|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
29.5.2013 23:01:30   
kuklickaa
sakam bebence

Sakam bebence- nemoj da se voznemiruvas i jas bev vo slicvna situacija panicev pred da odam da slusnam srceva reakcija vikav nemam nikakvi simptomi pa otidov i go slusnav...sekoj nareden pregled e nedocekliv :)) i samite trudnici si pravime nekoi sliki ( toa e normalno site sme kako vo eden strav ) ama i toa ke pomine najvazno ne treba da s enervirame za da ne mu nastetime na nasite malecki...treba da se smeeme da sme veseli za i tie da bidat vo red...a nas ni ostanuva samo cekanjeto od pregled na pregled se do krajot...Ti posakuvam lesna bremenost

(Одговор на членот Рингишпил)
Непосредна врска до пораките: 1901
30.5.2013 11:43:49   
sakam bebence
kuklickaa se vrativ od pregled presrekna vcera bev 6+4 srceto pocna da cuka ,se e vo red golemi sme 7.5mm duri pogolemi od sto treba na pregled sum za 3 nedeli pak treba da odnesam rezultati od krv i mokraca ,doktorot mi e super veli ti si mi za carski ,a jas sakam prirodno ama nema da moze imam mala karlica i malecka sum sitnicka za prirodno ,no rano e za toa gospod da me cuva do togas.imam edno prasanje koj ima iskustvo da mi odgovori spijam na stomak dali e stetno vo ovie nedeli dane si napravam nesto

(Одговор на членот kuklickaa)
Непосредна врска до пораките: 1902
30.5.2013 12:44:34   
Рингишпил
ИЗВОРНА ПОРАКА: sakam bebence

kuklickaa se vrativ od pregled presrekna vcera bev 6+4 srceto pocna da cuka ,se e vo red golemi sme 7.5mm duri pogolemi od sto treba na pregled sum za 3 nedeli pak treba da odnesam rezultati od krv i mokraca ,doktorot mi e super veli ti si mi za carski ,a jas sakam prirodno ama nema da moze imam mala karlica i malecka sum sitnicka za prirodno ,no rano e za toa gospod da me cuva do togas.imam edno prasanje koj ima iskustvo da mi odgovori spijam na stomak dali e stetno vo ovie nedeli dane si napravam nesto

Јас немам искуство зошто и мене ми е прва бременост и сум само недела поголемка од тебе. :) Ама спијам само на стомак, искрено кога ќе почне да расте мешето не знам како ќе се снаоѓам со спиењето. Цел живот само на стомак спијам. Мене ми рекоа дека не може никаков проблем да направам. Ете нека кажат и поискусните. Мене само ми е проблем додека се наместам зошто ме болат градите многу, инаку малечки се бебињата за да и направиме нешто. :)

< Поракaта ја уредил Рингишпил -- 30.5.2013 12:45:12 >

(Одговор на членот sakam bebence)
Непосредна врска до пораките: 1903
30.5.2013 13:12:54   
kuklickaa
ovori spijam
I jas isto sum RINGISPIL a denes bev isp[itav i mokraca i krv i nekoi ndr ispituvanja za bakterii,Rubeola,Hiv i nekoi ispituvanja TORCH i se e vo red ,mi rekoa napraviv i PAP i mikrobioloski...tie ponatamu za rezultati...a za spienje ne znam i mene mi e prva bremenost ..sekoja vecer se vrtam vo spenjeto dodeka da najdam pogodna polozba nekogas spijam i na stomak ne e stetno,ama mozebi sugestivno si vikam ke go stropskam zrnoto oriz :))...SO lesnina neka ni bide na site i jas sum za 1 mesec na kontrola....

Непосредна врска до пораките: 1904
30.5.2013 13:22:27   
Viktori

ИЗВОРНА ПОРАКА: Рингишпил

ИЗВОРНА ПОРАКА: sakam bebence

Јас немам искуство зошто и мене ми е прва бременост и сум само недела поголемка од тебе. :) Ама спијам само на стомак, искрено кога ќе почне да расте мешето не знам како ќе се снаоѓам со спиењето. Цел живот само на стомак спијам. Мене ми рекоа дека не може никаков проблем да направам. Ете нека кажат и поискусните. Мене само ми е проблем додека се наместам зошто ме болат градите многу, инаку малечки се бебињата за да и направиме нешто. :)

Ќе си купиш онаква долга перница да не му ја скршиш кичмата на маж ти.user posted image и ќе си спиеш на раат на пола стомак со поткрената нога, така нема притисок на стомакот. Додуша може и обична перница, ама потврда треба да е.

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 1905
30.5.2013 17:00:12   
sakam bebence
fala devojki bas mi e milo sto mi pomognavte,gledam site sme tuka negde so bremenosta pa aj pisete sto jadite najmnogu,imate li gadenje i sto simtomi ve macat

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 1906
30.5.2013 22:16:20   
tnade
zdravo drustvo eve po vtor pat najverojatno ke ve druzam vo ovaa rubrika...vaka stoi rabotata-posleden ciklus imav na 1-vi Maj, od pred nedela dve pocnav da cuvstvuvam gadenja, se nesto mi smrdi gadno, nesto mi se jade, mm vika deka imam promeni i vo lik i vo telo, e sea sabajle napraviv test, mi se otcrta edna linija ubavo srvena i druga nemase, ne pocekav pet min. kako sto pisuvase na testot tuku brzopleto go frliv vo kantata vo wc, po nekoe vreme koga ppovtorno bev vo wc me kopkase i go zirnav sega imase uste edna bleda linija. Da mu veruvam na testot ili ne, koe e vaset mislenje?

Непосредна врска до пораките: 1907
31.5.2013 11:16:06   
sakam bebence
zdravo tnade,ne znam kolku vreme pominalo od koga povtorno si go videla testot ,no za najsigurno odi i kupu uste eden,a za najsigurno odi proveri beta hcg tuka nema lagi ,ajde odma ne cekaj i te cekame so ubavi vestk i vistinski
user posted image

(Одговор на членот tnade)
Непосредна врска до пораките: 1908
31.5.2013 16:03:37   
kuklickaa
tnade jas mislam deka testot e validen samo kiga ke go napravis i vo tek na 5 min kako sto znam jas posle 1.2 saati samata crta potemnuva..napravi uste eden test...cekame user posted image vesti ajde :)

Непосредна врска до пораките: 1909
2.6.2013 9:45:50   
kuklickaa
Dragi mamicki dali vi se slucuva na nekoi eve m jas sum 7 nedela i nekoj den da imate bvolku okolu stomakot,jas nekogas imam ...

Непосредна врска до пораките: 1910
2.6.2013 10:53:33   
kuklickaa
I denes koga stanuvav od krevet mi doagase za povrakanje i naednas stanav i nesto me seci pod stomakot sega ko ke sednam i ko ke stanuvam pak,mozno da imam nekoj problem sega deka taka mi se sluci i me boli sega?? strav mi e za bebenceto....

Непосредна врска до пораките: 1911
2.6.2013 12:38:49   
Bethany
Кукличкаа, ако те заболува, легни одмарај, пиј течности.
Не е страшно да те заболува, и јас имав болки или нешто како да те пресече преку стомакот или во делот каде се јајници, и бев на доктор ми викаше дека не е страшно, нормално било.
Е сега не е добро ако имаш силни болки, а за друго не се нервирај, телото ти се припрема за нова состојба. user posted image

Непосредна врска до пораките: 1912
2.6.2013 13:00:11   
AnnaMolly RR
Куклучкаа, нормални се болки, па дури и крвавење (благо) во времето кога требало да добиеш. Ако овој период си добивала циклус пред да забремениш, нормално е да имаш болки.
Ама за да ти биде мирна главата, оди си на гинеколог. И пиши ни што си направила

Live and let live

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 1913
2.6.2013 17:24:11   
kuklickaa
prasav mi rekoa deka normalno bilo mozebi bil muskulot zgrcen ne bilo nisto strasno pospav malku mi pomina iako imam pak mali secenja pod stomakot,ama toa taka mi se napravi otkako stanav naglo sabajlevo...a na ginekolog veke i sube mi e da odam postojano so sondata na sekoe bebceto da go zracime sega na kontrola sum na 25 juni...ke vidam utre kako ke se cuvstvuvam pa ako nesto ke otidam,ama sepak mislam deka ne enisto strasno...mi rekoa deka sega otkako plodot e vgnezden i se razviva fizicki so takvi pokreti ( osven so nekoi jaki i silni ) ne mozam da mu napravam niti da mu nastetam nesto,e sega se nadevam deka se e vo red....

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1914
2.6.2013 17:26:44   
kuklickaa
inaku denes vlegov veke vo 7 nedela,sabajlevo pocnav da imam i macnini...a dosega se plasev zosto nemam ( ne znam zosto gi barav ) :S :))))))))0

Непосредна врска до пораките: 1915
2.6.2013 17:41:05   
SandraRo
Kuklickaa kakvi macnini imas sto vsusnost osekas???? Inace samo neka ti e so lesno :)

Непосредна врска до пораките: 1916
2.6.2013 18:11:12   
kuklickaa
Sandra do vcera ne mi se povrakase se dodeka denes sabajleto samo sto gi otvoriv ocite mi se povrakase i naglo stanav od krevet i ne znam sto mi se desi i koga stanav naglo me presece nesto pod stomakot i ne znam dali mi e nekoj muskul ili mi e strav da ne naoraviv nekoja bela i sega koga ke sednuvam me sece i koga ke stanuvam a ako sedam na edno mesto ne me sece....se plasam da ne napraviv nekoja bela :S kazi nesto....

(Одговор на членот SandraRo)
Непосредна врска до пораките: 1917
2.6.2013 20:23:36   
SandraRo
Znaci vo nikoj slucaj ne smees da pravis nagli dvizenja ne smees naednas da stanvas....prvo malce sedni posle stani poleka i toa e se a za povrakanjeto imaj pokraj sebe biskviti i koga ke stani kasni da gi ublazis macninite .....toa sto te sece mozi da e normalna rabota ali ako se slucuva i ponatamu odi na ginekolog i osiguraj se deka e se vo red e bi trebalo da e nesto seriozno ama sepak sigurno si e sigurno i uste nesto znaci samo bez sekiranje nerviranje plasenje i sl ....guski i backi od mene ise najubavo

Непосредна врска до пораките: 1918
2.6.2013 20:50:19   
sakam bebence
zdravo jas sum denes 7+1 nedela ,mi se losi veke 10 dena ,macnini ,gadenja ama nemam povrateno do sega.tesko mi e so hranata nikogas ne se najaduvam mi se losi samo sto ke pocnam i ne mi se jade se kako porano ,ni sama neznam sto mi se jade.sto se odnesuva do grcevite i bolkite vo stomakot kako peckanje i secenje gi imam i jas oivremenu jas sum na 17 na pregled i nemozam da docekam

Непосредна врска до пораките: 1919
2.6.2013 20:58:33   
Melanija RR
kuklickaa не го зрачиш бебето не се секирај , но секако најнормална контрола е на 4-5 недели.Знам дека не се издржува ама мора и треба да се мисли на најдоброто .user posted image
Болките и грчевите во рана бременост се најчесто нормални и гинеколозите препишуваат да се пие магнезиум, тема има ТУКА

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 1920
2.6.2013 21:21:07   
kuklickaa
Dragi moi trudnici vi blagodaram za podrskata....i jas sum 7 + 1 den za macninite ne mi e cudno znam deka gi ima i za obicnite bolki gi imav prethodno ama mi prestanaa a tie se ormalni koga bev gineklologot mi rece mora da ima radi sirenje na matkata...ama jas se isplasiv deka denes naglo stanav od krevet ( ne znam i jas samata kako ,mi se povrakase ) i taman da odam vo wc malce me presece,otspav posle toa mi pomina malce znaci i koga ke sedam ne me boli samo pri stanuvanje ,posebno koga ke ja napravam istat apolozba koga ke st anuvam od krevet me seci pak koga poveke koga pomalce,i se isplasiv da ne napraviv nekoja bela,da ne mu stana nesto na bebceto...se slusnav soginekologot mi rece cim ne prokrvari nema nistyo....a po nekoja logika si vikam do tolku da e od edno naglo stanuvanje ...ne znam cela sum vo haos,ama ako me boli uste utre ke otidam da me vidat na eho,iako po nekoj instikt :) si mislam deka se e vo rted

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 1921
2.6.2013 21:22:16   
kuklickaa
inace pijam samo folna edna denot,mi rekoa deka nema potreba za drugi tableti...

Непосредна врска до пораките: 1922
2.6.2013 21:58:15   
SandraRo
Se e vo red samo nemoj so naglite stamuvanja i sl raboti toa izbegavaj......ti posakuvam ubava i lesna bremenost user posted image

Непосредна врска до пораките: 1923
3.6.2013 11:38:24   
sakam bebence
kuklicka nemoj da se plasis ,znam deka sega se ne zagrizuva pogotovo ako ti e prva bremenost ama gospod e so nas ke ne cuva,ako neodis na rabota gledaj pogolemiot del od denot bidi doma i odmaraj.koga ti rekoja za terminot za poragaj jas i ti sme zaedno znaci ,mnogu mi e milo poz

user posted image

Непосредна врска до пораките: 1924
4.6.2013 8:45:19   
tnade
user posted image user posted image user posted image definitivno ve druzam, go povtoriv testot i vidov dve linii, do dusa ednata malku bleda ama rano e za pointenzivna

Непосредна врска до пораките: 1925
Страница:   <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

женски имиња
kristina oh

да избереме име за моето мило...

ема (20%)

стефанија (10%)

ива (23%)

ирина (12%)

тамара (10%)

михаела (24%)

Број на сите гласови: 241

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!