LoveableMe RR -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (30.10.2013 11:38:45)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR Сега се вреатив од преглед. Според дата на последен циклус сум единаеста недела + 1, а плодот е со големина која одговара на 10+4. Значи заостанува 4-5 дена, докторов рече ништо страшно, уште било на почеток, па ќе му верувам. Инаку меревме нухалната тренслуценција (раслојување на тилниот дел на бебето), носната коска на фетусот, како и колор-доплер испитување на протокот на крвта, исто така докторот задоволен од измереното. Констатиравме кандида [sm=hudicek1.gif] и ми даде вагиналети канестен три дена. Земавме и брисеви, кои ќе ги чекам до четврток. Утре имам закажано на трансфузиологија за АФА и Димери. и тоа е за сега. Одиме понатака, хе, хе..Само морам дасе пожалам на сумата што ја платив во микробиологија за брисевите, 1.200,00МКД, некако многу ми се видоа бре луѓе, се чуствувам како да ме покрале. Везилка, класичните брисеви (4) со упат од матичен гинеколог на Институт за јавно здравје (до Министерство за здравство) чинат околу 350 ден. Или ти правеше некои посебни?[sm=zmeden.gif]
|
|
|
|