cleo -> RE: Вештачко оплодување (3.10.2010 11:26:56)
|
Zdravo, dobredojde na forumot, se nadevam ke imame ubava druzba [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Delime slicna sudbina, jas seuste se oporavuvam od moeto prvo neuspesno ivf (ebriotransferot bese na 1vi Septemvri) Go pravev vo Sisitina, isto kaj Dr. Popovik. Covekot e car, mnogu pozitiven i odlicno si ja poznava rabotata. Kaj mene se odese kako podmackano, se do dva dena posle transferot. Dobiv enormni bolki vo stomakot i kicmata, i me zadrzaa kaj niv da lezam, so dijagnoza lesna hiperstimulacija. I taka sega da skratam - pretprpev ogromen stres i na kraj se se zavrsi so negativen rezultat, a imav besprekorni embrioni. Ama, ete ne mi bilo pisano. Vednas da ti kazam, so Sistina generalno imam pozitivno iskustvo - dobar i profesionalen personal, no imam eden sovet - ako nesto te interesira i imas prasanja, nemoj da se ustrucavas da prasas, smetam deka site nie koi pominuvame niz ovaa makotrpna postapka treba da znaeme mnogu raboti. Isto taka, ako smetas deka treba da ti se napravat nekoi dopolnitelni ispituvanja, bidejki velis si malku kompliciran slucaj (nesto slicno sum i jas) vednas da si pobaras. Posle se sto mi se sluci svativ deka mozebi ne mi bea ispitani odredeni raboti, kade mozebi "lezel zajakot" i koi ke doprinesea za uspesnost na ivf-ot kaj mene. No, pamet za sledniot pat. Covek se uci od greski, neli? Pozdrav
|
|
|
|