RE: Паричен надоместок (Целосна верзија)

Форум >> [Партнерство] >> Финансиски дилеми околу родителство

Порака

nade85 -> RE: Паричен надоместок (20.4.2012 15:18:06)

Koga planiraat da pustat pari za fevruari i mart [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif] I sega citam zosto da ni namalat od parite kako ne im e stram katastrofa[sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]

jagodica -> RE: Паричен надоместок (20.4.2012 19:35:01)

Еве нешто најново http://www.vest.com.mk/default.asp?ItemID=B5D8988AF00F8A40A90B6ACBFAB36E38 [sm=smiley21.gif][sm=smiley21.gif]

fetusce -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 10:11:36)

neznam mene mi pustija za februari sega. Na 19 april. Mislev deka parite ke mi pristignat odednas za tri meseci ama tikvi. Martovskata plata koj znae koga ke ja dobijam.

Snowhite RR -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 10:25:00)

И јас имав боледување во јануар за нега на дете, па дури некни ми стигна решение дека ми е одобрено, ама парите не знам кога ќе стигнат ако за решението им требаше два месеца[sm=zmeden.gif]

libra.n -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 12:32:50)

Strelec8, ima novini? Ajde te cekame so ubavi vesti denes

bari2 -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 12:33:44)

fetusce,za Mart seuste nikoj ne zel pari,taka da rano e.Na kraj na mesec treba da ocekuvas,zatoa ne ti pustile sega zaedno so Fevruari.No sega koga ke pustat pari i za tebe ke ima isplata,taka bese i vo mojot slucaj na pocetok.Ponataka zavisi kolku navremeno i koga uplakaat tvoite vo firma,ako vi pominuva plata redovno na 1vi vo mesecot i ti redovno ke zemas.

kikicka -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 12:40:07)

Еве инф.од пред 2 дена

Кратењето на буџетот во здравство за 10 милиони евра ќе удри по грбот на пациентите, кои нема со месеци да добиваат боледувања и други здравствени услуги.
Маја Парнаџиева – Змејкова, директорка на Фондот за здравство призна дека со кратењето на 540 милиони денари од фондовската каса, ќе се пролонгираат роковите за сите исплати.
- Во моментот, кога буџетот се намалува, ние како Фонд имаме две опции: првата опција е намалување на капитацијата на матичните лекари, намалување на буџетите на болниците, намалување на буџетите на приватните специјалистички ординации, намалување на квотите за лековите и ортопедските помагала. Втората опција е да не ги намалуваме правата на осигурениците, туку да се обидеме да ги пролонгираме роковите за наплата кон приватното и јавното здравство. Како менаџмент се одлучивме да ја избереме втората опција, односно во моментот фондот нема да крати од никакви буџети, капитација, лекови – истакна Парнаџиева – Змејкова.
Директорката побара разбирање од здравствените работници, но потенцираше дека доколку немаат трпение, тогаш тие ќе мора да ја применат првата опција.

Извор-тајм.мк

bari2 -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 12:57:35)

Parite za rodilkite nema da kasnat(taka e napomenato),zatoa sto doagjaat od ministerstvo za trud i socijala,a ne od zdravstvo no za zal seto drugo ke docni.Sevo ova poslednive 3 dena bese po site vesnici.Pozdrav i se nadevam deka navistina ke ni pustat pari kako sto vetija.

Gardenia -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 13:03:31)

е значи за оваа тема кога е во прашање многу се нервирам,значи стварно не ми влегува во глава како може толку да се касни со исплаќање на породилно,немало да има каснење како да не бе исто како и до сега , а парите што ги плаќаме за здравствено осигорување кај се...срамота има некој од тие пари што чекаат ух како се изнервирав

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 13:05:33)

Strelec 8 kazi ni nesto????????????Cekame na tebe[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

jagodica -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 15:25:39)

mene mi rekoja deka ako ne sum zemela do cetvrtok za fevruari da sum se javela pak vo fondot [sm=zmeden.gif]

libra.n -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 15:53:57)

Jagodica, na koj broj se javuvas? Moze treba i jas da si prasam, ova ne e za trpenje poveke [sm=smiley35.gif] Za JANUARI cekam, ne e vo red ova gi nadminuva site granici

mamicki -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 17:05:51)

Мене ме интересира, ако е некој информиран, на кој начин и според кои критериуми ФЗОМ прави селекција кому ќе му исплати надомест на време, а кому не? Мислам дека станува збор за манипулации во подрачните единици, односно, за службениците да завршат работа со навремени исплати на „свои луѓе“, некого завлекуваат, т.е не му прават налог, оти се дели маса пари, ако не се лажам, така некој ќе земе надомест за два месеца, а некого ќе прескокнат и ќе го влечат. Или се лажам?

Ljubovce -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 18:02:33)

Jas imam edno prasanje,ako nekoj znae da mi kaze....
imam uste 3 meseci od porodilnoto boleduvanje,megutoa vo momentov mi izleguva rabota super rabota i bi trebalo za edna nedela da pocnam (ako prifatam),e sega prasanjeto mi e dali dokolku smenam rabotno mesto,i pocnam pred da mi zavrsi porodilno,dali ke mi bidat isplateni uste tie tri meseci od fondot?
ako nekojk e informiran ke mi bidam beskrajno blagodarna :)

bari2 -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 18:07:02)

Mamicki za da ne dojde do toa sto go napisa,Fzo kompjuterski se povrzani so Ujp,e sega koga od firmite kade rabotime ke pomine plata(znaci i za nas na porodilno e se plateno od strana na firmata),uplatata se gleda vo Ujp,sakale ili nesakale Fzo mora da napravat presmetki za tie rodilki za koi navremeno se plaka.Nekoi od firmite zemaat plata tocno na 1vi vo mesecot,pa zatoa tie rodilki zemaat navremeno,dodeka kaj onie koi platata pominuva nekade kon sredina na mesecot ostanuvaat za sledna isplata.I da sakaat nemozat da napravat selekcija,kompjuterite sami im vadat listi za rodilkite na koi treba da se napravi presmetka.

Nina31 -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 18:08:59)

Ljubovce, dokolku pocnes da odis na rabota pred istekot na porodilnoto boleduvanje, toa prestavuva prekin na boleduvanjeto, bez razlika dali e na staroto ili na novo rabotno mesto i vo sekoj slucaj nema da ti gi isplatat poslednite boleduvanja.
Megjutoa, zatoa pak ti sleduva, pokraj platata sto ke ja dobivas od rabotodavecot, uste 50 % nadomestok na plata poradi predvremeniot prekin na porodilnoto, se do navrsuvanjeto na 9-te meseci ili 270 dena boleduvanje koe ti bilo dadeno, a si go prekinala.
Se nadevam deka ti e pojasno, pozdrav.

Ljubovce -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 18:11:48)

Nina fala ti mnogu,samo me inetresira dali tie 50% mi sleduvaat od fond?

Andriance -> RE: Паричен надоместок (23.4.2012 21:26:23)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Ljubovce

Nina fala ti mnogu,samo me inetresira dali tie 50% mi sleduvaat od fond?

Yes of course honey [sm=smiley36.gif] ajde cestitkiiii

bari2 -> RE: Паричен надоместок (24.4.2012 9:48:55)

Nesto novo denes?

fetusce -> RE: Паричен надоместок (24.4.2012 12:19:13)

ИЗВОРНА ПОРАКА: bari2

Nesto novo denes?

Mi stasaa parite za ednokratna paricna pomos, no od opstinata uste ne mi pristignale. Ke cekam do maj mesec a potoa so zvezdan ke ideme vo opstina da prasame sto se slucuca .

Anonimen -> RE: Паричен надоместок (24.4.2012 13:46:48)

Tolku od mediumskoto vetuvanje deka se ke docni sem parite na rodilkite,24ti e,a tie ne ja pocnale isplatata,CCCCCCCCC.

Ikana -> RE: Паричен надоместок (24.4.2012 14:08:09)

Женски еднократната парична помош од државата на рака ја даваат или на трансакциска ги префрлаат парите?
Фала!

Beatris -> RE: Паричен надоместок (24.4.2012 14:10:36)

На рУка, чичко поштар ги носи, ама не ѕвони два пати [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ikana -> RE: Паричен надоместок (24.4.2012 14:12:57)

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Ќе се стрчаме по него, еве бабата ќе му ја пуштам хахахаха[sm=smiley36.gif]

libra.n -> RE: Паричен надоместок (24.4.2012 19:55:29)

Devojki, ima sansi da pustat do petok? Strelec8 imas nekakvo info?

Страница: <<   < Претходна страница  77 78 [79] 80 81   Следна страница >   >>