|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
18.1.2011 19:48:44   
kikitina
Јас идам кај Димчев, ама имам и матична што ми направи мајчина книшка и што ми дава упати за кај треба. Не е лошо да си избереш матичен, освен ако немаш намера приватно да се пораѓаш.

(Одговор на членот prettygirl)
Непосредна врска до пораките: 251
18.1.2011 21:47:29   
heba
prettygrirl i jas vaka kako tebe reshivi na matichen da idam ama se pokajav bozem otidov na merenje oblini ,pritisok da mi otvori majcina knishka da me vidi da dade svoe mislenje kako se razviva bebeto on odma me preprati na ushe tri ispituvanja i toa na privatni mesta so koi ima dogovor a eve na privaten niso od toa. najdisi prvo dobar matichen.

Непосредна врска до пораките: 252
20.1.2011 18:55:36   
mariija
мамички како стоите со килограмите?
јас поцнав да се разоцасрувам до 25 недела имам ставено 10кг знам дека е тоа премногу ама немам апетит,мислам дека е до витаминските апчиња  сто ги пијам затоа сто ми е слаба крвта.

Непосредна врска до пораките: 253
20.1.2011 19:11:11   
arh_diz
Marija jadi sega neka raste bebceto, ima koga da mislis za slabeenje.

Биди тоа што си

(Одговор на членот mariija)
Непосредна врска до пораките: 254
20.1.2011 19:13:37   
mariija
user posted image   user posted image   user posted image   а она  помалку килограми полесен порагај ???

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 255
20.1.2011 19:21:27   
arh_diz
Zaboravi go toa vikas deka i krvta ti e slaba za poragaj ti treba dobra krv, bidejki se gubi krv.Jadi po 4-6 pati na den i ke vidis deka nema da se popravas mnogu.

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 256
21.1.2011 12:57:42   
prettygirl
rabotata e sto neznam kaj da najdam dobar maticen.Na privatno sum zadovolna d sega imam i majcina kniska i site ispituvanja se napraveni, vnimatelno mi se sledi bremenosta i doktorot e zapoznat so mojata predhodna neuspesna bremenost.Mislam deka na privatno mnogu poveke obrnuvaat vnimanie ( fala bogu kolku pari tolku muzika) za razlka od doktorkata kade sto odev minatiot pat koja voopsto ne bese zainteresirana i nisto ne komentirase.Sepak moram da baram maticen za pred poragaj da imam od kade da zemam upat

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 257
22.1.2011 21:29:02   
Lidina
Zdravo heb,
za mikro brisevite najdobro na drzavna za 200 den kompletna analiza(za 4 te brisevi) ama loso e se zakazuva preku tel. i prv sloboden termin ti e po 6 nedeli-apsurd ama jas uspeav nekni za 5 min da zavrsam rabota a otidov so namera da skisnam tamu od cekanje. Inace mozes i vo Prolece bez zakazuvanje samo nemaat za edna od bakteriite reagensi-mislam za ureaplazma, a za ureaplazma pojdi vo Avicena? Zosto da dades 3500 vo Sistina koga mozes i poevtino? Ako ne odi vo Avicena i jas mislam deka e okolu 2500. Ne kaza: momce ili devojce e user posted image Pozdravce

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 258
23.1.2011 21:22:21   
heba
nema nekoja razlika vo cenata koga kje izrachunam ako idam prvo na matichen i on kje mi zeme pari za zimanje brisevi i kje platam parking pa kje vozam do avicena i tamu e haoss za parking i koa kje vidam duplo maltretiranje a 500 denari razlika kje treba i sloboden den od rabota,  nemozam neam vreme ich so rabotata. inaku vo vtornikot staiv vaginalna kanasten i sea se e ok ama kje gi napraam za sekoj sluchaj. ne li mu smeta na bebeno toa chepkanjeto mfff ich ne mi se ide. inaku najverojatno e zensko se se mesti za da ne se vidi ubavo ama na kraj na fevruar sum pak kaj Dimchev na 4D taka da kje mora da se pokaze. <3

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 259
25.1.2011 22:22:29   
Lidina
Na bebeto ne mu smeta cepkanjeto dobro si e zastiteno, a brisevite se bitni mora da se napravat. Ostavi rabotata, jas na glava im se kaciv na rabota so slobodni denovi :) ama ne mi e gajle, bebeto mi e pobitno. Pozz

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 260
26.1.2011 12:49:43   
mariija
Vo 22 nedela mi zemaa pris i se bese vo red..sega nezz dali ima potreba da mi zimaat ???

(Одговор на членот Lidina)
Непосредна врска до пораките: 261
26.1.2011 14:13:03   
mamicki
Ех, конечно и јас се преселив на форумов во поглавјето за user posted image над 12 неделаuser posted image . Брис проверував во 10 недела, колку пати треба уште до крајот на бременоста? Правев и PRISCA и скрининг на нухална бразда, фала Богу сите резултати ми се ОК. Кога на 4Д ехо и каде? Ајде препорачајте некој добар гинеколог за скрининг на внатрешни органи, оти не сакам да одам на амнио, резултатите од скринингот покажаа низок ризик. Во која недела ќе можам да го знам полот на user posted image ? Леле, многу сум нестрплива!

Непосредна врска до пораките: 262
26.1.2011 15:09:26   
Anestis
Lele mamicki, stvarno si nestrpliva, sakas da doznaes se...uzivaj i ne brzaj, sekoj moment od bremenosta si nosi svoi hightlights user posted image . Jas pravev 4d vo 20 nedela, od 20-22 e super period za pravenje 4d, no isto taka znam deka ima mnogu trudnici koi prviot 4d go pravea okolu 10-12 nedela. Mene brisevi mi zedoa vo 12 nedela. Polot mi go kazaa vo 16 nedela, a vo 20 koga bev na 4d 100% mi go potvrdija user posted image .
Bi ti go preporacala mojot ginekolog bidejki e super, ama sigurno si od sk pa tamu mozes da si najdes dobar.
Pozdrav i uzivaj

(Одговор на членот mamicki)
Непосредна врска до пораките: 263
26.1.2011 15:22:11   
Pepelaska *
Брис уште еднаш на крај во 35 недела ако нема потреба претходно , јас на 4 д бев 22 недела во Систина и сум презадоволна, а ако има негде и поевтино од таму зошто да не, полот мислам од 16 може да се види ако е наместено бебето убаво user posted image  уживај не се брзај

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

Непосредна врска до пораките: 264
26.1.2011 15:47:47   
Tanjicka
lele, mamicki, i jas odam vo petok na 4D i sum epten nestrpliva, togas ke bidam 18 nedela i edvaj cekam pol da mi kaze, so ogled na toa sto mi e vtoro dete i prvoto mi e masko, mozete da pogodite sto bi sakala segauser posted image , ali imam cuvstvo deka ke bide sosema sprotivno od mojata zelba, ali ako, samo da e zivo i zdravo
uf mislam deka vo cetvrtok nokta nema da spijam

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 265
26.1.2011 22:59:48   
mamicki
Тањичка, и кај мене е исто! user posted image  сум со второ дете, а првото ми е машко, па... Секако дека најважно е да биде здраво и живо, ама, ако не сум нескромна, би било убаво и да е девојченце user posted image , само фустанчиња забележувам по излозите. И мене ми се чини дека ќе биде повторно момченце, но тоа не е претчуство, искрено, повеќе е страв дека ќе биде така, но и ако биде, само да сме ние здрави и живи. Инаку, во оваа бременост сосема различно изгледам, не сум поправена а задникот ми стана како перница!Во првата бременост ако ме погледнеше од зад грб, немаше да забележиш дека сум user posted image , а сега ми се чини дека три дена по мене задник иде! Мм постојано ме зафркава- пуштив задник и гради леле мајко! Инаку, на почеток сум од 4 месец и уште не носам труднички пантолони, ми чинат старите.

(Одговор на членот Tanjicka)
Непосредна врска до пораките: 266
27.1.2011 8:33:52   
heba
dechki abe koga pochna da vi raste stomakot mene ko da mi se smalue :( kakov stresen period imam 200 mi e pritisokot ni B kompleks ne pomaga :( a i 10 dena ne osekjam nesho u stomakov do pred nekolku dena osekjav cel stomak ko da mi lazi neso unatre sea niso heeeelp:(

Непосредна врска до пораките: 267
27.1.2011 12:01:39   
Anestis
Мојот стомак одеднаш почна да расте од 17-18 недела отприлика. Дотогаш а ко мало мешенце од кока кола подуено а ко ништо и после опппп... одеднаш почна да расте. А ако ти оди притисокот горе, реагирај брзо, консултирај се со лекар, не е во ред во бременост да се има висок притисок.
А пред се и ми изгледаш растеревожена и вознемирена. Мораш сама да си направиш мир на душата, раат, мораш да најдеш начин да си се смириш самата ( можеш и со лекарства - зависи која недела си , ама зошто па да ги пиеш)....Искулирај, мисли на бебчето и ќе ти се роди убава мисла и ќе се смириш...а со тоа и птритисокт ќе падне и поинаку ќе ти биде.
Консултирај се со лекар, ама пробај и вака, сама ....успева user posted image

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 268
27.1.2011 14:11:04   
heba
merev pritisok nizok mi bil ama srcevite otkucai mi se mnogu bashka vo golem konflikt sum i samo placham nemozam da se soberam i od sho mislam celo vremekako kjemu vlijae na bebeto se si mislam deka stomakov mi e namalen mnogu :( kako kje izdrzam do7mi  za pregled neznam lesno e da kazam smirise amma nikako ne mi ide.

(Одговор на членот Anestis)
Непосредна врска до пораките: 269
27.1.2011 17:20:28   
prettygirl
lele i mene mnogu mi paga pritisokot neznam zosto samo 90 mi e golemiot.Prege zdravjeto mi se zede:90 so 70 i ajde odma kafe a i tecnosti pijam stalno sega treba da go prasam doktorot sto da se pravi ama duri odam na kontrola...strav mi e

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 270
27.1.2011 17:23:17   
arh_diz
Jas imav cela bremenost 90 so 60 a pred toa mi bese i ponizok, dokolu piete mg od nego se namaluva pritisokot ako e pogolema doza. Pijte poveke tecnosti

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 271
27.1.2011 19:37:24   
Pepelaska *
Mila Heba kakov konflikt, kakvi nervozi , tvoeto bebe e najvazno vo momentov, veruvaj mi toa go custvuva tvojot nemir, nema nisto povazno sega od negoviot zivot smiri se te molam i ne morada cekas do 7 ako ne mozes da izdrzis pojdi si porano sto ima vrska malku ke se smiris

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот heba)
Непосредна врска до пораките: 272
28.1.2011 16:25:05   
Elce
heba i jas sum ista kako tebe,zamislete kakov sok doziveav,pocina moj prv bratuced od svinski gripuser posted image ,se tresev kako luda,dlankite i stapalata mi se potea,si vikav ne smeam vaka da reagiram zaradi bebeto no sepak sum covek i ne e seedno.Neznam kako da ja nadminam tagata???Se izvinuvam ako vi predizvikav negativni emocii,morase da spodelam so nekogo.

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 273
28.1.2011 18:16:08   
heba
pa toa sakam da kazam Elce svetov ne stoi radi mene za ja da ne se sekiram, srekja sto e forumov ne mozam da kzam na nikogo nishto nit pa da me vidat nervozna pa samo chekam da ostanam sama da riknam od plachenje. ajde vekje neka se stopli barem kje moze da se sedi nadvor da se peshachi a malce od malce da si gi provetruvame glavite. znam deka imam najvazna rabota vo zivotov  za koja treba da se grizam najvekje ama zivi lugje sme nemoze da ostaneme imuni na ostanatite sluchuvanja okolu nas, bashka pukame so hormoni i za gluposti placham ne pa za nesrekji i neprijatni sluchki.

(Одговор на членот Elce)
Непосредна врска до пораките: 274
31.1.2011 22:39:36   
vesela mamicka
Zdravo , sakam da ve prasam , vo 24 nedela sum i polodot mi e mnogu nisko , prethodno imav CIN 2 i imam 2 pati praveno kiretaza , i doktorot mi vika deka postelkata mi e mnogu niska , doktorot mi preporaca da zemam pojas za trudnici , samo sto ne znam kade da go najdam , i dali e efikasen
pozzz
odnapred vi blagodaram

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 275
Страница:   <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  9 10 [11] 12 13   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?