princessa -> RE: Трудници во првото тромесечје - до 12 недела (11.6.2014 9:34:25)
|
Ти праќаме еден купо позитивна енергија и позитивни мисли, ќе видиш се ќе се среди[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]. Многу си претрпела но Господ чува секогаш. Битно што бебчето е во ред, има срцева реакција[sm=bravo.gif]. Одмарај колку што можеш повеќе и битно е да има некој со тебе да ти помага и да го чува Филип. Јас знам дека се ќе испадне добро и дека се ќе пребродиш. И јас додека бев бремена се онесвестував 2-3 пати но за среќа и јас не бев сама. Не се преморувај со ништо и се ќе биде подобро и подобро. ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR Ајде да се јавам јас на еден долг рапорт :) Не сте свесни што се ме снајде последниве три дена. Прво најубавата вест, имаме срцева акција :) Ама јас ужасно се чувствувам, болна сум, пијам Оспен, денеска 4 ден сум константно со температура која варира. Правев крвна слика леукоцитите се до плафон. Некои жлезди во грлото ми се отечени, не можам ништо да голтам, дневно јадам по неколку залчиња сува храна само. За овие 4-5 дена ослабена сум 3 кила. Како да не беше доволно тоа, завчера двапати се онесвестив, колабирав тотално. Жива среќа што не бев сама туку со мајка ми и сестра ми. Дојде брза помош, примиб инфузија со две гликози и подобро ми стана. Не ми се верува во првата бременост имав прееклампсија и овие 4 години по породувањето константно висок притисок и бев под терапија, а сега ми е низок, вчера ми варираше од 110/60 до 90/60, што за мене е голема разлика од претходно кога константно ми беше 150/100, 140/90, па треба време да се навикне организмот. Напишав цел роман, ама морав да си ја споделам маката. Како сте вие? Јас моментално сум 7+4. [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|