|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
2.1.2014 21:57:38   
Bethany
иванажарко, честитки за user posted image цртки. user posted image

И воопшто не се замарај со симптомите, нормално е и многу да болат, а нормално е и да не болат. Се е релативно и не се потпирај на симптомите. Ти посакувам лесна и убава бременост и да уживаш во неа секој миг. user posted image

" Maturity is knowing more and more what is worth fighting for, and what is not worth fighting for."

(Одговор на членот ivanazarko)
Непосредна врска до пораките: 2176
2.1.2014 22:05:25   
ivanazarko
leleee fala ti mnogu za odgovorot, mene ustvari vo pocetokot previse me bolea ali sega ovie denovi nekako poslabo, skoro nisto..:) a i baska neam nikakvi drugi siptomi, niti povrakanje, nistooo..osve sto mi se previse spie..se trudam maximalno da razmisluvam pozitivno ali nekako sve se plasam od posledniot pat sto mi se desi...da se nadevame deka nema da se povtori...za 2 nedeli doagam vo Mk i pravam sve detalno kontroli i pregledi..se nadevam do togas se ok...fala ti mnogu...

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 2177
2.1.2014 22:14:26   
Melanija RR
ivanazarko имај убава и лесна бременост user posted image
Рано е за симптоми како лошење,киселини, повраќање а може да немаш ништо од тоа

Кога ќе бидеш во можност сподели со нас дали правеше некои испитувања и слично во темите на подфорумот Забременување

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2178
2.1.2014 22:20:43   
ivanazarko
obavezno vi pisuvam...fala , me smirivte malku...:)

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2179
7.2.2014 9:27:26   
Mamita30
Јас сум нова на форумов 9 недела сум бремена, има ли некој што е приближно и како се осеќа???

Непосредна врска до пораките: 2180
7.2.2014 11:54:59   
Melanija RR
Mamita30 добре дојде на Рингераја user posted image

Ти посакувам убава и лесна бременост user posted image моментално тазе трудница се nataly86, Sandriana RR и Lina*.
Се надевам ќе си разменувате совети секојдневно user posted image

Можеш да ни се претставиш во темата Да се запознаеме=ТУКА

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 7.2.2014 11:57:51 >

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот Mamita30)
Непосредна врска до пораките: 2181
7.2.2014 14:26:04   
sandriana RR
Мамита30, добредојде на РРаја user posted image
Јас сум 9та недела, а како се чувствувам - искрено- исцрпено.
За разлика од првата бременост, која ја поднесов многу лесно, овој пат сум далеку од енергична и свежа user posted image .
Се надевам дека набргу ова чувство ќе го снема, ќе се вратам во нормала user posted image

***I'd rather be honest than impresive***

Непосредна врска до пораките: 2182
7.2.2014 15:43:47   
nataly86
Здраво Мамита30 и јас приближно како тебе 8 недела и 2 дена...што се однесува до бременоста оваа ми е прва и немам со што да споредувам...

Од симптоми имам утринско лошење, гадење кое полека се намалува ама затоа пак ми се јавува повраќање во попладневните и вечерните часови....чувтсвувам многу подуеност во стомакот (која си велам можеби е од утрогестанот бидејќи го примам 3 пати на ден) и поспаност значи кога сакам можам да заспијам user posted image ....
Поздравв

5 год. обиди, 4 циклуси со кломифен \ 5 неуспешни инсеминации, оперативна хистероскопија отсранување на септум, 1 ИВФ успешно, user posted image user posted image

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 2183
8.2.2014 10:53:04   
Mamita30
Ви благодарам за убавото добредојде user posted image
Симптомите и кај мене во моментот се исти како кај Вас, од исцрпеност до гадење и повраќање ама само попладне, предпладне си функционирам нормално така да и на работа сега за сега ми е супер, а кога ќе ми текне дека година ипол нон стоп пробувавме и ете сега се случи Бепчо, заборавам на мачнините и така си се насочувам да си мислам дека ми е добро user posted image

(Одговор на членот Bethany)
Непосредна врска до пораките: 2184
11.2.2014 19:51:18   
Azzura
Здраво девојки...Има ли некоја од вас искуство со миоми во бременоста ??user posted image Јас сум 6 ипол недели бремена, и денеска се појави срценцето, но на мојот доктор (а и вториот се поклопи со него) не му се допаѓа што зрново се угнездило меѓу два миома, од кој едниот можно е да му ја влече постелката и сега некако слабо се развива...Нивото на HCG во крвта полека се зголемува, но не како што треба...Докторот иако ми го соопшти сето ова, сепак вика дека „со заби ако треба ќе го извади“ user posted image Добро е што ми дава надеж, но јас сум целосно збунета и загрижена. Примам терапија прогестерон инекции + утрогестан вагинални, не крварам, не ме боли и стомак веќе, но плодот слабо се развива...има ли некој со сличен проблем ??? Фала

(Одговор на членот Mamita30)
Непосредна врска до пораките: 2185
11.2.2014 21:30:50   
Melanija RR
Azzura имаме тема Миоми за време на бременост=ТУКА ,твојот пост ќе го префрлам таму и се надевам ќе пише некоја рингерајка добро искуство.
Да биде се во ред со малото срце user posted image

(Одговор на членот Azzura)
Непосредна врска до пораките: 2186
12.2.2014 12:38:05   
Lina*
Azzura i jas sum 6 ipol nedeli bremena,i kaj mene betata e niska i slabo napreduva pa ti pisav poraka da sporedimeuser posted image

Obidi-7,5godini,1bremenost-spontan,1 IFV-bremenost i povtorno spontan.Vo procedura vtoro IFV

Непосредна врска до пораките: 2187
18.2.2014 16:18:21   
blond
Ви се придружувам. 7ма недела, сеуште не епотврдена срцева акција, ама ќе биде и тоа.

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 2188
18.2.2014 18:33:43   
Melanija RR
blond user posted image добре дојде user posted image

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 2189
19.2.2014 9:53:42   
sandriana RR
user posted image blond. Со лесно да си ја истуркаш бременоста.

Непосредна врска до пораките: 2190
19.2.2014 12:16:36   
Lina*
blon i jas sum 7 nedela pa ke mozeme cela bremenost da se druzime i da razmenuvame mislenja sto ni se slucuva. Nie vo ponedelnikot go vidovme bebuvceto i srcenceto sto cuka e sega neznam dali e rano za da se slusne ili doktovov ne ni ukluci zvuk ,neznam.Kaj mene se pojavija nekoi drugi problemi pa odam pocesto na kontrola,sega sledniot cetvrtok treba da odam pa se nadevam ke kazi doktorov nesto poveke za bebenceto.

Obidi-7,5godini,1bremenost-spontan,1 IFV-bremenost i povtorno spontan.Vo procedura vtoro IFV

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 2191
19.2.2014 23:31:21   
луничка
здраво мамички ... јас сум во осма недела од бременост, немам гадење и повракање, но затоа ме фати некоја страшна настинка, а може и грипот со температури, кивање и затнат нос...пијам парацетамол и не ми помага околу темпратурата ... дали некој имал сличен проблем како мојот...? колку темпратурата може да му наштети на бебето?user posted image

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 2192
19.2.2014 23:59:57   
Melanija RR
луничка ти посакувам убава и лесна бременост user posted image

Дозволено е само парацетамол,чаеви,лимон ..... внимавај да некачиш температура повеќе доколку се случи оди на лекар на консултации.Покачена температура во бременост не е нешто што е во ред

Твојот пост ќе биде поставен и во соодветната тема Настинки во бременоста

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 20.2.2014 0:05:38 >

(Одговор на членот луничка)
Непосредна врска до пораките: 2193
20.2.2014 0:08:20   
deluxe

ИЗВОРНА ПОРАКА: луничка

здраво мамички ... јас сум во осма недела од бременост, немам гадење и повракање, но затоа ме фати некоја страшна настинка, а може и грипот со температури, кивање и затнат нос...пијам парацетамол и не ми помага околу темпратурата ... дали некој имал сличен проблем како мојот...? колку темпратурата може да му наштети на бебето?user posted image

Луничка кај секоја трудница имунитетот се намалува,внимавај на тоа ,појачај го со витамини.Исто така за настинката добро е топли напитоци(супа,чај) земај Ц витамин дополнително,парацетамолот исто така не е штетен,и јас сум земала за време на бременост.Единствено температурата треба да ја контролираш,ставај облоги со вински оцет под пазувите,и на чорапите може,менувај ги на 10 мин. проверено е делува.Ефикасно ја намалува тт.Доколку нема подобрување мој совет ти е да си се консултираш со својот доктор.Ти посакувам побрзо оздравувањеuser posted image

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

Непосредна врска до пораките: 2194
20.2.2014 9:31:45   
VAGA2
И јас сум седма неделаuser posted image ! Во првата бременост ми беше катастрофа, лошење, повраќање од почеток, две недели не идев на работа, од кревет во вц и назад, а еве сега ми е подобро, имам онака нагони за повраќање ама не е страшно, и немам апетит, јадам ради user posted image !

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 2195
20.2.2014 12:49:04   
Lina*
masala masala pocna da se ispolnuva i ovaa grupa so novi mamickiuser posted image user posted image

(Одговор на членот VAGA2)
Непосредна врска до пораките: 2196
20.2.2014 13:33:20   
Melanija RR
Колку повеќе user posted image толку по весело user posted image

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 2197
20.2.2014 21:04:57   
луничка
мамички и јас на сите ви посакувам лесна и убава бременостuser posted image и ми е многу мило што станав член овде, не сум сама user posted image мене инаку темпераутурата денес ми се симна добро е...

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 20.2.2014 23:03:11 >

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 2198
21.2.2014 10:12:12   
blond
Мене оваа бременост ми е скроз различна од претходната, освен што и во претходната прокрварував.
Ми се гади постојано, ај наутро смирувам некако гадење, ама кога ќе ме фати од кја 17.00 до кај 21.00, мака мачам. Де кажете ми како се справувате со нагоните за повраќање, гадењето во попладневните часови?!? Постојано гледам да грицкам нешто т.е да не ми е празен желудникот (овошје најчесто), ама нема некој ефект...

Непосредна врска до пораките: 2199
21.2.2014 10:18:57   
sandriana RR
Блонд, еве ТУКА има за гадење во бременоста, можеби ќе ти помогне некој совет.
Инаку, мене ми минаа мачнините, а ги смирував со сок од цеден лимон.

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 2200
Страница:   <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  86 87 [88] 89 90   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.