deluxe -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (28.4.2014 9:07:14)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: majmunce Zdravo, odamna ne sum se vklucila, bremena sum 9 nedela i poveke od edna nedela imav iscedok kafeav ili kremast i ponekogas crni parcenca ili ,,mislm'' krv kako zelatin, i se konsultirav so doktorkata mi receda stavam vaginaleti utrogestan nasabajle i navecer no potoa prodolzi istoto nemase promeni. I pojdov na pregled srceva reakcija imase bebceto super i definira deka ima krvarenje znaci kafeaviot iscedok ne e dozvoliv. I mi stavi inekcija pregesterone i midade utro rucek utrogestan vaginalno i navecer utrogestan oralno i vaginalno stavam crinone vaginalen gel i postojano miruvanje nema teska rabota i na bolovanje sum. Nekoj vakvo iskustvo? И јас го имав истиот случај како твојот во првата бременост.Не е ништо страшно,само слушај ги советите на докторот.Кај мене се појави такво крварење во 7-8 недела,примав Утрогестан и орално и вагинално,не примав инјекции,но морав да мирувам,да не стојам долго на нозе.Крварењето се смири после некое време,но до кај 4ти месец претпазливоста ми беше на највисоко ниво. Потоа си продолжив како ништо да не било[sm=smiley36.gif],си имав прекрасна бременост[sm=smiley1.gif]Нема потреба од паника(иако си преплашена,знам и јас бев) пробај да се смириш и да мируваш и да се придржуваш до советите и терапијата.Со лесно[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|