Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 10.5.2011 18:14:18
bombica
ИЗВОРНА ПОРАКА: humana
Zenicki da ve prasam imate li iscedok od vaginata i da vi mirisa cudno,normalno li e toa?A ne sum imala odnosi od koga zabremeniv za nekoja infekcija neznam sto e ova
Vo bremenost normalno e da imas pojacan sekret no ne bi trebalo da ima miris.Konsultiraj se so dr.Koja nedela si?Vo 14 ned. sekako ke ti zemaat brisevi taka da ke se vidi dali e infekcija ili ne.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 11.5.2011 22:11:10
heba
ako mirisa ondaksigurno e kandida koja ne voopshto ni strashna ni chudna za vo bremenosta se pojavuva sekogash koga opagja imunitetot ich ne se sekiraj
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 13.5.2011 13:15:46
mila28
Здраво на сите...јас сум нова овде..иначе сум 7 ма недела и 5 дена, бебушчето има срцева акција. Што се однесува до мачнини...од ова недела веќе секое сабајле ми се лоши...неможам да го поднесам мирисот на автомобил едвај стигам на работа. На последниот преглед кога бев, до плодот имаше и мал хематом, матичниот ми кажа да не паничам дека се случувало кај некој трудници во првите 3 месеци и дека сам ке се ресорбирал.Ми даде терапија утрогестан 2х 200 .Јас не крварам и немам никакви грчеви или болки. Ме интересира дали некој има слушната или имал вакво нешто??
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 15.5.2011 18:11:23
nenicka.nenka
zdravo jas sum nova na forumov.ostanav trudna od prvo ivf i sega sum vo 6 nedela i 2 dena imam mali bolki vo stomakot kako da imam vozduh dali e normalno?vo vtornik suma na prvo eho.da ve prasam dali prvoto eho e vaginalno ili ne?i da pijam estrofem 2*1 do koga se pie?pozdrav do site pa ke se druzime se nadevam.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 15.5.2011 18:42:10
arh_diz
Dobredojde nenicka na RR Ehata do 12 nedela se vaginalni Bolkite dokolku ne se postojani normalni se.No bi ti preporacala dodeka da odis na ginekolog poveke vreme odmaraj
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 16.5.2011 13:36:07
Fiao
Zdravo na site! Jas sum nova na forumov i oficijalno utre sveceno vleguvam vo 10ta nedela . Osven pojacano belo pranje, pomalku osetlivi gradi i retko gadenje nemam nekoi znacitelni promeni. Za 2 nedeli sme na vazen pregled (onoj koj se pravi vo 12ta nedela) a potoa ke se vidime vo vtoro tromesecje. Pozdrav na site i so lesno! :)
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 17.5.2011 13:08:13
fila
zdravo na site sega se vrativ od ginekolog mi zema brisevi gi nosev na mikro vo institut za javno zdravje i mi rece deka za da pravam priska test prvo moralo da napravam nuhalna transfluenca pa skrining na organi pa duri p[osle priska kazete mi go vaseto iskustvo kako bilo kaj vas
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 17.5.2011 13:33:40
sladjana ms
Zdravo fila!Tocno e maticniot ke ti dade upat za na eho i priska 1, prvo naodi od eho pa potoa na testot za krv.Se meri nuhalna brazda i prisustvo na nosna koska.Jas toa go napraviv na GAK i me cinese 350 den.priska i 150 den. eho so sini kartoni.E sega ako moze da mi kazes tocno na koj odel vo drzavna e institutot za javno zdravje bidejki i mene upatot za hepatit, sida i rubeola mi e za tamu,a ne znam tocno kade e!Pozdrav!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 17.5.2011 13:51:14
mamacoki
Institutot za javno zdravje ti e bas vo zgradata na ministerstvoto za zdravstvo, vlezot e od desnata strana...znaci ne vlagas vo ministerstvoto tuku se simnuvas po skalickite od strana...ima tabla si pisuva institut za javno zdravje.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 17.5.2011 15:15:10
Calypso
Институтот за јавно здравје не е во министерството. Sladjana, упатот ти е за микробиологија во амбуланта (или што и да е) Пролет, ако знаеш каде е. Таму се носат брисевите, јас за стрептокока правев таму во 34 недела. И не се чека, не е со закажување, барем јас не закажував. Е сега, овие испитувања за хепатит, сида и рубеола одат преку крв, па не знам дали треба да закажеш за тоа.
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 17.5.2011 19:19:52
sladjana ms
Devojki vo sekoj slucaj blagodaram za odgovorite.Utre ke odam da se ispitam i ke se rasprasam tocno kade e ovoj institut, inaku vo Prolet ne e, znam sigurno.Pozdrav!
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 18.5.2011 18:58:32
nenicka.nenka
jas bev na pregled vo red e se bebceto e 6 mm vo 6 nedela sum.e sega na mokraca mi se pokaza deka imam bakterija pa mi dade doktorot amoxicilin .e sega da prasam moze da pijam caj od brusnica?zaboraviv da prasam ako znaes neoj da mi kaze pozdravce do site
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 19.5.2011 9:09:34
mamacoki
nenicka.nenka ako mozes da gi izbegnes antibioticite najdobro bi bilo, sega samo pij caj od brusnica ili uvin caj mozes i suva brusnica da jades...bakterijata ke ja lecis posle treti mesec so antibiotici ako seuste ja imas. Do treti mesec nemoj da pies apsolutno nisto...osven ako ne e premnogu seriozno toa so bakterijata ama ke ti kazam deka sekoja trudnica ima bakterii vo mokracata taman ke ja izlecis ke se pojavi nova i taka...bez gajle pij cajce :)))
RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела 19.5.2011 15:44:26
nenicka.nenka
jas nastinav i zatoa moram da go pijam antibiotikot a stvarno mi e strav,ama doktorot vika poloso da sum bolna otkolku da pijm antibiotik.neli nema rizik za plodot?pozdravce za site