Mamickaa -> RE: Паричен надоместок (17.3.2010 21:41:43)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: fantom Iskreno da vi kazam nie parite za nadomestok za vtoro dete do sega gi dobivame redovno(fala bogu) i toa nekade 25 ti vo mesecot.I toa poshtar doma ni gi nosi.A za tebe mamicke bas mi e zal so si se maltretirala pa i toa so bebceto.Mene ne mi e jasno kako moze na edno mesto edno da kazuvaat a na drugo mesto drugo.Znaci drzavava ni e haos i mnogu se nerviram za toa.Najtragicno e so i oni samite ne znaat so treba a so ne, koga zemes da gi prasuvas te gledaat kako tele.Inaku poradi diskusiive tuka pak imav nekoj somnez i denes prativ drug covek u socijalno da se rasprasa.I nemu mu kazale isto.Nema potreba od povtorno podnesuvanje na dokumenti za vtoro dete.Rasprasajte si se kaj vas poubavo,belki ne vazat razlicni pravila za razlicni gradovi[sm=smiley13.gif] [sm=smiley13.gif] [sm=smiley13.gif] Da fantom i nie do dekemvri minatata godina redovno kon krajot na mesecot go dobivavme nadomestotkot,ama za posledna vakcina vo Januari koga odnesov potvrda mi kazaa jovo na novo dokumenti(ne bas site,pola od toa na pocetok so se podnesuvase)...inaku jas sum od Skopje,opstina Aerodrom,bas me interesira od kaj si ti ako ne e tajna?...kako sto pisa mamicka3 vo negotino dobile veke,ovde nema ni aber pa i toa na transakciska i iskreno poptpolno se soglasuvam so tebe nasava drzava ne da e haos katastrofa e mal zbor,po drugite gradovi nevazese toa od sam pocetok obnova a ovde vo Sk kako druga drzava da sme,bog da cuva...svasta...sepak ako dobie nekoj nekakva informacija,neka pise,da ne gubime vreme i nervi prasuvajki vo bankite...
|
|
|
|