|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
31.1.2011 22:46:48   
Natuska85
Весела мамичка добре дојде на РР.Еве тука можеш да прочиташ за носењето појас во бременоста.

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот vesela mamicka)
Непосредна врска до пораките: 276
3.2.2011 9:42:30   
libra.n
Dali vi se slucuva da imate krvarenje od nosot? Ja imam vo tekot na celiot den, ne obilno tuku koga go praznam. Pozdrav

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 277
3.2.2011 9:48:51   
arh_diz
Najdobro ti e da se jvis na ginekolog. Mene me prasuvase ginekologot dali imam kravarenje od nos ama  jas za sreka nemav

Биди тоа што си

(Одговор на членот libra.n)
Непосредна врска до пораките: 278
3.2.2011 13:37:20   
Lara2224
Holla user posted image user posted image user posted image
Јас денес конечно во 16 недела, ги бројам ко уште 5 дена да се а не 5 месеци :D
конечно имам мало мешееееее! Малку се здебелив, малку се познава дека се подигнала матката, битно нешто се гледа! пресреќна сум. немам ниакви проблеми од овие што ги кажувате но знам по нешто за сите, за секој случај. За течењето крв од нос не се грижете, тоа е сосема нормално поради зголеменото количество на крв во вашето тело, вашата и онаа на бебенцето, па сега сите имаме за 30тина а до крајот околу 50% повеќе крв во телото отколку вообичаеното.
Јас па си имам друг проблем, тоа не е проблем но е нешто со што ке треба или да се справам или да научам да живеам кога бебенцето ќе стане мало детенце... Кожата веќе почна да попушта. Стомак уште немам доволно за да се види тоа, но градите ми испукаа.... имам црвени стрии на целиот долен дел од градите и од страните... а сега сум само 16 недела... до крајот ке бидам ..... Користам се што ќе ми кажат секојдневно и пак нема ефект... може без тоа ќе беше и уште полошо (ако е можно) па затоа не престанувам... Има ли некој нешто што знае за сигурно дека помага а не е штетно по бебушот да се мачка???
Поздрав до сите!
Одмарајте повеќе!
најважно од се, не се нервирајте!!!

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 279
3.2.2011 13:46:08   
Calypso
До еластичноста на кожата е Лара, а не до тоа со што се мачкаш. Инаку јас си користам бадемово масло за стомакот и градите, а веќе сум полни 34 недели бремена, до сега фала му на Бога, немам стрии ниту на градите, ниту на стомакот. Ми ја препорачуваа рафинираната свинска маст (во аптеки ја има), ама јас си почнав со ова маслото, од време на време ставам павловиќева, а на брадавиците особено ставам мрсен крем (било каков) на тупферче и така ми стојат заштитени, да не се тријат од градникот и меки, па не ме болат толку.
Е сега, имам слушнато дека некои жени и девојки против стриите сами си прават комбинација од помрсно млеко за тело (Елдена од КАМ) во кое додаваат витамин Е и АД капки, па така било поефикасно. Може и тебе ќе ти помогне, барем натаму да не ти се појавуваат стрии.user posted image user posted image user posted image

All that is gold does not glitter,
Not all those who wander are lost;
The old that is strong does not wither,
Deep roots are not reached by the frost.

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 280
3.2.2011 14:34:10   
Lara2224

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

До еластичноста на кожата е Лара, а не до тоа со што се мачкаш. Инаку јас си користам бадемово масло за стомакот и градите, а веќе сум полни 34 недели бремена, до сега фала му на Бога, немам стрии ниту на градите, ниту на стомакот. Ми ја препорачуваа рафинираната свинска маст (во аптеки ја има), ама јас си почнав со ова маслото, од време на време ставам павловиќева, а на брадавиците особено ставам мрсен крем (било каков) на тупферче и така ми стојат заштитени, да не се тријат од градникот и меки, па не ме болат толку.
Е сега, имам слушнато дека некои жени и девојки против стриите сами си прават комбинација од помрсно млеко за тело (Елдена од КАМ) во кое додаваат витамин Е и АД капки, па така било поефикасно. Може и тебе ќе ти помогне, барем натаму да не ти се појавуваат стрии.user posted image user posted image user posted image

ништо не ме кошта и ова да го пробам!:D
Фала!!!

(Одговор на членот Calypso)
Непосредна врска до пораките: 281
3.2.2011 20:03:51   
Lidina
Lara2224, jas otidov vo apteka i mi ja napravija masta protiv strii. Principot e toj, vo pavloviceva se stavaat A,D,E kapki (dodeka da pravam jas neka mi ja napravat:)) a stavaat vo ovaa i nekakvi masla.19 nedela sum ama licam ko za sedum meseci, imam mese bajagiuser posted image 3 nedeli se mackam veke mene ne mi se napravija strii. Prasaj po aptekite dali pravat mast protiv strii.

Inace Libra.n i mene mi krvarese nosot, mislam kako tvoeto krvarenje ama tolku sum zaboravena sto ne go ni prasav doktorot sto kako, samo prestana nekolku dena bese, a i znam deka e normalno:)
Pozdrav mamicki i so lesno

(Одговор на членот Lara2224)
Непосредна врска до пораките: 282
4.2.2011 10:35:35   
heba
jas sum 20ama neam vakvi maki so strii segapa ni stomakovnesho ne  mi e ...edvaj se primetuva . neka doe vekje  ponedelnik da vidam raste li krofnichevo . vo posledno vreme slabo i go osekjam ajde vekje koga kje pochne da rinta. inaku krv mi teche sekoj den od nosov a i od nepcava pa mi rekoa povekje vitamin C ama se go zaboravam.

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 283
4.2.2011 10:44:52   
Olivia
Heba sega uzivaj vo garderobata dodeka mozes, kaj da e naednas ke ti porasne meseto i ke ti se poznava, za da ne zaboravas vitC kupi si aceroja kako bomboncinja ce i vkusni se, nema da im odolees na vkusot pa sigurno pocesto ke ti teknuva,pozz

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 284
4.2.2011 19:15:41   
Lidina
Heba se sekiras deka meseto ti e malo a jas deka za 20 nedela mi e epten golemo!Mene pa sram mi bese i mislev nesto ne e vo red( nema vrska se e kako treba). Pa bebuskive mali se za da rintaat ke klocnat i brzo energija gubat.Moevo mrzlivo e samo navecer i nasabajle koga pijam kafe se razbuduva i tolku. Ehee ima vreme da porasnes, pa nisto da ne te zbira, pa jako da te kloca da ne mozes da spies, da te boli kicma..

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 285
4.2.2011 19:33:24   
heba
lidina a dali imash bolki vo gorniot del na stomakot nakaj slabinite me seche mnogu kako da mi se prevrtel muskul i mnogu teshko disham osobeno na pladne posle ruchek em mi e mnogu ladno moram da ja pretoplam sobava a od toa beter ne se dishe!! kaj tebe kako e??

Непосредна врска до пораките: 286
4.2.2011 19:42:08   
Lidina
heba posle jadenje epten mi se zategnuva stomakot i me sece.Otrcav pred nekoe vreme kaj maticniot me proveri da ne slucajno sum otvorena, ne sum. Napraviv urinokultura-nema bakterii. Ostanuva samo loso varenje i gasovi, cel zivot imam problemi so crevata a sega me otepaa!! I nemam nikakva kondicija za sramota, pocnuva da mi stanuva tesko po skali kacuvanjeuser posted image Ako te sece stomakot mozebi gasovi imas, probaj tecnosti kolku tolku uspeva.

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 287
4.2.2011 19:48:34   
heba
ne mi zbori za kachuvanje skali abe ne idat nikako a za da se simnam do kujna treba 4 para skali da simnam i da kacham posle , abe edvaaaaj dusha mi iskacha !! tronta! pa i vo zadnje vreme od so nemozam po skalive ne ni jadam mnogu edvaj dva pati u denot! i apteitov nesho slabo. ajde neka doe ponedelnik ne se izdrzuva sakam da ja vidam.

Непосредна врска до пораките: 288
4.2.2011 20:01:11   
Viktori
болките во мешето обично не се ништо страшно. Јас имав гасови и болки од газирани пијалаци. И ги избегнував ама не можев без кисела вода. user posted image Па си се виткав од време на време, некогаш имав дијареа, некогаш запек со денови и така пројде user posted image

Инаку на 4ти живееме без лифт, нагоре-надоле до 9 ти...

< Поракaта ја уредил виктори -- 4.2.2011 20:02:16 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 289
5.2.2011 12:50:39   
Elce
Devojki jas imav epten tegobi pod desen rebren lak ,plus tesko izleguvam vo wc me ubi zapek,pa pokaceni hepatalni enzimi,pa eho mi pravea na crn drob ispadna deka e vo red,pa momentalno cekam rezultati od labaratorija za hepatitis mi ispituvaa,so da vi kazam.Izgleda od ovaa hemijava sto ja pijam multi vitamini,legofer za krvta deka mi e slaba,ama si vikam ne bi trebalo vitaminite da mi pravat problem,izgleda ke treba da vnimavam poveke na ishranata,dva dena sum bez vitamini i poveke na sveza salata i mleko pa podobro se osekam vo stomakot.Inaku nosam kukla mala.Bevme na 4D i momentalno sme dobri ,odgovara za 20 g.n.Samo uste ova so Hepatitisov da ispadne na dobro.Pozdrav za site.Ako nekoj ima od vas vo 20 nedela vrednosti  4D neka pise da sporedime.

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 290
5.2.2011 12:56:06   
MMM27
zdravo na site. sakav da ve prasam koga se odi na predavanjata za trudnici so se vo drzavna i kako odi zakazuvanjeto. 

I ako moze nekoi od vas sto odat na rabota da mi predlozat nesto za jadenje....sekoj den si velam nema da jadam od pekara,  sakam da izbegnuvam testenini, ama ne znam drugo sto da jadam user posted image    Odvaj cekam da dojde prolet da ima ubav zelencuk. Pozdrav do site i imajte lesna user posted image

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 291
5.2.2011 15:38:55   
heba
jas od utre sum 20nedela i odam na rabota i se iznajadov gluposti ladnisendvichi so skapanasalama rastitelen kashkaval  bljak i kechap i majonez, a lebceno od zavchera ako ne toa kroasan cokoladen so banana :( nevideni gluposti ! imav i jas zapek mnogu porano ama od kako pijam magnezium ne sum imala maka ni ednash duri sekoj den iskacham :( i imammaka so hemoroidi so sum se smeela porano koga kje gi spomnele ...pfff ne znae chuek so kje go snajde. nedelava tolku mi beshe nesrekjna i stresna neka zavrshi vekje i od ponedelnik da go vidam na eho i da me raspolozi malce!

(Одговор на членот MMM27)
Непосредна врска до пораките: 292
5.2.2011 19:44:17   
blond
Јас влегов во 21 недела. И јас си имам проблеми со столицата, но една трудница ми препорача ленено семе, една лажичка на ден со јогурт или млеко, и навистина ми помогна. Еве овие 2-3 дена си одам секој ден во ВЦ да си ги испразнам цревата.
А постојано се мачкам со Бекутан масло за бебиња и Елдена, но осеќам како да сакаат стрии да ми излезат под градите. Во понеделник ќе си купам и Павличева маст, иако мислам дека маслово и млеково ми се доволни.
Бебушчево мрда секој ден се повеќе и повеќе. Почна да ми реагира и на музика. Јадам нормално, пијам течности ама мешето ми е големо бааги user posted image ама ајде да сме живи и здрави, по порагај ќе мислам на симнување килограми. Ама ај се тешам дека не одам на работа (на комисиско боледување сум, бидејќи ниско го носам малово) и не се движам многу, па поради тоа качив повеќе кг.
А хеба и лидина, ги осеќате каде ви се наоѓаат user posted image ? Моево главичката му е скроз долу, 3-4 прста над клиторисот, и плус таму и најчесто прета со рачињата. Премногу ниско е тоа ?
И уште нешто, дали имате бело прање многу? Сите брисеви ми се негативни, се е во ред со мојот организам, ама имам зголемен секрет со бела боја без некој посебен мирис. Немам чешање, ниту пецкање, ама ме нервира што морам најмалку два пати во денот да се замијам.Го има ова кај вас?
Позз

< Поракaта ја уредил blond -- 5.2.2011 19:45:04 >

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 293
5.2.2011 20:14:57   
zlatcetomoe
Zdravo na site,
samo da ve pozdravam i da vi posakam i ponatamu ubavi momenti vo bremenosta, da vi zavrsat dosegasnite nepriliki i da mislite samo na vaseto bebce koe uste malku kje go donesete na svet.Jas vlegov vo 23-ta nedela, denes nesto ne se cuvstvuvam dobro, glavata me boli, ama me oraspolozuva maleckoto vo mene koe odvreme navreme me klocnuva po meseto kako da saka da me smiri i da rece se kje bide vo red

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 294
5.2.2011 20:15:51   
Lidina
Zdravo blond,
I jas go cuvstvuvam bebeto vo dolniot del od stomakot kako mrda, a nemam rizicna bremenost ke odam na rabotam do devetti:) a veke mesevo mi e golemo:) Inace poslednive 3 nedeli mi se pojaca beloto pranje a imam negativni mikro brisevi, mislam deka e normalno ic ne se zamaraj.Stom ne te cesa ni pecka ne e bakterija. Ke go probam receptot so lenenoto seme zasto hemoroidive me otepaa.
Pozz imaj lesna bremenost

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 295
6.2.2011 16:02:01   
heba
eeee dechki abe kako osekjate tolku i glavata duri kaj mu e...??? ja niso ne osekjam stomakov mi malechok i nanapred a mnogu retko od papokot levo do gore slabinata pa i nakaj grbot osekjam kako da me lazi nesho u natre i mi krchat crevata non stop osobeno pod gradite osekjam mi krkori nesho mnogu i imam mnogu gasovi so nemozam da gi izvadam ahahaha mi e sram i sasmana sebe da si prdnam :))) inaku vo 15 nedela koga gi prekinav utrogeestanot imav ne belo pranje tuku edno gusto neznam ni kako da go narecham pa iskoristiv dve vaginaleti kanasten i po niv nishto posle se chisto ama eve sea pak neso procirno ko vodica i malku cat patme zasvrbue pa mi dae eden sprej 1000 denari go plativ se pika u natre i se prska ama od nego pa me peche i sea se prskam od nadvor samo!pozz do site

Непосредна врска до пораките: 296
6.2.2011 17:28:41   
Pepelaska *
Хеба, јас цела бременост ја поминав со вагинални кремови и триста чуда и јас немав негативни брисеви се беше в ред, имав кандида ама тоа ми рекоа е нормално. На крај пред да се породам ми дадоа вагинални неопенотран двапати дневно кога ставив како што велиш ти ме печеше и ги прекинав на своја рака.Кога отидов на преглед ми рекоа ставај обавезно за до терминот да се исчисти каналот,ама јас сабајлето ставив а вечерта се породивuser posted image  . Бебето имаше мала инфекција па го мачкав со раствор со хлорамфеникол и слично, затоа мој совет е да се истрпи се нека пече само да помине а те пече веројатно зашто иам ефект, позз и лесна бременост

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 297
6.2.2011 21:50:18   
heba
a pa nemam problem jas deka peche za mene tuku si vikam da ne e nekoja nus pojava pa neli treba da mi se podobri rabotava a ne odozgora i da peche. a da ti kazam mene ne mi bega carski taka da kanalot neka odmara malce. kazete mi dali vi se pojachaa vlaknata  na stomkaot lele kolku se gadni nikad sum nemala na stomak sea shuma pfff...i kako me rabotat hormonive lel lelele.

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 298
6.2.2011 21:53:07   
Lidina
Heba mene samo kanesten mi pomaga za cesanjeto, i toa onaa Canesten 1 ama doma sekogas imam mast kanesten, bidejki sum podlozna na infekcii, bez da znam deka sum trudna se mackav, sto da pravam mnogu me cesaseuser posted image ako ne se trpi cesanjeto stavaj od niv ili mackaj se.
Inace nemam pojma na beblakov kaj mu e glavatauser posted image , a kade racete samo go osekam dolu kaj sto mrda, a sto akrobacii izveduva toa si znaeuser posted image . Prvo mislev deka se gasovi ama ne ke da se:)
Pozz

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 299
7.2.2011 0:28:52   
blond
Јас најосетлива излегов user posted image user posted image
Ама ете, си го осеќам каде е, немирно е многу. Го знам и времето на мрдање и спиење user posted image Па плус и user posted image си е поголемко од тоа што треба да биде.
Хеба, влакна на стомакот имам, но не се многу изразени. А онаа линија што се појавува долж стомак, уште ја немам.Вие ?
На 10ти сум на 4Д преглед, па ќе си прашам дали може да користам вагиналетки и какви за намалување на белиот исцедок.
Позз user posted image и не се нервирајте user posted image

Непосредна врска до пораките: 300
Страница:   <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  10 11 [12] 13 14   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?