|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
10.4.2012 21:40:41   
eni

ИЗВОРНА ПОРАКА: JanaMarija

I jas se prasuvam kade se mamickite :)))

Jas sum nova mamicka-veke 14-ta nedela i neznam koga pominaa :))))
Vie kako se cuvstvuvate.Spodelete nekoe ubavo iskustvo za toa sto me ceka:)))

Pozdravce do site i se nadevam ke se druzime pocesto

Mnogu ubavi raboti te cekaat, za edno 4-5 nedeli ke go osetis bebusot kako mrdka user posted image

(Одговор на членот JanaMarija)
Непосредна врска до пораките: 1726
11.4.2012 10:54:54   
temjana
добро утро мешлациuser posted image Јас сум веќе полна 18-та недела и закажав во ГАК скрининг на 3-ти мај, се надевам се ќе биде во ред. Инаку супер се чувствувам мачнини речиси и да немав воопшто, бебето одлично си напредува бев минатиот четврток на преглед. Сега засега се е одлично се надевам така и ќе остане. Инаку ме интересира на кој начин се мери грлото на матката и во која недела го мерат, мене до сега никој не ми го измерилuser posted image Поздрав и гушки до сите user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Dimana)
Непосредна врска до пораките: 1727
11.4.2012 11:22:40   
milika
Темјана, мене докторот грлото на матката ми го измери во 16-та недела (со вагинално ехо), и потоа повторно во 24-та, но вториот пат само затоа што се пожалив на притисок во карлицата.

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1728
11.4.2012 15:36:13   
eni

ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana

добро утро мешлациuser posted image Јас сум веќе полна 18-та недела и закажав во ГАК скрининг на 3-ти мај, се надевам се ќе биде во ред. Инаку супер се чувствувам мачнини речиси и да немав воопшто, бебето одлично си напредува бев минатиот четврток на преглед. Сега засега се е одлично се надевам така и ќе остане. Инаку ме интересира на кој начин се мери грлото на матката и во која недела го мерат, мене до сега никој не ми го измерилuser posted image Поздрав и гушки до сите user posted image user posted image user posted image

Temjana mene doktorot mi go merese vo 16-ta nedela. Togas mi zimase brisevi, i primeti deka bilo opustenouser posted image Inaku se meri so vaginalno eho.

Непосредна врска до пораките: 1729
11.4.2012 15:44:33   
temjana
Ви благодарам девојки. Јас одам кај двајца доктори и ниту еден до сега не се згна да ми го измери грлото на матката, незнам што да кажам навистина. Ќе ги замолам во гак кога ќе одам на скрининг, можеби ќе ми излезат во пресретuser posted image

(Одговор на членот eni)
Непосредна врска до пораките: 1730
11.4.2012 15:50:14   
AnnaMolly RR
Темјана, мене НИЕДНАШ не ми правеа вагинално ехо, значи не ми го ни мереле грлото на матката. Во 6 или 7 недела прокрварев, а тогаш воедно и првпат бев на гинеколог откако направив тест за бременост, па 2 и повеќе месеци бев со утрогестан и не ми ни правеа вагинално ехо. user posted image

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1731
12.4.2012 12:28:44   
bebe7
Zdravo mamicki
Veke  mesec dena ne sum se druzela so vas. Na krajot od februari vi se pozaliv na jaki bolki vo dolniot del od stomakot koj stanuvaa se pojaki. Za moja "sreka" bolkata stana tolku jaka sto morav da odam na kontrola 10 dena porano od zakazanoto. Izleze deka sum pocnala da se "otvaram " 2 cm .Nosam bliznaci i bev 15 nedela od bremenosta. Vednas me zadrzaa vo bolnica, mikrobioloski testivi,krvna analiza , infuzija so antibiotici i sl.
tri dena podozna me napravija cirklaz .Mecec dena bev na domasna nega kaj mamicka bez dvizenje osven do toalet.
Eve denes sme 21nedela ,vcera bevme na 4D , nosam prekrasni 2 momcinja na koj mnogu im se raduvam .
Poentata mi e deka nitu edna bolka ne e za zanemaruvanje . Ako nesto vi preci i ve maci podobro iskontrolirajte go nego da bide docna.
Seuste sum vrzana za krevet , vo megjuvreme mi se pokaci i krvniot pritisok (170/100) pa i nego ko tretirame so lekovi , ase pojavi i lazen gestaciski dijabetes koj isto morav da go ispitam .
Ne se plasete od ovie promeni  no reagirajte na vreme ako gi ima    

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1732
12.4.2012 13:12:02   
temjana
bebe7 гушки до твоите момчиња ќе си имаат полно другарчињаuser posted image Сега само мама да си одмара и никакви нервозни ситуација нека не ја допираат. Уживај си миличка штом се открило на време се спречува се, само смирено. Во меѓувреме пишувај чат пат дружи не почесто барем вака виртуелноuser posted image Бакнежи user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот bebe7)
Непосредна врска до пораките: 1733
12.4.2012 13:18:36   
JanaMarija
Bebe 7 user posted image user posted image user posted image

3 bravo: za tebe i po edno za sekoe bebce zosto ste silni. Samo napred i gali si go meseto pa veke koga lezis i ke si pisuvame. Tuka imas najgolema poddrska :))))

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 1734
12.4.2012 13:20:09   
JanaMarija
Mamicki, sakav da ve prasam kaj se pravi skrining i tocno vo koja nedela? Treba uste od sega da se zakazuva? Jas sum veke 14-ta nedela. Ve molam ako znae nekoja neka pise

Go sakam zivotot

Непосредна врска до пораките: 1735
12.4.2012 13:25:01   
Beatris
ЈанаМарија првиот скрининг се прави од 13-15 недела, може да ти го направи матичниот ако има 4д апарат, може во било која од приватниве болници, на ГАК, битно треба да закажеш

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 1736
12.4.2012 13:36:30   
JanaMarija
A toj skrining e za daunov sindrom? Zosto toj go napraviv, a onoj sto e okolu 20-ta nedela za anomalii, srcevi ostetuvanja i slicno?

Go sakam zivotot

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 1737
12.4.2012 13:39:24   
Beatris
Па на тој скрининг се гледа се, и за Даун, и органите се тоа. Следниот ти е некаде околу 20та недела, штом си била немаш гајле

Whatever you are feeling is a perfect reflection of what is in the process of BECOMING...

Непосредна врска до пораките: 1738
12.4.2012 15:55:40   
JanaMarija
Fala ti mnooogu user posted image

Togas odime na privatno :)))

Go sakam zivotot

(Одговор на членот Beatris)
Непосредна врска до пораките: 1739
17.4.2012 9:07:53   
meU87
Добро ви утро мили user posted image
И јас сум денес на контрола, поточно ќе правиме скрининг. Се надевам и очекувам добри резултати, всушност немам ни причина да мислам дека би испаднале поинаку.
Мене единственото нешто кое ме загрижува беше тоа што димензиите на плодот доцнат 2дена за неделата која сум. Уште при првиот преглед беше така и лекарот ми кажа да не се грижам, зошто додека е мало тешко се мери , колку поголемо е толку по веродостојни се мерките, е сега му ја мислам дали сеуште важи тоа user posted image
Како и да е, денес ќе видиме што ќе ни кажат user posted image .
Јас почнав да се чувствувам по свежо, полесно, не ми тежи веќе мешето, не се осеќам како труп, за разлика од почеток , мачнините мислам дека се намалуваат, па ќе видиме како ќе биде понатаму.
Имајте убав и пријатен ден user posted image

Непосредна врска до пораките: 1740
17.4.2012 22:24:39   
pudingce
Zdravo mamicki.sakav da prasam dali nekoja od vas imala vodenikav iscedok. mene nekolku dena po red mi se slucuva ova pa pocnav da se zagrizuvam.nie sme vo 25 nedela. se mislam dali da se javam i da zakazam pregled porano od predvidenoto.dali na nekoja od vas i se ima sluceno nesto slicno?

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1741
20.4.2012 8:02:39   
meU87
pudingce и јас имам ваков исцедок, ми се чини дека ми почна од 8недела па наваму. Мене веќе искрено не ме загрижува, на докторот не сум му кажала, заборава, но секоја контрола е ок, што не ми дава повод за грижи.
Сепак ако не е бело прање прашај си, доколку е само вода.

Јас денес воопшто не сум наспана, цела вечер се превртував, колковите ме болеа и на крај кога сум потонала во сон, се свестив дека спијам на стомак, брзо срипав и станав. Сега си се чудам самата на себе, имам постојан страв да не го повредам бебето, да не му направам нешто, а додека спиев на стомак не почувствував никаква нелагодност или пак болка, се си беше најнормално.
Ајде ќе се доспијам поручек user posted image

Имајте убав ден user posted image

(Одговор на членот pudingce)
Непосредна врска до пораките: 1742
20.4.2012 8:58:02   
Luci

ИЗВОРНА ПОРАКА: pudingce

Zdravo mamicki.sakav da prasam dali nekoja od vas imala vodenikav iscedok. mene nekolku dena po red mi se slucuva ova pa pocnav da se zagrizuvam.nie sme vo 25 nedela. se mislam dali da se javam i da zakazam pregled porano od predvidenoto.dali na nekoja od vas i se ima sluceno nesto slicno?

Најдобро јави си се кај матичниот и со него консултирај се, можеби станува збор за плодова вода

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 1743
21.4.2012 16:14:10   
pudingce
Da ve izvestam deka sepak bev na pregled i so nekakov test za ph ili slicno utvrdija deka ne e plodova voda a sto e ne mi kaza. Mozno bilo poradi pritisok vrz mocniot meur da se ispusta malku urina.taka da sega ja razresiv i ovaa dilema. Ako i nekoj drug se srekava so vakvo nesto neka ne kreva panika, bilo sosema normalno. Pozdrav do site.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 1744
22.4.2012 16:47:34   
Mammi
I rekle na nekoja ringerajka deka nisko go nosi bebeto i sto fakticki znaci? A mozno e da si se kaci pogore laicki da se izrazam?

Непосредна врска до пораките: 1745
22.4.2012 16:54:45   
kikicka
Јас ја носев Л ниско поставена цели 9м,ми рекоа демек да се чувам,да не кревам повеќе од 3 кг. Првите 5 м многу се пазев после не работев се по дома и ја родив на 42 г.н ,гинекологот ми велеше дека може да испадне и пред термин дека ниско е поставена + беше карлично па се изврете ,па пак карлично,ама ете не испадна немаше гајле. Е горе се качи кога требаше да ја вадат и ме проверуваа колку сум отворена ,тогаш неможев воздух да си земам ,дали се уплаши кој знае ама ете се заврши добро.

ИЗВОРНА ПОРАКА: Mammi

I rekle na nekoja ringerajka deka nisko go nosi bebeto i sto fakticki znaci? A mozno e da si se kaci pogore laicki da se izrazam?

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот Mammi)
Непосредна врска до пораките: 1746
22.4.2012 17:15:50   
lilicka

Јас ја носев мојата ќеркичка многу ниско до 7месец и несмеев да се движам многу и да кревам тешко по неколку пати на ден лежев со перница под задникот за да бебето се крене погоре,а башка муабет беше и карлично и ми скокаше на бешикаuser posted image но постепено се поткрена погоре....мојот гинеколог ми кажа дека најчесто женските бебиња се носат подоле ништо страшно!!

Непосредна врска до пораките: 1747
22.4.2012 17:19:45   
Cipi Ripi
Jas go nosev nisko, se izmaciv epten, mnogu mi tezese, mi lezese na nerv, na besika, duri pri kraj na 7 mesec se kaci pogore, sega sum 39 nedela i dr mi vika da setam za da se spusti. Abe svasta. Taka sto Mammi ne mu se sekiraj, kako saka toa taka ke bide, samo vnimatelno i pazi se.

(Одговор на членот lilicka)
Непосредна врска до пораките: 1748
22.4.2012 17:30:40   
AnnaMolly RR

И јас ниско го носев, па згора на тоа и карлично. Ништо не ми рекоа на лекар да внимавам, си терав се по старо. Немав никакви проблеми.

Live and let live

Непосредна врска до пораките: 1749
22.4.2012 19:42:49   
Mammi
Fala vi ringerajki. Sledna kontrola tek maj, pa ke vidime sto ke ni kaze cika doktor. I malku mozebi dosadna so ove prasanjava, ama gi piela nekoja Haemovit plus za zajaknuvanje na zelezoto?Poso vamu mi rekoa samo koga ke se cuvstvuvam umorno mnogu dva tri dena da zemam od niv

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 1750
Страница:   <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  68 69 [70] 71 72   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?