RE: Паричен надоместок (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Финансиски дилеми околу родителство

Порака

libra.n -> RE: Паричен надоместок (12.4.2012 11:07:23)

I jas cekam za januari uste

fila -> RE: Паричен надоместок (13.4.2012 14:15:10)

konecno ima pari za januari [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

jagodica -> RE: Паричен надоместок (18.4.2012 15:30:31)

se javiv vo fondot mi rekoja tie sto zele pred Veligdn zele drugite drugata nedela [sm=smiley13.gif]

Nina31 -> RE: Паричен надоместок (18.4.2012 21:29:32)

Jagodica, a ti od kade si? Znaes li dali zasebno funkcionira isplatata po gradovi, ili nema pravilo, koj kako ke se snajde?
Nemav ni poim deka vaka dolgo se ceka isplata na nadomestokot, ne e fer, bebinjava si imaat potrebi, a pari nema.

bari2 -> RE: Паричен надоместок (18.4.2012 21:42:17)

Nina 31,ako seuste cekas prva isplata,eve malo pojasnuvanje.Najprvo treba da se obrabotat tvoite dokumenti vo FZO se razbira vo tvojata podracna edinica za da vlezes vo sistem,e sega toa za zal znae i da potrae.Koga ke si vo sistem i koga ke ti stignat prvite pari,sekoja sledna isplata e na kraj na mesecot.Prvo nekade od 22ri pocnuvaat so site gradovi sem Skopje.Skopje zema na kraj na mesec.I sekako najbitno,ako tvoite od firma navremeno plakaat nema problem da ima so tvojata isplata.

jagodica -> RE: Паричен надоместок (19.4.2012 1:18:45)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nina31

Jagodica, a ti od kade si? Znaes li dali zasebno funkcionira isplatata po gradovi, ili nema pravilo, koj kako ke se snajde?
Nemav ni poim deka vaka dolgo se ceka isplata na nadomestokot, ne e fer, bebinjava si imaat potrebi, a pari nema.

Nina31 jas sum od Bitola ama neznam dali sekade davaat vo isto vreme mislam deka ne jas do sega zemav mnogu redovno od prvata isplata ama od Nova godina navamu e katastrofa

jagodica -> RE: Паричен надоместок (19.4.2012 1:20:02)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bari2

Nina 31,ako seuste cekas prva isplata,eve malo pojasnuvanje.Najprvo treba da se obrabotat tvoite dokumenti vo FZO se razbira vo tvojata podracna edinica za da vlezes vo sistem,e sega toa za zal znae i da potrae.Koga ke si vo sistem i koga ke ti stignat prvite pari,sekoja sledna isplata e na kraj na mesecot.Prvo nekade od 22ri pocnuvaat so site gradovi sem Skopje.Skopje zema na kraj na mesec.I sekako najbitno,ako tvoite od firma navremeno plakaat nema problem da ima so tvojata isplata.

da bari2 taka e vo pravo si

fila -> RE: Паричен надоместок (19.4.2012 10:30:09)

ima pari za fevruari super radosna vest za denes [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mamicki -> RE: Паричен надоместок (19.4.2012 10:35:50)

Od kade si Fila?

bari2 -> RE: Паричен надоместок (19.4.2012 11:31:03)

Bas super,sega mozebi ke im tekne na vreme da pocnat da go isplatat Mart:)))))))),se nadevam[sm=smiley36.gif]

ana bebe -> RE: Паричен надоместок (19.4.2012 11:58:20)

a znae nekoj kolku denari e sega max?

libra.n -> RE: Паричен надоместок (19.4.2012 15:45:03)

Zede uste nekoj pari? Jas uste cekam za januari[sm=smiley36.gif] Veke pocnuva i smesno da mi bidi seto ova[sm=smiley35.gif]

ana bebe -> RE: Паричен надоместок (19.4.2012 16:04:42)

i jas cekam... sega vikaat navodno slednata nedela....

Nina31 -> RE: Паричен надоместок (19.4.2012 20:09:29)

Vi blagodaram na pojasnuvanjeto.Bev denes vo firmata kaj sto rabotam i redovno se isplakaat platite, duri i sram mi bese, lugeto mi gi pokazaa deklaraciite za pominati plati, se e navremeno, samo fondot kasni.
A i ne se fer, jas se iznervirav deka imam prijatelki koi uste na pocetok na april zemaa za fevruari, a jas cekam.
Pozdrav do site vas.

bari2 -> RE: Паричен надоместок (19.4.2012 21:29:35)

Nina 31,dobro sto firmata redovno plaka bidejki od niv zavisi ponataka za isplatata.No,ako seuste nemas prva isplata od Fzo,togas treba da cekas da te vnesat vo sistem,a poradi toa site se nervirame na pocetok bidejki trae malku podolgo.sega zavisi kolku vreme cekas,ama mozes da odis vo Fzo da proveris dali ti gi obrabotile podatocite za porodilno boleduvanje ,ako sama ne si ja zbrkas rabotata ke se iznacekas.Od kade si?Dolgo vreme cekas prva isplata?

Capricorn -> RE: Паричен надоместок (20.4.2012 9:35:04)

Zdravo na site,

sakam da ve prasam dali znaete kolku vreme treba da sum prijavena i dali mora da e toa kaj eden rabotodavec za da ostvaram pravo na porodilno boleduvanje?

libra.n -> RE: Паричен надоместок (20.4.2012 9:46:43)

Capricorn, posledno bese 6 meseci da nemas prekin vo stazot. Znaci, najmalku 6 meseci da si prijavena bez razlika dali vo toj period si smenila rabotno mesto, ako nemas prekin vo staz toj period, ostvaruvas pravo. Taka mislam ama sepak proveri si.

Nina31 -> RE: Паричен надоместок (20.4.2012 12:39:27)

Bari2, jas sum od  Kavadarci, i na porodilno sum od januari, ama  za januari zedov na krajot na mart. E sega, za del od zenite isplatija i za fevruari i toa samo 2-3 dena posle isplatata na januarskiot nadomestok.Znaci vo sistem sum vnesena, od firma redovno plakaat.
Denes dobiv informacija deka navodno, vo nivniot sistem, imalo opcija tie samite da si izbiraat na kogo ke pustat pari porano ili pokasno.Neznam dali e taka, mozebi se spekulacii, ama ako e tocno, i za toa li ke treba vrski da fatime???

libra.n -> RE: Паричен надоместок (20.4.2012 12:51:35)

Izgleda ke treba i za toa vrski[sm=smiley36.gif]. Jas veke sum dosadna na ovaa tema ama ne razbiram kako moze da cekam uste za januari? Firmata redovno plaka, a jas dobivam odgovor deka ne sum vlezena vo kalkulacija za isplata??? Kako toa? Demek mene ne mi trebale pari ovoj mesec? Ili po lepota biraat koj ke zeme koj ne [sm=smiley15.gif] Mi se smeci da cekam, dobro sto raboti i mm. A tesko na semejstva koi egzistiraat od parite na rodilkata. Sramota e ova

minerva -> RE: Паричен надоместок (20.4.2012 12:56:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana bebe

Почнувајќи од оваа година, максимумот е три просечни плати, некаде околу 61.000 ден. Следната година треба да биде максимум четири просечни плати.

Инаку, ова е денешна вест

ФЗОМ: Ќе доцни исплатата на боледувањата, но не и на породилното
http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=102115&kategorija=1

На крајот од текстот пишува дека ако не им стигаат парите, тогаш ќе ја намалат висината на породилните боледувања. Ако направат така, срам и арам да им биде. Пензиите ги покачуваат, даваат бесплатен јавен превоз, а на тие што најмногу им требаат, удри по џебот.

bari2 -> RE: Паричен надоместок (20.4.2012 13:03:47)

Nina 31 nemoze sami da biraat komu ke mu isplatat pari bidejki FZo e kompjuterski povrzan so UJP,pa kako sto veke ti kazav,koga tvoite od firma mesecno gi podmiruvaat trosocite ti sledniot mesec imas isplata.E sega drugite gradovi cekaat isplata za Fevruari,a Skopje ceka za Mart.Neznam zosto vaka pravat,spored mene na site majki im trebaat pari,no za zal taka e.Slednata nedela ke ti pustat pari za Fevruari,posle 22ri e isplatata.Pozdrav.

bari2 -> RE: Паричен надоместок (20.4.2012 13:10:37)

E ne mi se veruva deka se podgotveni da namalat zemajki od rodilkite!Znaci ne mi se zivee vo vakva drzava,pa posle nemalo dovolno natalitet,epa nema da ima,decata ne se odgleduvaat so pasenje treva.Mi doadja da javno da gi oteram vo [sm=smiley35.gif]!Tesko na nas i na idnite rodilki.[sm=hudicek1.gif]

Nina31 -> RE: Паричен надоместок (20.4.2012 13:23:15)

Ne mi se veruva i mene....zamislete, toa bilo pobolno resenie! Pa kako bre ke mi ja namali visinata na nadomestokot za porodilno, so koe pravo?? Bidejki site pridonesi se plateni i se plakaat, bezobrazni, vo sostojba se i zakonite da gi smenat.
Aj zdravje, ke cekame i ke vidime, drugo ne ni ostanuva.Pozdrav do site mamicki i ne se nervirajte, loso e za nasite bebuski.

bari2 -> RE: Паричен надоместок (20.4.2012 13:41:42)

Zaboraviv da vi kazam,zamislete za mesec i polovina nekade mi zavrsuva porodilnoto,a duri sabajle postarot mi go donese resenieto za visina na paricniot nadomesto.mnogu brzo si ja vrsat rabotata,alal da im e!

mama_sk -> RE: Паричен надоместок (20.4.2012 14:33:04)

Lele kolku sum besna.... Namesto da go stopiraat Skopje 2014 tie ke kratat od boleduvanje i od porodilno!!?!! E ako stvarno takvo nesto napravat se selam od drzavava bez oko da mi trepne! Premierot neka si ja pikne vo [sm=smiley35.gif] kampanjata za zgolemuvanje na natalitetot! Treto dete?!? [sm=smiley20.gif] Mene za prvoto mi skrati i boleduvanje i trudnicko i site prava sto sum PLATILA da gi imam... Znaci so godini redovno si plakjame zdravstveno osiguruvanje i si imame pravo da go koristime! A toj sto neplanirano gi potrosil nasite pari za izgradba na gluposti neka mu ja misli! BESNA SUM, SI GI SAKAM MOITE PRAVA!!!!!

ИЗВОРНА ПОРАКА: minerva

ИЗВОРНА ПОРАКА: ana bebe

Почнувајќи од оваа година, максимумот е три просечни плати, некаде околу 61.000 ден. Следната година треба да биде максимум четири просечни плати.

Инаку, ова е денешна вест

ФЗОМ: Ќе доцни исплатата на боледувањата, но не и на породилното
http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=102115&kategorija=1

На крајот од текстот пишува дека ако не им стигаат парите, тогаш ќе ја намалат висината на породилните боледувања. Ако направат така, срам и арам да им биде. Пензиите ги покачуваат, даваат бесплатен јавен превоз, а на тие што најмногу им требаат, удри по џебот.

Страница: <<   < Претходна страница  76 77 [78] 79 80   Следна страница >   >>