|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
16.8.2013 20:04:57   
pakjas
Здраво на сите идни мамички user posted image Јас сум нова и сум отприлика во 7 недела од бременоста. До сега поминувам без утринската мачнина, само што имам одбивност кој одреден вид храна (мелено месо, сувомеснати производи и сл.) Драго ми е што гледам дека се споделува голема поддршка на форумов, па решив да ви се придружам и да се радуваме заедно! user posted image user posted image

(Одговор на членот Мамичка85)
Непосредна врска до пораките: 2026
16.8.2013 21:15:39   
Bethany
pakjas Добредојде на РР, ти посакувам убава дружба тука и најубава и најлесна бременост. user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот pakjas)
Непосредна врска до пораките: 2027
23.8.2013 9:40:41   
Мамичка85
Pakjas i jas ti posakuvam dobredojde so lesno neka ti e celauser posted image pozz i imaj ubav den user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 2028
2.9.2013 12:59:13   
Confused
Здраво на сите. Пред 5 месеци имав спонтан со киретажа а еве денес нова надеж, нови 2 цртки, нова бременост.
Би требало да сум 4+ 4 но одвреме навреме имам слаби менструални болки. Верувам дека овојпат се ќе биде во ред но многу се плашам. Мислам дека е рано да одам на гинеколог па сакам да ве прашам дали и вие имавте такви болки и колку време траат? Колку дена од прилика чувствувавте како да ќе ви дојде бевте бремени? Совет?
Ви благодарам

Непосредна врска до пораките: 2029
2.9.2013 13:12:11   
Snow Queen
Confused user posted image најпрво честито, со лесно...и овој пат да е се во ред и како што треба.user posted image
Прво, не би требало да е рано, закажи си кај матичниот добро е да знае дека повторно си бремена, да те посоветува стручно, да ти каже на што да внимаваш што е нормално што не е. Зијан неможеш да си ако отидеш.

Инаку болките во рана бременост до некаде се нормални, па и затоа се пие магнезиумот. Но стадиумот на болка и до кога кај сите е различно, кај мене болките престанаа некаде 8ма недела.

07.04.2006........до ден денес со саканиот сме лудо вљубени

(Одговор на членот Confused)
Непосредна врска до пораките: 2030
2.9.2013 14:14:15   
mommy_angels RR
закажи си на лекар и иди си,истото го мислам што го кажа Сноуквин ,да не се повторувам ,докторот најдобро ќе ти каже,понекогаш со минато како твоето даваат утрогестан за секој случај,не штети ама има голема корист од него.Како и да е гинекологот ќе знае најдобро

(Одговор на членот Snow Queen)
Непосредна врска до пораките: 2031
2.9.2013 15:26:14   
Confused
Ви благодарам. Бев на гинеколог, не ми даде Утрогестан бидејќи минатиот пат кај мене се работеше за плод без срцева акција а немав ни крварење ни ништо. Ми препиша Магнезиум Форте и од сега почнав да ги пијам. Ми закажа преглед за 2 недели да го слуснеме срценцето тогаш. Се молам се да биде во ред кај сите па и кај мене со user posted image

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 2032
2.9.2013 15:31:01   
Snow Queen
Паметно си направила....ајде сега само позитивна мисла, и те чекаме со убави вести за 2 недели.user posted image

07.04.2006........до ден денес со саканиот сме лудо вљубени

(Одговор на членот Confused)
Непосредна врска до пораките: 2033
3.9.2013 15:39:39   
Мамичка85
Ajde Confused stiskam palci i za tebe da bide se vo red samo pozitivno i se ke si dojde na svoe mesto pozz i imaj najubav den user posted image

(Одговор на членот Snow Queen)
Непосредна врска до пораките: 2034
3.9.2013 15:48:05   
mommy_angels RR
user posted image user posted image user posted image ајде те чекаме за 2 недели и знам дека ќе не израдуваш user posted image user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2035
4.9.2013 12:07:17   
bela mama
Zdravo dragi trdnici (so lesnina na site)..Jas sum vo 7 ma nedela pa imam cesta pojava na vkocanuvanje na ustata potoa liceto i selo telo toa mi se slucuva od prilika skoro vo ist period od denot nekade na pladne..osven toa imam pojava na srcevi bodezi koi traat podolgo i se neprijatni premnogu...Ako znaete nesto za sovet okolu ova bi vi bila premnogu blagodarna.user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 2036
4.9.2013 12:59:22   
mommy_angels RR
Бела мама добредојде на РР,ти посакувам пријатна дружба со нас и сигурна сум дека овде ќе најдеш одговор на многу твои прашања
...за ова што те мачи се надевам дека некоја рингерајка ќе ти даде одговор,ама јас навистина мислам дека треба да одиш кај матичниот и ако се однесува ноншалантно,ти да си инсистираш на подетални анализи... се надевам дека се ќе биде во најдобар ред

(Одговор на членот bela mama)
Непосредна врска до пораките: 2037
7.9.2013 11:22:08   
Мамичка85
Bela mama dobredojde na forumot so lesno neka ti e bremenosta pozz i imaj ubav den user posted image

(Одговор на членот mommy_angels RR)
Непосредна врска до пораките: 2038
7.9.2013 12:44:00   
masa
bela mama честито user posted image и што побезгрижни 9 менесци.Некои работи се "нормални" во бременоста,но јас немам слушнато за вакво нешто затоа најдобро да се консултираш со доктор,најпрво кај матичниот како што ти рекоа а мислам дека и интернист треба да те прегледа.Можеби не е ништо,зошто самата бременост носи многу промени,но јас не би оставила на случајност.

Непосредна врска до пораките: 2039
27.9.2013 15:10:08   
Mikimaki
Zdravo idni mamicki! Prislata nedela napraviv test i izlete pozitiven na sto premnogu se izraduvav. Bev kaj maticniot i mi rece spored posleden ciklus sum 6 vo 7 ma nedela no mozebi i 4 vo 6 posto seuste nema otkucaj na srcenceto. Toa sto me uplasi bese sto otkoga se vrativ od pregled se vidov i imav kafeav iscedok pa povtorno mu se javiv i mi rece POD ITNO da kupam progesteron ampula i utrogestan apcinja i da odam odma da me bocne. Me bocna i mi gi prepisa apcinjata da gi PIJAM tri pati po edno a vo vtornik pak na bockanje. Od togas samo uste na dvapati mi se pojavi kafeaviot iscedok i denes nisto. No me plasi i toa sto od vreme na vreme imam nekoi cudni bockanja i bolki vo najdolniot del na stomakot kako da ke mi iskoci i jaka bolka na kaslanje ili kivanje od desna strana kaj jajnikot. Pa sakav da ve prasam dali nekoja od vas umala slicno iskustvo i dali ima pricina za panika posto mnogu se plasam da ne go izgubam. Fala odnapred

Непосредна врска до пораките: 2040
27.9.2013 15:26:57   
Mikimaki
Mislev na 5 vo 6 ta nedela greska e toa 4ta

(Одговор на членот Mikimaki)
Непосредна врска до пораките: 2041
27.9.2013 15:37:45   
Мамичка85
MikiMaki jas bi ti kazala samo da ne se sekiras doktorot sigurno znae sto pravi ajde stiskam palci samo pozitivno i se ke bide vo red bez grizi toa sto e tvoe ke si dojde pozz i imaj ubav ostatok od denot user posted image

Непосредна врска до пораките: 2042
27.9.2013 17:15:08   
masa
За исцедокот мислам дека е во ред терапијата,а болката во долниот дел од стомакот ја имаат повеќе трудници на почеток на бременоста и се јавува затоа што се шири матката.И јас ја имав иако ми е втора бременост(во првата имав само слаби менструални болки во деновите кога требаше да добијам)нареден пат кога ќе одиш кај докторот прашај за магнезиум,дега го даваат да се пие за време на цела бременост,но сепак консултирај се.Мене ми помогна и болките ми се намалија на минимум.

Непосредна врска до пораките: 2043
27.9.2013 19:49:16   
Mikimaki
Fala vi na odgovorot,predmalku si se slusnav i so doktorot kaj sto nonstop si odam vo Remedika i dosta me ohrabri,rece deka nema mesto za panika se dodeka ne vidam crven iscedok. Vo ponedelnik ke odam kaj nego pa se nadevam ke vi pisam ubavi vesti i deka konecno ke mu go slusnam srcenceto. Pozdrav i imajte najubava vecer

(Одговор на членот masa)
Непосредна врска до пораките: 2044
29.9.2013 22:45:41   
Mikimaki
RR da ve prasam kako se spravuvavte so jakite glavobolki?jas i kafe puev i koka kola se napiv samo apce da ne pijam ali ova gori ceeel den. I ako nekoj moze da mi kaze kolku traat vo bremenost ili si e do sekoja zena individualno? Fala

Непосредна врска до пораките: 2045
1.10.2013 0:05:58   
Mikimaki
Rr i jas da si kazam deneska bev na pregled i sum 7ma nedela i mu go slusnav srcenceto i sme duri 1cm dolgi. Da vi kazam bev vozbudena mnogu i sega sum malce po olabavena koga znam deka se e vo red duri i icedokot go nema vise. Pozzzzz

Непосредна врска до пораките: 2046
1.10.2013 12:21:38   
vezilka RR
Еве со денови се туфкам дали да се пријавам на темава, оти уште не сум била на гинеколог, уште сум со вербата во тестот. Прегледот ми е акажан за во петок. Хе, хе до тогаш ќе сум оптимист. Според моите пресметки според дата на последен циклус, денес треба да влезам во 7-ма недела,па белким во петок ќе слушнеме и срцеви отчукувања. Јас генерално добро се чувствувам. Вторава бременост сега за сега ми е тотално различна од првата. Додека првиот пат ова време лежев дома, сега нормално функционирам. Единствено што ми се гади скоро цело време и имам главоболки од време навреме. Ајде да изгурам до девета недела, до кога и ми е најголемиот ризик за спонтан заради дијагнозата со преклопувањата при ХЛА типизавијата, па после песни ќе пеам user posted image .

Непосредна врска до пораките: 2047
1.10.2013 12:29:33   
Gardenia
Уф исто и јас Везле,се туфкам user posted image ,денес ќе одам на гинеколог,бев во 4 недела и 2 дена и се гледаше плод во матка,ама беше рано и др рече да одам за една недела,ама јас решив денес според последна менстурација сум 6 недела и 2 дена некаде.Леле и јас многу се плашам ради претходниот пат кога имав спонтан во 6 неделаuser posted image ,туку си мислам позитивно дека се е во ред и ќе си имам здраво бебенцеuser posted image ,божја волја како треба да биде така user posted image .Ај ќе ве известам после што сум направила.Везилке ќе си се дружеме јас и ти изгледа на темава
Ајде нека ни се придружат и другите трудничкиuser posted image

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 2048
1.10.2013 22:02:47   
Мамичка85
Ajde Gardenia,Vezilka i Miki Maki samo neka Vi e so lesno Vi stiskam palci za sto pobrzo da si gi vidite na slikicka od eho user posted image ke bide se vo red samo pozitivno user posted image

(Одговор на членот Gardenia)
Непосредна врска до пораките: 2049
2.10.2013 9:17:52   
Gardenia
Јас вчера си бев на контрола и си имаше срцева акција,сега јас додуша не се разбирам многу зјапав во тоа мониторот и др вика дека има,се слушаше нешто и на звучниците ама слаби беа па неможев баш најубаво да слушнам.Како и да е др вика дека е ок бебето поставено во матката убаво и пораснато е 373 мм е.Следна контрола ми закажа за 9 недела.Инаку јас немам сега засега некои потешкотии,си јадам нормално како и претходно,гадење не чувствувам ,само понекогаш ме фаќа некоја тежина на желудникот ама брзо поминува.Ете така се надевам ќе си биде во ред и понатамуuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2050
Страница:   <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  80 81 [82] 83 84   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.