RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

ivoni4ka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (25.9.2011 21:51:34)

ana mari terminot mi e 16 januari[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] ama poseizgleda ke pogodeme  nekoj praznik [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

cece81 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (26.9.2011 23:31:57)

Dragi prijatelki da vi se pofalam jas si nastinav i sega osven topli napitoci drugo nisto ne prevzemam mislam ne zemam apcinja. Pisete nekoj domasen recept ! Pozdrav !

kuklica -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.9.2011 12:26:43)

jas pred 2-3 nedeli isto bev nastinata i dr.mi rece deka mozam da pijam vitamin C od 1000mg i paracetamol piev piev i nisto dodeka ne si pomina 1 nedela nemase podobruvanje taka da dzabe e se sega samo cedisi limoni cajcinja i tolku

cece81 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.9.2011 23:11:54)

kuklica i jas taka si mislev za nedela ke pomine , najpoveke mi bese strav za temperatura ama veke koga ne krevam ne ni pijam samo vitamin i ovosje caevi toa ostanuva

cece81 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.9.2011 23:52:11)

Dali nekoja od vas rr ima pritisok vo stomakot od 5-ti mesec pri oblekuvanje na corapi , patiki , jas edvaj se navednuvam. I meseto mnogu mi rasti vo dolen del bliskite mi velat nekoj pojas da si stavam ama na sto da stavam koga nema logika od sega koga meseto ne e tolku golemo a i toj pojas ne ke go stavam na kolkovi kako bi se dvizela neznam sto da pravam i mnogu se izmoruvam samo 1-2 sati mozam da setkam i tolku vednas sum izmorena nemam energija .

kuklica -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.9.2011 11:10:27)

Zdravo zenski!!!
Vcera bev na kontrola bese i mm so mene i si go vidovne nasiot bebus koj ic nemase sram ni perde[sm=smiley36.gif] celo vreme se tegnese pred ekranot ni se iznavrti od site mozni strani kako da znaese deka go gledame i ubavo se rascepati za da go vidime kurceto pa ni gi stavi nozinjata na ekran smeski zivi cuvstvo neopistlivo iako jas mnoguuuu sakav da e zensko ama ete zdravje da ni e zdravo i zivo i napredno kako sto si e sega [sm=smiley1.gif] Veke pocnam da go zamisluvam kako ke izgleda [sm=smiley27.gif] moe

Ikana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.9.2011 11:50:30)

Dali nekoja od vas rr ima pritisok vo stomakot od 5-ti mesec pri oblekuvanje na corapi , patiki , jas edvaj se navednuvam. I meseto mnogu mi rasti vo dolen del bliskite mi velat nekoj pojas da si stavam ama na sto da stavam koga nema logika od sega koga meseto ne e tolku golemo a i toj pojas ne ke go stavam na kolkovi kako bi se dvizela neznam sto da pravam i mnogu se izmoruvam samo 1-2 sati mozam da setkam i tolku vednas sum izmorena nemam energija .

I jas sum istata edvaj se navednuvam...stomakot golem i samo raste pu masala [sm=smiley36.gif] ne se sekiraj normalno e toa, kako i bolikte vo polovinata bidejki raste matkata i gi pritiska vnatresnite organi i pozadi grbot....a za zamorot obavezno napravi krvna slika da ne treba da pies zelezo....i toa sto mozes poskoro, samo neli sepak najubavo da se konsultiras so lekar, jas od licno iskustvo ti zboruvam [sm=smiley1.gif] pozdrav!!!

Happy mummy -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2011 12:22:02)

Lele Kuklica blazesiti sto tvoeto ne se sramelo da se pokaze i ve spasilo od neizvesnosta !Jas i ti sme priblizno isto vreme bremeni.I jas se nadevav deka koga bev pred nekoj den na kontrola sigurno ke mi kazat.....arno ama papocnata vrvsa za selo vreme mu bese megu nozinjata i nikako ne ni dade da utvrsime sto e [sm=smiley36.gif] Inaku jas za celo vreme imam cuvstvo deka e zensko,ama doktorkata mi rece deka ako toa sto go gleda nee papocnata vrvca,togas bi rekla deka e masko,no ne smeam da go zemam toa za sigurno. I taka sega jas ke si cekam uste celi cetiri nedeli! No najvazno od se e deka mu gi vidov site organi poedinecno,'rbetniot stolb,racinjata,nozinjata i se e super!Fala mu na Gospod za toa,toa e najvazno,a za drugoto ke se strpime.

kuklica -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2011 12:30:36)

da da sekako deka toa sto si go videla e najvazno za drugoto zdravje so ke dade gospod toa [sm=smiley1.gif] pa i jas mislam deka sne tuka mene posledna mesntruacija mi bese na 3 juni

Ikana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2011 14:26:30)

Eve me i mene pri kraj so vtoroto tromesecie...brisevite izlegoa super, se negativno, i zdravje za 1 ili 2 nedeli pak na eho....aJde mamicki so lesno neka e i sakav da ve prasam dali imate bolki vo kolkovite koga lezite podolgo na edna strana ili navecer na spienje? mene me ubija od bolenje...hm...

kuklica -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2011 16:38:03)

jas nemam vo spienje blki ama sabajle koga odev na rabota ednava strana kaj butinive be bolese premnogu duri i si kucav i si se smeev po pat ajde si vikam uste sega vaka a kade se uste 5 meseci ke se trkalam dotogas [sm=smiley36.gif]

Ikana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2011 16:45:38)

slatki maki [sm=smiley36.gif] mene od 5ti navaka me fatija ama se zdebeliv dosta, do sega 15 kg imam kaceno, mozebi od toa e [sm=smiley36.gif]

cece81 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2011 17:17:48)

Zdravo na site RR! Bi sakala da ve prasam narednata nedela sum na pregled i mi se paga 20 nedela osven eho i detalno razgleduvanje na organite kaj [sm=duda.gif] kako i nosenje rezultati od krv i mokraca sto drugo treba da sodrzi toj pregled ? ve molam odgovorete mi !

Ikana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (4.10.2011 18:01:24)

Mislam deka tolku se ispituvanjata vo 20ta nedela...eventualno ako treba uste nesto samiot doktor ke ti kaze...brisevi se zemaat vo 25 do 28 nedela, gestacionen dijabet isto e tuka nekade...prasaj si najubavo ke ti kazat se tso treba da napravis bidejki osven tie ispituvanja ne te prakjaat na drugi ako nema pricina odnosno ako rezultatite od prvicnite ispituvanja (eho, krv, mokraca) ne ukazuvaat na toa.
Pozdrav!!!

ivoni4ka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (6.10.2011 8:29:26)

na mene na kontrolata minatiot mesec  ( vo 20 nedela ) osven eho, vaginalen bris i krv so mokraca drugo ispituvanje nemase.
tuku idni mamicki koga m mrda bebeto kade ( mislam vo koj koj del od stomakot) go cuvstvuvate?
oti kaj mene dolu niso kaj jajnici a moze i ponisko od toa, a bidejki malku mi bese skrateno grloto sega se plasam da ne go nosam nisko ili da ne se otvaram. inaku sumveke 24 nedela i nekoj den a na kontrola zakazam drugata nedela

kuklica -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (6.10.2011 12:26:42)

kolvaka zbunka mi se napravi vo glavava!!!Na pregledi odam kaj doktorka na privatno ama trebalo sega (18 nedela)da odam da mi se zapise nekoj maticen za da mozam da se porodam na drzavno i bev denes .Pred 2 nedeli taa na privatno mi rece deka [sm=duda.gif] e tesko 250 grama a ovaj denes znaci posle 2 nedeli mi vika tesko e 200 grama (200 gr si bilo idealno za ovaa nedela) ama kaj kogo e greskata???posto taa od pocetok mi vikase golemo bebe ke imame da ne znaes kogo da go sluas breee aman veke.
inaku i ovaj mi go potvrdi polot kurce majkino ke e [sm=smiley36.gif] i mozeme da pocneme so kupuvanje na sitnici onaka za nase zadovolstvo edvaj cekam [sm=smiley1.gif]

kuklica -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (6.10.2011 12:28:47)

ivonicka inaku jas go osekam bebeto isto nistko bas kaj sto mi zavrsuvaat gakite so nizok struk znaci epten dolu i denes go prasav d-rot i mi rece deka taka e sosem normalno i mi objasni na slika zosto i deka ponataka ke se krenelo pogore ama jas sum 18 nedela

Ikana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (6.10.2011 12:43:16)

Eve jas kraj na 26 nedela dojdov od utre se selam vo treto tromesecie...Sakav da vi kazam samo hrabro i so lesno, ne cekaat najubavi momenti [sm=bravo.gif]
Ivonicka za nosenjeto i ja sum ista ne se sekiraj, ke se kaci bebusot nagore, treba da porasne uste malce, a za da ti go proveri grloto od matkata, treba doktorkata da te vidi so vaginalno eho i da ti go izmeri i plus ako treba so raka da vidi dali e tvrdo ili meko...znaci treba da e tvrdo sega.

cece81 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.10.2011 13:50:41)

Dragi mamicki! dali pocnavte ili veke si imate kupeno trudnicki alista. Jas seuste si nemam nisto kupeno [sm=zmeden.gif] cekam nesto esensko da stigne za da se podnovam pola bremenost ja pominav so istite alista sto si gi nosev pred bremenost. Edvaj cekam koga ke pocnam so kupuvanjeto [sm=smiley14.gif]

kuklica -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.10.2011 12:24:34)

cece81 jas isto do pred 1 nedela si gi nosev istite alista od pred bremenost ama farmerkite podotkopcani i so podoga bluzicka ama sega veke nemozam ni taka i si kupiv edni helanki i edni pantoloni so epten nizok struk i zavrsuvaat so lastik epten labav i mozam da si gi nosam i posle bremenost voopsto ne se trudnicki i ne sakam takvi trudnicki nekako mi se kako promasena investicija a se nad 2000 den denes nekoe dzemperce ke si kupam taka potoplo ama i imam i drugi od predhodno i posle zdravje nekade kaj praznicite ke se podnovam so uste nesto primer nekoja tunika

Happy mummy -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.10.2011 14:27:43)

I jas za trudnicka obleka ne planiram da frlam pari....Si imam dolgi tuniki,pantaloni so lastik gore sto mozam da si gi nosam i posle toa,taka da ke isturkam nekako so garderoba sto i posle toa ke mozam da ja upotrebuvam.

cece81 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.10.2011 0:04:33)

Kuklica i jas taka si gi nosam pantalonite malku podotpetlani samo neznam do koga mozi uste 1-2 nedeli. Neznam sto da pravam treba ubavo da se rasetam po prodavnici za pantoloni- farmerki so nizok kutel, se razocarav od trudnickite modeli ne mi se dopadnaa, i jas nekam da trosam pari za nesto sto posle nema da si go nosam [sm=smiley13.gif] vo mojot grad za trudnici nema golem izbor[sm=smiley13.gif][sm=zmeden.gif], toa ke se snaogam nekako !

cece81 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (13.10.2011 0:14:27)

Da se pofalam mnogu ubavo pominav na pregled bebeto e super si odgovara goleminata na nedelite, najubavo bese koga ja otvarase ustata kako za jadenje lap lap.....[sm=smiley36.gif] site slatko se nasmeavme ....
Hemoglobinot mi e 112 doktorkata mi rece deka e ok i ne mi dade zelezo da pijam , dali nekoja od vas so priblizen hemoglobin na mojot pie apcinja za zelezo?
Od cel pregled samo edno me iskritikuva dr. da nejadam blago i testenini za eden mesec sum popravena 3 kila toa bilo mnogu , [sm=smiley13.gif] treba da vnimavam , lele sto ke pravime pa sega se mesecite na slavite ke ima mnogu za lapacka [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] , po nekoja statistika site trudnici vo ovoj period esensko-zimski bile so golema kilaza [sm=zmeden.gif]...
Jas kilazata ja staviv za 10 dena sto nepovrakav [sm=zmeden.gif] stasno!

ivoni4ka -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (17.10.2011 11:22:18)

eve me zenski i mene popladne ke odam na kontrola pa ke vi pisam sto kako bese veke sum tocno 2 nedela pa od drugarta nedela se selam vo treto tromesecje drzte mi palci da ne mi se skratilo poveke grloto na matkata ili nedaj boze da sum se otvorila poz ke vi pisam posle

jana33 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (18.10.2011 14:13:17)

zdravo![image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image] jas sum 26 nedela i poradi toa sto bebeto mi e spusteno mnogu mnogu nisko mi dadoa da pijam magnezium po edna tableta na den. kupiv magnesol 150 magnesium.. i plus zaradi bolki vo kolkovite treba da pijam calcium ama  mi rekoa najslabite tableti. vo apteka mi gi dadoa calcium600+vitaminD (Natural Wealth) kako najdobri megutoa neznam dali da gi pijam strav mi e da ne se mnogu jaki dali nekoj imal iskustvo so pienje calcium da mi kazete sto da pijam? [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] i dali nekoj moze da mi pise ako imal slicno iskustvo kako moeto mnogu nisko spusteno bebe sto da pravam mi rekoa poveke da odmaram DALI DA NE SE DVIZAM VOOPSTO ili pak mozam da se dvizam so pravenje pocest odmor i dali vo odmaranje spaga i sedenje na stol ili pak samo lezecka pozicija? fala vi pozz

Страница: <<   < Претходна страница  57 58 [59] 60 61   Следна страница >   >>