petra27 -> RE: Вештачко оплодување (27.9.2010 21:48:16)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bogdancanka ИЗВОРНА ПОРАКА: cleo A Bogdancanka, ti kaj koj doktor si? Dr. Lazarevski bese? Pocna li so terapija? Imam i edno prasanje do tebe - dali posle krvarenjeto posle ivf imase nekoi bolki vo dolniot del od stomakot, potocno vo matkata? Mene mi e 11 den otkako prokrvarev inesto ovie dva dena uzasno me boli tamu. Mozno e i nesto od hormonite koi gi primav da e. Verojatno treba na eho da odam... Da mila jas sum kaj dr.Lazarevski...sega naredniot mesec na treti den od menstruacija treba da pocnam da pijam jasmin i treba da se java da zakazam za da odam na pregled i da mi dadat sema... Mila ne e loso da odis na pregled jas koga pravev invitro imav bolki i po punkcijata i potoa koga dobiv da tocno kako sto opisuvas ti mislam deka e normalno toa, posle se sto pominuvame za pripremite na invitroto,hormonite,punkcijata kaj sekoja razlicno ali jas imav bolki....poz mila Veruvaj vo najdobriot i najpozitivniot doktor vo Makedonija......posle tri godini borba so negova pomos ostanav trudna.....i iskreno da ti kazam navistina veruva vo toa sto go raboti.....imav situacija vo 27 nedela od bremenosta.....otidov na pregled i sok...dva prsta otvorena so spusten vodenjak pred prskane....a realno prilicno bese docna za serklaz.....me zadrza vednas vo sistina,mi ispitaa krv i sekako dali imam infekcija....sreka se bese super i resi so golem rizik da mi pravi seklaz.......edna druga doktorka,da ne ja imenuvam,na konzilium mu rekla "dzabe ke pravis,nema da uspees",no sekako deka on veruvase vo mene,vo bebeto i sekako sam vo sebe.Serklazot mi go napravi i toa vodenjakot mi go vrakal so prsti.......A poentata mi e.....kolku e vazno doktorot da veruva vo toa sto go pravi.......znaci ne se sekiraj vo pravi race si.....so uspeh...
|
|
|
|