mila mama -> RE: Одвикнување од цуцла (24.11.2011 20:10:18)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: srcence_25 MISLAM DEKA NAS nie e vreme da se odviknuvame od cucle, pa toa ni e pogolem problem, zaspiva so nego, ako se razmrda si go saka pak vo usta...ne go drzi sekogas samo dodeka zaspiva ili ako se budi i go davame no neznam do koga ke prodolzeme taka...VASE MISLENJE??? pozdravce...i mislam deka decinjata se priviknuvaat na nekoi raboti od mali i gi praktikuvaat dodeka sami ne osetat deka veke nema potreba za nesto sto pravat!!! И ние сме така, заспиваме со цицање на млеко некогаш без цуцла после тоа, а некогаш со неа, но ако малку се размрда, си ја бара цуцлата. Во текот на ноќта самата ја фрла, но понекогаш кога се разбудува и нудам прво цуцла, па ако не заспие ја нудам и со млекце. Некаде прочитав дека ако детето не се одвикне од цуцла до 7-8 месеци најдобро е тоа да се направи на 3 години, затоа што до тој период тоа многу тешко ја преживува разделбата со што и да е, па дури и со цуцлата. Ние преку ден не ја користиме, само навечер, ама се надевам дека сама ќе си се откаже со време, кога ќе почне повеќе да игра и да е активна преку ден, а помалку да се буди ноќе и да спие поцврсто.
|
|
|
|