deka nema da izdrzam uste dolgo dali moze da bidam aktivna barem da se dvizam po doma.... vi blagodaram...pocituvani RR-ki

Непосредна врска до пораките: 1187
13.9.2010 14:27:44   
cika
zdravo siki  seuste nemam dobieno rezultat bideki mi zedoa krv uste ednas ,a ne mi kazaa za so posto taka mu rekle od germania , vo golema neizvesnost sum so ke bide,user posted image user posted image user posted image atebe ti posakuvam se najubavo i daj boze da ti odobrat od fondot pozzz i se 4itame na site vi posakuvam da si vidime i nieuser posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1188
13.9.2010 14:50:07   
Eli2010
Draga Olivija,jas sum vo prviot mesec od mojata bremenost so IVFuser posted image
Za sreka,ubavo se cuvstvuvam i osven utrinsko losenje,nemam drugi simptomi.Vo odnos na aktivnosta i dvizenjeto,doktorot mi sovetuvase da ziveam kako i obicno,da gi izvrsuvam moite sekojdnevni obvrski pri sto da izbegnuvam pogolem fiziski napor i da odmaram pocesto.
Mislam deka so ogled na toa sto tvojot doktor najmnogu te poznava i go znae tvojot slucaj,najdobro e da se konsultiras so nego.Ti posakuvam lesna i ubava bremenostuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1189
13.9.2010 14:57:16   
Eli2010
Draga Siki,potpolna poddrska od mene i mm.Vo zakonot za IVF ima mnogu slabosti,se slozuvam deka vo slucai kade e potrebna donor sperma nepravedno se distancira drzavata od pomos.Treba da se najde alternativa i tuka,bidejki ne e nicija vina sto ima vakov ili onakov spermogram.Pozzz

Непосредна врска до пораките: 1190
13.9.2010 20:17:27   
stanka
Siki i nie so mm seme maski faktor pricina za sterilitet No ne e azospermija taka da vverojatno ke dobieme od FZOM  dozvola(denovive ke gi aplicirame dokumentite  da gi vidite site analizi pola metro se vo visina-site ke im gi dostavam .Ako ne go pokriva fondot  donatortvoto barem ke ti ja pokrie postapkata  Tolku tolku  Barem  postapkata ti e platena i zatoa nema da se otkazuvas
Inaku ajde  ako se organizirate  kazete koga jas  i mm  bi vi pravele drustvo  bilo kade Pozdravuser posted image user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 1191
13.9.2010 20:23:55   
stanka
Eli ti uzivaj si Ti si ja zavrsi rabotata
Lilita tebe mnogu k smet vo pripremata punkcijata i Embriotransferot
Bogdancanka  ajde pocni tebe ti e redot
Olivia lezela ne lezela rezultatite se isti probav i ednoto i drugoto Samo gospod i nikoj drug
Aj neka se javat koj dobija  dozvola i koga ke pocnat so stimulacija Ke pravime raspored i redosled Pozdravcinja na site Site ste srculki

Непосредна врска до пораките: 1192
13.9.2010 20:34:45   
kik@
Kade si Bogdancanka kazi ni sto napravi denes kaj Lazareski dali bese i kako pomina?user posted image user posted image user posted image
Ti drzime palci sto pobrzo da pocnes so postapkata i da gi vidis tie user posted image user posted image .POzzz.

Непосредна врска до пораките: 1193
13.9.2010 20:36:30   
kik@
A i site nie da si gi vidime user posted image user posted image .user posted image user posted image .Pozdrav do site sto cekame da ni se slucat najubavite raboti vo zivotov.

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 1194
13.9.2010 20:46:42   
soncenceto
ima li nekoj vklucenili site hhhh...............rrrrrrrrrr(nanat)
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 1195
13.9.2010 20:53:25   
Bogdancanka
јас денес бев во Систина др.Лазаревски не беше таму а имав закажано ме пратија кај др.Адамовска за да ми ги прими сите документи и да ми каже дали може да почнеме најпрво со контрацепција за жал овој месец ми отиде, здравје наредниот трет ден од менструација почнувам со јасмин и потоа треба да одам да ми направат шема и да започнам со подготовките...пресрекна сум што еве веќе почнавме барем од некаде....ајде им посакувам на сите што очекуваат одговор од фондот што побрзо да го добијат и да започнат со подготовки за инвитроuser posted image и што побрзо сите да си ги видиме user posted image цртки

Дали некоја од рр сега моментално оди кај др.Лазаревски?

Непосредна врска до пораките: 1196
13.9.2010 20:54:10   
Bogdancanka
ИЗВОРНА ПОРАКА: soncenceto

ima li nekoj vklucenili site hhhh...............rrrrrrrrrr(nanat)
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

хехехеех еве ме мене тука сумuser posted image

(Одговор на членот soncenceto)
Непосредна врска до пораките: 1197
13.9.2010 23:17:15   
iki82
Bogdancanka srcka, jas sum na lista na cekanje za kaj Lazarevski, mi baraat vrski sega pa se nadevam da zakazam nekako pregled. Poveke od 3 meseci cekam. A ti imase zakazano kaj Lazarevski denes ili?Jas bev kaj Adamoska prvo, mi pravese edna inseminacija, no ne sum zadovolna voopsto. Ke vidam sto ke napravime za kaj Lazarevski ke ti pisam. 

Непосредна врска до пораките: 1198
13.9.2010 23:51:27   
suzeto
i jas za kaj dr.lazarevski cekav skoro tri meseci dodeka uspeav da zakazam
koga se javiv po skoro tri meseci mi zakazaja za okolu edna nedela bez problem
iki82 sto ti rekoja tebe da cekas?koga da se javis povtorno dali ti kazaja datum?

(Одговор на членот iki82)
Непосредна врска до пораките: 1199
14.9.2010 0:05:58   
Bogdancanka
Iki82 da jas imav zakazano za kaj dr.Lazarevski koga go dobiv izvestuvanjeto od fondot bev kaj mojot maticen za upat i odluciv za vo Sistina istiot den se javiv vo Sistina i mi zakazaa vednas za denes necekav mnogu...denes stignavme malku porano i koga stignav prasav dali e dojden doktorot mi kazaa deka denes mozelo da zadocni zatoa mi predlozija da me primi Adamovska za da ne cekam,ali jas odbiv i gi prasav zasto ne me izvestija deka doktorot ke zadocni a mozebi i nema da dojde sto jas samo ke se setamuser posted image Nisto potoa mi rekoa da se vratam posle 10:30 se vrativ vo 10h i od recepcijata me pobaraa me barale na telefon pojma nemam so koj razgovarav,mi rekoa samo da se kacam kaj Adamovska da mi gi primi dokumentite i deka toa neznaci deka nema da bidam kaj Lazarevski tuku da ne mi bil za dzabe patot i zatoa se kaciv...mi gi primija dokumentite me vide na eho i mi rece naredniot mesec da zapocnam so jasmin...

(Одговор на членот suzeto)
Непосредна врска до пораките: 1200
Страница:   <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  46 47 [48] 49 50   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?