|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
28.2.2011 20:40:11   
Silv

ИЗВОРНА ПОРАКА: viki87

teduccio mnogu dobro razbiram niz sto pominuvas zivees vi strav vo sekoja sekunda od denot jas dosega nemav problemi nikakvi, vo 17ta nedela sum, koga sega ne poslednot pregled vo  cetvrtokot na ehoto mi vidoa nesto kako miom koj e prilicno porasnat. Ginekologot ne bese  sigurna dali e kontrakcijana matkata ili miom mi dade da pijam utrogestan i da se javam za dve nedeli povtorno na pregled da vidime dali ke se povleci. Premnogu sum zagrizena znamsto  pretstavuvaat miomite i zatoa se mi se pretvori vo kosmar samo go molam Gospod da ne postedi mene i moeto bebe. A ima i uste nesto krvta pokazuva deka nesto ne e vo red so mojot dziger doktorkata ne mi kaza amavo upatstvoto pisuva deka utrogestanot e prilicno opasen za luge so problemi so dzigerot vo sekoj slucaj vo cetvrtok imam zakazano na internist da go vidi dzigerot ako i toj ne e vo red e togas navistina ne zanm kaj ke fakam. Ve molamsite spodelete nesto so mene iskustvo, sovet  ili slicno za mojava maka.

A tebe tedoccio te sovetuvam da bides hrabra i da se potrudis da mislis na poubavi nesta koi te ispolnuvaat, a vo istoto ke se potrudam i jas

Zdravo Viki87,
I jas kako tebe go imam istiot problem. Vo 9 nedela sum i na poslednata kontrola mi pronajdoa miom vo dimenzii 7x6cmuser posted image , dosta golem. Toa za mene bese golem stres i odma kaciv dosta visok pritisok. Po razgovor so ginikolozi mi objasnii deka miomot ne mora da predizvika problemi, toa ne se znae i vo najgolem broj na slucaevi nema nekoj poseriozen problem, se zavisi kako raste i kolku, kako i mestopolozbata.Posle toa resiv da ne se nerviram, so nervozi ne mozeme da resime nisto samo go gubime naseto zdravje i bebeto pati. Na slednata kontrola ke vidime so koj intenzitet raste , da se nadevame na najdobro. Ova mi e vtora bremenost, so prvata nemav ama bas nikakov problem, a eve posle 8 godini se e porazlicno. Pozdravce!

(Одговор на членот viki87)
Непосредна врска до пораките: 451
1.3.2011 22:21:12   
viki87
silv mnogu ti blagodaram na utehata navistina mi zanci mnogu. navistina e dobro koga ke spodelis so nekoj nestro sto te maci osobeno ako ja ima istata maka . mn mi e zal za tebe sto i ti go dozivuvas toa sto go dozivuvam jas megutoa imas pravo ne treba da se nervirame toa se ednostavno nekoi ravoti so koi mora da se zivee. samo hrabro se ke bide vo red si velam. POZDRAV

(Одговор на членот Silv)
Непосредна врска до пораките: 452
2.3.2011 15:40:01   
Andriance
Јана81, како што ти напишав и претходно, еве сега а ти одговарам на прашањата врзани за микробиологија и ПРИСКА тест. Вчера ја завршив целата работа на микро (фала богу реновирано одделение или ја не сум била оддамна) не се чека речиси ич зашто веќе си имаш закажано. Битно е дека микробиологија е навистина пожелно да се направи. Што се однесува до ПРИСКА искрено маката си ја видов.Прво дремеш најмалку еден саат у делот кај ризична бременост за да прегледаат на ехо...и ако докторка оцени дека треба да правиш приска, тогаш те праќаат ( што е еден на илјада, а ја искрено многу многу не им верувам иако докторка таму беше ретко љубезна). мене нормално ми рече ти не си за тоа...ако инсиситираш иди приватно user posted image ама мене ме фати инат..и преку врски сепак си отидов у лабораторија да ми земат крв..разликата во цена е гооолема овде плаќаш 350 денари а приватно најмалку 3500..како и да е..бебе беше премногу немирно дури и за да го измери...си правеше колук напред - колук назад user posted image ..ако треба уште нешто повелеле

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 453
2.3.2011 20:39:09   
jana81
fala mn Andriance ja za odgovorot, a inaku i jas denes go pravev PRISKAta na GAK ne bev na privatno zosto da se plaka tolku, ne bev na eho vo rizicna samo me zapisaa posto jas bev na eho vo cetvrtokot i gi imav potrebnite merki a mikrobiologija ne sum pravela uste dr mi rece ololu14ta pa ke pravam za nedela-dve.

(Одговор на членот Andriance)
Непосредна врска до пораките: 454
2.3.2011 23:48:44   
Andriance
Epa nishto cudno i da sme se sretnale oti ja prilicno okapav tamu...kolku ti izmerija na ehoto?? mene 2mm..od ona shto sum go citala se tolerira najmnogu do 3mm??? ili mozebi gresham..vo petok sum po rezultati

Pozdravce

Непосредна врска до пораките: 455
3.3.2011 11:21:06   
veckasr
sakam da prasam za edna moja prijatelkaostana bremena so ivf no sega mnogu povrakase sto ke kasne go povraka nemoze nisto da jade inace e bremena dva meseci 

Непосредна врска до пораките: 456
3.3.2011 12:23:11   
soda
eve da se prijavam i jas vidov user posted image  crti i sme vo 5 nedela

(Одговор на членот veckasr)
Непосредна врска до пораките: 457
3.3.2011 12:23:55   
soda
inace ne kazav deka e vtora bremenost i e planirana imam i kerkicka od 20 meseci

(Одговор на членот soda)
Непосредна врска до пораките: 458
3.3.2011 12:41:40   
arh_diz
Cestitki soda imaj si lesna bremenost

Биди тоа што си

(Одговор на членот soda)
Непосредна врска до пораките: 459
3.3.2011 12:42:46   
Natuska85
Честитки Сода,имај лесна бременостuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот soda)
Непосредна врска до пораките: 460
3.3.2011 13:43:27   
jana81
da Andriance mozno e da sme se sretnale mene pred edna nedela mi izmerija NT 1.8mm verojatno za toa mislis a i ja sum vo petok po rezultati pa ke vidime sto ke kazat makar sto ne pokazuvaat so sigurnost dali postoi nesto tuku procentualno, odnosno kolkav e rizikot za postoenje na nekoja nedaj boze anomalija
pozzzz

Soda cestitki do tebe i imaj lesna bremenostuser posted image user posted image

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 461
3.3.2011 17:21:47   
liljak
zdr
ve citam i sakam da ve prasam.jas zabremeniv so vestacko i transverot mi bese na 02.02 i seka koja nedela sum?baram da vidam kako se broi ,od posledna menstruacijauser posted image ili po moe si racunamdeka sum 4 ta nedela.gresam li?ve sakammmmm

Непосредна врска до пораките: 462
3.3.2011 18:47:24   
rina13
se racuna od prviot den na posledna menstruacija bez razlika koga si zabremeneta,taka funkcioniraat site eho aprati za sledenje na bremenosta a i vo knigite sto gi opisuvaat 40te sedmici na bremenosta e isto.Spored toa se utvrduva i datumot na poraganje neli nisto  ne e so 100% preciznost.

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 463
3.3.2011 19:23:05   
Natasa981
еве да си се пријавам и јас, вчера го слушнавме срценцето на бебчето и сум многу срекна! user posted image   Инаку сум 6та недела па единствено  имам мачнини и ми се гади многу но не повракам. Неможам ни да помирисам хранаuser posted image ..незнам што да правам, во уста не ми се става ништо. . 

Моќните нешта доаѓаат од малите почетоци - Џон Драјден

(Одговор на членот rina13)
Непосредна врска до пораките: 464
3.3.2011 19:54:11   
Olivia
Natassa 981 edno golemouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tvoeto bebence , samo toa neka rasne vo meseto na mama, ti uzivaj i so lesno da pominuvas so gadenjeto no mora barem nesto da jades, pozz

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Natasa981)
Непосредна врска до пораките: 465
3.3.2011 21:04:28   
liljak
Мене последно менструација ми дојде на 14.01.2011 а трансфер правев на 02.02.2011, тестот ми беше позитивен бхг 147. Која недела сум бремена некако се збунувам со ова сметање, затоа што е на вештачки начин и точно се знае кога е денот на оплодувањето, затоа нели се чекаат 14 дена за тест рр помагајте со сметањето.

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 466
3.3.2011 22:21:46   
rina13
jas probav da presmetam 7ma nedela si od utre.sepak koga ke otides na eho ke vpisat datum na posledna menstruacija i neli spored dimenziite ke vidat dali si odgovara bebceto za pominatoto vreme.i jas znam koja tocna data sum ostanata bremena ali sepak se racuna od posledna mestruacija t.e 2 nedeli pred da zabremenam.

Непосредна врска до пораките: 467
4.3.2011 0:54:18   
Andriance
da jana81 na toa mislev...epa se prashuvam kako togash tebe se nafatile da ti go napravat testot koga tvoite vrednosti se uste pomali od moite a i tuka nekade sme so godini ( se razbira ako si 81 user posted image ). Bog da cuva...ama ja bitno nekako ja zavrshiv rabotata..ajde stiskame palci za petok i garanat pak kje se vidime posto e od 14h user posted image

Непосредна врска до пораките: 468
4.3.2011 12:41:35   
liljak
fala rina i jas sega presmetuvam.ama jas si mislev deka od vtori treba da smetam lele ke se izglupirav pred doktorotuser posted image user posted image user posted image jas si racunam ednas izlegvam 7 edna a ednas  8 nedela ama ke vidam sega koga ke me zakazi na pregled so ke reci.posleden pregled mi bese na 25 februari.a kolku so procitav i ti go znaes tocniot datum dali si i ti so ivf.da ne znae nekoj do koga se pijat apcinjata estrofem i utrogestan.lele nemozam da gi podnesam estrofemot mnogu se debelam od niv i pred toa gi piev i ko poduen balon sum ,da me vidi nekoj ke reci ova e 7 ili 8 mesec bremena user posted image user posted image user posted image pozzz

Непосредна врска до пораките: 469
7.3.2011 10:51:44   
soda
Liljak ja so prvata bremenost po priroden pat stavav utrageston tableti do 4 mesec, taka da do togas obicno se stavaat a za tie drugite neznam , i falavi site na cestitkite

Непосредна врска до пораките: 470
7.3.2011 18:07:54   
viki87
silv sakav da te prasam dali primas nekakva terapija za miomot ustvari dali voopsto nekako go tretiras. Mene doktorkata mi pisa utrogestan da pijam samo dve nedeli. pozz

(Одговор на членот Silv)
Непосредна врска до пораките: 471
7.3.2011 18:50:21   
heba
liljak  jas gopiev estrofenot do 12 nedela iako pocesto se pie do 16 isto i utrogetanot kje ti kaze doktotor koga e vreme da se prestene dodeka primash vakva terapija ti preporachuvam pocesto da se gledash so doktorot jas odev na nepolni 2 nedeli se dodeka ne mi ja prekinaa terapijata a i sega ne sum poarna se nesho me zakachue pa i da ne mislam da idam kje izleze neshto da moram :)) mene ne me otekuvaa lekovite ama me svrbeshe mn.

(Одговор на членот viki87)
Непосредна врска до пораките: 472
7.3.2011 19:54:38   
liljak
Zdravo, kako sto racunam mene mi e 7 nedela i denes pojdov na pregled no doktorot veli ne mozam nisto da vidam, mi dade krv da dadam za preku krvta da vidi.mi veli nema mesto za panika poradi toa sto mozebi sum pokasno oplodena.dali nekoj ima iskustvo so vakov pregled na 7 nedela ve sakam

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 473
8.3.2011 0:05:22   
Olivia
Liljak ostani spokojna do utre, se ke bide vo red , user posted image user posted image user posted image user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 474
8.3.2011 17:01:45   
light
Zdravo na site dali nekoja od vas pije magnezol jas imam malku grcevi vo stomak i dr mi preporaca magnezol vi blagodaram

liljak prai bhcg ako e pozitiven pak na eho da ne e vanmatericna bremenost dali si pravela test za bremenost

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 475
Страница:   <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  17 18 [19] 20 21   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?