|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
1.4.2013 15:36:51   
Happy Sunshine
Фалааааааааа user posted image Одвај чекам да дојде нареден понеделник и да одам на преглед user posted image Сега за сега немам некои поголеми потескотии и се надевам така ќе биде до крај. И мнооогу ми е мило што ќе се дружам со вас user posted image

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 1826
1.4.2013 20:16:33   
Супер Нова
Masa ti blagodaram na pomosta, ke se obidam da bidam trpeliva se javiv kaj sestrata na mojot ginekolog i ona me sovetuvase istoto, isto kako Happy Sunshine i jas ke odam sledniot ponedelnik da go slusnam srcenceto i togas ke bidat tocno 7n i 4d....samo me pecka matkava celo vreme se nadevam ne e nisto strasno,
so lesno na site trudnici!

(Одговор на членот Happy Sunshine)
Непосредна врска до пораките: 1827
1.4.2013 22:57:34   
Happy Sunshine
Супер Нова значи тука некаде сме user posted image a болки во стомакот и грбот не многу јаки но почести без крварење, не е опасно нели?user posted image

(Одговор на членот Супер Нова)
Непосредна врска до пораките: 1828
1.4.2013 23:28:09   
Супер Нова
Mene pred menstrualnite simptomi ne mi minaa, napetost vo jajnicite, peckanje na matkata, povremeni bolki vo grbot i ekstremno osetlivi bradavici na gradite, veruvam deka toa e toa.

Непосредна врска до пораките: 1829
2.4.2013 16:10:07   
Happy Sunshine
Да сигурно е од тоа еве денес сум супер нема болки user posted image

(Одговор на членот Супер Нова)
Непосредна врска до пораките: 1830
2.4.2013 20:04:54   
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

Секоја промена треба да се каже на лекарот а не да се чека ,магнезиум за тие болки и грчеви се даваат уште во почетокот на бременоста .За карање сте немојте да пречутувате такви работи а и на темата за магезиум ТУКА сме збореле баш за тие болки

Ова го напишав сега во темата второ тромесечје ,читкајте низ темите и ќе најдете многу одговори user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1831
3.4.2013 10:13:35   
masa
Јас ги сватив дека имаат слаби болки како предменструални и мислам дека е многу нормално зошто се ептен на почеток и голем дел тука го имаа тоа чувство дека ќе добијат,но за среќа не добија user posted image Ако е тоа чувство и тие болки мислам дека нема место за паника,ама сепак нека си кажат на преглед што чувствуваат и докторот најдобро ќе ги советува што понатаму.Јас и во првата бременост и сега имав на почеток ткави болки и докторот ми рече ништо не е.
Сега и друго да ве прашам пишав во темата гадење во бременост,но и овде да прашам дали некој има искуство со рупорут за време на бременост и ме интересира и мислење од гинеколог,па ако оди некоја девојка со мачнини деновиве на преглед може да праша па да ни каже зошто од киселини веќе неможам да дишам user posted image Една пријателка ги пиела дојдека била бремена и и помагале многу,ама ако има повеќе штета отколку корист ќе си трпам,а ако се безбедни ќе си се напивам зошто сигурно уште еден месец ќе биде вака

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1832
6.4.2013 17:20:39   
Lacrymosa
бев на тоа скринингот што ми беше закажан на 11 нед и 4дена и испадна дека бебчето бегало со една недела и било мало за да се види... ми рекоа да одам за две недели пак бидејќи неможело сега да се измери... после целодневен стрес пак јово на ново....

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1833
8.4.2013 11:12:47   
masa
Lacrymosa зошто толку се возбудувате за ова скрининзиве.А порано кога не ни оделе на лекар како било.Како што е господ никој не е.Сега ќе роделе 10 ќе остеначе 5,ама мислам дека непотребни се тие стресови.Мисли дека се ќе биде добро и оди на преглед за да си го видиш user posted image и позитивно user posted image
Јас денес бев на вонреден преглед.Од саботата почна да ме боли стомак.Повеќе долниот ден и повеќе на лево каде што ми беше цистата.Болката беше константна со различен интензитет.Појака беше пред да одам во wc и прво мислев дека се цревата зошто во саботата бевме на излет и си мислев ми се оди по нужда.Дома бев,малку се намали и ноќта ме рзбуди болка се исплашив ,едно време мислев да му звонам на докторот.И вчера исто цел ден,вечерта мислев и во болница да одам,ама добро не испаничив до толку.Денес уште сабајлечки кај матилниот го видовме user posted image си мрткаше 3.3см е долго,одговара на 10 недела колку што има од последна менструација.Циста нема друго се е во ред и ми рече болката од што расте матката и може ги притиска цревата па затоа после празнење ми е подобро.Ми зема и пап и микробиолошки ми рече да не идам пак за две недели и така бев соблечена нели user posted image и утре да проверам урина заради белковините.И да пијам магнезиум Biolectra 240 и за неколку дена треба да се намалат болките.Битно ми олесна дека се е во ред,па штом се "нирмални" болкиве ќе ги истрпам. За таблетите рупорут ми рече може да ги земам по потреба,но да се внимава да има неколку часа разлика со другиве витамнини што ги земам.

(Одговор на членот Lacrymosa)
Непосредна врска до пораките: 1834
8.4.2013 14:58:36   
Happy Sunshine
masа најбитно е во тие моменти да не се паничи и да се мисли позитивно user posted image Јас денес си бев на преглед гинекологот ми израчуна дека сум 5 недела и 4 дена а јас се си мислев дека ќе бидам барем 6та и ќе може убаво да се измери бебушката ама ќе си почекам уште малку само нека е се како што треба user posted image И сега за една недела треба да одам повторно ах одвај чекам се смееме со мајка ми и викам како не си гинеколог user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1835
8.4.2013 15:06:15   
cacim
od deneska resiv da pisuvam vo ovaa tema,jas sum 7 nedela i toa so IVF, dosega se ok, na 6 nedeli bev na pregled i bebusot imase srceva reakcija,povtorno mi rekoa na pregled na 8 nedela, pa zdravje se nadevam deka se ke bede vo red..... a deneska eve osekam nekoa tapa bolka na desnata strana,neznam sto e..

Непосредна врска до пораките: 1836
8.4.2013 15:44:42   
aneta002
zdravo na site jas sum nova ovde .imate ubavi temi ...inaku sum vlezena vo vtoroto tromesecje ili vo petti mesec i ova mi e vtora bremenost.Prvoto mi e user posted image a sega sakam user posted image ama sepak ne mi e tolku bitno na site ni e vazno da se rodat zdravi i zivi pred se ...pozzz

(Одговор на членот cacim)
Непосредна врска до пораките: 1837
9.4.2013 11:29:29   
masa
Happy Sunshine нема потреба да бидеш нестрплива мила зрнцето што е во тебе за некоја недела ќе стане мало човече,само опушти се и се ќе биде во ред!
cacim прво честитки за бременоста која сигурно била долго очекувана,верувам дека на вас мамичките кои со ивф имате дојдено до бременост ви е ептен стресен периодот во првото тромесечје,но пробај и ти да се опуштиш малку.За болките најверојатно е матката која расте зошто и јас викендов со неколку пријателки што разговарав болките им биле од тоа.Еве да се пофалам и кумата ми е бремена и таа се жали на јаки болки и докторот истото и го кажал дека расте матката затоа се болките.Мислам дека во "редова" терапија со ивф даваат и магнезиум од почеток.Ако ти е мисла па јави се на докторот и види што ќе ти каже.
aneta002 јас и ти имаме многу заедничко,само што ти ми бегаш некој месец user posted image и мене ми е втора бременост и јас има ќеркичка и сега се надевам на синче,ама и на тема за полот на бебето пишав,ако е женско и сега се нафаќам да родам и трето user posted image .Има и тема за трудници во второ тромецечје.

(Одговор на членот aneta002)
Непосредна врска до пораките: 1838
11.4.2013 10:38:32   
masa
Јас пак да си пишам.Нешто ве нема тазе трудници,да не ви се спие?Или ви се лоши?Или убаво времето па на шетња user posted image Јас денес сум суперuser posted image подобра не сум била последниов месец(пу,пу, да не се подречам).Вчера и некна малку одлежав и вчера попладне излеговме со мм и малата на шетња и прв пат по незнам колку време вечерав,а јадев и сладолдед(да не ве стрвам,ама каснете си)Може и тоа дека се е во ред ме смири до некаде,а мислам и дека убавово време ми делува user posted image Брисевите се негативни,а нема ни белковини во урина повеќе user posted image сега уште пап тестот наредна недела,дај боже и на него да нема ништо.Вчера и непцата ми прокрвареа,па и се јавив на стоматологот,мислев некоја паста да ми препорача или слично,но ми рече најдобро да се исчистат,па и тоа го завршив и ми ги премачка со нешто и ми рече 3-4месеци ќе немаш проблем вака.Често во бременост се јавува воспаление на непцата,па ви препорачувам да си одите на стоматолог на време!Добро што ми беше добро попладнето инаку сигурно ќе им повратев таму user posted image .
Поздрав user posted image

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1839
12.4.2013 10:56:24   
light
Pozdrav i jas sum bremena bev vcera na kontrolla i bev 5 nedelli vtora bremenos no sum zagrizhena posto nemam nukakvi znaci osven bolenje na gradite ne znam dale e sve vo red so bebceto

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1840
12.4.2013 11:06:59   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: masa

Јас пак да си пишам.Нешто ве нема тазе трудници,да не ви се спие?Или ви се лоши?Или убаво времето па на шетња user posted image Јас денес сум суперuser posted image подобра не сум била последниов месец(пу,пу, да не се подречам).Вчера и некна малку одлежав и вчера попладне излеговме со мм и малата на шетња и прв пат по незнам колку време вечерав,а јадев и сладолдед(да не ве стрвам,ама каснете си)Може и тоа дека се е во ред ме смири до некаде,а мислам и дека убавово време ми делува user posted image Брисевите се негативни,а нема ни белковини во урина повеќе user posted image сега уште пап тестот наредна недела,дај боже и на него да нема ништо.Вчера и непцата ми прокрвареа,па и се јавив на стоматологот,мислев некоја паста да ми препорача или слично,но ми рече најдобро да се исчистат,па и тоа го завршив и ми ги премачка со нешто и ми рече 3-4месеци ќе немаш проблем вака.Често во бременост се јавува воспаление на непцата,па ви препорачувам да си одите на стоматолог на време!Добро што ми беше добро попладнето инаку сигурно ќе им повратев таму user posted image .
Поздрав user posted image

Masa, za gingivite mij gi zabite so Parodontax pasta za zabi , cisti gi so hidrogen 3% i mozes da stavas Gingival gel na nepcata. Zemaj i vitamin C , a mozes i da griznuvas limon.
Ova od licno iskustvo...

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1841
12.4.2013 11:08:03   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: light

Pozdrav i jas sum bremena bev vcera na kontrolla i bev 5 nedelli vtora bremenos no sum zagrizhena posto nemam nukakvi znaci osven bolenje na gradite ne znam dale e sve vo red so bebceto

So srekja bremenosta. Za simptomi kako za 5 nedela dovolno ti se, ke dojdat i macninite ne se sekiraj user posted image  

(Одговор на членот light)
Непосредна врска до пораките: 1842
12.4.2013 12:15:50   
Happy Sunshine
light не се грижи. Јас сум 6 + 2 па немам сеуте јаки симтоми. Единствено вчера се возев во кола и малку осетив мачнини. И многу ми се спие user posted image А градите вајда дека ми се мали хаха сеуште не ме болат само на допир user posted image Уживај и не се замарај полесно и поубаво ќе ти биде user posted image Поздрав и да си гушкаш user posted image за 9 месеци :)

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1843
12.4.2013 12:37:50   
masa
dostickage фала на советот,и стоматологот ми запиша една паста,мислам дека оваа што ми ја пиша ти,само ми кажа малку гадна била,сега за сега не ми се верува дека ќе можам да ја користам заради мачнините,а и некое време ќе бидат во ред се надевам,понатаму ако има потреба ќе го применам советот мислам дека и прополис исто така се користи.
ligh имај лесна бременост и ич не се секирај,дајбоже да немаш мачнини воопшто,во првата бременост ми почнаа во 8ма недела и беа многу појаки со повраќања,низок притисок,се ми мирисаше,ништо неможев да јадам,вода неможев да пијам....да не набројувам се.Сега почнаа од 6та недела но се далеку послаби,само имам многу јака киселина другите симптоми се подносливи.Има девојки што немаат никакви симптоми,па си раѓаат здрави прави user posted image .Јас еве од кога се нудам да ги отстапам моиве мачнини,ама никој не ги сака user posted image

Непосредна врска до пораките: 1844
12.4.2013 12:43:35   
dostickage
Masa, ne se sekiraj pastata ne e voopsto gadna a nitu Gingival gelot.
Znam deka si si oacnini ama podobro pastata da ne t se svidja nego da zivees so rani vo ustata. Gingivite znaat mnooogu da se vospalat pa posle ni pasta ni nisto ne te spasava.
Odimivaj se barem dva pati dnevno so hidrogen 3%.

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 1845
12.4.2013 13:37:51   
princessa
neka e so sreka light. No 5ta nedela e dosta ran period za da imas macnini. Obicno posle 6tata, 7ta. I poarno da gi nemas, gadno e brrrrrrrrr. Ne sakam da se potsetuvam dva pati me potrefija dolgi i gadni bea i vo dvete bremenosti.
ИЗВОРНА ПОРАКА: dostickage

ИЗВОРНА ПОРАКА: light

So srekja bremenosta. Za simptomi kako za 5 nedela dovolno ti se, ke dojdat i macninite ne se sekiraj user posted image  

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 1846
12.4.2013 14:35:32   
Happy Sunshine
masa ме изнасмеа со давањето на мачнините user posted image Еве ако толку ти е тешко јас ќе земам пола барем малку да се чувствуваш подобро user posted image Во 6та недела гинекологот проба да види срцева акција на мојата порасната точкичка ама не можеше па рече наредна недела (во петок) сигурно ќе се слушне. А баш се надевав дека ќе изненади другото во мене и ќе слушнеме но тоа е ќе си почекаме. Поздрав до сите и убав викенд.

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 1847
14.4.2013 18:36:23   
elena.mak
Здраво мамички! Јас си ги видов милите ми user posted image во средата, и сега летам-цветам!!! user posted image Во четврток имам закажано преглед, од утре сум 6-та недела според сите правила и прописи, па ќе видиме што ќе каже докторката. Инаку ова е долгопосакувана бременост, одвај чекаме да си го видиме сусамчето на ехо и ако е можно да си го слушнеме најмилото срценце! Од симптоми, ми се спие ми се плаче цело време, имам хорор главоболки кои ги контролирам со дишење, и толку. Доста ми се! user posted image Драго ми е што ќе се дружам тука со вас!

Поздравuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1848
15.4.2013 10:47:33   
bebus1
Zdravo na site.
Eve i jas davise pridruzam na ova tema.Ja sum bremena 7 nedeli i 2dena vo petokot bev na kon i migi vidoa mojte dve najmili srcina user posted image user posted image bliznacise i imaa srceva akcija ednoto e 9mm drugoto 8mm jas nemam nekoj pojaki simtomi po malku mise gadi. Najsrecna sum posle dolgo cekenje sega imam 2 bebusku.

(Одговор на членот elena.mak)
Непосредна врска до пораките: 1849
15.4.2013 12:45:51   
Happy Sunshine
Со лесно нека еееее, и здравје Боже на зимо да се гушкаме со бебушите user posted image Заборавив и мене многу ми се спие, не дека пред тоа не бев спанка ама сега се надминувам себе си user posted image

(Одговор на членот bebus1)
Непосредна врска до пораките: 1850
Страница:   <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  72 73 [74] 75 76   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali vaset_o dete odi na balet?

Da (33%)

Ne (67%)

Број на сите гласови: 3

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!