|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела
22.2.2014 13:55:20   
Lina*
jas nemam macnini nitu povrakanja no do denes maka macam so kafeaviov iscedok,primam seuste sekoj den ineksii Fraxiparine i na 3 dena progesteron pa eve konecno deneska skoro i da mi se smiri.Vo cetvrtok treba da odam na kontrola i veruvajte so netrpenie cekam da pojdam i da vidam deka se e vo red so bebuvcetouser posted image user posted image user posted image
Da mi se smiri malku dusavauser posted image

Obidi-7,5godini,1bremenost-spontan,1 IFV-bremenost i povtorno spontan.Vo procedura vtoro IFV

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 2201
22.2.2014 16:08:57   
nataly86
Еве и јас да се пријава тука user posted image значи вака секој ден мака мачам со гадење, повраќање, главоболки, потоа се јави и хематом кој еве две недели чекаме да се повлечи...имав и крварење а за исцедок два три дена ќе се смири па наново ќе се појави....

Ако кај некои трудници се јаввуваат некој од симптомите или тешкотиите во првите 3 месеци кај мене сите се застапени освен еден желбата за сеuser posted image user posted image user posted image

5 год. обиди, 4 циклуси со кломифен \ 5 неуспешни инсеминации, оперативна хистероскопија отсранување на септум, 1 ИВФ успешно, user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 2202
22.2.2014 16:46:01   
Lidina
Натали86, со лесно во бременоста ич да не се секираш јас со вторава бременост ги имав истите проблеми и симптоми што ги имаш и ти. Штом помина 12 недела се помина, и второ тромесечие ми беше без проблем.Е сега во третово пак маки почнааuser posted image  Ама сега ги одбројувам неделите до крајот.user posted image

(Одговор на членот nataly86)
Непосредна врска до пораките: 2203
22.2.2014 19:55:54   
LoveableMe RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: blond

Мене оваа бременост ми е скроз различна од претходната, освен што и во претходната прокрварував.
Ми се гади постојано, ај наутро смирувам некако гадење, ама кога ќе ме фати од кја 17.00 до кај 21.00, мака мачам. Де кажете ми како се справувате со нагоните за повраќање, гадењето во попладневните часови?!? Постојано гледам да грицкам нешто т.е да не ми е празен желудникот (овошје најчесто), ама нема некој ефект...

Blond, случајно овде те прочитав, да те ставам на списокот Сакаме две црти. Позз!!!!!!!!!user posted image user posted image

Обиди: 5,5 години
2 IUI, 3 IVF, HSC, 1 FET, 3 смрзнати
Верувај во чуда!

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 2204
26.2.2014 12:58:58   
blond
Конечно потврдена срцева акција. Се надевав на две срценца, ама само едно е. Со утрогестанот продолжувам на 8часа да ги пијам, и по боледувањето, ме пратија на комисија, да ми го продолжат.
Јас се чувствувам добро, мачнините ги снема, качив првата недела околу 3кг (се се фаќа за мене аман) ама сега стагнирам, што е добро.
Ехото ми покажа 17.10 термин за пораѓај, 7 нед и 5дена сум сега.
Да сме живи и здрави само!

(Одговор на членот Lina*)
Непосредна врска до пораките: 2205
26.2.2014 13:01:50   
Melanija RR
blond user posted image за малото срце
Мачнините поминуваат, а за килажа и тоа ќе си се регулира.На период во + периоди на станација

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 2206
26.2.2014 13:16:05   
VAGA2
Cestitki i od mene Blonduser posted image user posted image user posted image ! Jas vo petok idam da slusnam srceva reakcija, mnogu sum nestrpliva user posted image ! Inaku mene termin mi e 13.10 user posted image ! Yaedno sme vo ova! Isto vtora bremenost!

user posted image user posted image user posted image

< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 26.2.2014 13:29:37 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2207
26.2.2014 13:32:19   
VAGA2

ИЗВОРНА ПОРАКА: nataly86

Еве и јас да се пријава тука user posted image значи вака секој ден мака мачам со гадење, повраќање, главоболки, потоа се јави и хематом кој еве две недели чекаме да се повлечи...имав и крварење а за исцедок два три дена ќе се смири па наново ќе се појави....

Ако кај некои трудници се јаввуваат некој од симптомите или тешкотиите во првите 3 месеци кај мене сите се застапени освен еден желбата за сеuser posted image user posted image user posted image

I jas prvata bremenost bev haos, sega vtorava nemam nisto znacitelno, ama imam slabo krvarenje vo matkata, pa ke vidime petok so ke kazat! Koga se ke se smiri, zelbata za s.. se zgolemuva duplo user posted image ! Cuvaj se!

Непосредна врска до пораките: 2208
26.2.2014 22:03:20   
nataly86
Девојки Ве молам за помош, еве веќе недела и нешто имам страшни киселини од се што ќе јадам, имам пробано и варено не зачинето но нисшто не помага....

Ве молам за искуства и совети

(Одговор на членот VAGA2)
Непосредна врска до пораките: 2209
27.2.2014 10:33:18   
bebence19
srcka pominuva posle 13-14 nedela :) a vo meguvreme probaj na sabajle so bademi, morkov ziv a ako ne mozes da izdrzis odi kaj maticnata da ti dade tabletki za kiselina

знам дека можеме :)

Непосредна врска до пораките: 2210
27.2.2014 11:04:52   
princessa
caj od gumbir mnogu pomaga za kiselini ili limon so vodauser posted image . I jadi poveke pati ama pomali obraci i taka ke ti e polesno.

(Одговор на членот bebence19)
Непосредна врска до пораките: 2211
27.2.2014 11:12:14   
nataly86
Фала многу на советите...се што ке слушнам правам но некако изгледа ќе треба да почекам уште недела две user posted image

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 2212
27.2.2014 11:51:54   
Melanija RR
nataly86 прочитај некој совет плус во соодветната тема Киселини во бременоста=ТУКА

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2213
3.3.2014 8:55:32   
Mamita30
Nataly86 сочуствувам со тебе... ако не се лажам тука сме негде и двете околу 12 недела и јас уште мака мачам со гадења и повраќања. Денес сум на контрола и едвај чекам да ми кажат дека се е ок, некако сум многу насекирана со волку напрегање повраќање секој ден се мислам да не не е во ред нешто. А со киселините си се справувам со пет свежи(непечени) бадеми на гладно срце и една банана, а во текот на денот ако се појават јадам бадем или маслинка, мене ми помага.

Непосредна врска до пораките: 2214
3.3.2014 11:42:37   
nataly86
Mamita да тука сме...јас сеуште повраќам посебно навечер... за бадеми не сум пробала, ќе пробам па ќе видиме а тоа ладно млеко, кисела вода, маслинка и што уште не ништо не помага....

Драги РР во петокот се соочив со едно убава/неубава работа незнам ни јас како да го класифицирам. Бев на контрола и едното бебнце немаше срцева акција..сега одвај чекам до следната контрола(крај на оваа недела) за да ми кажат дека се е во најдобар ред со другите две..во петокот ги видовме ок си беа но вечерта ми се јави крварење за кое рекоа дека може да се случи за телото да го исфрли тој еден плод... ми препорачаа да мирувам и еве сега лежам и мислите само ми летаат...

Ве гушкаммм поздраввв

5 год. обиди, 4 циклуси со кломифен \ 5 неуспешни инсеминации, оперативна хистероскопија отсранување на септум, 1 ИВФ успешно, user posted image user posted image

(Одговор на членот Mamita30)
Непосредна врска до пораките: 2215
3.3.2014 15:26:48   
Melanija RR
nataly86 сепак се случи избор user posted image дај боже да биде и ЌЕ биде се во ред со другите две срценца user posted image

Непосредна врска до пораките: 2216
3.3.2014 15:30:22   
nataly86
Да Меланија се случи избор и тоа од една страна големо психичко олеснување но од друга повторно страв user posted image безброј прашања...се надевамем дека се ќе биде во најдобар ред и конечно ќе можам да уживам во бременоста која долго ја очекував.

Непосредна врска до пораките: 2217
3.3.2014 15:59:32   
Melanija RR
Се трудам секогаш да неправам споредби секоја ситуација и човек е различно, но ваква ситуација имаше моја познаничка едното само се пушти и сега има близначиња машко и женско кои направија една годинаuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2218
5.3.2014 16:55:36   
Mamita30
Мамички бев на контрола со бебушот е се ок и за неколку дена се префрлам на форумот кај трудници во второ тромесечие. Сакам да ве прасам од пред два дена имам страшни вртоглавици, вчера отидов на матичен да си отворам боловање, затоа што стана критично, мислам дека во секој момент ќе паднам. Прво ми текна на крвта ама ок е со крвта се, а воопшто не се сетив на притисок. Само што станав значи рано сабајле во 8 отидов на матичен, притисокот ми беше 150 со 100. Матичната се исплаши и ме прати веднас кај гинекологот. Тој вика не е страшно се случува ми даде бедоксин 3х1 на ден и да се двизам ми рече. Имала ли некоја од вас сличен проблем????

Непосредна врска до пораките: 2219
5.3.2014 18:38:17   
Melanija RR
Mamita30 се јавуват вртоглавици во бременоста но штом ти бил висок притисокот треба да го контролираш, запишувај секој ден ако ти е покачен матичниот гинеколог ќе треба да те прати на интернист за да го регулираш.
Има тема Крвен притисок во бременоста=ТУКА па можеш да прочиташ повеќе

(Одговор на членот Mamita30)
Непосредна врска до пораките: 2220
6.3.2014 9:17:03   
sandriana RR
Девојки, Ве поздравувам од овде, и се селам во 2ро тромесечие од денес user posted image .
Првово некако ми мина во бунило и неверување, ама полека се свестам user posted image
Со лесно на сите, ве чекам ТУКА user posted image

***I'd rather be honest than impresive***

Непосредна врска до пораките: 2221
7.3.2014 1:07:26   
Мамичка85
Ajde Sandriana so lesno da si gi pomines i ostanatite dve tromesecija user posted image imaj ubav den user posted image

Непосредна врска до пораките: 2222
12.3.2014 17:24:20   
Yana
Zdravo ringerajki :* zakazav pregled na ginekolog za vo sreda ke bidam vo 5 nedela mislam deka e vreme za prv pregle!?So koj otidovte vie na prviot pregled jas sakam da odam so mm :)))

(Одговор на членот Мамичка85)
Непосредна врска до пораките: 2223
13.3.2014 9:46:51   
sandriana RR
Yana, сега во 5та недела може со сигурност да потврди бременост, постоење на гестациска кеса, а ако е современ ехо апарат може да се слушне и срцевата акција.
За друштво на преглед - убаво би било да дојде и мм ако е во можност, да си ја споделите радоста.
За првата бременост на прегледите речиси секогаш одевме заедно со мм, и секако беше со мене на првиот преглед, а со вторава - на првиот преглед бев со другарка ми user posted image (не се погодија тајминзите за преглед и раб.обврски на мм user posted image ).
Те очекуваме со инфо како ќе минеш на прегледот.

***I'd rather be honest than impresive***

(Одговор на членот Yana)
Непосредна врска до пораките: 2224
13.3.2014 16:35:29   
Yana
Pa da bidejki e sloboden i sekako sakame zaedno da bideme i togas,ke ve izvestam dusho :* poZz

Непосредна врска до пораките: 2225
Страница:   <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  87 88 [89] 90 91   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.