RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

kuklica -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (9.11.2011 9:44:32)

jas sum 22+5 i super mi e se dvizam si odam na rabota [sm=duda.gif] mi e [sm=modricrtici.gif] cesto si mrda i si zboruvame [sm=smiley1.gif] ednistveno nesto sega za sega sto me maci e kicmata auu nepodnosliva bolka imam odvreme na vreme posebno ako lezam na grb nekoja minutka samo [sm=zmeden.gif]

cece81 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (10.11.2011 22:55:55)

ИЗВОРНА ПОРАКА: fanicka

Kako ste mi denes [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image], jas sum 24+2 nedeli, koja od vas e blisku so [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image] so mene. Se spremame uste malku za 3 tromesecje, odvaj cekam. Kako ja pominuvate [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , se dvizite li dovolno, demek taka preporacuvaat dr ako nema  indikacii da se lezi. Jas se trudam da pesacam sekojdnevno. Inaku nosam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]. 

Jas sum, blisku fanicka so vojot termin i iskreno da setkam ali nekogas doma si preteruvam izgleda so obvrskite i pred 2 dena imav kako bodezi vo stomakot(meseto me bolese 2 dena ) , se napiv i magnezium i kalcijum ama nisto ne mi pomogna dodeka ubavo ne se odmoriv .A toa mi go rece i gr ta da se odmaram. Sega praktikuvam obaveszo vo denot da se izlezam izrelaksiram. Dali vo ovoj period ve faka nesonica? jas se slucva nekogas i voopsto ko da nespijam celo vreme su kako pod nekoj strek, i sabjle rano se budam vo 6 casot . Mozebi organizmot se naviknuva na nespijanje , koga ke se rodat bebcinjata da bideme budni za niv [sm=smiley1.gif]

cece81 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (11.11.2011 15:19:08)

dragi rr eve povtorno vi pisuvam , samo sto stignav od pregled so bebeto e se vo red . Se iznervirav mnogu samo sto se poglednav vo ogledalo po se izgleda ke mi se pravi herpes na ustata i mnogu sum uplasena, si staviv hidrociklin neznam sega dali ke go stis. Ako nekoja od vas za vreme na bremenost imala herpes na ustatata pisete mi go vaseto iskustvo . Pozdrav !

Elena Eni -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (20.11.2011 16:57:28)

cece, voopshno nemoj da se plashish jas isto taka imav herpes uzasen koga ostanav bremena, a neznaev deka sum i posle vo 13-ta nedela isto taka ogromen herpes i nishto strashno... Moja prijatelka sega e 26 -ta nedela i ne e bez herpes odkoga ostana bremena. Ne se plashi i uzivaj, ako sme bremeni ne sme i nevozmozni, se e normalno da se sluchi, herpesi, nastinki isl. Pozdrav!

Devojki, kako rachunate od koja nedela vleguvame vo 6-ti mesec? Jas za dva dena polnam 23 nedeli..

cece81 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (20.11.2011 22:18:02)

Elena Eni ti blagodaram na utehata navistina e potrebna, mojot herpes bese mal i traese 2 dena tretiot den zasuse . Se nadevam deka ne e nisto strasno i deka nema da ima posledici vrz [sm=duda.gif].

Pozdrav ! ajde idni mamicki pisuvajte kako ste kako se cuvstvuvate[sm=smiley25.gif]

Happy mummy -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (23.11.2011 9:56:22)

Elena Eni,kolku sto sum jas informirana mesecite vo bremenosta se racunaat po 4 nedeli taka da so 20 polni nedeli i pocetok na 21va veke si 6ti mesec.Jas sum 25 nedela i toa znaci deka sum 6 polni meseci vo sedmiot prva nedela.
Inaku fala Bogu super se cuvstvivam.Imav pred nekolku dena tapi bolki prvo vo dolniot del od stomakot,a potoa i niz celiot stomak,no procitav i mi kazaa deka toa e posledica na sirenjeto na matkata i se pogolemata podviznost na plodot.Ima li nekoj vakvo slicno iskustvo vo ovoj period?
Inaku za nekoj den ke odam na pregled povtorno,da si go vidam sinceto,edvaj cekam [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  Znae li nekoj vo koja nedela se ispituvaat brisovi po vtor pat?
Pozdravce do site mamicki

miana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (23.11.2011 9:59:12)

Mene vtor pat i posleden mi proveruja vo 35 ta nedela

Debora -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (23.11.2011 10:32:26)

Zdravo mamicki, jas sum nova na forumot. Inaku sum 18ta nedela (17+3) i vcera cel den me bolese stomakot nisko kaj leviot jajnik, na primer sedam podolgo vreme i koga ke stanam osekam tolku ostra bolka sto ne mozam ni da se ispravam, ni da se dvizam. Eve denes ne me boli, samo malku kicmata. Ve molam nekoj ako ja pocuvstvuval istata bolka neka pise. Se javiv na doktorot, toj bese zafaten, pa sestrata mi rece deka e normalno od so se sirela matkata, no neznam dali me sfati deka ne mozam duri ni da se dvizam od bolka. pozz [sm=nosecka.gif]

Anabanana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (23.11.2011 14:37:58)

Здраво рингерајки! Од денес и јас ќе ве дружам на оваа тема ... влеговме во 13 недела што значи од денес се селам во темата за второ тромесечје. Вчера бев на преглед, плодот супер се развива, мачнините веќе ми поминаа и се надевам дека и понатаму ќе биде се во најдобар ред. На сите рингерајки ви посакувам лесна бременост!

Elena Eni -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (23.11.2011 17:01:23)

Zdravo Debora
Jas isto okolu 17-ta nedela imav takvi bolki, no od desnata stana, duri kako grch, neli?! Mi pominaa mnogu brzo, duri i gi zaboraviv deka postoele...Uzivaj!!
Inaku jas imam eden drug problem shto neznam dali nekoja majka do sega se soocila so istoto, a ako nekoj imal slichen problem bi sakala da mi kazete kako se sochuvate so toa, odnosno problemot mi e vo slednovo- USHTE OD POCHETOKOT  na bremenosta imav blagi bolki vo dolniot del, znchi skoro kaj shto mokrime, samoto meso me boleshe, a kako sto mi rasteshe bebeto i kako shto tezeshe matkata nadolu jas imam ushte pogolemi i pogolemi bolki, a tie bolki i mi go ogranichuvaat dvizenjeto. Na pochetokot pchnaa navecher, pa posle i preku den, a sega duri i nautro i pri spienje. Bolkata e uzasna i duri mi se kochi levata noga. Inaku po ste bolnici bev i nakraj vo Sistina mi pravea EMG so igli, za na kraj da se utvrdi deka matkata potiska eden nerv i kako shto raste bebeto i poveke tezi taka bolkite ke bidat pogolei !!! Bolkite ke moram da gi trpam, bitno mi e shto sincheto na mama raste i se razviva najdobro i seto toa shto mene mi shteti i me boli- nego ne go dopira, hehehhe t.e nema nikakov rizik po bebeto. Dali ste chule za vakvo neshto, jas iskreno pred na mene ova da mi se sluchi nemozev ni da pretpostavam deka i toa e mozno ?!

Debora -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (24.11.2011 12:11:05)

Fala ti za odgovorot Elena Eni. Veke ne me boli, bolkata traese samo eden den [sm=smiley1.gif]. A, vo vrska so tvojata bolka, mene isto odvreme navreme me bocka odozdola, ama mnogu retko. Najbitno e s o plodot e super, a i ti kazale deka ne e nisto seriozno. Taka da ne se sekiraj [sm=smiley1.gif]

libra.n -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (27.11.2011 12:31:18)

Elena Eni, I jas ja imav taa bolka, i bez nikakvi ispituvanja se utvrdi deka metkata pritiska na nerv, ama ne mora da znaci deka ke te boli do poragaj, kako se premestiuvase bebeto taka me naboluvase mene. Ne se sekirj normalo e [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ananija -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (28.11.2011 16:12:51)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anabanana

Здраво рингерајки! Од денес и јас ќе ве дружам на оваа тема ... влеговме во 13 недела што значи од денес се селам во темата за второ тромесечје. Вчера бев на преглед, плодот супер се развива, мачнините веќе ми поминаа и се надевам дека и понатаму ќе биде се во најдобар ред. На сите рингерајки ви посакувам лесна бременост!

Во пакет сум со тебе 13 недела[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

gabi11 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (29.11.2011 19:55:21)

Dragi moi bev na pregled i se e vo red so bebceto i e [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/modricrtici.gif[/image] :)))

Happy mummy -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (1.12.2011 13:17:34)

Zdravo RRki!
Jas d vi kazam deka vcera bev na pregled.Sega sum 25+5 i so bebeto e e vo red,tezinata mu e skoro 1kg,sekoj den se poveke mrda i uzivam vo sekoj moment. No ima eden moment sto me uzasna-koga se kaciv vcera na vagata! Popravena sum celi 13 kg!!! [sm=smiley6.gif] A kade e 9ti mesec??? Ke se napravam kako mece! Doktorkata mi preporaca dieta i od denes se obiduvam da go popravam rezimot na ishrana.Imam 69kg i tuka bi trebalo da usporam,vo sprotivno do krajot ke stanam 80 [sm=smiley19.gif] Kakvo e vaseto iskustvo so kilazata??

te sakam -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (2.12.2011 20:18:42)

Здраво милички колешки труднички:)
Како сте ми? Јас сум супер еве веке сум некаде 24 недели и 6 дена или тоа е 25 недела нели?
И моето бебепче мрдка понекогаш повке понекогаш помалку, значи има некој денови ептен си мрдка но има некои денови помалку дали ни вас ви се случува оваа, понекогас се загрижувам;(
Драга Happy mummyза килажата не прашувај јас уште пред 3 недели 13-14 ког качено а сега = уште незнам колку не сум се мерила а нормално осекам оти имам качено, не можам да се познам од слаба згодана сега сум како бишенце;)))))))))))))))) но си викам бебпчето да ми е добро после ке му ја лагам....и мене гиникологот ме кареше за тежината но ајде шо да правам кога се се лепи на мене а и плус јас пред да останам бремена бев на строга диета и одма што останав бремена ја прекинав диетата и сега кг си се нижаат и нижаат и јас сум уплашена кај ми е крајот ццццццц но ајде здравје ке му ја лагам после само бебушот да ми е ок друго не се плашам...
Поздрав сите мои колешки-трудицки и имајте убави труднички денови

Ananija -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.12.2011 18:28:14)

Добравечер драги рингерајки, и мене ми ги направија микробиолошки и пап, а крвна слика и урина и ЕКГ одлично, но поради затнатиот нос бев на алерго тест и ми најдоја алергија на хистамин ништо друго ама ова 3+, во понеделнк одам и на брис нос и грло па се надевам дека ке биде добро!

Драги труднички дали е можно сега кога влегов во 4ти да поцнат мачнините, до сега немав ниту повратено нити гадење нити мачнини, дури сега почнаа од се ми се гади ме боли високо стомакот зошто така???

Debora -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.12.2011 20:26:03)

Dragi ringerajki, dali nekoj od vas imal neprijaten miris na urinata? Mene veke podolgo vreme mi mirisa cudno, a sekoj mesec proveruvam krv i mokraca, nemam nikakva bakterija.
Pozzz

miana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.12.2011 20:28:09)

Ako pies vitamini ili lekarstva - moze od toa ti mirisa a moze i od nekoja hrana ....

Debora -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.12.2011 20:44:27)

pijam folna, aspirin 100, vitamin C i zelezo. Moze i od toa da e, btw fala ti na odgovorot.

miana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (3.12.2011 21:00:56)

[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley31.gif[/image]Nema potreba da se sekiras,koga pies lekarstva normalno e da ri mirisa mokracata...Ili pak i bojaata moze da se promeni.,... Nemaj gajle za toa se forumive,da si pomagame edna so druga

Happy mummy -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (5.12.2011 11:01:15)

Zdravo moi RRki!
Da vi kazam deka ova se moite posledni denovi od ova tromesecie,veke se selam na tretoto tromesecie! [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/bravo.gif[/image] Nemozam ni da veruvam deka do tuka ja doturkav! Se poveke se blizi denot koga ke go imam vo race moeto since,a jas seuste ne sum svesna za toa! Presrekna sum i edvaj go cekam denot! Se citame vo tretoto tromesecie.
Pozdrav

cece81 -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (5.12.2011 23:02:02)

Eve me i mene so selidba dragi moi se selam vo poslednoto tromesecje mnogu sum srekna , no ne ve zaboravame ke ve citam i davam moi soveti, i ve cekam i vas na druzeba vo 3 -to tromesecje .
Pozdrav[sm=rozica.gif]

arh_diz -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (6.12.2011 10:16:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Debora

Dragi ringerajki, dali nekoj od vas imal neprijaten miris na urinata? Mene veke podolgo vreme mi mirisa cudno, a sekoj mesec proveruvam krv i mokraca, nemam nikakva bakterija.
Pozzz

Od vitamini ne bi trebalo da mirisa mokracata napravi detalna analiza da vidis da ne se raboti za nekoja bakterija

miana -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (6.12.2011 20:04:59)

Jas koga piev vitamini mi mirisase mokracata takada po moe iskustvo znam deka mirisa.... I od hrana moze da mirisa a ne pa od vitamini..eve na kerkami i davam B kompleks pa i mirisa mokracata..neka si prasa doktor i mislma deka istoto ke ei go potvrdi..Nie samo kazuvame iskustva neli??[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Страница: <<   < Претходна страница  59 60 [61] 62 63   Следна страница >   >>