lovely30 -> RE: Вештачко оплодување (15.10.2010 23:54:34)
|
lovely30, slucajno i jas sum pacientka na d-r Lazarevski i toa samo zosto veruvav deka moze samo on da mi pomogne. Vsusnost nemav problem so kanalite, na laparaskopija se bese ok no ednostavno ne biduvase. Koga otidov kaj d-rot pocnavme so inseminacii no neuspesni 2 i se odlucivme na ivf koe za nasa sreka uspea od prva, itoa se fatija trite oplodeni jajce kletki koj gi nosev site tri do kraj na treti mesec. Posle toa me predupredija na pogolem rizik od nosenjeto na site tri otkolku da se reduciras edno. Bese mnogu teska odluka, no morase...Reduciravme edno bebe i ostanaa dvete sega veke sme vo 28ma nedela. Znaci, nema vrska dali si bila pusac ili ne (jas bev pusac), i mnogu ne se optovaruvav psihicki, si vikav ako bide super, ako ne da sme zdravi i zivi...ednostavno Gospod da e so vas!!! bash mi e milo za bliznacinjata i daj boze da ti e so lesno i ubavo ceka bremenost pa da te kubat za kosa i dvete dogodina [sm=smiley1.gif]. Da jas kaj Lazarevski bev 3 pati i najiskreno posledniot pat se razocarav i go obvinuvav deka e do nego a ne do mene i sakav da go smenam iako edvaj dojdov do nego i stanavme mnogu bliski,no ete taka trebalo da bide i reshiv i ovoj pat pak da idam kaj nego iako sum na dvoumica,no znam deka e eden megu najstrucnite za INf. Molimte sakam da te prasham dali si pushac bash pushac i dali tie dve nedeli gi reducirashe brojot na cigari u tekot na denot tie dve nedeli ili ne. Prashuvam od griza na sovest zashto 3te pati za INF pushev iako site vikaa da nepusham,no samo tie shto gi pominale u iscekuvanje tie dve nedeli mozat da znaat dali e lesno da nese zapali cigara ili ne.mozebi zvucev sebicno,no taka e [sm=zmeden.gif]
|
|
|
|