new york -> RE: Трудници во второто тромесечје - од 13 до 26 недела (17.8.2012 18:37:13)
|
zdravo padme..kerkicka znaci [sm=bravo.gif] da si raste golema vo stomakot na mama i so lesno da si teras. jas sum poarna denes, samo eden den imav temperatura, ama uste mi e macno nemam apetit ko sto si imav. so sila jadam. jas od gordana ic ne sum zadovolna, ama aj toa e druga prikazna. pijam cefaleksin i se konsultirav so poveke luge i trudnici vikaat deka i drugi piele antibiotik vo bremenost. sepak mi e misla znaes [sm=smiley13.gif] krvnava slika mi oslabela, ovaa gordana slaknatava nisto ne mi dade, sega sama ke pocnam pak da si pijam pregnazon so vitamin c. plus me isplasija so toa pokaceno crp i granuliciti, a koga se rasprasav po drugi doktori mi vikaat prvo ne se mnogu pokaceni, vtoro tie i sami se pokacuvaat vo bremenost kaj nekoi trudnici kako reakcija na organizmot. utrogestan ja prasav, mi vika da sum gi stavala dodeka sum piela antibiotik, a toa e 5 dena. ne planiram da gi prekinam zdravje do 20 nedela. znam koga go prasuvav lazarevski , mi rece i cela bremenost da se koristat ne se stetni. luge sto se so ivf gi bockaat duri so inekcii progesteron do kraj na bremenost pa nikomu nisto. gi stavam sega 2x200mg. kazi mi go custvuvas li bebeto da mrda? jas ne bas, a samo slusam prikazni vo 16 nedela go osekale, vo 17..ne znam[sm=zmeden.gif] gordana vo eden navrat mi rece od 20 nedela ke go osekas. Ane50, za ova ne znam sto da ti kazam, mislam sum slusala taka slucai pa se bilo ok na kraj. primas li utrogestan? ako primas, togas odmaraj i bi trebalo da se sredi so nego. i odi si redovno na kontroli, barem dodeka se apsorbira krvta
|
|
|
|