|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
21.5.2013 23:30:05   
kuklickaa
Ema neka ti bide so lesno ......a koja nedela ke bides ti sega ovoj cetvrtok jas duri drugiot cetvrtok odam,denes se slusnav so ginekologot mi rece vo 6 ta nedela srceva reakcija treba,do dusa kaj sekogo razlicno ama otprilika prosecno 6ta rece a togas jas ke sum 6 ta vo 7ma...ti koja ke bides???Ajde ke istrpime nekako da go slusneme srcenceto na nasite bebuski velat deka e vozbudliv momentot koga ke go slusnes cukanjeto :)) lelel odvaj cekammmmm

(Одговор на членот emaaaa)
Непосредна врска до пораките: 1876
23.5.2013 15:50:53   
kuklickaa
Ema mila,kako pomina denes ???

(Одговор на членот kuklickaa)
Непосредна врска до пораките: 1877
24.5.2013 11:31:32   
Рингишпил
Eве плус една во темава. :)user posted image Прва бременост, долго посакувана и во 7-ма недела. user posted image

Непосредна врска до пораките: 1878
24.5.2013 12:48:29   
kuklickaa
Здраво Рингишпил,најпрво нека ти биде со лесно... Дали беше на срцева реакција и како ти се сипмтомите до сега,има нешто ново во седма ??? Како што прочита за мене јас сум петта недела и шест дена и имам закажано во четврток за срцева реакција. Во последно време симптомите ми се менуваат се плашам нешто да не не е во ред ама сепак одвај чекам, нестрплива сум да дојде четврток...

(Одговор на членот Рингишпил)
Непосредна врска до пораките: 1879
24.5.2013 14:44:25   
Рингишпил
ИЗВОРНА ПОРАКА: kuklickaa

Здраво Рингишпил,најпрво нека ти биде со лесно... Дали беше на срцева реакција и како ти се сипмтомите до сега,има нешто ново во седма ??? Како што прочита за мене јас сум петта недела и шест дена и имам закажано во четврток за срцева реакција. Во последно време симптомите ми се менуваат се плашам нешто да не не е во ред ама сепак одвај чекам, нестрплива сум да дојде четврток...

Фала ти, со лесно нека ти е и тебе. :)
Вчера бев кај мојот гиниколог. ( зошто предходниот ден имав страшно стресно искуство со докторка која ми ја препорачаа за трудници и ми кажа дека плодот не се развивал ) Тој се испаничи зошто ме виде во каква состојба бев и ме гледаше на вагинално ехо : ми кажа дека сум 6-та недела и 4 дена бремена и дека бебчето за таа возраст е сосема нормално. Бил развиен јорк салт или како и да се вика точно и дека нема место за никаква паника. Тој денес замина на одмор и на наредната контрола, која ми ја закажа за 10 јуни, рече дека ќе направиме детален преглед и дека тогаш ќе го слушнеме и срценцето. Веројатно се уште беше рано кај мене ...
За сиптоми, ме болат градите и кичмата. Се друго ми е нормално, имам блага тахикардија наутро и тоа било нормално. Единствено што сум различна од другите трудници што ги читав, јас спијам едвај по 6 саати. Сон не ме фаќа. user posted image
Ти како се снаоѓаш со новата преубава состојба? :) Зошто си исплашена?

< Поракaта ја уредил Рингишпил -- 24.5.2013 14:46:02 >

Непосредна врска до пораките: 1880
24.5.2013 20:23:46   
emaaaa
ooo cestitki imame uste edna trudnicka so lesno i imaj ubava bremenost ringispil.Kuklicka jas bev i se pomina vo red bebceto imase srceva reakcija sega za sega sme dobro,macnini nemam nikakvi gradi ne me bolat se osekam naj normalno bolkite pominaa maticniot rece deka ne mora da imas nekoi simptomi ajde ti posakuvam i ti da se raduvas kako mene pa pisini kako pomina pozzzzzzzzz

(Одговор на членот Рингишпил)
Непосредна врска до пораките: 1881
25.5.2013 2:10:03   
kuklickaa
Najprvin za Ema - milo mi e za tebe i daj boze kako dosega taka i otsega da ja pomines trudnocata :) bez gadenje so e najvazno...a koja nedela denes bese
? jaS ZA SRCEVA REAKCIJA treba da odam vo cetvtrok.t.e togas ke sum 6 i pol  i nestrpliva sum da vi kazam pravo...dosega mi e dobro ne osekam nekoi posebni macnini samo se poveke pocnuva da mi se spie...a da ve prasam dali se hranite nekako po nekoj princip dali jadete mn ovosje izelencuk...jas ne mozam da jadam mnogu ama sepak se trudam naviknata bev dosega samo posuva se trudam i na pozdrava AMA nekaki potesko :)) dali piete nekoi drugi tableti osven folnata,jas zasega samo taa dr ne mi imaat seuste receno...ajde so lesno neka ni bide na site sasmo da si imame zdravi zivi i pravi bebenca.....daj boze kako dosega taka i otsega

(Одговор на членот emaaaa)
Непосредна врска до пораките: 1882
25.5.2013 7:51:52   
lost in translation
Zdravo na site so lesno neka vi e :) ve citam podolgo vreme, I resiv da vi pisam posto sum potpolno zbuneta . Jas ne sum vo nasata ni ubava drzavicka, I denes vleguvam vo 12 nedela. Odkoga doznav deka sum bremena pa do deneska samo dva pati sum bila kaj maticniot doktor od koj sto prviot pat mi zemaa samo krv I mokraka a vtoriot tezina I pritisok I toa e se. Duri narednava nedela sum na ultrazvuk , a vo juli ke mi se javele od bolnicata da odam za prv pat na ginekolog.ve citam vas I me faka panika, vie skoro sekoja nedela odite na pregledi.razgovarav so edna prijatelka sto skoro se porodi tuka I mi rece deka e normalno da bide taka ako e se vo red so bremenosta. Ona bese samo dva pati na ultrazvuk vo tekot na cela bremenost. I samo pri krajot potocno posledniot mesec odese ednas nedelno na ginekolog.I zatoa mene stvarno me faka panika:) pozdrav do site

Непосредна врска до пораките: 1883
25.5.2013 9:21:30   
bushavka
Nema zosto da te faka panika, i jas ne sum vo mk. Odev samo dva pati na eho, vo 9ta i vo 21va nedela, a inaku sekoj mesec odev na ginekoloski pregled. Pozdravce i ne se sekiraj user posted image

(Одговор на членот lost in translation)
Непосредна врска до пораките: 1884
25.5.2013 9:26:13   
Bethany
Таму на Запад е тоа сосема нормално. Дури и само еднаш да имаат ултра звучен преглед.
Очигледно се процениле дека имаш сосема нормална и здрава бременост. user posted image

(Одговор на членот bushavka)
Непосредна врска до пораките: 1885
25.5.2013 9:47:32   
Bethany
И да, добредојде на форумот user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1886
25.5.2013 11:39:15   
kuklickaa
Duri narednava nedela sum na ultrazvuk , a vo juli ke mi se javele od bolnicata da odam za prv pat na ginekolog.ve citam vas I me faka panika, vie skoro sekoja nedela odite na pregledi.razgovarav so edna prijatelka sto skoro se porodi tuka I mi rece deka e normalno da bide taka ako e se vo red so bremenosta. Ona bese samo dva pati na ultrazvuk vo tekot na cela

Nema pricina da se plasis vo takva situacija si se nasla i ne e za panika....jas bev 2 pati  prviot pat bev na normalen ginekoloski pregled koga ne znaev deka sum bremena ..vtoriot pat bev na eho da vidime kako se razvivca i sega normalno uste eden pregled ni zakazaaa da vidime za srceva akcija i posle se odi uste 1 ne znam tpcno na koj anedela na vaginalno eho i posle se odi samo na normalen redoven ginekoloski...a imalo i nekoi ispituvanje pri krajot i tie se pravele mislam za daunov sindrom i z anekoi anomalii tie bile redovni...nema zosto da te faka panika...imaj lesna bremenost i bez grizi za d bide se vo red :)) pozz

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1887
25.5.2013 13:57:45   
Melanija RR
За редоследот на прегледи во МКД може да видите во темата Испитувања во бременоста

kuklickaa за даунов синдром не се испитува на крај туку на почеток,затоа и го оставв линкот за да си видите кои испитувања ви следат.

Скрининг на нухална транслуценција

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1888
25.5.2013 18:49:02   
Beluvce
zdravo devojki
jas po podolgo verme eve sum pak.od koga se porodiv slabo imav vreme da pisuvam.eve sega sakam da vi kazam deka sum povtorno bremena veke 12 nedela.no kako i prvata bremenost i ovaa imama dosta gadenje i povrakanje..se nadevam deka ovoj pat nema da me drzat do 5ti mesec kako prethodnata bremenost.
kiss do site

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1889
25.5.2013 23:28:47   
kuklickaa
Ne znaev tocno Melanija koga ,jas mislev deka rano e jas sum 6 nedela utre i uste rano mi e mene :) (koga ke zboruvam za kasno rano ) :)) jas treba da odam cetvrtok na ultrazvuk da videme srceva reakcija ama denes eve imam blagi bolki kaj besikata sekoj den ne znam dali sugestivno e ili kako si mislam deka me boli nesto eden den na edniot kraj na stomakot drugiot den gore,dr den dolu :)) cela sum izbuneta,odvaj cekam da dojde cetvrtok da mi kazat deka se e vo red :)) so lesnina neka ni bide na site

(Одговор на членот Beluvce)
Непосредна врска до пораките: 1890
26.5.2013 0:18:13   
Melanija RR
Beluvce ти посакувам поубава бременост user posted image без гадење и лошење и со лесно да си ја износиш бременоста user posted image

kuklickaa го спомнав тоа зошто ако некој закажува скрининзи на ГАК во Скопје се чека и до 6 недели,така што првиот скрининг е во 12 недела што значи уште во 7ма треба да се закаже user posted image неверојатно но вистинито.Затоа гледај на време да се информираш и советуваш со гинекологот кој ќе ти ја води бременостаuser posted image

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1891
26.5.2013 16:09:24   
kuklickaa
Trudnici dali na nekoi vi fakaa trpki vo racet5e osobeno navecer koga spiete,mene mi trpneat silno duri i kako bolka mi se zdrvuvaat...

Непосредна врска до пораките: 1892
26.5.2013 16:29:25   
Martins mom
Да,и јас чувствувам трпки по рацете и тоа не само наутро,туку и преку целиот ден.Некогаш на дланките,некогаш кај подлактицата,некогаш погоре...баш ми е зафркната оваа втора бременост

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 1893
26.5.2013 18:05:00   
Melanija RR

Trudnici dali na nekoi vi fakaa trpki vo racet5e osobeno navecer koga spiete,mene mi trpneat silno duri i kako bolka mi se zdrvuvaat...

Веројатно е ова ,тука КЛИК.
Јас се пронајдов во таа тема user posted image

Непосредна врска до пораките: 1894
26.5.2013 18:19:27   
kuklickaa
Mislam i jas deka se pronajdov tuka Melanija...Denes i vcera mi se slucuva da imam i bolki vo stomakot nad popokot nagore i pod popokot kako da me sece nesto ama ako se pomrdnam so stomakot a ako miruvam ne me boli,normalno e ova sega vo 6 nedela,znaete nekoja ?Dodeka da odam cetvrtok milionio prasanja mi se vrtat sekoj den nesto novo :))

Непосредна врска до пораките: 1895
26.5.2013 19:13:39   
Mamickaa
Pozdrav mamicki
Podolgo vreme nemam pisano,no postojano ve citam i sega vo idnina se nadevam poveke ke se druzime,zatoa sto imam i pricina...iako neplanirano,sepak sega e mnoogu sakano,ostanav bremena po tret pat,seuste ne mi se veruva,no sepak pocna veke da se poznava meseto,veke sum 12 nedelauser posted image

Vo cetvrtokot bev vo Cair mi merea nuhalen nabor na 4D i ova se merkite CRL-63,2 i NT-0,9...Doktorot mi rece se e vo red sprema nego,potoa bev kaj maticnata i so uput na klinika mi zemaa krvza Priska,pa utre rezultatite...iako mi e treto dete,jas so prvite dve nemav ama bukvalno nikakvi ispituvanja,osven normalno krv i mokraca,i ednas na pocetok i ednas na kraj za mikrobioloski brisevi...jas sum totalno zbuneta kolku samo uputi mi dade maticnata,megu koi i edna za vo institut za javno zdravje za ispituvanje na nekoi Tordiko indekciiuser posted image jas odma bukvalno i rekov nesakam toa da go pravam,vikam [to e sega ova,prvpat slusam za vakvo nesto,a ona mi vika mora,a ako nesakas potpisi se deka nesakas pa ponatamu ke vidime wtfuser posted image ....pa me interesira dali nekoja od vas mamicki go pravela ova ispituvanje,i ako da da mi objasni za sto poopsirno se raboti,se razbira ako saka..user posted image

Непосредна врска до пораките: 1896
28.5.2013 14:23:51   
kuklickaa
Dragi moi ringejajki samo sto se vrativ od kaj ginekologot...Go slusnavme cukanjeto na naseto milo se e vo red napraviv ispitivanje na mokraca i krv i bese se vo red...mi dade na napravam nekoe ispituvanje TORCH ne znam sto e preku krv nesto bilo, i normalni mikrobioloski testovi i PAP i kontrola za 1 mesec..,.a dotogas uzivanje i samo smeenje....sekoja naredna kontrola e dolgoocekuvana :)) pozdravvv

(Одговор на членот Mamickaa)
Непосредна врска до пораките: 1897
29.5.2013 14:32:28   
sakam bebence
zdravo na site idni user posted image ,eve i jas da vi se pridruzam,mnogu mi e milo sto i na ovie nasite forumi nekoj e aktiven zosto mi se smaci da zboruvam so ovie od srbija i hrvatska ,sepak nie sme si nasi i poubavo se razbirame.Pred se so lesno na site trudnici do sega i na onie sto uste gi cekame ,za razlika od site kako sto mozam da zabelezam prirodno ostanati trudnici,jas sum vo 6+4 pri IVF po tret pat imavme uspeh i uste sum vo delirium,ne mi se veruva deka se pokazaa onie famozni user posted image .imam nekolku pregledi na koi e se ok za sega ,a za nekolku casa me ceka uste eden kade sto ke vidime dali pocna da cuka ona malouser posted image koe sto raste vo mene,mnogu se plasam i jas kako mnogu od vas dali se ke bide ok i dali ke raste celi 9 meseci ova malecko vo mene.Na pocetokot imav simptomi na naduenost ,gradite nemozev da gi pipnam ,a sega ne sega imam macnini nautro i navecer uste nemam povrateno ,no ne custvuvam nisto vo stomakot sto mnogu me zagrizuva dosega celo vreme imav mali bolki koi mi bea eden vid znak deka ima nesto.Od lekarstva bidejki sum so IVF primam 3*3 utrogestan ,2*1 folna ,apirin 1*1 nautro.estrofem 2*2 i evitol 2*1,ovaa tarapija ke ja primam do 12 nedela.
Tolku od mene za sega drzetemi sreka za posle pa se slusame .

Непосредна врска до пораките: 1898
29.5.2013 15:22:05   
emaaaa
kuklickaaauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот sakam bebence)
Непосредна врска до пораките: 1899
29.5.2013 15:23:45   
Рингишпил

Dragi moi ringejajki samo sto se vrativ od kaj ginekologot...Go slusnavme cukanjeto na naseto milo se e vo red napraviv ispitivanje na mokraca i krv i bese se vo red...mi dade na napravam nekoe ispituvanje TORCH ne znam sto e preku krv nesto bilo, i normalni mikrobioloski testovi i PAP i kontrola za 1 mesec..,.a dotogas uzivanje i samo smeenje....sekoja naredna kontrola e dolgoocekuvana :)) pozdravvv

user posted image Сега само опушти се и уживај. :)

Непосредна врска до пораките: 1900
Страница:   <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  74 75 [76] 77 78   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Admin

Dali ste pravele celulitni tretmani i dali se efikasni?

Da sum pravela (20%)

Da efikasni se (0%)

Ne ne sum pravela (80%)

Број на сите гласови: 5

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!