RE: Паричен надоместок (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Финансиски дилеми околу родителство

Порака

jagodica -> RE: Паричен надоместок (5.4.2012 17:34:20)

jas sega bev da proveram slucajno da ne mu se ima zgreseno ama nisto [sm=smiley13.gif] prazno e se [sm=zmeden.gif]

Lara2224 -> RE: Паричен надоместок (5.4.2012 18:39:01)

kaj mene ima i za fevruari. iznosot e koregiran za dvata meseci (tek sega ve razbrav sto ste zborele) ama jas da ne videv na izvod nemase ni da primetam od so gi potrosiv so svetlosna brzina. so znaes, denes se na smetka, utre moze ne :D

sitalia -> RE: Паричен надоместок (5.4.2012 21:39:44)

Lara2224 se nadevam deka neplaniraniot priliv ti resija barem del od problemite.

jagodica -> RE: Паричен надоместок (5.4.2012 23:01:50)

Zenski dali toj koregiran iznos vazi za max iznosite ili za site ?

Lara2224 -> RE: Паричен надоместок (6.4.2012 10:39:50)

da da da! barem mozam pomirno da spijam, ne sonuvam bankari i izvrsiteli :)

Lara2224 -> RE: Паричен надоместок (6.4.2012 10:40:40)

mislam deka e za site

jagodica -> RE: Паричен надоместок (6.4.2012 16:15:52)

imam edno prasanje do strelec 8 [sm=smiley1.gif]
porodilnoto mi zavrsi na 31 mart i sega sakam da zemam matrijalno mi rekoja deka moram da imam dve godini unazad staz e sega jas kako sho gledav po moja presmetka imam 21 mesec vo poslednite dve godini
Dali taka ke mi sledva matrijalno ?

libra.n -> RE: Паричен надоместок (6.4.2012 21:17:04)

Jagodica, sto e toa matrijalno? I mene mi zavrsi na 31 mart a imam 2 godini staz?

jagodica -> RE: Паричен надоместок (6.4.2012 21:19:20)

ke ti pustam pp

Andriance -> RE: Паричен надоместок (6.4.2012 21:33:43)

ИЗВОРНА ПОРАКА: jagodica

ke ti pustam pp

aj i na mene pls...istata poraka samo forward [sm=jezicek.gif]

mamicki -> RE: Паричен надоместок (6.4.2012 22:45:20)

Isto jagodica :)))

vanessa30 -> RE: Паричен надоместок (6.4.2012 22:51:41)

Aj i mene, sto e toa materijalno?????

blond -> RE: Паричен надоместок (6.4.2012 23:39:33)

Aj i na mene pratete poraka sto e toa?!? [sm=jezicek.gif]

jagodica -> RE: Паричен надоместок (6.4.2012 23:54:29)

Zenski vaka
denes bev da se prijavam vo biroto za varbotuvanje posto dogovorot so gazdata mi bese od koga ke mi zavrsi porodilnoto da me otpusti i taka i bese i denes ko ojdov da se prijavam taa zenata mi rece posto imas staz vo ovie dve godini unazad mozis da podneses baranje za paricen nadomestok poradi prestanok na dogovorot za varbotuvanje odnosno na rabotniot odnos od delovni pricini e sega kako so razbrav treba da imam 24 meseci t.e taa cela procedura ja narece matrijalno izgleda taka ja vikaat i bilo negde 50 posto od platata
Sega jas ke pobaram potrebnite dokumenti so mi gi pisi vo baranjeto i ke gi podnesam ako mi odobrat arno ako ne nisto ne gubam

pozdrav do site mamicki kaj malku ve zbunav i se izvinuvam ako vi go napraviv toa [sm=jezicek.gif]

Andriance -> RE: Паричен надоместок (7.4.2012 0:00:53)

Zenski vaka
denes bev da se prijavam vo biroto za varbotuvanje posto dogovorot so gazdata mi bese od koga ke mi zavrsi porodilnoto da me otpusti i taka i bese i denes ko ojdov da se prijavam taa zenata mi rece posto imas staz vo ovie dve godini unazad mozis da podneses baranje za paricen nadomestok poradi prestanok na dogovorot za varbotuvanje odnosno na rabotniot odnos od delovni pricini e sega kako so razbrav treba da imam 24 meseci t.e taa cela procedura ja narece matrijalno izgleda taka ja vikaat i bilo negde 50 posto od platata
Sega jas ke pobaram potrebnite dokumenti so mi gi pisi vo baranjeto i ke gi podnesam ako mi odobrat arno ako ne nisto ne gubam

pozdrav do site mamicki kaj malku ve zbunav i se izvinuvam ako vi go napraviv toa [sm=jezicek.gif]

Of lelellele kako be taka??? abe spored zakon rodlika najmalku godina ne smees da ja cepkas ne pa da ja otpustis...ama aj vie ste imale takov dogovor

jagodica -> RE: Паричен надоместок (7.4.2012 0:03:05)

ne e godina 9 meseci e kolku so trae porodilnoto posle ne mozes da go prodolzis a vo tekot na porodilnoto boleduvanje ne smee da te otpusti nikako ako mozi nesto da se napraj arno
[sm=smiley36.gif]

majmunce -> RE: Паричен надоместок (7.4.2012 9:52:56)

исто и јас така бев договорена на работа и кога појдив во бирото за вработуванје ми рекоја не е ммозно 13 плата или материјално бидејки ти си се отказала тој не те избркал тоа било договор мегу вас двајца и затоа не ми одобрија аисто и другата колеска ми бесе на породилно па кога требасе да се врати на работа тој веке ја одјавил (бидејки не му требале повеке работници) без да и казе исто не и следува ништо бидејки нема 2 год стаз за еден месец ??????

Andriance -> RE: Паричен надоместок (7.4.2012 10:03:21)

затоа никогаш не прифаќајте прекинување на работен однос со спогодба...губите право дури и на плави картони ( барем така беше)..освен нели ако веќе немате потпишани бланко [sm=jezicek.gif]

jagodica -> RE: Паричен надоместок (7.4.2012 11:29:40)

ama jas sama ne se otkazav toj me otpusti kaj nego bev samo kolku da zemam porodilno i dogovor bese na 6 meseci i me otpusti e sega mene mi sledva ama nemam 24 meseci tuku 21 i sega neznam dali ke mi sledva
jas ke poddam dokumenti pa ako mi sledva ubo
a jas ne potpisav nisto deka davam otkaz
po nase kazano me otpustija od rabota

Ina11 -> RE: Паричен надоместок (10.4.2012 21:12:31)

ama jas sama ne se otkazav toj me otpusti kaj nego bev samo kolku da zemam porodilno i dogovor bese na 6 meseci i me otpusti e sega mene mi sledva ama nemam 24 meseci tuku 21 i sega neznam dali ke mi sledva

Na seldniot link e Zakonot koj go regulira ova prasanje http://www.avrm.gov.mk/WBStorage/Files/Zakon_za_vrabotuvanje_i_osiguruvanje_vo_slucaj_na_nevrabotenost.pdf, za da ne preraskazuvam procitaj od clen 65 do 71

Andriance -> RE: Паричен надоместок (10.4.2012 21:42:02)

a shto potpisha??? spogodba za prestanok na rab odnos?? otkazno reshenie?? mnogu e bitno toa...bez vakov dokument NEMA SANSI odjavuvanje od zavod...

jagodica -> RE: Паричен надоместок (11.4.2012 0:34:31)

abe Andriance jas nisto ni potpisvav koga me prijavi ni koga me odjavi
vo mojot slucaj vaka bese koga ostanav bremena rabotev na edno mesto kade sto bev prijavena na pola rabotno vreme i na banka zemav 3000 den i mu rekov na gazdata deka jas ke doplakam samo da me osigura na celo rabotno vreme i nejkese i mi rece najdisi firma kaj so ke bidis na celo raborno vreme a tuka ke bidis se dodeka ne si najdis posto znaes deka ako ima prekin na stazot nema porodilno i si najdov firma na koj samo mu plakav pridonesi i sega koga mi zavrsi porodilnoto jas nisto ne potpisav samo coekot me odjavi kako prestanok na dogovorot na 6 meseci i ojdov vo trudot i se prijaviv a nisto nemam potpisano toj me odjavi
me razbiras ?[sm=jezicek.gif]

Andriance -> RE: Паричен надоместок (11.4.2012 10:32:40)

abe Andriance jas nisto ni potpisvav koga me prijavi ni koga me odjavi
vo mojot slucaj vaka bese koga ostanav bremena rabotev na edno mesto kade sto bev prijavena na pola rabotno vreme i na banka zemav 3000 den i mu rekov na gazdata deka jas ke doplakam samo da me osigura na celo rabotno vreme i nejkese i mi rece najdisi firma kaj so ke bidis na celo raborno vreme a tuka ke bidis se dodeka ne si najdis posto znaes deka ako ima prekin na stazot nema porodilno i si najdov firma na koj samo mu plakav pridonesi i sega koga mi zavrsi porodilnoto jas nisto ne potpisav samo coekot me odjavi kako prestanok na dogovorot na 6 meseci i ojdov vo trudot i se prijaviv a nisto nemam potpisano toj me odjavi
me razbiras ?[sm=jezicek.gif]

Bozeee, i da e prestanok na dogovor zasto istekle predviden 6 meseci pak mora resenie za otkaz po clen 64..prestanok na rab.odnos so itek na rok...on valjda si falsifikuval...svasta...ne znam so da ti kazam...ako taka ste bile dogovoreni onda ok...barem ti si zemala porodilno

ana bebe -> RE: Паричен надоместок (12.4.2012 10:17:10)

a be uste nemam za januari - so koregiran iznos. ceka uste nekoj drug?

fila -> RE: Паричен надоместок (12.4.2012 11:01:55)

eve i jas uste si cekam za januari a od parite ni traga ni glas i sto pati bev vo fzo i se e dzabe

Страница: <<   < Претходна страница  75 76 [77] 78 79   Следна страница >   >>