|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
19.4.2012 20:23:07   
marijam
leleeeeeeeee
ke bides mamicka na dve bebinja lelle mnogu me izdraduva hehhe nemozes da zamislis kolku sum srekna za tebe .sega uzivaj si .Kazi mi ako mozes koja nedela si i dali na predhodnoto eho se vide nesto drugo..?i jas treba da odam vo sreda pa vo iscekuvanje sum .
Pozdrav

(Одговор на членот ana_banana)
Непосредна врска до пораките: 1076
19.4.2012 22:03:29   
ana_banana
Zdravo marijam.Jas od utre vleguvam vo 8 nedela.(taka mislam).Fala ti za cestitkite.Koga bev na prethodnoto eho a toa bese na 3ti april se gledase samo edna gestaciska kesa.I sega odvaj go vidovme i drugoto user posted image sramezlivo na majka,se kriese,ama srcencata im tropaa kako ludi :)) mm vika dve?Abe kako dve.A jas kutrata si lezam dodeka dvajcata so dr se sovzemaat,sto da pravam seta zbuneta ne znaev sto se slucuva user posted image .Pozz i srekno

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 1077
20.4.2012 0:09:42   
marijam
Bas mi milo Ana banana .tuka sme nekade so nedelite ,jas po moe racunanje denes sum tocno 8ma nedela hehe ke si gi cuvame zaedno mesinjata ,a zdravje boze i decinjata.nesto me tera da mislam deka i kaj mene se dve ...minatiot pat pred edna nedela koga bev imase edna srceva raekcija ama doktorot pozadi toa vide uste edno nesto, ama ne se znaese sto e,mozebi bebe ,mozebi ne daj boze hematom ke vidam drugata nedela.pozdrav na site

Непосредна врска до пораките: 1078
20.4.2012 8:57:54   
Gardenia
баш ми е мило за вас двете нека ви растат со лесно бебчињата, и јас ќе бев сега како вас исто во 8 недела ама имав спонтан во рана бременост 6 недела.

Непосредна врска до пораките: 1079
20.4.2012 14:31:26   
arh_diz
bebe bisera tvojot post go prefrliv TUKA

Биди тоа што си

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 1080
20.4.2012 16:56:16   
ana_banana
Ajde daj boze da se dve pa dupla radost, jas uste se priviknuvam na pomislata deka se dve , posle site maki resi Gospod da ne izraduva i toa po priroden pat, pri visok prolaktin, arkuaten uterus, slab spermogram, i samo dva pati odnosi :)) ama eve posle se dupla radost :)) znaes kako velat Cudni se patistata Gospodovi :))

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1081
23.4.2012 14:38:43   
kiki*
hello! cestitki za novite mamicki pred se ! jas sum nova na forumot pa se nadevam deka ubavo ke se druzime user posted image jas sum 11-ta nedela i se nadevam deka ke spodelime mislenja,preporaki i soveti za nasite stomacinja :) najprven sakam da ve prasam dali ste seauste vozbudeni od novata vest za vasata bremenost i kako se custvuvate?dali uste imate macnini? pozdravce

Непосредна врска до пораките: 1082
23.4.2012 17:54:34   
Calisto
Честитки ana_banana, кики и сите останати со лесно ана уште еднаш user posted image user posted image Јас денеска бев на контрола срцева акција имаме, 8 недела се е во ред и сега радосно ќе растеме во мешето. user posted image

(Одговор на членот kiki*)
Непосредна врска до пораките: 1083
23.4.2012 20:34:58   
pepuska
Денеска нешто се случува што ме збунува . Но да почнам отпчеток бевме на контрола и утврдивме срцева акција , но во неделата патувавме до Ниш секако одев во договор со гинекологот кој ми рече да го качам утрогестанот на 3 таблетки дневно и слободно да одам но за назад патувањето стана хорор возачот возеше за никаде колата му остана дефект што беше навистина стресно . Од денеска сите симптоми на брменост се како со рака одминати и немам ништо што меплаши . Денеска сум 6 недела и5 дена

(Одговор на членот Calisto)
Непосредна врска до пораките: 1084
24.4.2012 21:07:50   
ana_banana
Lele Calisto bas me izraduva za srcevata akcija user posted image , sega da si rastime so bebuskive.Super.Pepuska ne mora da znaci nisto toa deka ne gi cuvstvuvas simptomite.eve mene imase denovi koga epten me bolea gradite pa do denovi koga imav sosema mali bolki.Kaj mene treba da e bas poizrazeno gadenjeto i bolkite posto se dve user posted image ne znaci deka sekoja trudnica treba po sekoja cena da go custvuva istoto.A kako patuvaat trudnicite vo avion? toa ti e pokriticno,pritisok,turbulencii ova ona.Opusti se i uzivaj ne misli odma na najlosoto. imate srceva akcija i koga ti dozvolil ginekologot znaci deka znae vo sto si se vpustila.Plus ne mozes tukutaka da go istreses bebusot user posted image

(Одговор на членот pepuska)
Непосредна врска до пораките: 1085
26.4.2012 12:21:38   
marijam
Pozdrav na site taze bremeni .
Jas vcera bev na kontrola bremena sum tocno 9 nedeli denes i sum mnogu srekna ,si go vidov bebusot malo slatko lele srcence e ,imame pravivlno razvivanje i kompjuterot tocno gi pokaza nedelite kakolku sto i jas sama racunav po denot na transferot .
Golemi sme 1 sm heheh mnoguuu bre ama slatki sme.
E sea malku sum i nasekirana ,toa sto si bese i minatiot pak pozadi embrionceto pak si stoi ista golemina e ne e golemo ama si stoi.Vo izvestajot mi pisuva petroplacentaren hematom ( gemel vo resorpcija) . ne moze tocno da se opredeli sto e,moram pak da lezma da miruvam .
stavam krinon gel navecer vaginalno ,do sega primav progesteron inekcii sekoj 3ti den ama sega mi promeni mi dade 2 po 2 dabroston.
SE nadevam deka se ke bide ok. Imala li nekoja od vas hematom...?
Pozdrav na site .

Непосредна врска до пораките: 1086
26.4.2012 21:43:24   
Calisto
marijam честитки за тебе user posted image Инаку штом си со ИВ нормално е да земаш Progesteron, односно Dabreston, ( едно исто е ) Се е тоа превентивно, а за хематомчето фино си пишува " во ресорпција " значи се намалува без грижа според мене, инаку и јас примив една инекција Progestoron превентивно поради малото крварење, сега сум си со Dabreston до 12 недела. Ајде со лесно многу поздрав

Непосредна врска до пораките: 1087
27.4.2012 21:41:51   
marijam
calisto ti blagodaram na poddrskata
Jas pocnav da pijam Dabroston ama mi se pojavi alergija hmmmm cesnje i crvenilo se preplasiv ,ispiv 3 po 2 ama zaludno se povtoruvase.se javiv kaj doktorot odvaj go dobiv i mi gi promeni na 2 po 200 mg utrogestan sega cekam soprugot da mi gi kupi baagi se skapicki mi doaga na sekoj nepolni 4 dena po 473 denari bidejki se samo 15 vo kutivce... ,ama sto e tuka e moram, a baska stvam i crinon gel sekoja vecer a toj e 5000 mesecno.tesko mene samo za apcinja 10000 mesecno ke pobudalam ,ne smeam na rabota heheh ama mora se za da se zadrzi ova malo bebuvce .
Se samo da go vidam zdravo i zivo!!!

Непосредна врска до пораките: 1088
28.4.2012 17:41:33   
pepuska
Јас таа вечер отидов на контрола и се беше ок нормално јас и мојата паника сега за сега сум одлично се е во ред па имаме контрола дури на 29 мај до тогаш ќе си уживкаме со вас на форумот user posted image

Непосредна врска до пораките: 1089
4.5.2012 13:35:09   
marijam
Ana banana Calisto Pepuska
Kade ste devojki ve snema kako odi bremenosta ,osekate li uste macnini ,bese li nekoja od vas na kontrola, pravevte li nekoi analizi ,kako krv ,urina brisevi...
zakazavte li skrining
Pozdrav do site vas .

(Одговор на членот pepuska)
Непосредна врска до пораките: 1090
5.5.2012 17:01:16   
ana_banana
Zdravo Marijam, site izgleda sme podzaspale pa zatoa ne nema :)) jas za sega sum super ni macnini ni nisto :)) edinstveno sto imam stomak kako 5 mesecna trudnica, pocna veke nisto da ne me sobira pa morav da se podnovam so novi fustancinja :)) ispituvav krv minatiot mesec pa bese vo red no imam nekoja infekcija vo mokracata sto ja lecam so caj od brusnica. Na kontrola sum na 14 pa pred toa pak moram krv da ispitam. A za skrining nisto ne znam mozebi sega ko ke pojdam ke mi objasni dr. Nemam napraveno ni brisevi za sega osven pap vo istiot mesec koga ostanav bremena a ne znaev se uste :)) ti kako si? Kako napreduvas?

Непосредна врска до пораките: 1091
5.5.2012 21:05:03   
Calisto
Здраво Рингерајкиии како сте? Во право си ана сме подзаспале малку user posted image
И јас како и ана на контрола сум на 15 ти, растам со мешево и се нервирам до сега сум 4 кг поправена user posted image ништо не ме собира хехехе поздрав до сите

Непосредна врска до пораките: 1092
6.5.2012 22:32:47   
marijam
Hehehe
Lele sto ke se pravi so stomacinjava hehhe,i moeto e golemo ,neznam za vas ama jas sum so in vitro pa se tesam demek od stimulaciite e i plus sto sum na patoloska pa poveke vreme lezam nemam aktivnost.
Inaku jas sum na 16 maj na skrining ,taka mi zakaazaa ,pobarav da mi se napravi krvna slika i urina ,brisevi ama doktorot vika rano e da vidime so skriningot pa posle.
Imam po malce bolki vo dolniot del na stomakot ama aj si vikam ke pomine ,doktorot vika ignoriraj ama ne se ignorira ,si kupiv i jas brusnica denes ke si pijam preventivni ,imam baagi sekret pogoto nautro ,ama moze e od terapijata non stop sum na progesteron ,pocnaa vlaknenca po licevo crni denes se depilirav crvena ko majmun sum ,ama najveke me nervira kosata,imam perut strasno mnooogu i duri onaka lushpi kako na malo bebe koga mu se lui glavceto .
se nadevam od hormonite e.
Imala li nkoja od vas vakvi maki..?
pozdrav!!!

Непосредна врска до пораките: 1093
7.5.2012 11:50:10   
ana_banana
Zdravo Marijam. I jas imav maka so zgolemeniot sekret kako sto kazuvas posebno nautro. Ne e nisto strasno.a pak vlaknenca mene pa na stomakot mi se pojavija.nema smisla da gi depiliram edno zatoa sto se mnogu i drugo zatoa sto me boli depilacijata :)) pozz za sega

Непосредна врска до пораките: 1094
7.5.2012 12:47:15   
arh_diz
Marijam nemoj nikogas da gi ignoriras bolkite dokolku se neizdrzlivi.Sekeo telo e prikazna za sebe kaj nekoj i najmala bolka moze da predizvika problem.Jas ne bi ti preporacuvala da se depiliras na mesta ako prethodno si nemala vlkna posle bremensot se ke iscezne

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 1095
7.5.2012 12:58:17   
marijam
jas imav vlaknenca na liceti i predhodno ,ama sega veke stanaa crni i dolgi pa gi izdpilirav mi bese sram da iskocam od doma.
e sega imam mnoguu na stomakot i toa crni se ,se plasam da se izdepiliram ...neznam da ne mu nastetam na bebenceto a ke treba i na skrining da odam ,kako ke bide neznam .
ima li nekoja od vas sovet dali da se depiliram ili da se izbricam ...mi e sram taka da odam mnooogu se .
pozdrav.

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1096
7.5.2012 14:12:54   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: marijam

jas imav vlaknenca na liceti i predhodno ,ama sega veke stanaa crni i dolgi pa gi izdpilirav mi bese sram da iskocam od doma.
e sega imam mnoguu na stomakot i toa crni se ,se plasam da se izdepiliram ...neznam da ne mu nastetam na bebenceto a ke treba i na skrining da odam ,kako ke bide neznam .
ima li nekoja od vas sovet dali da se depiliram ili da se izbricam ...mi e sram taka da odam mnooogu se .
pozdrav.

Миличка слободно можеш да се депилираш нема да му наштетиш на бебчо не се грижи. А инаку интересно е што од кога забременив депилацијата не ми е толку болна всушност речиси и да не ја чувствувамuser posted image Што се однесува пак до влакната првото тромесечие раснат како шлакнати, јас мислам дека се депилирав сеој втор ден за подоцна да се разретчат и скоро и да немам сега ептен споро ми раснат. Не се грижете значи и тоа е период и што е најдобро за брзо поминува па ќе станете мазни како рипчињаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1097
7.5.2012 16:53:34   
pepuska
одамна ме нема еве да си пишам сите се жалите од мешето а мене еве се ме собира сеуште терам 9 та недела уште некој ден ќе влезам во 10 тоа што беше како гадење не се ни чувствува веќе така да некако се се смирува .Инаку носам панталони на ластик нормално лабав ... па не ни приметувам појава на стомак . На кнтрола сум на 29 ти дури сакав да прашам некоја да не правела крвна слика приватно и колку ве чинело ако сте правеле зашто овој месец немам картони (т,е не даваат од фирма навремено ) па ќе треба д аси ја платам

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1098
7.5.2012 16:56:45   
Beatris

ИЗВОРНА ПОРАКА: marijam

pozdrav.

Немој да ги депилираш влакната на стомак, после бременост ќе се повлечат, ако ги издепилираш скоро сигурно пак ќе почнат да ти растат, јас имав, до душа плави и светли, ама како мов ми беа многу ме нервираа, козметичарката не ми дозволи да ги депилирам, и фала и, одма штом се породив ги снема

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 1099
7.5.2012 17:30:18   
marijam
lele mene mi se crni ama bas crni i takvi jaki nekako ke treba da odam na skrining na 16 ti maj pa se mislam mi e sram be nekako.... taka da odam auuuu tesko mene heheheh

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 1100
Страница:   <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  42 43 [44] 45 46   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?