Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Малата Мо ќе отрпнеш на многу работи и најкоњски нерви да имаш од време на време ќе ти се скинат, ама ќе ги лепиш. Во еден период си мислев да напишам роман кој ќе се вика - Мирис на ванила - отсекогаш сум го мразела мириост на ванила особено оној во освежуавчи, парфеми. Е, во Систина баш такви освежувачи имаа што се уклучуваат во струја. Абе ми се гадеше само што ќе се качам по скалите. Па седи у тоа чекалната, нема везе што имаш закажано, па саат време го вдишувам тоа смрадот на освежувач од ванила. Кога ќе влезам внатре, Лазарвески ко прв пат да ме гледа со израз на лице - а која си сега ти? Ех, милион вакви сеќавања имам, сигурно имаат и многу девојки овде .... ама јас никогаш не реков доста е - си викав се додека има медицински надеж и додека имам пари ќе одам (тоагаш немаше ова со фондов да ти покрива). Секогаш се водам од она - "Life throws at you as much as you can take" Има причина зошто јас и ти и други парови треба да го трчаат овој пат (јас за среќа завршив со болници, ходници па сега имам други слатки грижи), така што се додека не дозволуваш тоа да ти го раководи животот пробувај и не губи надеж...Форумов ти е супер место да размениш идеи, стравови, мисли....Јас и мм не зборувавме за нашиот проблем, на никого не кажав дека ќе одам на ин-витро, ама баш на никој - ни на родители, браќа, сестри...едноставно немав желба да ме гледаат сите со сожалување, демек сошуствувале со мене - како не бе - ако не си ги измерил ходниците на болнициве поим немаш како ми е..Сестра ми и свекрва ми не можеа да се изочудат како сум бремена со близнаци....после им објаснив така што уживај во дригите нешта од животот, а ова терај си го и ќе биде се ОК...
ИЗВОРНА ПОРАКА: malata mo
Vo pravo si draga blue_blue,treba da imas nervi kako fortomi ako trgnis po ovie vrati.Jas go citam forumot,prasav niz drzavava po klinikite,prasuvav po poznati niz gradovite kakov e procentot na bremenost so ivf i ovoj pat se odluciv za Bitola,Bitola babam Bitola daj boze da e srekna za mene i mazot mi .Se javiv i mi rekoa deka nema problem,site sto ke dojdat ke bidat prifateni,brojot e neogranicen. Dozvolata ja primija,mi rekoa deka so pripremi ke pocnime od oktomvri,da se javat poveke pacientki. Bog da ni e na pomos na site
kika ti ja prakam seta sreka na univerzumot .sto poskoro da dobies pozitiven odgovor.jas eve seuste cekam no kade i da e bi trebalo denovive da dobijam odgovor bidejki dokumentite gi podnesov vo avgust.
Iki 82 Bogdancanka i Suzeto vi posakuvam se najubavo no ne mozam da ne vi napisam zosto se zanesuvate po Lazarevski (jas imam debelo i grdo iskustvo so nego i mornici mi se ezat od inaet)Se cekalo red i tesko se zakazuvalo Ako ste se odlucile vo Sistina podobar izbor vi e Popovik so garancija Ova samo da vi pomognam No odete po intuicijata pa demantirajte me i samo napred do
siki ne znam koi se vo komisijata a zosto ne se javis kaj ljubica vo fondot mozebi taa ke saka da ti kaze .se mislam deka i lazarevski e vo komisijata taka cuv uste na pocetokot koga zapocna celata rabota .pozz
Draga olivija ne brazaj so brzi testovi Testot e ist Beta hcg vo krvta ako si bremena 7 dena po embriotransfer ako si bremena ke bide pozitiven Ako ne ne si bremena Koj ve laze za brzi ili neznam kakvi testovi i skapo da gi plakate Toj sto vi velat brz test toj vi e tstot so krv za beta hcg Imate takvi koi pokazuvat brojki i takvi koi pokazuvat pozitivno i negativno Koi 80 evra ke davate koj ve laze Pozdravce
Pile 60 beta ti si trudna cestitam samo mirovaj Po 3 dena napravi uste eden takov test ako se nagolemuva betata se e OK ako se namluva doaga menstruacija Miruvaj zlato i gospod Pozdravce
Siki 1 Odi na treti sprat FZOM vo Skopje Baraj ja Ljubica Josifova Taa e vo komisijata Mnogu prijatana zena se ke ti objasni mene mnogu mi pomogna Visoka ubava zenska
ako e lazarevski ke ja utneme rabotata.zasto koga befkaj lazarefski me natera prvo da ja platam don 1400 evra i toa bes smetka.i zatoa resif bes toj dok da gi pratam dok,ama ako etoj tuka ke mi gi odbie sigurno,zasto duri na tel na mob mi se javija na mm ,zasto ne sme otisle da ja poracame i da ja platime don,i posle so toj dok demek sigurno ke dobieme.i od tuka vi kazaf deka svatif deka se najgolemite lopofcinja,zatoa ke bide rabotava ako e taka kako jagne pret ustata na volkot,hahaha,se meam veke kako oooooooo
Malata Mo cestitki za toa sto si donese oddluka kade ke odis I toa ne e mala rabota Se dvoumam megu Remedika i Bitola remedika mi e poblisku Ke vidam mi se smaci od dalecini izgleda ke odam remedika
Dragi prijatelki pred se da vi kazam deka mnogu mi nedostasuvavte,bev mnogu zafatena pa nikako ne stigneav da vi pisam. Pred se da im posakam na novite RR edno golemo Dobredojde .... i na site drugi sto pravele ET da uspeete, da gi vidite vasite ...., mnogu mnogu sreka , a na site sto odlucile da pravat IVF da si go slusaat srceto sto ke im kaze i tamu da si odlucat!.
Od site vas dragi moi baram informavcii , ve molam ako nekoj znae da mi kaze dali se proodni patistata za Sk. dobiv informacija deka Lozarite pravele blokadi pa neznam dali ke ima sansi vo petok da odam za Skopje treba da ja odnesam dopolnitelnata dokumentacija sto mi ja barase Komisijata . Se nadevam dragi moi deka ovoj pat ke bide definitivno - ke mi odobrat . Drzetemi sreka ke mi treba . Pozdrav !
Ајде Кика мила држиме среќа што побрзо да го добиеш позитивниот одговор Цеце мила држиме среќа и за тебе ајде сите заедно да се радуваме на вашите позитивни одговори
Prijatelki da ve prasam ..denes 8mi den po Et, dali mozam da napravam sama nekoj test za bremenost ..mnogu me kopka neznam kako ke izdrzam uste 6 dena...promeni ne custvuvam nisto i seuste imam blagi bolki vo jajnicite od punkcijata... ako ima takov test koj pokazuva rana bremenost kako sevika i kade mozam da go najdam...i ustedno prasanje dali otocite na jajnicite mozat da vlijaat vo procedurata na zadrzuvanje na embrionite...pozdrav mnogu.. p.s. netrpeliva...
Olivija,sum pominala duri 3pati niz ona sto ti go pominuvas sega i svativ:proverila ili ne pred vreme,ako e za da bide... ke bide.Bi ti rekla,ne misli na toa kolku si netrpeliva vo ovie momenti,nitu kako v ke bide rezultatot.Probaj da se smiris pravejki nesto sto ti sozdava ubavo cuvstvo.(Jas denes sum mnogu smirena ,iako utr me ceka embrio transfer) Ti posakuvam i sebe i tebe mnogu golema sreka
Vo pravo si Stanka,kako moze da se tolku razlicni cenite kaj site?Vo Plodnost me kosta mnogu pomalku.... Pozz. na site,mislam deka toa sto e poskapo,ne znaci i deka ima pogolemi sansi za uspeh,tuku samo deka se poveke alcni za pari.......
Dragi Ringerajki, imam losi vesti za zal. Mojot kafeav iscedok se pretvori vo krvarenje...i negativen beta hcg. Probuvam da si dojdam na sebe ama nekako tesko mi odi....