Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 7.2.2011 13:45:01
heba
pa bash denes go prashav doktorot mi reche deka nema nikakov problem da koristam kanasten vaginaleti koga kje primetam deka ima pogolemi promeni i devojche e so sigurnost . Za dve nedeli na 4D edvaj cekam. inaku imav i vaginalen pregled mi go merea nesho grloto na matkata i neznam shto se e ok! a stomakov so me boli niso ne mi reche ...
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 9.2.2011 13:44:29
lady_bug
DOBAR DEN NA SITE TRUDNICI eve se pridruzuvame so bebushov vo vtoroto tromesecje Vcera bev na lekar go vidov si plivka si igra i koga go vidovme so lekarot CICAse PRSTE mislam palec ama tolku bese slatko sto ke prsnev od radost go slikavme da go vidi tato posto jas bev od sabajle a toj e na rab,a plus mi zema i brisevi pa utre ke gi vidam rezultattite i seuste si gi gledam slikickite i mu se raduvam. Gole pozzz do site vas i od sega ke se druzime
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 9.2.2011 13:50:51
Natuska85
лејди буг добредојде во второто тромесечје.Бебушите нека си пливкаат,нека си уживкаат.И моето си го цицаше палчето кога го гледавме на 4д последниот пат.Јас уште оваа недела ве дружам тука ,па одам во 3то тромесечје
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 9.2.2011 13:59:16
lady_bug
ohoooo so Gospod napred nie velime ako ubavo samo napred gurajte bas mi e milo bi sakala da te prasam znaes kakvo e bebeto?lele jas imam cuvstvo deka 99% e masko koga vidov vcera abe nosteo i usteto celo na maz mi vikam ova e masko garant iako ne mi e bitno samo daj boze da e zivo i zdravo i se kako treba da bide
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 9.2.2011 14:13:58
Natuska85
Нашето е машко,јасно му го видовме курлето,ни се фалеше со него .татко му живи радости беше,мене се исто ми беше,иако повеќе влечев на кај девојче,ама не ми е битно здраво и живо да е.Еве сабајлево пак му купував нешто, ќебенце како плик што се прави,бањарче и бодиња неколку.Срце тоа едвај го чекам .
Ајде нареден преглед ќе ти кажат сигурно и тебе што е
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 9.2.2011 14:20:59
lady_bug
hahaha bas super epa tatkovcite povece se takvi iako za nas majkite po ne e bitno samo da e zivo i zdravo i jas edvaj cekam pak da go vidam srcence moe a koga treba da se porodis?na privatna klinika ili sepak drxzavna ke odis?p[ozzzzzzzzz do tebe a sekako baknez do
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 9.2.2011 16:36:32
heba
edvaj cekam i jas da dojdam do 3 tromesechie offf gi brojam minutite ushte samo dva meseci pa ushte tri posle :))) jas imav chustvo ushte prviot den deka e devojche i eve taka ispadna! pozz do site
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 9.2.2011 18:04:21
jana81
ah heba a jas so dusa cekam da dojdam do 2ro tromesecie, vremeto nekako bavno pominuva ama ke bide poleka. Bravo za tvoeto devojce, super i ja sakam moeto ca bide devojce, no se razbira prvo da bidat zdravi i zivi a posle se dr. pozdr do site trudnici vo vtoroto tromesecie
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 9.2.2011 18:07:51
mamicki
Koga ti e termin za pora]aj Jana81? Znaes li kakvo ti e bepceto? Se nadevam deka ova kje bide devojce, prvoto mi e masko. Konecno prestanav da spijam po cel den
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 9.2.2011 20:47:51
jana81
mamicki uste neznam kakvo ke bide seuste e rano 10ta nedela sum samo neka e zivo i zdravo inaku termin mi e 08.09. ajde ti drzam sreke za edna preubava mala princeza
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 9.2.2011 22:10:03
heba
da da se zivi i zdravi pa se natamu ajde neka se rodi da si imam kogo da si gushkaaam ceeel den. tolku me isplashi dve nedeli nid a pretne i od kako bevme vo ponedelnikot na eho eve ja sea lumpue se chustvuva. samo stomakov nesho slabo raste a ima celi 250 gr kaj se smestila neznam.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 9.2.2011 22:26:59
blond
РР утре со моево мало и големо мажуле заминуваме во Систина на 4Д Едвај чекам да ни потврдат дека е , до сега два различни гинеколози ни рекоа машко, па се надевам не згрешиле.
Ииииииии едвај чекам да го видам Хеба, ти ќе одеш на 4Д ? Мислам дека сме 1 недела + - со тебе. Јас сум 21.
И моево од саботата вечер се смири малку, поретко ме клоца, ама затоа кога ќе клоцне-знајте клоцната сум
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 10.2.2011 10:14:34
heba
Blond jas sum 20 nekogash mi zvucat mnnogu a nekogaskako na sam start da sum ne mi se primetuva stomakov ich kako e kaj tebe?? za 10tina dena sum na 4d togash nekade 21 nedela nakaj 22 edvaj cekam ushte ne kazuvam na nikogo cekam da pomine pregledot da mi potvrdat deka e ok! moevo e 250 grama kazi mi ti kako stoite so dolzina i tezina mn se sekiram dali kje istera do kraj :)) pozz
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 10.2.2011 10:29:09
Calypso
Heba, ич не му ја мисли за тоа колкав ти е стомакот... кај мене до 20-22 недела само горниот дел се познаваше дека е пораснат, и тоа малкуцка, ама после кога рипна... сега еве ме 36 недела веќе влегувам, и уште си мислам дека ми е мал стомакот. Кога се мерев последно, вагата покажа 79 кг, а месец и пол претходно имав 74 кг. и најверојатно се отиде во стомакот. А инаку, уште си ги носам алиштата од пред бременоста (тренерки и широки панталони, само што појасот го носам под стомакот). Најбитно е бебчето да е здраво и живо, кај мене во 22 недела на скрининг беше 430 г, а за должина не ми кажаа.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 10.2.2011 15:32:28
Lidina
Blaze si vi devojki sto ve zbira vo alistata. Moevo e okolu 400 gr Heba se e individualno jas pak se grizev da ne nesto ne e vo red zosto imam stomak golem:) ama nema vsrka. ke vidime na skrining i jas sum drugata nedela. Pozz
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 10.2.2011 18:32:56
Lidina
Heba nikako nemoj da panicis. Jas sum 21 nedela ama bebevo e napredno pa mi se racuna kako 22 nedela, drugata nedela treba da zakazam skrining. Koga ostanav bremena otidov da mi potvrdi na eho i vo 6 nedela nemase srceva akcija, mi rece malo e mnogu ne e za 6 nedeli za pomalku e, mi rece dojdi po 2 nedeli da vidime dali ke ima s. akcija togas..si pomisliv ova dali ke istera:(( po 2 nedeli bese za edna nedela ponapred. znaci ne se sekiraj sekoe bebce si e posebno. Da ne treba za mesec dena cela garderoba da ja menuvas:)))
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 10.2.2011 20:16:50
Annet
еве јас ја привршувам 13 недела и мене не ми се познава мешето не сум ниту поправена.дури ми се чудат лугево како не ми се познава..ама кој знае може наеднаш да ми порасне ајде се нека биде во ред и да си се здрави и живи дечињата па здравје боже,да не се оптоваруваме со небитни работи
сакам да прашам кога се гледа кој пол е детето,во кој месец ,ја многу се бунам со ова недели- месеци?????
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 10.2.2011 20:50:07
Lidina
Annet, mene doktorot mi go "nagovesti" polot na bebeto vo 13 nedela( znaci so polni 3 meseci:) na 4d ama ne bese siguren i treba sepak da e ubavo namesteno. Inace mi potvrdi deka e masko minatata nedela( sega sum 21 gestaciska nedela). Pozz imaj lesna bremenost
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 11.2.2011 8:51:19
blond
Хеба, не грижи се, добро ти пиша Калипсо, кај секоја трудница е различно. Моево мешенце е мешиште што да правам, ете си се здебелив и плус бутка на напред. Инаку вчера супер поминавме во Систина, тежи 388 грама (само тоа можам да го разберам од овој извештајот што ми го дадоа од Систина ) Битно, Димчев кажа дека е супер малово, само што се криеше и не ни даде добро да му го видиме лицето. Ама затоа пак си ја покажа машкоста на која и докторот му завиди (ај да му го јаде ). Ми рече за контрола за 8 недели, па да сме живи и здрави до тогаш.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 11.2.2011 11:46:18
barbi83
zdravo na site, jas sum n nedela ova na forumov i na site vi posakuvam lesna bremenost.Jas sum vo 17 nedela i dosega se e OK.sakam da prasam po kolku mg treba da se vnesuva vit.C i magnezium(jas pijam vit.C nasabajle i navecer po edno apce a magnezium samo na sabajle)a jadam i ovosje i zelencuk a pijam i pregnacere.
RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до... 11.2.2011 19:15:44
mila mama
ИЗВОРНА ПОРАКА: j 24
zdravo na site idni majki jas sum nova vo forumot,redovno gi citam vasite komentari no duri vcera se zacleniv i resiv da bidam del od vas.jas vo 18 nedela i do sega se odi kako sto treba.seuste ne znam kakvo e moeto malecko no imam nekoe custvo deke ke bide masko. ako moze nekoj da mi kaze dali nesto moze da smeta sto cuvam macka doma,ja cuvam vo soba.nekoi mi velat da nekoi ne mnogu pozdrav do site vi blagodaram odnapred