Yummy Mammy -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (22.6.2011 9:24:47)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: bombica Slobodno odete si na odmori dokolku vi e bremenosta ok no morate mnoguuuu tecnosti da piete da ne ja dehidrirate matkata.A bas citav pred nekoj den i sovet od da se nosi bikini ne iacelo kupaki i dokolku postoi moznost kupakiot da se menuva so suv posle banjanje.....Ubav pomin na site sto ke odite na odmor[sm=smiley1.gif] Jas ke bidam 25/26 nedela koga ke odime na odmor, vo Turcija so avion. Iskreno, koga bev trudna so prvoto doktorot (eden od star kov) mi vikase deka mozam da odam na odmor vo Ohrid i Mavrovo, iako se si bese vo red so bremenosta, a za mene odmor sto ne e na more ne e odmor. I nikogas ne prezaliv sto toa vreme koga mozevme da setame so mm ne prosetavme poveke. Ovaa godina razgovarav so poveke mladi doktorki i site mi rekoa deka ako nesto ne daj boze treba da se sluci, ke se sluci i tuka, i vo Grcija, i vo Turcija, i kade i da si. Site mi rekoa deka "najcesto komplikaciite ne se predizvikani od patuvanjeto tuku od predispoziciite na organizmot". Treba da se sledat nekoi osnovni pravila kako pienje voda, a ne sokovi so sekeri, da ne se sedi direktno na sonce, da se presoblekuva mokriot kostim, da se izbegnuvaat sportski aktivnosti kako igranje so topka i nurkanje... itn. Zatoa, trudnici, ic ne mu ja mislete, uzivajte vo letoto zasto slednoto nema da vi bide taka opusteno kako ova! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|