|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
7.5.2011 17:06:41   
liljak
nisto...user posted image user posted image user posted image user posted image spontan abortus...sega pijam edni kapki methylergometrin za da se iscisti samo, ako ne se iscisti poneselnik na bolnica za cistenje ....user posted image user posted image user posted image ako dojdi do to tamu tesko mene...nema da izdrzam, dali ima nekoj iskustvo so ovie kapki

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 701
7.5.2011 17:11:53   
arh_diz
Liljak mila mnogu mi e zal samo hrabro , i se ke bide vo red.So kapkite nemam iskustvo

Биди тоа што си

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 702
7.5.2011 19:05:31   
bombica
Liljak mila zal mi euser posted image nemam zboovi user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 703
7.5.2011 22:37:58   
humana
mila mnogu mi e zal,ama nema predavanje so polni sili vo nov pogon za nekoj mesec,sega sto i da ti receme ke bide popusto,ama ne se nerviraj da ne si predizvikas drugi problemi.I jas sakav da prasam sega sum 10 nedeli i eden den,simtomite mi gi snemuva,taka trebe ili user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 704
7.5.2011 22:44:53   
bombica
Humana jas nemav nikakvi simptomi na bremenost ,gradive mi porasnaa tek posle 14 nedelauser posted image Voopsto ne se zamaraj so simptomi

(Одговор на членот humana)
Непосредна врска до пораките: 705
7.5.2011 22:58:05   
humana
Se trudam da ne se zamaram a ustvari samo tamu mi e paqmetot:))

Непосредна врска до пораките: 706
8.5.2011 0:03:29   
profe
zdravo na site, pisuvav i jas do neodamna, No za zal imav spontan abortus pa kiretaza i jas gi piev tie kapki i se pomina dobro ( mislam na krvarenejto i zafatvot) Sega cekam da pominat 3 meseci pa kje odime na novo.

Drugo sakam da kazam. Iako ne sum bremena, postojano na mojot privaten mail mi pristignuva mail od ringeraja sekaoja nedela vo koja gestaciska nedela sum. 

Bi sakala da go zamolam amdinistratorot na stranava da ne mi isprakjaat vekje vakvi meilovi bidejki me potsetuvaat na s eona sto se sluci!

Blagodaram

Непосредна врска до пораките: 707
8.5.2011 7:07:38   
Палешка РР
profe, сите ние на Рингераја жалиме за твојата загуба.

Мејловите се испраќаат автоматски се до оној момент додека не се одјавиш од календарот на бременост. Ако имаш некакви проблеми при одјавување обрати се на pomos@ringeraja.mk
Се надевам дека за скоро ќе не известиш дека повторно си user posted image  user posted image

< Поракaта ја уредил Палешка -- 8.5.2011 13:03:27 >

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот profe)
Непосредна врска до пораките: 708
8.5.2011 19:33:48   
liljak
profe sakam da te prasam vo koja nedela imase spontan, so ovie kapki ne se iscisti mila, pak odese na kiretaza, mene mi rekoja deka mozam da pominam i bez kiretaza so ovie kapki, utre sum na pregled da vidime dali treba da se cistam, mila nekoj ginikolog veli deka mozi da se ostani pak bremena so mala pauza, nekoj preporauvat pa i 6 meseci , da ne znajs koj da slusas, mene i mi rekoja poradi toa sto bilo malo , nemalo problem ka matkata i sum mozela da ostanam bez problem, koja bese pricinata za tvojot spontan...pozz

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 709
8.5.2011 19:47:49   
sandrin
liljak, obicno se preporacuva pauza od okolu 5 meseci
ne se plasi od kiretazata, ne e nisto strasno, ke pomine kako niz son
zal mi e za tvojata zaguba i znam deka zborovite "taka trebalo da bide" voopsto ne te tesat, ama...

Непосредна врска до пораките: 710
8.5.2011 20:54:04   
Carelija
jas mislam deka se preporacuva pauza od okolu 6 m. no vo mojot slucaj poradi navodno pronajden cin2 mi bea napraveni kiretaza i biopsija pri sto bese ustanoveno deka se rabotelo samo za polip i jas zabremeniv posle mesec ipol a nemozev da zabremenam 3 ipol god, pa fala mu na boga mozebi toa trebalo da se trgne za da bide se ok pa sega si imam ok user posted image

(Одговор на членот sandrin)
Непосредна врска до пораките: 711
8.5.2011 21:20:26   
liljak
carelija mene ginikologot mi rece bese mal plodot taka da nema nikakvi zakani za povtorno zabremenuvanje bez pauza, ovaj pat mi fati na prirodno , za razlika od minatiot pat koj bese na vestacko i togas plodot ne se vide so zavrse bez kiretaza, a sega za ovaj pat imase plod koj bil kasno oploden i bese mnogu mal, i zato  se ispustil i sega eden ginikolog veli nema steta od odma da se zabremeni, se konsultirav i so drug ginikolog i mi veli napraj pauza od 3 meseci  i sega neznam kaj teram, a carelija sto e to polip od koj ti nastanal spontaniot

(Одговор на членот Carelija)
Непосредна врска до пораките: 712
8.5.2011 21:20:59   
bombica
Liljak dr ke ti kaze posle kolku vreme mozes da zabramenis.Ne e kaj sekogo isto.Odkoga ke ti prestane krvarenjeto sigurno ke ti preporaca da napravis analizi za da se vidi da ne e nekoja bakterija ili virus pricina za spontaniot i normalno ke ti napravi pregled.Dokolku e se vo red mislam deka nema potreba od cekanje 5-6 meseci.Mene posle carski mi rekoa trojca dr. da se pazime samo 3 meseci nisto poveke, a ne pa posle spontan.

Непосредна врска до пораките: 713
9.5.2011 13:11:12   
ana mari
zdr na site jas sum tuka nova i sum 11 nedeli trudna....user posted image pozzzzuser posted image

Непосредна врска до пораките: 714
9.5.2011 13:24:43   
Bethany
Добредојде Ана мари и ти посакувам најлесна можна бременост и да уживаш во неа user posted image

(Одговор на членот ana mari)
Непосредна врска до пораките: 715
9.5.2011 16:12:23   
evceto
Cestitki Ana Mari, i dobre dojde vo forumot, i jas sum nova 7ma nedela. Ti posakuvam lesna bremenost i zdravo i zivo bebce

Pozdrav!

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 716
9.5.2011 16:45:42   
ana mari
fala fala isto i jas vi posakuvam se najubavo vo bremenostauser posted image

(Одговор на членот evceto)
Непосредна врска до пораките: 717
9.5.2011 18:03:57   
Carelija
nemav spontan jas duso tuku zborot mi bese deka otkako so kiretazata bese odstranet polipot zabremeniv vednas bez nikakva pauza i toa po priroden pat, a predhodno so mm se macevme 3 ipol godini so inseminacii i ivf. Zatoa ako treba da se pravi pauza dr ke ti kaze a mene dr mi kaza da batalam se dr i da mislam na dete i ne spomna nikakvi pauzi. pozz

Непосредна врска до пораките: 718
9.5.2011 18:06:41   
Carelija
Dobredojde ana mari, imaj si lesna i ubava user posted image milauser posted image

Непосредна врска до пораките: 719
10.5.2011 10:53:44   
ana mari
fala Carelija user posted image isto i jas ti posakuvam se najubavo vo bremenosta pozzz

Непосредна врска до пораките: 720
10.5.2011 14:17:29   
Mrs.Tinka
Edno prasanje? Imam nekoj kafeno-zolt iscedok, ima li nekoj vakvo nesto? treba li da se konsultiram so d-r?

Непосредна врска до пораките: 721
10.5.2011 14:18:23   
Mrs.Tinka
Pozz za ana mari

(Одговор на членот Mrs.Tinka)
Непосредна врска до пораките: 722
10.5.2011 14:18:27   
humana
Ana mari mila dobre dojde izgleda jas i ti ke ze porakame zedno:))))))imaj si lesna bremenost

Непосредна врска до пораките: 723
10.5.2011 14:59:19   
ana mari
pozz i do tebe Mrs.Tinka

Непосредна врска до пораките: 724
10.5.2011 15:01:58   
humana
Zenicki da ve prasam imate li iscedok od vaginata i da vi mirisa cudno,normalno li e toa?A ne sum imala odnosi od koga zabremeniv za nekoja infekcija neznam user posted image user posted image user posted image sto e ova

Непосредна врска до пораките: 725
Страница:   <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  27 28 [29] 30 31   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?