|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до...
23.5.2012 7:24:14   
arh_diz
Eve TUKA ima posebna tema za  amniocinteza 

Биди тоа што си

(Одговор на членот Bela Bela)
Непосредна врска до пораките: 1801
25.5.2012 12:37:52   
Calisto
Zenski zdravo, jas se prfrlam vo ovaa grupa 13 nedela sum, napraviv testiranja mikro i se e ok, sakav da prasam za prisca, nekako po ona sto citam pisuva deka ne dava relevantni rezultati, inaku kaj mene e se ok ama Dr gi ispraka site na prisca 1 t.e 2. Sakam poveke da odam na 4D a ako nekoj bil privatno neka preporaca, cena i sl. Se mislam dali da odam kaj Dr Adamova ... pozdrav

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 1802
25.5.2012 14:23:09   
marijam
Zdravo Calisto dobredojde hehhe so lesno neka ti e i ova tromesecie.
Jas bev na skrining t.e 4d vo remedika kaj Petrova odlicno pominav ,i ne mi preporaca priska bidejki rezultatite t.e referentnite vrednosti bea ok.skriningot e 3000 den te gleda pa recisi 30 min so razgovor za sve odlicno se objasnuva.
Inaku tebe veke ti e vreme nemoj da zadocnis toj skrinig se pravi do polni 13 nedeli pomines li poveke nema svrha kolku sto znam jas.stom go napravis skriningot treba istiot den da napravis i priska test preku krv .
ako ja pravis priskata na privatno e skapicko a mozes i vednas po skriningot da otides kaj maticniot so upat do klinika i da napravis tamu priska so kartonce 150 den e mislam.

(Одговор на членот Calisto)
Непосредна врска до пораките: 1803
25.5.2012 14:30:40   
ana_banana
Mene samo vaginalni brisevi mi zede maticnata i krv za TORCH.za priska voopsto ne spomna ama mislam deka kaj mene nema bas smisla da se pravi posto neli 2 se. Inaku na prethodnoto eho me gledase so 4d isto i ponatamu.Znaci i 3D i 4D na eden pregled. Bi ti ja preporacala no vo pp sme user posted image . Calisto da ne ti kazaa pol ili rano e?Jas se nadevam idniot pat na 26 juni.Minatiot pat ko da mu go vidovme k****o na ednoto user posted image .Navivam za user posted image i user posted image user posted image .Kakvi i da se zdravi i zivi da mi se i moite i vasite.

Непосредна врска до пораките: 1804
25.5.2012 23:53:55   
stela
Nie denes bevme na kontrola, t.e. Skrining okolu 20 nedela. Fala bogu se e vo red, i ni potvrdija ovojpat deka e zensko :)) samo da e zivo i zdravo. Pozdrav do site mamicki i trudnici :D

(Одговор на членот ana_banana)
Непосредна врска до пораките: 1805
26.5.2012 20:12:36   
1mama
Zdravo trudniciuser posted image ,ve sledam nekoe vreme no sega imam poveke vreme pa konecno da vi pisam i se zdruzam so vas....user posted image inaku sum 14 nedela..pozdravce do site idni mamickiuser posted image

(Одговор на членот stela)
Непосредна врска до пораките: 1806
26.5.2012 23:00:03   
marijam
Prijatelki moi...jas sum preplasena ,eve veke nedela dena na ednata grada na bradavicata i okolu nea cuvstvuvam cesanja i lupenje .kupic ad kapki i maslo od neven stavam poveke pati dnevno ,se nadevav ke pomogne ama nisto od toa.
rabotite se vlosija sega mnooogu me cesa ,crvenilo imam okolu bradavicata na areolata i se lupi ,a veke i bolki imam ,se izmiv namackav povtorno duri i eucerin kupiv ama nema podobruvanje.
Pomagajte dali vakvo nesto vi se slucilo mnogu sum isplasena ,bidejki e samo na ednata leva dojka a citav po netov deka toa se simptomi na losata bolest ,zarem mozno e ova da mi se slucuva ...??? bremena sum 13 nedeli .

(Одговор на членот 1mama)
Непосредна врска до пораките: 1807
27.5.2012 11:34:00   
meU87
Овој проблем со брадавиците и јас го имам, ме чешаат и се лупат, но не ме боли. Јас мачкам со Џонсон беби улје, засега добро е. Многу ми е убаво, пријатно чувството кога ги чешам, но дека имам длги нокти повеќе ги уништувам, па затоа маж ми ја превзеде оваа улога user posted image

Инаку кај мене синоќа се појави некој кафен исцедок, од памет се извадив. Му се јавив на докторот, ми кажа строго мирување и да видиме деновиве како ќе биде. Ептен сум исплашена , но искрено се надевам дека се ќе биде како што треба. Сега следам болки дали ќе има, какви, со каков интензитет и искрено од толку следење мислам дека почна се да ме боли user posted image

(Одговор на членот marijam)
Непосредна врска до пораките: 1808
27.5.2012 18:59:58   
marijam
meU87 sto se sluci imas li uset kafeav iscedok neli pojde na lekar da vidis sto e...me isplasi ...lezi odmaraj nemoj da stanuvas ,koja nedela si bremena ,ne se sekiraj stom mozes vednas pojdi na lekar ,
Inaku tolku cesanjeto ne me zagrizuva kolku crveniloto okolu bradavicata onaka kako lezija e odvaj cekam da dodje utre da odam na lekar pa da vidime sto ke kaze ,blgovremeno ke ve izvestam .
pozdrav

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1809
28.5.2012 12:10:36   
meU87
Бев на лекар мила, крварењето беше во саботата, вчера и денес е ок. Дефинитивно ме врзаа пак за кревет, се работи за плацента превиа, така да, освен лежење друго се ми е забрането.
Ми дадоа Магнесол да пијам, а и увин чај. На контрола треба да отидам повторно следната недела, што значи не е сјајна работата кај мене. Се надевм ќе издржиме до крај. Микробиолошките брисеви(за урео плазма, кламидија и вагинален) се негативни, ете една мобра работа.
Инаку цуцата( дефинитивно потврдија дека е цуцка) е добро.

< Поракaта ја уредил meU87 -- 28.5.2012 12:11:48 >

Непосредна врска до пораките: 1810
30.5.2012 15:04:21   
HAPPY S
jas sum vo 22 nedela bev na 4d pred 2 dena i si go vidov user posted image se e vo red ni kazaa deka e definitivno user posted image user posted image user posted image kontrola za 1 mesec i taka sega non stop si go gledame na cd-to od pregledot so snimki i sliki sto ni go dade doktorot,a da ve prasam kolku cini na klinika 4d i dali odnapred se zakazuva?

[img]http://www.ticker.7910.org/an1cJQk02CB0000NzgzMjJzfDEwMDA5OThzYXxWTyBCUkFLIFNNRQ.gif[/img]

(Одговор на членот meU87)
Непосредна врска до пораките: 1811
31.5.2012 17:01:51   
Bela Bela
Me interesira dali koga pravite eho za da se vidi dali e se ok so bebeto i koga go proveruvaat mozokot dali znaete sto tocno proveruvaat,dali vi kazuvaat sto gledaat koi delovi od mozokot.I dali nekoj znae(dali dr vi spomnal)za Corpus callosum?????Brz odgovor pls???

(Одговор на членот HAPPY S)
Непосредна врска до пораките: 1812
31.5.2012 19:01:02   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: HAPPY S

jas sum vo 22 nedela bev na 4d pred 2 dena i si go vidov user posted image se e vo red ni kazaa deka e definitivno user posted image user posted image user posted image kontrola za 1 mesec i taka sega non stop si go gledame na cd-to od pregledot so snimki i sliki sto ni go dade doktorot,a da ve prasam kolku cini na klinika 4d i dali odnapred se zakazuva?

На клиника 4д е 150 ден. и да треба да си закажеш однапред. И сестрите и докторите се ептен добри барем јас сум презадоволна од целиот преглед како ми помина. Ти посакувам се најдоброuser posted image

(Одговор на членот HAPPY S)
Непосредна врска до пораките: 1813
31.5.2012 19:06:56   
temjana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Bela Bela

Me interesira dali koga pravite eho za da se vidi dali e se ok so bebeto i koga go proveruvaat mozokot dali znaete sto tocno proveruvaat,dali vi kazuvaat sto gledaat koi delovi od mozokot.I dali nekoj znae(dali dr vi spomnal)za Corpus callosum?????Brz odgovor pls???

Бела Бела јас прв пат слушам за Корпус каллосум ама можеш да си провериш на интернет барем сега тоа не претставува проблем. А што се однесува до другото твое прашање најдобро е со твојот доктор додека трае целиот преглед да си разговараш и да му кажеш дека навистина те интересира што во моментов гледа. Кај мене барем до сега ниту еден од докторите не ми спомнал ништо за проверка на мозок или пак кои делови од мозокот ги гледа. Незнам дали воопшто постои толку добро ехо што може да прикаже било какви аномалии на мозокот? Сепак најдобро е да имаш отворена и искрена комуникација со матичниот гинеколог. Ти посакувам се најдобро и лесни труднички деновиuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1814
31.5.2012 20:29:24   
Bela Bela
Abe jas znam sto e toa Corpus callosum i se okolu toa samo me interesirase kakov e procesot kaj nas koga go pravat ehoto i na koj nacin i kolku e sovremeno zosto jas ne ziveam vo MK i normalno pregledite ovde se poinakvi i po sovremeni.E sega ovde postoi da recam po sovremeno eho(ama ke te pratat ako predhodno zabelezat nekoja abnormalija)a na nego pokraj se dr. go gledaat i mozokot i merat delovi od nego dali se vo normala zosto neli mozokot e edna od najvaznite rab.mozebi i na ova eho ne moze se da vidi 100% cisto ama e dosta precizno.Jas imav denes eho za celosna anatomija na bebeto i dr.rece deka ne se gleda Corpus callosum -ot.Rece deka spored se sto videl e se ok,ama bas toa direkno ne go videl i me pusti na dr mesto za eho, i na magnetna rezonansa na fetusot kade sto treba sigurno da se vidi (ako go ima).Inace ovoj del od mozokot e mn vazen,predstavuva mesto za prenesuvanje na informaciite od levata na desnata strana na mozokot i obratno ama e mnogu tesko da se otkrie negova otsutnost vo rana bremenost osven ako ne se posveti golemo vnimanie na ehoto.Dosega ne sum slusnala za nekoe vakvo ili slicno otkrivanje kaj nas(pogotovo za vreme na bremenost)i samo me interesirase dali ne se obrnuva tolku mn vnimanie ili mozebni e mn retko.

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 1815
31.5.2012 23:14:30   
temjana
Незнам каква била опремата пред да заминеш од државата наша но сега ти гарантирам ( имав шанса лани летото да одам во западна земја на лекар) дека е иста како и на запад. Значи 4д ехото кое што моментално го користат во новата државна болница е понов модел од тој што го користеа во таа клиника на запад која што ја посетив. Мене муабетов ми беше друг, сигурно доколку се види било каква аномалија секој добар доктор без разлика во која држава се лекуваш ќе ти укаже на тоа и ќе те упати на дополнителни испитувања. Сигурно и кај нас се проверува мозокот на бебето можеби и ми го објаснувал тој дел докторот но претпоставувам дека доколку е се во ред нема потреба да ти кажуваат освен ако ти не си побараш детално објаснување за секој негов потегuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1816
1.6.2012 0:55:56   
Bela Bela
mislam deka ne e do aparaturata kolku sto e do toa koj go gleda i kolku go razbira seto toa,veruvam i vo mojov slucaj ne bi pobarale extra ispituvanje ako moeto prvo dete nemase problem so istoto.odnosno toa go ima ova no ne e 100% formirano sto uste potesko se otkriva deka ako e celosno otsuten ima pogolemi dopolnitelni znaci sto indiciraat za nedostatokot no ako e samo del togas e stvarno mnogu tesko,da se otkrie vo rana bremenost ili ke se otkrie no prekasno.zosto i mene po ehoto dr rece deka e se ok koga ne bi znael za moeto prvo dete nisto ne bi mu bilo sumnitelno no zosto veke znae saka da se osigura 100% dale e tuka.zosto i moeto prvo dete ima se sto treba za da se oformi no ne e celosno,odnosno ne e ni pola.Bas ako ti se dade prilika na slednoto eho prasaj go dr ako mozi da ti go pokazi kade se naogja i da ti objasni poveke,cisto informativno :)

Непосредна врска до пораките: 1817
1.6.2012 10:47:30   
temjana
Оф секако ќе го прашам и мене сега ме заинтересира воопшто целата оваа проблематика. Во суштина сум доста љубопитна и незнам од каде но навистина ме интересира медицината. Сакам да знам се што проверува докторот а после секој преглед јас дополнително си истражувам. Но за ова еве прв пат од тебе слушам што не значи дека нареден преглед нема да го замарам матичниот подетално да ми објасни. Ти посакувам се најубаво и здраво и право бебуленце да донесеш на светuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1818
1.6.2012 15:36:09   
Bela Bela
Fala mnogu isto i tebe ti posakuvam i pisi koga ke imas novosti.

Непосредна врска до пораките: 1819
4.6.2012 14:50:21   
marijam
Zdravo na site!!!
Jas sum veke 14 nedela i imam edno prasanje do vas druski...
Vo brisevite mi najdoa candida
Edniot t.e maticniot lekar mi rece da stavam canesten 2 pati nedelno
a Drugiot na Privatno sto me vodi vika nisto sega za sega
Jas sum zbuneta i neznam kako da postapam.
Dali nekoja od vas vo vtorovo tromesecie imala candida i dali upotrebuvala canesten .
Ve molam ako znae nekoj i ima iskustvo da mi odgovori.

Непосредна врска до пораките: 1820
4.6.2012 14:55:51   
Calisto
Zdravo user posted image marijam voobicaeno e prisustvo na candida vo bremenost. Jas staviv canesten1 ( edna vaginalna tableta ) i se sanirase bez nikakvi poteskotii. Kolku sto imam info se koristi kolku sto moze pomalku t.e voopsto ili ako imas maka ( crvenilo, pecenje, cesanje ) pozelno e canesten 1 na. Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 1821
4.6.2012 15:03:28   
marijam
fala Calisto na brziot odgovor, inaku nemam nikakva maka ,nuti me cesa nitu me pece nitu imam crvenilo zatoa se cudam od kade se pojavi ,ama ete normalno bilo. Togas da pocekam do sledniot pregled na kraj na mesec pa da vidam sto ke kaze togas doktorot. Fala mnogu.

Непосредна врска до пораките: 1822
4.6.2012 15:46:06   
topce
ИЗВОРНА ПОРАКА: Bela Bela

еве јас одам на клиника на контрола и сега кога бев последниот пат на скрининг баш ми го покажа мозокот, искрено малку се изненадив, и е доста детален баш го гледа и странично и во пресек. сега незнам јас што конкретно гледа меѓутоа како што срцето го гледа со бои така и ова беше со боја веројатно да се види протокот на крв. јас што имам пак читано е дека и некој дел од мозокот се развива тек после 7 ми месец, таму после 27 недела, и затоа и бев изненадена што сега во 16 недела го гледаше мозокот. неделава сум кај Димчев и баш ќе го прашам и него да ми покаже што и како се гледа.

Непосредна врска до пораките: 1823
4.6.2012 21:07:22   
Bela Bela
Da,tocno deka nadvoresnata forma na mozokot(sto lici kako orevce)se formira posle 26 nedela a ako ne ubavo se formira i toa se racuna kako defect so sto deteto moze da ima mn,zdravstveni problemi(polymicrogyria)Mozokot e dosta kompliciran i naj vazen za razvivanje i funkcioniranje na deteto.Topce bas prasajgo DR da ti go pokaze i da ti objasni sto kako se oformuva i koga e vidliv za vreme na bremenosta.Inace interesno e deka mnogu lugje moze i voopsto go nemaat a ne ni znaat a da imaat poteskotii vo ucenjeto ili slicno i pri slucajna proverka da otkrijat deka im fali corpus callosum.

(Одговор на членот topce)
Непосредна врска до пораките: 1824
5.6.2012 8:58:04   
temjana
добро утро стомачиња убави. Јас денеска сум ужаснаuser posted image се ме боли десниот препон ме убива, стомакот доле исто така некоја глупава тапа болк. Синоќа станав во 1 имав контракции (знам дека се нормални ама некако ми беа ептен чести како на неколку секундиuser posted image ) ужасно се уплашив и се мислев да го будам мм, па чекав и бебуле да клоцне да ми даде знак дека е ок ама изгледа спиеше. Уффф незнам дали е до времево ама јас сум голем метеопат и можеби сите овие реакции и од тоа да ми се. И уште нешто ме буни и плаши, се прашувам јас да не ги мешам клоцањата на бебето со контракциитеuser posted image цело време си мислам ме клоца а тоа контракции да сеuser posted image

Непосредна врска до пораките: 1825
Страница:   <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  71 72 [73] 74 75   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Прашање.
пеперутка16

Дали некој од вас чува крави? Ако е така, што правите со млекото? Не се шалам, сериозно прашувам, не знам што да правам со млекото?