|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  98 99 [100] 101 102   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
20.2.2013 9:57:34   
temjanuska2
eve i jas da si kazam pijam po 3 retko 4 kafinja i toa turski,pred bremenosta piev poveke ama nekako pocna da mi se gade i sea gi namaliv,Kafeto ne mu steti na bebeto no se ogranicuva upotrebata zadari samata sklonost na trudnicite kon hipertenzija,zatoa se veli da ne se pie premnogu .Zatoa sto visokiot pritisok kaj trudnici moze da bide mnogu loso,ne daj boze

(Одговор на членот Simona_k)
Непосредна врска до пораките: 2476
20.2.2013 10:00:26   
princessa
moeto prvo pocna da kloca mnogu kasno, posle 24ta nedela i mnogu retko klocase.I jas se cudev zasto mnogu vikaat deka bebinjata reseto gi pravele a jas dusa davav i na mene toa da mi se desava. Pointenzivno pocna da kloca posle 30ta nedela. Se e individualno, so se sekiras ti. A zatoa sea mojata mala e nemirka prava, nemozam da se spravam so nea, epten e temperamentnauser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: bebuv4eto

jas sum 25 ned + 5 dena skoro 26 i go osekam od 21 nedela deka mrdka po 2-3 pati dnevno obicno nasabajle koga stanuvam i navecer pred da zaspijam i tolku po 2-3 klockajna i tolku ... neznam si mislev deka e vo red ama vaka koga ve citam po kolku mnogu klocale vasive bebinja se cudam duri i se zaplasiv sega daj pisete dali ima nekoe bebe kako moevo sto ne kloca mnogu :) lele prasajnevo mi e ludilo ama sto da pravam me zamislivte sega ......

(Одговор на членот bebuv4eto)
Непосредна врска до пораките: 2477
20.2.2013 10:05:00   
princessa
Jas pred da ostanam bremena si bev golema kafedjikauser posted image , no koga mi pocnaa macninite nemozev ni da go mirisam. Na maz mi ne mu davav doma da si vari tursko i mu velev na rabota da si pie, za ovde da ne barauser posted image user posted image user posted image . Tursko pocnav da pijam od pred edna nedela duri, a sega sum vo 20ta gestaciska nedela. Problemi so pritisokot fala bogu nemam, 120/80 mi e skoro recisi sekogas, a nekogas mi pagauser posted image . Cokolada bas ne jadam mnogu pa kako i da e ne vnesuvam mnogu kofein izgleda.
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjanuska2

eve i jas da si kazam pijam po 3 retko 4 kafinja i toa turski,pred bremenosta piev poveke ama nekako pocna da mi se gade i sea gi namaliv,Kafeto ne mu steti na bebeto no se ogranicuva upotrebata zadari samata sklonost na trudnicite kon hipertenzija,zatoa se veli da ne se pie premnogu .Zatoa sto visokiot pritisok kaj trudnici moze da bide mnogu loso,ne daj boze

(Одговор на членот temjanuska2)
Непосредна врска до пораките: 2478
20.2.2013 13:30:16   
temjanuska2
Poneka čaša vina ili piva ne bi trebalo da su štetne, ali bi bilo pametno da se alkohol ograniči il potpuno izostavi. Kofein je uobičajena droga koja se nalazi u kafi i čaju, čokoladi i u lekovima u slobodnoj prodaji. Postojeći dokazi, iako ograničeni, ukazuju da umerene količine kafe (tri šolje dnevno) ne predstavljaju poseban rizik. Pušenje, s druge strane, dokazano štetno deluje na fetus. Žene strastveni pušači, koje puše više od 15 cigareta dnevno imaju veći rizik od pobačaja, mrtvorođenja, preranog rođenja ili bebe sa malom težinom na rođenju. Ako ne možete da potpuno ostavite pušenje bar smanjite broj popušenih cigareta i jedite dobro.
eve ova go najdov za kofeinot user posted image

(Одговор на членот princessa)
Непосредна врска до пораките: 2479
20.2.2013 13:59:10   
princessa
fala ti temjanuska2user posted image . Znaci do tri fildjani nema steta. Dobro pa toa voopsto ne se slucuva, poveke od dve nemozam..pa duri mi ostanuva mesto i za cokolatceuser posted image .

Непосредна врска до пораките: 2480
20.2.2013 16:43:14   
bebuv4eto
princessa fala za odgovorot :), jas sega zabelezav deka sum si ja zgresila nedelata sum pisala nekni deka sum 25+5 dena a ustvari sum bila togas 26+5 dena potocno deneska tocno sum 27 nedela i ke ve pozdravam tuka i se prefrlam vo 3 to tromesecie user posted image

Непосредна врска до пораките: 2481
20.2.2013 18:01:06   
angelce83
Zdravo Ringerajkiuser posted image jas da ve izvestam deka go pominav 2skrining za vrodeni anomalii i se e vo reduser posted image user posted image Bev kaj Dimcev vo Sistina, d-r me gledase ubavo, merese se a jas i maz mi samo preprasuvavme dali se e vo reduser posted image super bilo bebceto, d-r mi rece da si prodolzam kako do sega nemalo potreba za nikakvi ispituvanja, samo da si idam na redovnite kontroli kaj maticniot. Nie srekjni presrekjni izlegovme i jas mu vikam na maz mi e sega mozam da se pustam vo shoping i da pocnam da kupuvam za bebetouser posted image

(Одговор на членот bebuv4eto)
Непосредна врска до пораките: 2482
20.2.2013 20:15:44   
princessa
user posted image user posted image user posted image user posted image , sega mozes slobodno da dises i da pocnes da kupuvas. A sto ke bide, momce ii devojce? Lele i jas edvaj cekam da dojde toj skrining, duri na 5ti mart mi e, sekoj den se molam se da e vo red.
ИЗВОРНА ПОРАКА: angelce83

Zdravo Ringerajkiuser posted image jas da ve izvestam deka go pominav 2skrining za vrodeni anomalii i se e vo reduser posted image user posted image Bev kaj Dimcev vo Sistina, d-r me gledase ubavo, merese se a jas i maz mi samo preprasuvavme dali se e vo reduser posted image super bilo bebceto, d-r mi rece da si prodolzam kako do sega nemalo potreba za nikakvi ispituvanja, samo da si idam na redovnite kontroli kaj maticniot. Nie srekjni presrekjni izlegovme i jas mu vikam na maz mi e sega mozam da se pustam vo shoping i da pocnam da kupuvam za bebetouser posted image

< Поракaта ја уредил princessa -- 20.2.2013 20:16:25 >

(Одговор на членот angelce83)
Непосредна врска до пораките: 2483
20.2.2013 21:17:47   
iviv
ИЗВОРНА ПОРАКА: Melanija RR

iviv те чекам тука да се дружиме со поголемите трудници user posted image
princessa стварно некако труднициве нешто се мрзливи не им се пишува user posted image
ЗА кафе јас најчесто пијам едно домашно македонско user posted image и едно капучино,ретко две домашни

Јас сум 13н.+4д.

Milicka tuka sum se prijaviv zaedno so moite najgolemi borci negde na 9 mart sum na kontrola i togas ke bidam veke 17 nedela daj boze se da bide vo red i gospod da e so nas i da ne cuva potrebno ni e user posted image sega za sega sme dobri situacijata e vo red .Ako nekoja slusnala ili pak go imala istato neka mi dade nekoj sovet ednata postelka na ednobebence e dole na grloto na matkata i toa predizvika obolnooooooo krvarenje e sega lezam potocno ne se pomirdnuvam i mi rekoa deka vo 90 % slucaevi se krevala nadole dokolku se pojavi vo 1 ili 2 tromesecie dokolku nekoj nesto znae ili cul za ova ke mi bide od pomos na psihava user posted image

< Поракaта ја уредил iviv -- 20.2.2013 21:21:43 >

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 2484
20.2.2013 22:19:25   
Nate76
Angelce83 bas mi e milo deka se e vo red so bebceto user posted image user posted image sega uzivaj i pocni da si kupuvas raboti za bebceto user posted image
Iviv kako si ti be devojce te snema user posted image milo mi sto se e vo red user posted image
Jas da vi kazam isto edvaj go cekam sledniot pregled zakazav na 14 mart i togas ke bidam 20 ta nedela i ke go pravime skriningot za vrodeni anomalii, daj boze se da bide vo red pa da mozam da se opustam malce posto celo vreme samo mislam

< Поракaта ја уредил Nate76 -- 20.2.2013 22:20:07 >

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2485
21.2.2013 16:21:30   
dostickage
ИЗВОРНА ПОРАКА: iviv

Milicka tuka sum se prijaviv zaedno so moite najgolemi borci negde na 9 mart sum na kontrola i togas ke bidam veke 17 nedela daj boze se da bide vo red i gospod da e so nas i da ne cuva potrebno ni e user posted image sega za sega sme dobri situacijata e vo red .Ako nekoja slusnala ili pak go imala istato neka mi dade nekoj sovet ednata postelka na ednobebence e dole na grloto na matkata i toa predizvika obolnooooooo krvarenje e sega lezam potocno ne se pomirdnuvam i mi rekoa deka vo 90 % slucaevi se krevala nadole dokolku se pojavi vo 1 ili 2 tromesecie dokolku nekoj nesto znae ili cul za ova ke mi bide od pomos na psihava user posted image

Iviv mnogu mi e milo sto se e pod kontrola. Si znaes i samata, strogo miruvaj i misli pozitivno.
A za psihata najmnogu samata mozes da si pomognes. Razgovaraj so bebencata, pej im pesnicki i pustaj im pozitivna energija zasto tie toa go cuvstvuvaat.
Kje bide se vo red! Te guskam najsilno user posted image

(Одговор на членот iviv)
Непосредна врска до пораките: 2486
21.2.2013 18:11:26   
temjanuska2
eve i jas da se pofalam denes bev na vtor skrining otkako od prviot ne bev zadovolna(kako sto pisav dr-kata samo mrmlase nesto i na kraj se e vo red) se e vo red dr bese mnogu temelen so site merenja so site pokazuvanja duri i za down se obide po nekoi parametri da vide dali ima sansi ili ne za razlika od onaa na klinika koa pocna da mi drzi predavanja deka priska i skriningot se razlicni metodi ,fala ti mnogu ama toa go znam user posted image ,sega doktorot gi izmeri site organi i na liceto i site koski i potvrdi deka se e vo red user posted image ama ova moevo user posted image epten inaetcija se zagnjurilo so liceto nadolu edvaj go vidovme doktorot me prati da setam 15 min da jadam blago pa se vrativ i togas se zavrte so glavceto i go vidovme.
Angelce 83 bas mi e milo sto se e vo red so vas,i jas sakam da pocnam da mu kupuvam ama nekako se se kocam deka e ranouser posted image

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 2487
21.2.2013 18:48:57   
lady_05
Eve i jas da se prijavam tuka 13n+6d sme gi cekame rezultatite od down i prisca doktorkata me gledase pa 30 min sigurno kaza deka e se ok deka site merki se normalni, potoa sledi coombs-ov test.Dali nekoja znae dali na transfuziologija se zakazuva ili?

Непосредна врска до пораките: 2488
22.2.2013 9:13:06   
Sajna
lady sto e toa COMBS? jas denes odam so kerkickata da vidime dali e bratce ili sestrice i mnogu sme vozbudeni 17 nedela sum i se e ok ...sakav da ve prasam nesto jas moeto bebusko ne go osekam uste da mrda dali e toa ok ....?so kerkickata duri posle 20 nedela pocna da mrdam ... od koga pocna vas davi mrdka meseto?

(Одговор на членот lady_05)
Непосредна врска до пораките: 2489
22.2.2013 12:27:38   
SREKNA M
Sanja ne se sekiraj za mrdanjeto na bebeto ke go pocuvstvuvas .I kaj mene pocna podocna da mrda i jas bev uplasena ama se bese vo red.Jas sum popolna i zatoa pokasno go pocustvuvav . Uzivaj vo bremenosta

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 2490
22.2.2013 20:12:41   
Isabella B
здраво на сите, јас сум во 17 недела +4 дена, имам некои чудни треперења во долниот дел од стомакот, не знам што е , ме фаќа паника, а мислам дека не се бејби кикс, како да ми пулсира долниот дел од стомакот накај цервиксот а немам болки... се плашам да не се други знаци, имам нормална бременост но од многу искуства околу, повеќе сум параноична него вообичаено. не можам да дочекам до 20 недела за 2.скрининг, user posted image

(Одговор на членот SREKNA M)
Непосредна врска до пораките: 2491
22.2.2013 21:24:17   
Sajna
Issabella ne si ja maci dusata pojdi edno eho napravi ama jas sepak mislam deka se normalni site tie raboti ne treba da panicis

(Одговор на членот Isabella B)
Непосредна врска до пораките: 2492
22.2.2013 23:15:02   
lady_05
Sajna coombs-ov se pravi prv pat vo 16 nedela ako majkata e so Rh- faktor a tatkotoe so Rh+ faktor, samo vo toj slucaj se pravi toj test ako ne spagjas vo ovaa grupa na Rh- uzivkaj si user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 2493
25.2.2013 14:04:11   
mum2beagain
Jas sum 17 nedela i ke bidam najsrekna na svet da stignam barem vo 36.
So prvoto dete se otvoriv uste vo 29 nedela, pa lezenje vo Cair 5 nedeli na tokoliza i sto se ne, izgurav do 35+3.
Sega, ne mi dozvoluvaat serkalz iako barav, primam terapija progesteron i utrogestan pa se nadevam deka ke izguram kolku moze poveke. Me plasi sto grloto na matkata uste od sega mi e samo 30mm..user posted image

(Одговор на членот lady_05)
Непосредна врска до пораките: 2494
26.2.2013 12:48:50   
princessa
jas vlegov vo 21va nedela i edvaj cekam da dojde nareden vtornik da vidime dali se e vo red na skriningot za vnatresni organi i vrodeni anomalii. Uf veke neka dojde, pa da pocnam da kupuvam nesto za moeto bebco, edvaj se vozdrzuvamuser posted image . I so prvoto mi bese taka, posle ovoj pregled pocnav da se spremam... A sega i deteto mi e bolno plus, lele neka pominat veke ovie maki...nema na koj da mu se pozalam zatoa si ja guskam ringejajauser posted image user posted image a ajde sega da spremam rucek za maz mi denes mu e 29ti rodendenuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот mum2beagain)
Непосредна врска до пораките: 2495
26.2.2013 13:03:30   
temjanuska2
Princessa neka mu e sreken rodendenot na maz ti user posted image a za skriningot ke dojde denot i ke letne i jas cekav 4 ned i mi se vide vecnost user posted image , a za kupuvanje neli e rano user posted image i jas sakav posle skriningot da pocnam da kupuvam ama nekako se premisliv si vikam ajde rano e ajde uste malce ama neznam uste kolku mozam da se vozdrzam i da cekam,nogu se nerviram koga nekoj ke pocne da mi mrce rano e ne kupuvaj ,ne bilo ubavo drn drn...user posted image taka da koga ke resam da kupam na nikoj nema da kazam user posted image
PS:se nadevam deka detenceto ke ti ozdrave pobrzo user posted image

Непосредна врска до пораките: 2496
26.2.2013 13:45:12   
princessa
gajle da ti e sto velat drugite, i taka da si pravis, kupi i nekazuvaj nikomuuser posted image user posted image user posted image . Jas dusho od 31vi januari cekam da dojde skriningot ama eve pocnaa sitno da se brojat denovite samo daj boze se da e vo red. Mnogu se plasam i pokraj moite 25godiniuser posted image . Inace moeto bebce veke mrda od pred dve nedeli osobeno noke i me pritiska epten nisko. So prvoto bebce se iznacekav na toj moment, 2 meseci pred da se porodam pocna da mrda ama dojdi sega sopri ja, ziv zar euser posted image
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjanuska2

Princezza neka mu e sreken rodendenot na maz ti user posted image a skriningot ke dojde i ke letne i jas cekav 4 ned kako cela vecnost mi se vide ,a sto se odnesuva za kupuvanjeto i jas cekav da pomine skriningot ama pak se vozdrzuvam se mislam deka e ranouser posted image i neznam do koga ke se vozdrzam.I mnogu se nerviram user posted image koga ke pocne nekoj da mi kazuva deka e rano ne bilo ubavo drn drn... sega planiram koga ke kupam nesto na nikoj da ne kazamuser posted image
PS:se nadevam deka deteto brzo ke ti ozdraveuser posted image

Непосредна врска до пораките: 2497
26.2.2013 15:36:47   
moe_bebe
eve i jas da se pofalam veke sum 19 nedela plus 4 dena i veke moeto bebuvce pocna da mrda pocnav da go custvuvam a za 2 skriling sum na 13 mart edvaj cekam da otidam :D

Непосредна врска до пораките: 2498
26.2.2013 18:24:03   
temjanuska2
Zasto be Princezza se plases,nogu normalno deka ke bide se vo red ,baska kako sto velis si samo 25 god i ti e vtorouser posted image ,a jas sum 30 god i imav na priska 2 zgolemen rizik za down pa pak bev smirena zatoa sto nesto od vnatre mi kazuvase deka e se vo red i celo vreme mislite mi bea natamu nasoceni samo tie 4 ned cekanje me ubivaa oti po priroda sum nestrpliva user posted image
Inaku mojot bebus ne e sekoj den aktiven(na tatko mu e )user posted image ama od sabajle nesto mnogu buntuvase user posted image srce na mama...

Непосредна врска до пораките: 2499
27.2.2013 18:31:07   
Melanija RR
Каде сте труднички?user posted image

Во најмирниот дел од бременоста сме и си уживаме ама и да си пишеме и читнеме додека вакво времево,зошто кога ќе затопли сите ќе бидеме по улици user posted image

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 2500
Страница:   <<   < Претходна страница  98 99 [100] 101 102   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  98 99 [100] 101 102   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?